Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Ola To Inlagt: 2010-03-07 kl 20:40
Förresten idag så blev Karin Aune 4:a i ett belgien (nationellt lopp med 110 tjejer!!! )-Bra kört! Emma J vann!

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2010-03-07 kl 20:36
Hej o hå! Idag var Peter E o jag som vanligt uppe i Ånnaboda i det fina ?vårvädret! Vi får hoppas att vi kan börja rasta våra racercyklar snart dock, börjar tröttna att köra med 480 dubb nu!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2010-02-16 kl 14:11
Registrera och betala din licens senast 2010-03-01 om du ska ha utskriven licens.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-02-13 kl 16:58
Ola T. Håkan F. och Peter E. cyklade österut klockan tio i morse. Med korset som utgångspunkt snirklade trion sig iväg mot Gällersta, Resta. Blåsigt värre var det när området kring Kvismaren passerades. Förhållandevis hygglig vägstandard så långt. En kortare bit avverkades på riksväg 52 där gänget efterhand svängde höger mot Asker och vidare på Kilsmovägen. Här blev det lite knöligare vägbana. Det stod dock inte länge på förrän vi närmade oss Odensbacken där en stadig fika intogs. Hemvägen kördes genom St. Mellösa och i princip raka spåret tillbaka in i Örebro.
I morgon blir det backträning igen i Ånnaboda. Alla som vill träffas vid Mellringerondellen kl. 10.

Skrivet av: Oscar Nilsson Inlagt: 2010-02-10 kl 22:20
Tackar, jo man måste ju hålla igång på vintern också.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2010-02-08 kl 21:26
Håller med Lena: Starkt Oskar! Såg att du hade Almbys Ola Hellström på behörigt avstånd. Segraren Håkan Löfström var förresten med långt fram i fältet på SM i MTB-maraton i Bjursås i höstas innan han kroknade och syrran Annika har ju haft landslagsuppdrag på cykel.

Har läst Peos inlägg och bildat mig en egen uppfattning, (dvs han har rätt i sin kritik och är värd allt tänkbart stöd)

Skrivet av: Lena Inlagt: 2010-02-08 kl 09:05
Oskar>Bra kört på Wadköpingsloppet!

Skrivet av: Robert Inlagt: 2010-02-07 kl 22:03
Gå in på cyclesport.se och läs Peo Johanssons (Kopparberg) öppna brev till landets cykelklubbar.
Peo vädjar om stöd då han kandiderar till ordförandeposten i Svenska Cykelförbundet och det känns som det är nu eller aldrig cykelsverige har chansen att få en organisation för uppryckning/satsning mm.
läs brevet och bilda dig en egen uppfattning.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-02-06 kl 18:49
Efter dagens distanspass på 4,5-5 tim. beslöt Ola T. och undertecknad att träffas vid Mellringerondellen i morgon kl 10.00
Backträning står på programmet och det blir Mattsa och Sanatoriebacken som vi tar oss an. Det är ju skidtävling i Ånnaboda så den backen kanske man ska skippa p.g.a en del biltrafik. Vi fikar väl dock som vanligt i Ånnabodstugan så en körning dit upp blir av nöden påkallad.

Skrivet av: Magnus Kjellbom Inlagt: 2010-02-03 kl 10:59
Jag kommer inte till motionsträningen ikväll.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-31 kl 15:58
Ett synnerligen tjusigt vinterlandskap denna söndag, inbjöd Ola T. och mig till en härlig cykeltur, med start från Mellringerondellen. Ambitionen var att köra några backintervaller
uppe i Ånnaboda. -11 vid inledningen skulle strax bli nedåt -20 när svackan vid Tysslingen passerades. Märkligt vilken skillnad det är på temp. i detta område. Efter hand tog vi oss an
Mattsabacken. En stigning som alltid får fart på kroppsvärmen. Hade ruskigt dåligt fäste på bakhjulet på grund av sommarmönster på däcket. Omöjligt att stå upp och trampa idag. Balaklava och glasögon erbjöd bra skydd mot kylan när sedan farten trissades upp mot 65-70 i nerförskörningen mot Garphyttan. Sanatoriebacken blev nästa utmaning. Här var det riktigt halt så utför blev det att hålla igen på gasen. Uppför Ånnabodacken fick man gasa fritt igen, vilken Ola T. gjorde med accuratess. Han försvann som en avlöning och hade redan hängt sina kläder på tork när jag klev in på kafét för sedvanlig pausfika. Hemvägen körde vi sedan via Vintrosa och gamla E-18. Fick precis ihop tre timmars träning idag.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2010-01-30 kl 19:29
Kl 11 från Mellringerondellen drar Peter Elbri o jag till fjälls (Ånnaboda) o drar några repor där. Om några vill hanka på så är dom välkomna!

Ha de o sov sött!

Skrivet av: Oscar Nilsson Inlagt: 2010-01-24 kl 16:11
Som sagt så cyklade jag och mattias vidare på egen hand, målet var fjugesta, men efter några dåliga vägval så hamnade vi i mullhyttan. Passet blev något längre än vi tänkt oss, och när jag tillslut rullade in hemma så stannade klockan på 4:54.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-24 kl 14:35
Fem grader kallt, mulet och grått. Vad passar då bättre än att klämma några mil på cykel.
Oscar N. Matthias D. Ola T. och Peter E. slöt upp vid korset i morse och begynte efter lite överläggningar om hur passet skulle karaktäriseras, trampa iväg mot Ånnabodabackarna för
några svettiga intervaller. Gamla E-18 lämpar sig väl för cykling just nu. Snöfria asfaltsspår hela vägen erbjuder bekväm uppvärmning fram till Vintrosa. Dessutom väldigt lite annan trafik på den sträckan. Väl framme vid backarna hade deltagarna lite olika upplägg för sina pass. Matthias verkar vara i bra form så han dunkade på direkt i högt tempo. Oscar hade bestämt sig för ett lugnare upplägg. Ola som kört fem timmar distans dagen innan maxade väl inte heller direkt. Peters mål för dagen var tre stigningar och sedan långfika (drygt 1 timme)
Tobias J. dök upp i stugan för en kortare paus. Han hade kört Mattsabacken upp. Ungdomarna såg vi inte till något mer denna dag. Ola och jag körde sedan hem via Frösvidal, Eker. Här var vägen riktigt dålig med hala svalliskanter och ibland glashalt. Efter drygt tre timmars effektiv cykling utan insidenter var vi åter i Örebro.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-17 kl 14:40
Med start från Mellringe gav sig fyra cyklister iväg västerut i morse. Samma gäng som igår förutom ett byte på ungdomssidan i form av Matthias D. Första utmaning blev att köra uppför Mattsabacken. En riktigt sur stigning med tunga vintercyklar och lite moddig snö. Vi noterade många skidåkare vid passage av Ånnabodaspåret. Så småningom nere vid Garphyttan valde vi lite olika vägar uppför Sanatoriebacken. Karin och Ola fortsatte att ta sig an ytterligare tuffa stigningar mot Storstenshöjden och vägen som går mot Ånnaboda igen. Själv körde jag upp asfaltsvägen till samma ställe och kände då för en omedelbar fikapaus. Inväntade Ola som gjorde en sista finalklättring. Karin drog iväg på egna äventyr och Matthias fortsatte med backintervallerna. Frågade hur många gånger uppför han hann med under vår fikapaus. -Jag slutade räkna vid trettio- svarade han. Undrar om inte unge Dahlberg friserat siffrorna lite? Eller fikade vi så länge? Hemfärden sedan gick via Lannafors, Vintrosa och gamla E-18.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2010-01-16 kl 15:35
Den bistra kylan i inledningen av året gjorde att gemensam cykling från korset kom av sig. Men idag var förutsättningen vad gällde temperaturen helt okej för ett rejält distanspass.
Uppställningen för dagen bestod av följande personer. Karin A. på Merida MTB, Ola T. på Marin MTB. Carl M. körde Crescent Rimfage MTB och Peter E. åkte på Crosslight Kinesis Hybrid. Med tanke på småvägarnas beskaffenhet, spårig packad snö och ibland tvättbräda var MTBvalet det rätta. Vi kryssade omkring i västernärke förbi ställen som Hackvad, Kräcklinge och vägskylten som visar tre kilometer till Viby. Ola hade koll på kringelkrokarna med sin GPS och ledde in oss på vad jag trodde okända domäner, men enl. honom vägar som vi kört tidigare. Ofrivilligt blev det också ett par extrastopp för justering av skärmar som skakat loss. Brändåsen passerades för vidare färd mot Hallsberg där fikastoppet var planerat. Karin sin vana trogen, fortsatte utan paus medan vi andra hängav oss åt ett väl avvägt frosseri på kondiset. Hemfärden kördes på vägen mot Sannahed, Kumla. Carl M. valde här att köra själv resterande sträcka. Splittringen blev total när Ola T. förlängde sitt pass med körning via Gällersta, Norra Bro. Min totaltid idag blev 4,15/Tim. Imorgon tänker vi träna lite backe och samlas därför vid Mellringerondellen kl. 10 för färd mot Ånnaboda.

Skrivet av: Birger nora vurparen Inlagt: 2010-01-16 kl 13:15
Mycket tack för come back diplomet. Det värmde i kylan. TACK... BIRGER.

Skrivet av: Lasse Keskitalo Inlagt: 2010-01-02 kl 17:16
Hej alla glada cyklister, prova skider det finns spår över hela länet och man slipper trängas med bilisterna, väl mött när spåren smälter bort.
Lasse Keskitalo

Skrivet av: Ola Inlagt: 2010-01-01 kl 16:59
I morrn korset kl 10 för min del (förmodligen med MTB:n). Det ska ju bara bli -10 grader sisådär! Ha de!

PS Nu är det bara resten av vintern kvar = hemväg!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-12-31 kl 17:37
Gott&nytt ÅR skall man väl säga en sån här dag eller hur ??
Hoppas på en bra säsong 2010 för alla örebrocyklister ..Vi höres Hälsningar Frank

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2009-12-21 kl 18:01
Fick en julhälsning idag, skriven i förra veckan, som jag gärna vill sprida till alla cykelentusiaster.

Än är det bara framhjul, men snart är det riktig hjul. Sedan kommer bakhjulen.
På vintergatan är nu mången cykelriddare dubbad - så man slipper bli däckad.
Snart är det dags att olja in ljuskedjan.
Nästa vecka går stora hjuldrevet (vecka och drev 52).
Med bakväxeln letar vi upp adventskransen i vår kassett 24-12.
Sedan är det bara att lägga sig i bocken och skaffa sig en sadelvan skinka.
Men ät inte som en fet dansk - använd dämpargaffel.

GOD HJUL!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-12-20 kl 15:21
Tre cyklister mötte upp vid korset för ett distanspass idag. Mathias D. Ola T. och Peter E. Termometern visade -7 och det var ungefär tio grader varmare än igår då bara herr Torstensson dristade sig ut på ett tvåtimmarspass. Ryttarna för dagen körde på längs gamla E-18 för att sedan vika höger Vintrosa, Garphyttan. Ola och Peter beslöt att ta ett halvtimmes brake uppe i Ånnaboda medan Mathias dunkade några vändor upp och ner för backen i väntan på oss. Lite lätt snöfall bidrog till spårig och relativt tungtrampade vägar. Den unge Dahlbergs framhjul skar igenom vid ett tillfälle och orsakade markkänning. Dock inga skador, varken fysiskt eller mekaniskt. Ska man vurpa, ska man vurpa på vinterväg. Betydligt behagligare att hasa omkring på is och mjuk snö. Vid Närkes Kil blev väglaget jämnare med uppkörda hjulspår så Mathias och Peter valde direkt hemväg därifrån medan Ola vek vänster och fölängde sin tur. I skrivande stund med okänt antal mil. Peters tid på cykeln idag stannade på 3.40/tim.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-12-16 kl 21:03
Istället för att räkna får när jag inte kan somna brukar jag
memorera utväxlingstabellen. Det var under en sån nattlig övning
som jag upptäckte att 39/12 ger samma utväxling som 52/16, dvs
6,94 m på ett tramptag. Man kommer alltså exakt lika långt på ett
tramptag- men kan det vara nån som helst skillnad? Ja, hävdar div
internationella nördar i ämnet. 52/16 vinner av två anledningar:
kedjebanan blir rakare och dessutom får den inte lika skarpa böjar
i vardera änden vilket spar tid (ca 6 sek på 20km enligt samma
nördar). Jag la därmed lite ytterligare värdelöst vetande till
samlingarna och somnade nöjd.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-12-12 kl 14:33
Det mobiliserades hela åtta cyklister vid korset denna lördag. Med tanke på förhållandena tidigt på morgonen, med lite snöfall och ishalka, får man anse det var en stor grupp. Gunnar G. hade hittat hem igen från Skara och gjorde oss den äran. Tina Å. Pelle M. och Fred H. har inte varit så frekventa i korsetgänget heller på senare tid så det var riktigt kul att de också var med. Grundbultgänget i form av Johan L. Ola T. Bengt A. och Peter E. bestämde en rutt som kom att börja med körning mot Frösvidal, Garphyttan. I den lite höglänta terrängen var vägarna lömskt hala. Endast två cyklister hade dubbdäck så ordförande Asplund manade till avslappnad körning med fokus och järnkoll på underlaget. Lite småsladdar i vissa kurvor men inga insidenter eller vurpor. Gunnar G. låg och borrade i ständig högerposition medan vi andra skiftade till vänster. Samtliga cyklister valde att fika i Fjugesta, vilket också gjordes med besked. Kunde registrera dubbla bakelser hos någon. Efter stoppet blev det cykling mot Täby, Marieberg och Örebro igen. På den sträckan hade vi solsken och färden var en ren och skär njutning. Tre timmar och fyrtio minuter blev dagens resultat.

Skrivet av: Olis Inlagt: 2009-12-06 kl 19:04
Idag var det faktiskt en bra cykeldag o vid korset mötte 5 träningsvilliga själar upp. Det var Elbri säkerheten själv trots julbord kvällen innan samt Johan från Norra Bro:s centrum och så dök vår sittande ordförande upp på en ny cross som han investerat i (Bengt A med andra ord), sedan var det det jag o Karin från Sörbyängens Tampas. Vi sökte solen i söder och fann den en kort stund, Brändåsen intogs med storm av vissa 3 pers medan nån skulle kolla läget vid mässan samt smaska tårta, och Karin sin vana trogen körde oförtrutet vidare för att slutföra ett intakt 4 tim pass utan fika! För mig kändes bra o faktiskt inte så hemskt trött nu på kvällen som jag annars brukar vara, men så har jag ju haft en vilovecka denna vecka!! Haj då ses vid luciatider härnest!


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86