Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Birger nora vurparen Inlagt: 2010-01-16 kl 13:15
Mycket tack för come back diplomet. Det värmde i kylan. TACK... BIRGER.

Skrivet av: Lasse Keskitalo Inlagt: 2010-01-02 kl 17:16
Hej alla glada cyklister, prova skider det finns spår över hela länet och man slipper trängas med bilisterna, väl mött när spåren smälter bort.
Lasse Keskitalo

Skrivet av: Ola Inlagt: 2010-01-01 kl 16:59
I morrn korset kl 10 för min del (förmodligen med MTB:n). Det ska ju bara bli -10 grader sisådär! Ha de!

PS Nu är det bara resten av vintern kvar = hemväg!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-12-31 kl 17:37
Gott&nytt ÅR skall man väl säga en sån här dag eller hur ??
Hoppas på en bra säsong 2010 för alla örebrocyklister ..Vi höres Hälsningar Frank

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2009-12-21 kl 18:01
Fick en julhälsning idag, skriven i förra veckan, som jag gärna vill sprida till alla cykelentusiaster.

Än är det bara framhjul, men snart är det riktig hjul. Sedan kommer bakhjulen.
På vintergatan är nu mången cykelriddare dubbad - så man slipper bli däckad.
Snart är det dags att olja in ljuskedjan.
Nästa vecka går stora hjuldrevet (vecka och drev 52).
Med bakväxeln letar vi upp adventskransen i vår kassett 24-12.
Sedan är det bara att lägga sig i bocken och skaffa sig en sadelvan skinka.
Men ät inte som en fet dansk - använd dämpargaffel.

GOD HJUL!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-12-20 kl 15:21
Tre cyklister mötte upp vid korset för ett distanspass idag. Mathias D. Ola T. och Peter E. Termometern visade -7 och det var ungefär tio grader varmare än igår då bara herr Torstensson dristade sig ut på ett tvåtimmarspass. Ryttarna för dagen körde på längs gamla E-18 för att sedan vika höger Vintrosa, Garphyttan. Ola och Peter beslöt att ta ett halvtimmes brake uppe i Ånnaboda medan Mathias dunkade några vändor upp och ner för backen i väntan på oss. Lite lätt snöfall bidrog till spårig och relativt tungtrampade vägar. Den unge Dahlbergs framhjul skar igenom vid ett tillfälle och orsakade markkänning. Dock inga skador, varken fysiskt eller mekaniskt. Ska man vurpa, ska man vurpa på vinterväg. Betydligt behagligare att hasa omkring på is och mjuk snö. Vid Närkes Kil blev väglaget jämnare med uppkörda hjulspår så Mathias och Peter valde direkt hemväg därifrån medan Ola vek vänster och fölängde sin tur. I skrivande stund med okänt antal mil. Peters tid på cykeln idag stannade på 3.40/tim.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-12-16 kl 21:03
Istället för att räkna får när jag inte kan somna brukar jag
memorera utväxlingstabellen. Det var under en sån nattlig övning
som jag upptäckte att 39/12 ger samma utväxling som 52/16, dvs
6,94 m på ett tramptag. Man kommer alltså exakt lika långt på ett
tramptag- men kan det vara nån som helst skillnad? Ja, hävdar div
internationella nördar i ämnet. 52/16 vinner av två anledningar:
kedjebanan blir rakare och dessutom får den inte lika skarpa böjar
i vardera änden vilket spar tid (ca 6 sek på 20km enligt samma
nördar). Jag la därmed lite ytterligare värdelöst vetande till
samlingarna och somnade nöjd.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-12-12 kl 14:33
Det mobiliserades hela åtta cyklister vid korset denna lördag. Med tanke på förhållandena tidigt på morgonen, med lite snöfall och ishalka, får man anse det var en stor grupp. Gunnar G. hade hittat hem igen från Skara och gjorde oss den äran. Tina Å. Pelle M. och Fred H. har inte varit så frekventa i korsetgänget heller på senare tid så det var riktigt kul att de också var med. Grundbultgänget i form av Johan L. Ola T. Bengt A. och Peter E. bestämde en rutt som kom att börja med körning mot Frösvidal, Garphyttan. I den lite höglänta terrängen var vägarna lömskt hala. Endast två cyklister hade dubbdäck så ordförande Asplund manade till avslappnad körning med fokus och järnkoll på underlaget. Lite småsladdar i vissa kurvor men inga insidenter eller vurpor. Gunnar G. låg och borrade i ständig högerposition medan vi andra skiftade till vänster. Samtliga cyklister valde att fika i Fjugesta, vilket också gjordes med besked. Kunde registrera dubbla bakelser hos någon. Efter stoppet blev det cykling mot Täby, Marieberg och Örebro igen. På den sträckan hade vi solsken och färden var en ren och skär njutning. Tre timmar och fyrtio minuter blev dagens resultat.

Skrivet av: Olis Inlagt: 2009-12-06 kl 19:04
Idag var det faktiskt en bra cykeldag o vid korset mötte 5 träningsvilliga själar upp. Det var Elbri säkerheten själv trots julbord kvällen innan samt Johan från Norra Bro:s centrum och så dök vår sittande ordförande upp på en ny cross som han investerat i (Bengt A med andra ord), sedan var det det jag o Karin från Sörbyängens Tampas. Vi sökte solen i söder och fann den en kort stund, Brändåsen intogs med storm av vissa 3 pers medan nån skulle kolla läget vid mässan samt smaska tårta, och Karin sin vana trogen körde oförtrutet vidare för att slutföra ett intakt 4 tim pass utan fika! För mig kändes bra o faktiskt inte så hemskt trött nu på kvällen som jag annars brukar vara, men så har jag ju haft en vilovecka denna vecka!! Haj då ses vid luciatider härnest!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-28 kl 15:07
Några taggade cyklister behagade dra en repa idag med start från korset kl. tio. Johan L. Karin A. Oscar N. Ola T. och Peter E ingick i den käcka, pigga och raska skaran. Ett snabbt överslag
angående färdriktning resulterade i en begynnande färd västerut mot Täby, Götabro. Ett ganska kraftigt regn samt med därtill hörande motvind drog ner mungiporna en smula den första timmen av sträckan. När Kumla passerades sprack molntäcket upp en aning och med fin vind i ryggen var vi snart i Sköllersta. Där vek Oscar av mot Örebro medan vi andra fortsatte österut. Karin körde vidare när trion bestämde sig för en stadig fika i Odensbacken.
Resterande tre mil hemåt via Resta, Stortorp präglades av solsken och en inte alltför besvärlig kantvind. Drygt fyra timmar träning blev facit för dagen.

Skrivet av: Annie Inlagt: 2009-11-24 kl 18:08
Hej alla glada! En som har legat i lä signar upp igen! Hur ser det ut nere i klubblokalen tis, tors? Är det tre pers på samma cykel som gäller eller brukar det finnas nån platts?

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-11-22 kl 16:00
Dagens rapport från korset kommer från en avbytare eftersom Peter Elbrie skulle äta tårta idag m.m. (födelsedagsfest).

3 tappra cyklister mötte upp vid korset denna dag. Karin Aune, Ola Torstensson och Mikael Sjökvist som anslöt från Hallsberg idag. Distanspasset var enligt mig mycket bra utfört, lugnt o sansat (Jag hade snittuls 110 och maxpuls 128!!! perfa allså).

Vi åkte ner lite kringelkrokigt mot Hallsberg (Sannakroa-Råberga-Täby-Åbytorp-Brånsta-Burmaskogen-Hidingsta-Hallsberg eftersom Micke skulle vara hemma ca 11.30 och som det samtidigt passade Karin o mig eftersom vi skulle köra 3,5 timme. Sydlig vind innebar motvind ner i vår pilformation (2 i täten en bakom) och medvind sista timmen hem för Karin o mig i streckformation. Vi slapp dessutom regnet förutom sista 45min, så det var helt okej.

Övriga data för mig var 90 km, 26.3km/h, 5 grader i snitt temp och 230 höjdmeter.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-21 kl 16:24
Dagens distanspass var det tuffaste på länge ..Undertecknad och andreas styrde cyklarna mot nora hållet via järle hammarby envis motvind i nästan två timmar ifrån glanshammar så beslöt vi att ta en snabb dricka på statoil i nora för att överleva dagen. Stillfors skulle på tårtkalas så han fortsatte sin ritt imot gyttorp .Frank fick helt enkelt styra sin cykel själv ett tag med en fruktanssvärd medvind ifrån nora så trippade milen på som ett nafs.. så turen fortsatte imot frövi - lika bra att ta arboga i samma veva när man hade sån fin vind i ryggen .. Tänkte jag och efter ca 4 1/2 timmes cykelåkning började kännas i benen Bara att bita ihop de sista tre milen som vart väldigt jobbiga ..Rak motvind ,fick man på köpet så hastigheten var inte så hög sammanfattning av dagen... 5 1/2 timmes cykelåkning 15 mil kraftlös..hoppas på bra väder även imorgon

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-21 kl 15:35
Det cyklades från lite olika håll denna vackra solskenslördag. Frank K. och Andreas S. startade sin tur från Bettorp på norr och körde runt Norasjön. Korsetgänget cyklade mot Frösvidal, Lanna, Fjugesta , Viby, Östansjö, Hallsberg (fikastopp), Kumla och Örebro igen.
En envis tjurig mot/kantvind fram till Viby föranledde täta byten i dragjobbet. Men Karin A. Ola T. Johan L. Håkan F och Peter E. njöt ändå av turen. Tobias J. var med en kortare sväng. Tänk att november kan bjuda på nästan torra vägar, solsken och tio grader varmt. Alla utom Elbri hade valt att köra på racercyklar. Alla utom Elbri hade skitrand på ryggen efter dagens slut. Dock inte värre än att det säkert gick att lätt borsta av. Undertecknad fick slita extra för den rena tröjan. En upprätt körställning med rakt styre, grovt bakdäck och skärmar kräver sin tribut. 2500 brända kalorier och 4,5 tim. effektiv cykling idag. Sträckan borde ha blivit cirkus 12-13 mil.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-20 kl 21:16
Stillfors o jag kör norasjön runt imorgon med racer.samling kl 10 vid rejmes om någon är sugen

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-11-20 kl 13:47
Jag tar racer:n imorgon. Det kommer att bli torra fina vägar
västlig vind 7m/s.

Skrivet av: Micke S. Inlagt: 2009-11-20 kl 11:47
Vi får la se hur det kommer att blåsa.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-19 kl 21:58
Undrar om korset gänget kan bestämma sig för vilka rundor ni skall köra i helgen ,,,Åt nora linde arboga frank följer med ...åt hallsberg hållet jag cyklar själv ..vore trevligt med sällskap!!!!!!!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-11-18 kl 18:35
Hej Maria! Inga frågor är för dumma. Korset är egentligen en rondell :) Rondellen som knyter samman Sanatorievägen-Mosåsvägen och Glomman i Adolfsberg. Sök på Sanatorievägen på hitta.se så hittar du. Det är olika hur många som cyklar därifrån på helgerna (både lördag och söndag) så här års, ibland är det många och ibland väldigt få. Avfärd 10.00 så var där lite innan.

Skrivet av: Maria E Inlagt: 2009-11-18 kl 13:39
Jag känner mig lite dum men vilka tider träffas ni vid korset på söndagar ? och vart ligger korset någon stans?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-15 kl 15:06
En snabbredogörelse för dagens gruppcykling från korset. Läs förra söndagens referat. Samma väg, samma gäng förutom Håkan F. som idag gjorde oss den äran. Dimma, fuktig luft och ganska vindstilla under inledningen de första två timmarna av färden. Kumla bjöd senare på solsken och åtta grader varmt vilket bidrog till god stämning i gruppen. Håkan F. visade tecken på sprittande ben, så efter fikat fick han dra hela vägen till Örebro.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-11-15 kl 14:14
Micke S>>Det körs gemesamma pass tisdag, ondag och torsdag samt ibland även på helgerna. Gemensamma trainerpass körs inte vad jag vet.

Skrivet av: Micke Selvin Inlagt: 2009-11-14 kl 16:05
Jag vet att ni har spinningcyklar i er klubb. Hur ofta kör ni gemensamma pass på dessa? Kör ni trainerpass också gemensamt?

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-11-14 kl 15:47
Karin o jag kom till slut iväg ut på en tur med vintercyklarna. Klockan hann dock bli halvelva så eventuella korsetcyklister får en ursäkt från mig för att vi inte var där vid 10. Vi cyklade åt väster (odensbacken och sen tillbaka via Sköllersta. Det var i alla fall uppehåll (förutom de första 5 minuterna) under vårt 3 timmars pass. I morrn kommer jag/vi upp till korset i alla fall om inte vädret är sämre än idag!

Ola

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-09 kl 14:49
Det är inte ämnat att förvåna att söndagens ”korsetgrupp” var i minsta laget. En tung slöja av dagenefterkaraktär vilade över startfältet denna arla söndagsmorgon. Plussa på lite dimma, fuktig luft och blöt asfalt, samt temp under sex grader. Ja, då hyser man viss förståelse för att cykling inte är första prio för somliga under slika förhållanden.
Karin A. Ola T. och Peter E. inledde färden på gamla E-18. Vintrosa, Garphyttan och Lanna passerades under lätt medvind och syreberikad luft. Aune hade en för dagen moddad vintercykel med kapad bakskärm, ny stänklapp, reducerat antal skärmfästen, nya klingor fram och en originell dekal… Som grädde på moset. eller kanske snarare, lök på laxen, en bakkransutväxling 21-11. Enligt Karin en bra setup för styrketräning. Eftersom Ola och undertecknad menar att fika är ett måste för nån subtil typ av uppbyggnad målade vi två in mot Kumla. Karin som är seriös på ett annat sätt körde enl. fastställt schema och drog vidare på egen hand. Efter Sveauppehållet blev det raka vägen hem via Mosås, Adolfsberg. Åtta till tio mil blev totalen idag.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85