Startsida     Arrangemang     Tävling     Träning     Motion     Randonneur     Klubben     Övrigt     Intranät   
Kalendern
Inga aktiviteter denna vecka.Anslagstavlan
Lördag 16/6 kl 09:28:
Börje E: Örebrocyklisterna välkomnar nya medlemmar: Christian Möller Mikael M...


Marknadstorget (Köpa, Byta, Sälja...)
Fredag 15/6 kl 10:47:
Lena Sannerholt vill sälja:
Klubbkläder nya kollektionen för krSenast inloggade
Christian M19/6 kl 11:39
Karin S19/6 kl 11:07
Tove Å19/6 kl 11:04
Patrik L19/6 kl 10:43
Mikael S19/6 kl 10:322017-04-11

Söndagscykling 9 april

Ett 100-tal tappra cyklister tog sig an det vi kallar det långa Kumla-turen den här soliga, men blåsiga söndagen. Det fanns ledarledda grupper för nybörjare ända upp till de som rullar på i 32 km/tim i snitt.

Som ni märker blir vi fler och fler - du som har varit med ett tag kanske är sugen på att bli ledare? Hör i så fall av dig till Christer Rydén!

Blåsten är utmanande, men i en väl fungerande klunga sparar man mycket kraft. Några av hemligheterna är få till de mjuka växlingarna och att ta det riktigt lugnt i backarna.

Varje cyklist behöver känna in sin dagsform och andra omständigheter som t.ex. väder och vind. Söndagscyklingen är distansträning, du ska hitta en tempo som du kan hålla länge - gärna det som kallas "snack-tempo". Just den här söndagen var det flera som tog chansen att byta grupp vid fikat. Gör det - söndagen blir bäst i rätt fartgrupp.

Det är också viktigt för klungan att du berättar hur du har det; känner du dig stark, gör det ont någonstans, är du trött, behöver du nåt gott, går det för fort, gör någon ett tecken du inte förstår, låter din cykel konstigt? Berätta för kompisarna i klungan och tala om för ledaren vad du behöver. Om någon kör slut på all kraft i benen finns fiffiga sätt för klungan att underlätta.

Även denna söndag var fokus på säker cykling tillsammans, och det tål att påminnas om att vi alltid ska respektera trafikregler och vara ödmjuka föredömen i trafiken. Tack alltid vänliga medtrafikanter med en vink och ett leende!

Ett sätt att bidra till säker cykling är att hålla sin cykel i bra skick: pumpa däck, smörj kedja och håll cykeln ren och fin.

Nästa söndagscykling är lite överranskande på en måndag. På Annandag Påsk, den 17 april, samlas vi för gruppindelning och information vid Engelbrekt på Stortorget kl 9.45, för avtramp mot Ånnaboda!

En cykelfika är sällan så belönande som efter att ha besegrat Ånnabodabacken - vi ses då!


Länkar:
Kartor och vägbeskrivningar[ Tillbaka ]


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

 
Söndagscykling


Söndagscykling


Söndagscykling

  Örebrocyklisterna
Adolfsbergsvägen 4
Box 85, 701 41 Örebro
Telefon: Swish 1236901128
E-post: cykel@orebrocyklisterna.se
Orgnr: 875001-1556
Plusgiro: 84408-4
Bankgiro: 5235-9205
   
   
Samarbetspartners: