Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Ola Inlagt: 2010-01-30 kl 19:29
Kl 11 från Mellringerondellen drar Peter Elbri o jag till fjälls (Ånnaboda) o drar några repor där. Om några vill hanka på så är dom välkomna!

Ha de o sov sött!

Skrivet av: Oscar Nilsson Inlagt: 2010-01-24 kl 16:11
Som sagt så cyklade jag och mattias vidare på egen hand, målet var fjugesta, men efter några dåliga vägval så hamnade vi i mullhyttan. Passet blev något längre än vi tänkt oss, och när jag tillslut rullade in hemma så stannade klockan på 4:54.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-24 kl 14:35
Fem grader kallt, mulet och grått. Vad passar då bättre än att klämma några mil på cykel.
Oscar N. Matthias D. Ola T. och Peter E. slöt upp vid korset i morse och begynte efter lite överläggningar om hur passet skulle karaktäriseras, trampa iväg mot Ånnabodabackarna för
några svettiga intervaller. Gamla E-18 lämpar sig väl för cykling just nu. Snöfria asfaltsspår hela vägen erbjuder bekväm uppvärmning fram till Vintrosa. Dessutom väldigt lite annan trafik på den sträckan. Väl framme vid backarna hade deltagarna lite olika upplägg för sina pass. Matthias verkar vara i bra form så han dunkade på direkt i högt tempo. Oscar hade bestämt sig för ett lugnare upplägg. Ola som kört fem timmar distans dagen innan maxade väl inte heller direkt. Peters mål för dagen var tre stigningar och sedan långfika (drygt 1 timme)
Tobias J. dök upp i stugan för en kortare paus. Han hade kört Mattsabacken upp. Ungdomarna såg vi inte till något mer denna dag. Ola och jag körde sedan hem via Frösvidal, Eker. Här var vägen riktigt dålig med hala svalliskanter och ibland glashalt. Efter drygt tre timmars effektiv cykling utan insidenter var vi åter i Örebro.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-17 kl 14:40
Med start från Mellringe gav sig fyra cyklister iväg västerut i morse. Samma gäng som igår förutom ett byte på ungdomssidan i form av Matthias D. Första utmaning blev att köra uppför Mattsabacken. En riktigt sur stigning med tunga vintercyklar och lite moddig snö. Vi noterade många skidåkare vid passage av Ånnabodaspåret. Så småningom nere vid Garphyttan valde vi lite olika vägar uppför Sanatoriebacken. Karin och Ola fortsatte att ta sig an ytterligare tuffa stigningar mot Storstenshöjden och vägen som går mot Ånnaboda igen. Själv körde jag upp asfaltsvägen till samma ställe och kände då för en omedelbar fikapaus. Inväntade Ola som gjorde en sista finalklättring. Karin drog iväg på egna äventyr och Matthias fortsatte med backintervallerna. Frågade hur många gånger uppför han hann med under vår fikapaus. -Jag slutade räkna vid trettio- svarade han. Undrar om inte unge Dahlberg friserat siffrorna lite? Eller fikade vi så länge? Hemfärden sedan gick via Lannafors, Vintrosa och gamla E-18.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-16 kl 15:35
Den bistra kylan i inledningen av året gjorde att gemensam cykling från korset kom av sig. Men idag var förutsättningen vad gällde temperaturen helt okej för ett rejält distanspass.
Uppställningen för dagen bestod av följande personer. Karin A. på Merida MTB, Ola T. på Marin MTB. Carl M. körde Crescent Rimfage MTB och Peter E. åkte på Crosslight Kinesis Hybrid. Med tanke på småvägarnas beskaffenhet, spårig packad snö och ibland tvättbräda var MTBvalet det rätta. Vi kryssade omkring i västernärke förbi ställen som Hackvad, Kräcklinge och vägskylten som visar tre kilometer till Viby. Ola hade koll på kringelkrokarna med sin GPS och ledde in oss på vad jag trodde okända domäner, men enl. honom vägar som vi kört tidigare. Ofrivilligt blev det också ett par extrastopp för justering av skärmar som skakat loss. Brändåsen passerades för vidare färd mot Hallsberg där fikastoppet var planerat. Karin sin vana trogen, fortsatte utan paus medan vi andra hängav oss åt ett väl avvägt frosseri på kondiset. Hemfärden kördes på vägen mot Sannahed, Kumla. Carl M. valde här att köra själv resterande sträcka. Splittringen blev total när Ola T. förlängde sitt pass med körning via Gällersta, Norra Bro. Min totaltid idag blev 4,15/Tim. Imorgon tänker vi träna lite backe och samlas därför vid Mellringerondellen kl. 10 för färd mot Ånnaboda.

Skrivet av: Birger nora vurparen Inlagt: 2010-01-16 kl 13:15
Mycket tack för come back diplomet. Det värmde i kylan. TACK... BIRGER.

Skrivet av: Lasse Keskitalo Inlagt: 2010-01-02 kl 17:16
Hej alla glada cyklister, prova skider det finns spår över hela länet och man slipper trängas med bilisterna, väl mött när spåren smälter bort.
Lasse Keskitalo

Skrivet av: Ola Inlagt: 2010-01-01 kl 16:59
I morrn korset kl 10 för min del (förmodligen med MTB:n). Det ska ju bara bli -10 grader sisådär! Ha de!

PS Nu är det bara resten av vintern kvar = hemväg!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-12-31 kl 17:37
Gott&nytt ÅR skall man väl säga en sån här dag eller hur ??
Hoppas på en bra säsong 2010 för alla örebrocyklister ..Vi höres Hälsningar Frank

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2009-12-21 kl 18:01
Fick en julhälsning idag, skriven i förra veckan, som jag gärna vill sprida till alla cykelentusiaster.

Än är det bara framhjul, men snart är det riktig hjul. Sedan kommer bakhjulen.
På vintergatan är nu mången cykelriddare dubbad - så man slipper bli däckad.
Snart är det dags att olja in ljuskedjan.
Nästa vecka går stora hjuldrevet (vecka och drev 52).
Med bakväxeln letar vi upp adventskransen i vår kassett 24-12.
Sedan är det bara att lägga sig i bocken och skaffa sig en sadelvan skinka.
Men ät inte som en fet dansk - använd dämpargaffel.

GOD HJUL!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-12-20 kl 15:21
Tre cyklister mötte upp vid korset för ett distanspass idag. Mathias D. Ola T. och Peter E. Termometern visade -7 och det var ungefär tio grader varmare än igår då bara herr Torstensson dristade sig ut på ett tvåtimmarspass. Ryttarna för dagen körde på längs gamla E-18 för att sedan vika höger Vintrosa, Garphyttan. Ola och Peter beslöt att ta ett halvtimmes brake uppe i Ånnaboda medan Mathias dunkade några vändor upp och ner för backen i väntan på oss. Lite lätt snöfall bidrog till spårig och relativt tungtrampade vägar. Den unge Dahlbergs framhjul skar igenom vid ett tillfälle och orsakade markkänning. Dock inga skador, varken fysiskt eller mekaniskt. Ska man vurpa, ska man vurpa på vinterväg. Betydligt behagligare att hasa omkring på is och mjuk snö. Vid Närkes Kil blev väglaget jämnare med uppkörda hjulspår så Mathias och Peter valde direkt hemväg därifrån medan Ola vek vänster och fölängde sin tur. I skrivande stund med okänt antal mil. Peters tid på cykeln idag stannade på 3.40/tim.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-12-16 kl 21:03
Istället för att räkna får när jag inte kan somna brukar jag
memorera utväxlingstabellen. Det var under en sån nattlig övning
som jag upptäckte att 39/12 ger samma utväxling som 52/16, dvs
6,94 m på ett tramptag. Man kommer alltså exakt lika långt på ett
tramptag- men kan det vara nån som helst skillnad? Ja, hävdar div
internationella nördar i ämnet. 52/16 vinner av två anledningar:
kedjebanan blir rakare och dessutom får den inte lika skarpa böjar
i vardera änden vilket spar tid (ca 6 sek på 20km enligt samma
nördar). Jag la därmed lite ytterligare värdelöst vetande till
samlingarna och somnade nöjd.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-12-12 kl 14:33
Det mobiliserades hela åtta cyklister vid korset denna lördag. Med tanke på förhållandena tidigt på morgonen, med lite snöfall och ishalka, får man anse det var en stor grupp. Gunnar G. hade hittat hem igen från Skara och gjorde oss den äran. Tina Å. Pelle M. och Fred H. har inte varit så frekventa i korsetgänget heller på senare tid så det var riktigt kul att de också var med. Grundbultgänget i form av Johan L. Ola T. Bengt A. och Peter E. bestämde en rutt som kom att börja med körning mot Frösvidal, Garphyttan. I den lite höglänta terrängen var vägarna lömskt hala. Endast två cyklister hade dubbdäck så ordförande Asplund manade till avslappnad körning med fokus och järnkoll på underlaget. Lite småsladdar i vissa kurvor men inga insidenter eller vurpor. Gunnar G. låg och borrade i ständig högerposition medan vi andra skiftade till vänster. Samtliga cyklister valde att fika i Fjugesta, vilket också gjordes med besked. Kunde registrera dubbla bakelser hos någon. Efter stoppet blev det cykling mot Täby, Marieberg och Örebro igen. På den sträckan hade vi solsken och färden var en ren och skär njutning. Tre timmar och fyrtio minuter blev dagens resultat.

Skrivet av: Olis Inlagt: 2009-12-06 kl 19:04
Idag var det faktiskt en bra cykeldag o vid korset mötte 5 träningsvilliga själar upp. Det var Elbri säkerheten själv trots julbord kvällen innan samt Johan från Norra Bro:s centrum och så dök vår sittande ordförande upp på en ny cross som han investerat i (Bengt A med andra ord), sedan var det det jag o Karin från Sörbyängens Tampas. Vi sökte solen i söder och fann den en kort stund, Brändåsen intogs med storm av vissa 3 pers medan nån skulle kolla läget vid mässan samt smaska tårta, och Karin sin vana trogen körde oförtrutet vidare för att slutföra ett intakt 4 tim pass utan fika! För mig kändes bra o faktiskt inte så hemskt trött nu på kvällen som jag annars brukar vara, men så har jag ju haft en vilovecka denna vecka!! Haj då ses vid luciatider härnest!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-28 kl 15:07
Några taggade cyklister behagade dra en repa idag med start från korset kl. tio. Johan L. Karin A. Oscar N. Ola T. och Peter E ingick i den käcka, pigga och raska skaran. Ett snabbt överslag
angående färdriktning resulterade i en begynnande färd västerut mot Täby, Götabro. Ett ganska kraftigt regn samt med därtill hörande motvind drog ner mungiporna en smula den första timmen av sträckan. När Kumla passerades sprack molntäcket upp en aning och med fin vind i ryggen var vi snart i Sköllersta. Där vek Oscar av mot Örebro medan vi andra fortsatte österut. Karin körde vidare när trion bestämde sig för en stadig fika i Odensbacken.
Resterande tre mil hemåt via Resta, Stortorp präglades av solsken och en inte alltför besvärlig kantvind. Drygt fyra timmar träning blev facit för dagen.

Skrivet av: Annie Inlagt: 2009-11-24 kl 18:08
Hej alla glada! En som har legat i lä signar upp igen! Hur ser det ut nere i klubblokalen tis, tors? Är det tre pers på samma cykel som gäller eller brukar det finnas nån platts?

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-11-22 kl 16:00
Dagens rapport från korset kommer från en avbytare eftersom Peter Elbrie skulle äta tårta idag m.m. (födelsedagsfest).

3 tappra cyklister mötte upp vid korset denna dag. Karin Aune, Ola Torstensson och Mikael Sjökvist som anslöt från Hallsberg idag. Distanspasset var enligt mig mycket bra utfört, lugnt o sansat (Jag hade snittuls 110 och maxpuls 128!!! perfa allså).

Vi åkte ner lite kringelkrokigt mot Hallsberg (Sannakroa-Råberga-Täby-Åbytorp-Brånsta-Burmaskogen-Hidingsta-Hallsberg eftersom Micke skulle vara hemma ca 11.30 och som det samtidigt passade Karin o mig eftersom vi skulle köra 3,5 timme. Sydlig vind innebar motvind ner i vår pilformation (2 i täten en bakom) och medvind sista timmen hem för Karin o mig i streckformation. Vi slapp dessutom regnet förutom sista 45min, så det var helt okej.

Övriga data för mig var 90 km, 26.3km/h, 5 grader i snitt temp och 230 höjdmeter.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-21 kl 16:24
Dagens distanspass var det tuffaste på länge ..Undertecknad och andreas styrde cyklarna mot nora hållet via järle hammarby envis motvind i nästan två timmar ifrån glanshammar så beslöt vi att ta en snabb dricka på statoil i nora för att överleva dagen. Stillfors skulle på tårtkalas så han fortsatte sin ritt imot gyttorp .Frank fick helt enkelt styra sin cykel själv ett tag med en fruktanssvärd medvind ifrån nora så trippade milen på som ett nafs.. så turen fortsatte imot frövi - lika bra att ta arboga i samma veva när man hade sån fin vind i ryggen .. Tänkte jag och efter ca 4 1/2 timmes cykelåkning började kännas i benen Bara att bita ihop de sista tre milen som vart väldigt jobbiga ..Rak motvind ,fick man på köpet så hastigheten var inte så hög sammanfattning av dagen... 5 1/2 timmes cykelåkning 15 mil kraftlös..hoppas på bra väder även imorgon

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-21 kl 15:35
Det cyklades från lite olika håll denna vackra solskenslördag. Frank K. och Andreas S. startade sin tur från Bettorp på norr och körde runt Norasjön. Korsetgänget cyklade mot Frösvidal, Lanna, Fjugesta , Viby, Östansjö, Hallsberg (fikastopp), Kumla och Örebro igen.
En envis tjurig mot/kantvind fram till Viby föranledde täta byten i dragjobbet. Men Karin A. Ola T. Johan L. Håkan F och Peter E. njöt ändå av turen. Tobias J. var med en kortare sväng. Tänk att november kan bjuda på nästan torra vägar, solsken och tio grader varmt. Alla utom Elbri hade valt att köra på racercyklar. Alla utom Elbri hade skitrand på ryggen efter dagens slut. Dock inte värre än att det säkert gick att lätt borsta av. Undertecknad fick slita extra för den rena tröjan. En upprätt körställning med rakt styre, grovt bakdäck och skärmar kräver sin tribut. 2500 brända kalorier och 4,5 tim. effektiv cykling idag. Sträckan borde ha blivit cirkus 12-13 mil.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-20 kl 21:16
Stillfors o jag kör norasjön runt imorgon med racer.samling kl 10 vid rejmes om någon är sugen

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-11-20 kl 13:47
Jag tar racer:n imorgon. Det kommer att bli torra fina vägar
västlig vind 7m/s.

Skrivet av: Micke S. Inlagt: 2009-11-20 kl 11:47
Vi får la se hur det kommer att blåsa.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-19 kl 21:58
Undrar om korset gänget kan bestämma sig för vilka rundor ni skall köra i helgen ,,,Åt nora linde arboga frank följer med ...åt hallsberg hållet jag cyklar själv ..vore trevligt med sällskap!!!!!!!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-11-18 kl 18:35
Hej Maria! Inga frågor är för dumma. Korset är egentligen en rondell :) Rondellen som knyter samman Sanatorievägen-Mosåsvägen och Glomman i Adolfsberg. Sök på Sanatorievägen på hitta.se så hittar du. Det är olika hur många som cyklar därifrån på helgerna (både lördag och söndag) så här års, ibland är det många och ibland väldigt få. Avfärd 10.00 så var där lite innan.

Skrivet av: Maria E Inlagt: 2009-11-18 kl 13:39
Jag känner mig lite dum men vilka tider träffas ni vid korset på söndagar ? och vart ligger korset någon stans?


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84