Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Börje E Inlagt: 2009-08-16 kl 11:20
Ett stort TACK till alla Örebrocyklister som körde VasaTrampet på lördagen och gjorde fin reklam för klubben. Vi var 20 cyklister på startlinjen (samtliga körde och fullföljde 140 km) och blev därmed klubben med flest antal deltagare. Att Frank Kiereck skulle vara förste örebroare över mållinjen var väl ingen sensation. Han var med i den första klungan på ca 35 cyklister som körde loppet på 3.26 och Frank skar mållinjen som tredje man.

Skrivet av: Magnus Nilsson Inlagt: 2009-08-14 kl 06:47
1. Vill du uppleva en internationell cykeltävling inifrån ?
2. Kan du tänka dig att köra bil från Örebro till södra Tyskland.
3. Har du tid från tisdag kväll den 18 aug till söndag den 23 aug.

Två ledare har fallit bort när juniorlandslaget skall åka till Regio Tour (ww.rothaus-regio-tour.de). Tony Pölder är ledare och har en bil. Du kör min Chrysler Voyager med cyklar på taket. Oscar Nilsson är med från Örebrocyklisterna. Ni åker till Lund Tisdag kväll och kör till Tyskland på onsdag.
Alla omkostnader är betalda.

Är du intresserad ring MAgnus Nilsson 0708622724 eller mejla magnus.nilsson@sonat.se på direkten.

Hoppas du ringer gör
Magnus Nilsson

Skrivet av: adde Inlagt: 2009-08-13 kl 14:18
Vad blir det för några tempo träningar nästa vecka? Tänkte det var
dags att damma av tempo cykeln lite nu i slutet av säsongen!
Hoppas det är fler som har samma tankar så det kan bli ett vettigt
startfält som slåss om banrekorden =)

Skrivet av: Hasse Jonsson Inlagt: 2009-08-13 kl 14:14
Eftersom Torbjörn redan förekommit mig, så kan jag bara till fullo instämma.
Hasse - Borlänge

Skrivet av: Torbjörn Wikland Inlagt: 2009-08-12 kl 16:08
Tack Börje och Gunnar!
Årets stora nordiska randonnée-lopp, Super Brevet Scandinavia (7- 10 augusti), hade varit svårt att genomföra utan den förnämliga service ni gav genom transport med minibussen till starten i Fredrikshavn och från målet i Kristiansand av oss sex mellansvenska deltagare. Med er rutin och en stor portion glatt humör fick vi den rätta stämningen för att kunna genomföra detta tuffa lopp genom Danmark, Sverige och Norge.
Hälsningar
Torbjörn Wikland

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-08-08 kl 20:08
Fem cyklister bildade den sista truppen från korset idag. Imorgon blir det ju samling vid Engelbrekstatyn på stortorget. Vi bestämde en rutt norrut i det vackra sommarvädret. Mitt i den nordliga delen av stan fick Karin A. punka på det sprillans nya däcket och med lite strul med dåliga handpumpar ansåg klungan att ett svep några km. tillbaka in på Norra cykel blir det snabbaste sättet att få tillräckligt med luft. Efter en halvtimme var vi åter på väg och nu pinnade vi på ganska raskt. Med friska ben och en härlig medvind blåste vi förbi Kvinnersta, Dylta bruk, Järle, och norra delen av Norasjön. Siggebobacken hägrade och lät sig intas av de hurtiga fem. Andreas S. attackerade efter halva backen. och Karin A. svarade och hängde på. Ola T. inväntade lite inspiration och efter en stund drog han iväg också. Johan L. och jag tog det lugnt och körde på i moderat tempo, vilket kan översättas med, betydligt över styrfart.
Återsamling på toppen och nu var det i princip nerförsbacke ända fram till Lindesberg där herrarna beslutat att stora baguetter skulle inmundigas. Karin ville köra nonstop och fortsatte mot Rockhammar, Fellingsbro. Efter paus ställde vi andra kosan mot Bor, Vedevåg, Frövi och Ervalla. En inte allt för elak motvind bidrog till att vi nalkades Örebro i hygglig fart. Vid svampen drog Ola iväg österut mot gamla Arbogavägen för att möta upp Karin och inne i Örebro skingrades vi andra åt olika håll. Fjorton mil blev dagens distansfacit för egen del.

Skrivet av: Jocke V Inlagt: 2009-08-07 kl 17:19
Är det någon som tänker träna imorgon (lördag den 8:e aug)?
Om ja, 10.00 från korset eller stortorget?

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-08-03 kl 10:57
Nu finns Giro de Mösseberg med på anmälningsfunktionen.

Skrivet av: Anna Inlagt: 2009-08-01 kl 22:49
Hejsan!
Någon som vet om det är någon cykling från korset imorn vid 10 eller åker alla till Vingåker?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-08-01 kl 18:50
Några körde kortare, några körde längre, under dagens cykelritt från korset. Längst av dem alla körde Stillfors som nog fick ihop uppåt 24 mil, kanske mer. Vid hemkomst stannade min mätare på 20 mil.
Ett gäng på åtta man startade gemensamt kl 10 med siktet inställt mot Fjugesta, Väl där sa vi tack och hej till Ove A. som vek av mot Kumla. Någon mil senare tackade vi också av Johan L. och två av hans vänner som drog vidare mot Vretstorp. Nu återstod fem cyklister som under ivrigt borrande i mot och kantvind så småningom passerade Mullhyttan och några mil senare också Svartå. Här tog vi in vägen som går mot Laxå och efterhand passerade vi också denna metropol. Lite tråkiga rakstäckor på väg 205 avverkades men vägen blev både kurvig och lite kuperad efter hand. Vi närmade oss raskt Askersund där en stadig fika var planerad.
Staden var för dagen föremål för marknad och spektakel vilket innebar fullsatta kaféer och enorm trängsel på gator och torg. Efter en del om och men hittade vi dock ett fik som kunde
erbjuda plats för några hungriga cyklister. Intaget blev minimalt. Vi hade hamnat på det kanske dyraste stället i staden. En enkel köttbullemacka kostade lika mycket som en innerslang av hygglig sort (50 kr) så det fick bli ett extra stopp på Statoilmacken för slutlig påfyllning av depåerna.
Cykelfärden gick vidare mot Zinkgruvan, Isåsen, Åsbro, Tisarbaden . Micke S. tackade för sig när så Hallsberg passerades. Slutvinjetten för Jakob S. Ola T. Andreas S. och undertecknad blev resterande sträcka genom Sannahed, Kumla, Mosås och till Örebro.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-08-01 kl 08:15
V pratade lite löst om 5-6 timmars cykling. Det kan bli runt 17 mil

Skrivet av: Inlagt: 2009-07-31 kl 17:44
Hur lång blir den rundan då tror du?

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-07-31 kl 15:56
Vi är förmodligen 3 st som i morgon tänkte köra från korset. Vi funderar på en lite längre avstickare men det går säkert vika av på lämpligt ställe om man inte vill åka för långt!

Skrivet av: Jacob Shanks Inlagt: 2009-07-31 kl 13:17
Kör vi från korset imorgon (lördag) eller möts vi vid engelbreckt?

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2009-07-30 kl 08:35
På söndag åker vi till Vingåker och cyklar Tisnaren Runt. Vi träffas kl 07.45 och det finns plats i bussen, så du som vill får gärna följa med. Ring 019-323410 eller 070-2165269.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-07-22 kl 22:05
Grattis Håkan!

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-07-21 kl 12:20
Som tur är finns inga foton på mig att gotta sig åt. Däremot finns det en del att se på Sveriges mest besökta cykelblogg: www.oijer.blogspot.com

Skrivet av: Micke S Inlagt: 2009-07-21 kl 10:56
Grattis!Finns det kanske några foton?

Skrivet av: Tony E Inlagt: 2009-07-21 kl 10:31
Grattis Håkan! Man blir nästan sugen på att lufta MTBn. Har faktiskt inte haft den ute sedan vi körde sista MTB-Vättern, så det är ett par år sedan.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-07-21 kl 08:06
Grattis Håkan! Förstår efter din skojiga beskrivning av förhållandena på SM att ni fick slita hårt för medaljerna.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-07-20 kl 22:22
Den gångna helgen åkte hela mtb-sektionen, inkl fan-club (dvs jag själv och frugan) till mtb-SM i Falun för att vädra Örebrocyklisttröjan. Tempot gick som det gör ibland, punktering, nog om det. XC-banan gick i två svängar per varv i olika varianter uppför den ökända "mördarbacken" vid Lugnets skidstadion. Redan på första varvet förstod jag varför den kallas så - man vill helt enkelt mörda den sadist till banläggare som klurat ut det hela. På andra varvet hade jag fullt sjå att släpa cykeln uppför lerklabbet och var därmed tom på elaka tankar. På det tredje flög fåglar tvärs igenom skallen och det var förbanne mig nära att tungan följde med lillklingan runt. Men så till slut, när man skrapat leran ur öronen, fått i sig lite kaffe och krånglat sig upp på prispallen så känns det bra - cykel är så jäkla härligt! Det blev en bronspeng i H50.

Skrivet av: Malin J Inlagt: 2009-07-19 kl 23:15
Ja, det ekade tomt vid korset kl 10 imorse. Endast två tappra som trotsade regnet. Jag och Ann-Marie P.
Med tanke på vädret så blev det en lite kortare tur (tänk simtur)på ca 6 mil söder ut. Får hoppas att det nästa söndag är uppehåll och sol så att även solskenscyklisterna kan vara med o cykla ;)

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-07-19 kl 14:05
Med tanke på vädret kan man anta att det inte blev så många vid korset idag så Ola T. och jag träffades nån timme tidigare för gemensam backträning i Ånnaboda. Det skvalade på ordentligt men temperaturen var helt okej så cyklandet ”flöt” på, som man säger. Gamle Elbris ben var dock sega efter tolv dagars träning så det fick bli färre uppförskörningar denna dag. Torstensson var med på noterna när jag föreslog en tidig kaffepaus uppe på toppen. Regnet tilltog under fikat och när vi var redo för hemfärd via Frösvidal öppnade sig himmelens portar. Två och en halv timmes träning får väl anses vara okey en dag som denna.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-07-18 kl 16:28
Åtta cyklister som samlats vid korset imorse, bestämde sig för cykling österut med stopp och ordentligt fika i Vingåker. Eller som Torstensson brukar säga, Vintrosa. Det var Karin A., Gunilla A., Bengt A,. Micke S., Ola T., Jocke V., Ulf B. och Peter E. som klockan tio inledde färden i riktning Mosås, Gällersta, Sköllersta. En konstant mot och kantvind i början drog ner farten en smula, dock inte humöret på hjulryttarna. En kortare session avverkades på den livligt trafikerade väg 52 där körning i singelled är att rekommendera. Så småningom kom vi in på den fina sträckningen mot Kilsmo, Högsjö. Här bestämde Bengt och Gunilla att köra en alternativ väg tillbaka mot Örebro. Vi andra fortsatte förbi Brevens bruk och vidare in i det vackra Sörmland. Helt plötsligt hände saker bakom mig i gruppen. Det var Ola T. som fick ett akut kaffesug och drog igång en riktig långspurt ett par kilometer före fiket. Hela gänget bara försvann framåt medan jag satt och sov. Hur det sen kom sig att jag i fikakön hamnade först är en gåta. Karin A. som börjar rehabilitera sig från skadan hon ådrog sig i Girot körde vidare utan stopp men återkom efter fyrtio min. när vi andra äntrade cyklarna för hemfärd. Nu fick vi en härlig medvind som också ökat lite i styrka. Lite sämre vägstandard präglade understundom den fortsatta sträckningen. Färden gick via Segersjö, Big Mellosa, Resta, och in mot Örebro på gamla Norrköpingsvägen. För egen del blev det nästan fem timmars effektiv cykling idag och ca: 13 mil.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-07-14 kl 18:15
Ola T. Micke S. och jag tänker köra ett distanspass i lugnt tempo imorgon kl 1300. Samling vid Mellringerondellen. Vi cyklar västerut Närkes Kil, Mogetorp, Järle, Ev. uppför Siggebobacken och fika i Lindesberg. Välkomna alla som är lediga och sugna på en tur. Och som sagt i lugnt tempo.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86