Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-28 kl 15:07
Några taggade cyklister behagade dra en repa idag med start från korset kl. tio. Johan L. Karin A. Oscar N. Ola T. och Peter E ingick i den käcka, pigga och raska skaran. Ett snabbt överslag
angående färdriktning resulterade i en begynnande färd västerut mot Täby, Götabro. Ett ganska kraftigt regn samt med därtill hörande motvind drog ner mungiporna en smula den första timmen av sträckan. När Kumla passerades sprack molntäcket upp en aning och med fin vind i ryggen var vi snart i Sköllersta. Där vek Oscar av mot Örebro medan vi andra fortsatte österut. Karin körde vidare när trion bestämde sig för en stadig fika i Odensbacken.
Resterande tre mil hemåt via Resta, Stortorp präglades av solsken och en inte alltför besvärlig kantvind. Drygt fyra timmar träning blev facit för dagen.

Skrivet av: Annie Inlagt: 2009-11-24 kl 18:08
Hej alla glada! En som har legat i lä signar upp igen! Hur ser det ut nere i klubblokalen tis, tors? Är det tre pers på samma cykel som gäller eller brukar det finnas nån platts?

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-11-22 kl 16:00
Dagens rapport från korset kommer från en avbytare eftersom Peter Elbrie skulle äta tårta idag m.m. (födelsedagsfest).

3 tappra cyklister mötte upp vid korset denna dag. Karin Aune, Ola Torstensson och Mikael Sjökvist som anslöt från Hallsberg idag. Distanspasset var enligt mig mycket bra utfört, lugnt o sansat (Jag hade snittuls 110 och maxpuls 128!!! perfa allså).

Vi åkte ner lite kringelkrokigt mot Hallsberg (Sannakroa-Råberga-Täby-Åbytorp-Brånsta-Burmaskogen-Hidingsta-Hallsberg eftersom Micke skulle vara hemma ca 11.30 och som det samtidigt passade Karin o mig eftersom vi skulle köra 3,5 timme. Sydlig vind innebar motvind ner i vår pilformation (2 i täten en bakom) och medvind sista timmen hem för Karin o mig i streckformation. Vi slapp dessutom regnet förutom sista 45min, så det var helt okej.

Övriga data för mig var 90 km, 26.3km/h, 5 grader i snitt temp och 230 höjdmeter.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-21 kl 16:24
Dagens distanspass var det tuffaste på länge ..Undertecknad och andreas styrde cyklarna mot nora hållet via järle hammarby envis motvind i nästan två timmar ifrån glanshammar så beslöt vi att ta en snabb dricka på statoil i nora för att överleva dagen. Stillfors skulle på tårtkalas så han fortsatte sin ritt imot gyttorp .Frank fick helt enkelt styra sin cykel själv ett tag med en fruktanssvärd medvind ifrån nora så trippade milen på som ett nafs.. så turen fortsatte imot frövi - lika bra att ta arboga i samma veva när man hade sån fin vind i ryggen .. Tänkte jag och efter ca 4 1/2 timmes cykelåkning började kännas i benen Bara att bita ihop de sista tre milen som vart väldigt jobbiga ..Rak motvind ,fick man på köpet så hastigheten var inte så hög sammanfattning av dagen... 5 1/2 timmes cykelåkning 15 mil kraftlös..hoppas på bra väder även imorgon

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-21 kl 15:35
Det cyklades från lite olika håll denna vackra solskenslördag. Frank K. och Andreas S. startade sin tur från Bettorp på norr och körde runt Norasjön. Korsetgänget cyklade mot Frösvidal, Lanna, Fjugesta , Viby, Östansjö, Hallsberg (fikastopp), Kumla och Örebro igen.
En envis tjurig mot/kantvind fram till Viby föranledde täta byten i dragjobbet. Men Karin A. Ola T. Johan L. Håkan F och Peter E. njöt ändå av turen. Tobias J. var med en kortare sväng. Tänk att november kan bjuda på nästan torra vägar, solsken och tio grader varmt. Alla utom Elbri hade valt att köra på racercyklar. Alla utom Elbri hade skitrand på ryggen efter dagens slut. Dock inte värre än att det säkert gick att lätt borsta av. Undertecknad fick slita extra för den rena tröjan. En upprätt körställning med rakt styre, grovt bakdäck och skärmar kräver sin tribut. 2500 brända kalorier och 4,5 tim. effektiv cykling idag. Sträckan borde ha blivit cirkus 12-13 mil.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-20 kl 21:16
Stillfors o jag kör norasjön runt imorgon med racer.samling kl 10 vid rejmes om någon är sugen

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-11-20 kl 13:47
Jag tar racer:n imorgon. Det kommer att bli torra fina vägar
västlig vind 7m/s.

Skrivet av: Micke S. Inlagt: 2009-11-20 kl 11:47
Vi får la se hur det kommer att blåsa.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-11-19 kl 21:58
Undrar om korset gänget kan bestämma sig för vilka rundor ni skall köra i helgen ,,,Åt nora linde arboga frank följer med ...åt hallsberg hållet jag cyklar själv ..vore trevligt med sällskap!!!!!!!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-11-18 kl 18:35
Hej Maria! Inga frågor är för dumma. Korset är egentligen en rondell :) Rondellen som knyter samman Sanatorievägen-Mosåsvägen och Glomman i Adolfsberg. Sök på Sanatorievägen på hitta.se så hittar du. Det är olika hur många som cyklar därifrån på helgerna (både lördag och söndag) så här års, ibland är det många och ibland väldigt få. Avfärd 10.00 så var där lite innan.

Skrivet av: Maria E Inlagt: 2009-11-18 kl 13:39
Jag känner mig lite dum men vilka tider träffas ni vid korset på söndagar ? och vart ligger korset någon stans?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-15 kl 15:06
En snabbredogörelse för dagens gruppcykling från korset. Läs förra söndagens referat. Samma väg, samma gäng förutom Håkan F. som idag gjorde oss den äran. Dimma, fuktig luft och ganska vindstilla under inledningen de första två timmarna av färden. Kumla bjöd senare på solsken och åtta grader varmt vilket bidrog till god stämning i gruppen. Håkan F. visade tecken på sprittande ben, så efter fikat fick han dra hela vägen till Örebro.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-11-15 kl 14:14
Micke S>>Det körs gemesamma pass tisdag, ondag och torsdag samt ibland även på helgerna. Gemensamma trainerpass körs inte vad jag vet.

Skrivet av: Micke Selvin Inlagt: 2009-11-14 kl 16:05
Jag vet att ni har spinningcyklar i er klubb. Hur ofta kör ni gemensamma pass på dessa? Kör ni trainerpass också gemensamt?

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-11-14 kl 15:47
Karin o jag kom till slut iväg ut på en tur med vintercyklarna. Klockan hann dock bli halvelva så eventuella korsetcyklister får en ursäkt från mig för att vi inte var där vid 10. Vi cyklade åt väster (odensbacken och sen tillbaka via Sköllersta. Det var i alla fall uppehåll (förutom de första 5 minuterna) under vårt 3 timmars pass. I morrn kommer jag/vi upp till korset i alla fall om inte vädret är sämre än idag!

Ola

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-11-09 kl 14:49
Det är inte ämnat att förvåna att söndagens ”korsetgrupp” var i minsta laget. En tung slöja av dagenefterkaraktär vilade över startfältet denna arla söndagsmorgon. Plussa på lite dimma, fuktig luft och blöt asfalt, samt temp under sex grader. Ja, då hyser man viss förståelse för att cykling inte är första prio för somliga under slika förhållanden.
Karin A. Ola T. och Peter E. inledde färden på gamla E-18. Vintrosa, Garphyttan och Lanna passerades under lätt medvind och syreberikad luft. Aune hade en för dagen moddad vintercykel med kapad bakskärm, ny stänklapp, reducerat antal skärmfästen, nya klingor fram och en originell dekal… Som grädde på moset. eller kanske snarare, lök på laxen, en bakkransutväxling 21-11. Enligt Karin en bra setup för styrketräning. Eftersom Ola och undertecknad menar att fika är ett måste för nån subtil typ av uppbyggnad målade vi två in mot Kumla. Karin som är seriös på ett annat sätt körde enl. fastställt schema och drog vidare på egen hand. Efter Sveauppehållet blev det raka vägen hem via Mosås, Adolfsberg. Åtta till tio mil blev totalen idag.

Skrivet av: Hellmén Inlagt: 2009-11-08 kl 15:14
Tack för en trevlig kväll i cykelminnenas tecken ( öl och tilltugg). En super bra idé som måste göras oftare. Alla kan vara med vältränad som otränad.

Skrivet av: pnt Inlagt: 2009-11-07 kl 17:05
Idag var det 10 st som tränade från korset. Alla hade vintercyklar, men en hade mycket mer vintercykel än oss andra.

Skrivet av: Johan Wase Inlagt: 2009-11-03 kl 11:43
Hej, finns det några planer för Örebrocyklisterna att ha ett elitlag i Tour of Sweden 2010?

Mvh Johan

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-10-31 kl 15:30
Racer är forfarande legio bland korsetcyklisterna. Torra fina vägar så här i elfte timmen av oktober är ju inte så vanligt. Idealiska förhällanden idag att lufta sommarcyklarna, kanske för sista gången i år. Joakim W. och Ola T. satte prägeln direkt klockan tio genom att trotsigt dunka på i motvinden västerut. Gamla E-18 låg som vanligt öde och erbjuder cyklisterna en trivsam färd utan trängsel med annan trafik. Vänstersväng vid Sannakroa och nytt folk i täten, nu i form av Lena S. och Karin A. Molntäcket glesade ut och solen tittade fram med sina fortfarande varma strålar. Fjugesta passerades och färden gick vidare mot Viby och Östansjö. Här mötte Micke S. upp på sin tunga vinterhoj. Gruppen ansåg det lämpligt för herr Sjöqvist att direkt går fram och dra några kilometer. Det riktigt hördes hur mycket tyngre hans ekipage rullade. Vilken kondis den mannen kommer att ha till vårens första tävlingar.
Fiket i Hallsberg var stängt så gruppen fortsatte direkt till Kumla via Sannahed. Karin körde utan stopp. På fiket gjorde Johan L. oss sällskap. Han hade kört Tisaren runt på lite grusvägar.
Efter paus blev det raka spåret hem via Mosåsvägen och mot Örebro. En fin runda idag som landade på cirkus tio mil för de flesta. I morgon, om vädret blir som idag, kör vi racercykel igen.

Skrivet av: Joakim Victorin Inlagt: 2009-10-29 kl 13:38
Är det någon som ska ner till klubblokalen (som har nyckel) och spinna ikväll (29:e okt) runt 18.00?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-10-25 kl 15:05
Ola T. och Peter E. cyklade till Arboga idag. Karin A. följde med en bit på vägen, ett kortare pass var inskrivet på hennes träningschema, så det blev två gubbar som fikade för varsin hundring vid framkomsten (dyrt). Lite småregnigt och motvind på ditvägen men efter paus så blev det uppehåll och en fin skjuts i medvind hemåt igen. Återfärden kördes via Fellingsbro och över Käglan. Knappt tolv mil idag och tvåtusen kalorier brända.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-10-24 kl 15:55
De sex cyklisterna som körde från korset idag var helt överens om en sak, novembervädret var en vecka för tidigt. Gråmulet och regn redan från start. Vintercyklar med långa skärmar
var samtligas val idag och skonade i alla fall mot blötan från snurrande hjul. Gruppen beslöt att inleda körningen på den nyasfalterade cykelbanan upp till Garphyttan. En riktig trevlig sträckning där man utan problem kunde ligga på två led. Färden fortsatte mot Lanna och Fjugesta . Karin A. och Oscar N. ansåg att något fika inte behövdes idag så därför skiljdes våra vägar här. Ola T. Micke S. Håkan F. och jag beställde, utan några som helst hämningar, in en avsevärd numerär av bakelser och wienerbröd. Efter paus tyckte Håkan att färden skulle gå via Kumla. Förslaget godtogs och vi körde igång med hygglig fart i kantvinden. När alla fått tillbaka lite värme i kroppen kunde farten minska till ett moderat prattempo. Så småningom passerades Kumla för vidare färd på cykelbanan mot Mosås och Örebro. Sammanfattningsvis ett trevligt distanspass idag där min mätare visade tio mil precis.

Skrivet av: Bengt-Erik Svedman Inlagt: 2009-10-19 kl 15:55
Någon från örebro cyklisterna glömde kvar tröja +vindväst vid veteran sm i Järvsö i somras.Hör av er så går det att få tillbaks.

Skrivet av: Håkan L Inlagt: 2009-10-18 kl 21:17
Några bilder från dom stora gossarnas lek i sandlådan/leran finns
nu uppladdade i galleriet. Sanden sprätte, snoren rann och än slank
dom hit, än slank dom dit. Med andra ord var det riktigt bra
underhållning!


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86