Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-29 kl 20:25
Karin Aune körde idag sin första "riktiga" tävling i år och det var inte vilket lopp som helst utan det 1:a världscuploppet för året med nästan alla de bästa med. Vädret var faktiskt sämre där (Varese i Italien) än här idag otroligt nog. Det var enligt rapporter kraftigt regn och 5 gr "varmt" i 12 mil vilket tunnade ut fältet (135 st) markant (liksom ett par hyfsade stigningar per varv). Först kom Vos 1:a och Emma J 2:a (grattis) sedan 2 till sen kom det som var kvar av klungan. Karin sade att hon var 3 kvinna i klungan (1min 13sek efter Vos) genom sista kurvan innan mål men då kom någon för nära och Karin gick tyvärr i safalten. Hon tror hon har klarat sig hyfsat, hon har dock bla lite ont i ett revben. Så det blev 40:de plats enligt Womenscycling.net och om hon inte hade vurpat tror hon att det hade blivit en topp 15-20 plats åtminstone! Karin hälsar så gott hem till örebrocyklisterna.

Distanspasset med lite kupering kändes bra för egen del idag, men det ska bli skönt att åka ner till mallis ett tag men vem vet vädret ska ju bli bra här så risken är att det blir sämre där nere?

Ha det så bra på ett tag o putsa racern nu för till helgen ska det visst bli 15 gr här!!!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-29 kl 19:49
Jag var inte heller sugen på backträning idag så det vart 11 mil i lungt tempo runt arboga medåker för att kolla upp tempobanan som skall köras som primiärtävling i år ..Skall bli kanon väder på onsdag så är den någon som är sugen att cykla hjälmaren då så är det bara att hänga på ..

Skrivet av: Bengt Asplund Inlagt: 2009-03-29 kl 17:44
Jag var inte tänd på backträning så jag drog vidare i ensamt majestät söderut mot Fjugesta, Vretstorp och inspererad över att det var sista passet på vintercykeln så drog jag upp mot Skyllberg, Hallsberg och hem och det blev precis 10 mil utan fika.
På lördag så åker jag och Gunilla till Mallorca för att jobba som cykelguider i 14 dar.
Det kommer förmodligen bli händelserika dagar med ca 200 st cykelmotionärer som vi skall guida runt i olika fartgrupper på ön tillsammans med 10 st andra guider.
Skall försöka lägga in någon rappport.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-29 kl 15:26
Ett par plusgrader på morgonen innebar att korsetcyklisterna idag körde på odubbade däck. En rå kyla bet i kinden på vägen västerut mot Ånnabodabackarna. Bengt A föredrog en egen
skonsammare åkning ute på Närkeslätten men Håkan F. Ola T. och jag var fast beslutna att en än gång njuta av denna sköna variant av upp och nerkörning i Djävulsåttan. När vi närmade oss Lannafors fick man sikta noga för att inte köra ut i snö-modden som här låg kvar sen igår. Påtagligt vad mycket mer snö det kommit lite högre upp i terrängen. Tre gånger upp för Ånnabodabacken och två gånger upp för Storstensbacken fick räcka för Håkan och mig. Ola som är en käck, pigg och rask cyklist, men också präglad av en envis attityd att alltid ha minst tusen meter klättring på mätaren under dylika pass var tvungen att köra några vändor till. Vi tog gemensam fika i Ånnaboda-stugan och efter en timmes paus kändes det åter dags att fläska på nerför mot Garphyttan, Frösvidal och Örebro.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-03-29 kl 12:36
Nu kan ni börja anmäla er! Vårens tävlingar finns inlagda på intranätets anmälningsfunktion. I startmenyn på intranätet finns en instruktion för anmälan om du inte vet hur du ska göra. Saknar ni någon tävling får ni höra av er. Hej hopp!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-28 kl 16:49
Hej Frank!
I morrn kommer jag att använda min cross/vintercykel med mina "standarddäck (28mm eller är de 32mm breda?)" utan dubb alltså, vilket jag även hade idag! Dom som verkligen vill köra racer kan nog göra det på stora vägar i slättland, dock finns en liten punkteringsrisk samt att man ändå får räkna med att bli lite blöt i baken ibland förmodligen. Vi som kör till garphyttan/Ånnaboda bör nog välja cykel med skärm åtminstone eftersom det troligtvis kommer rinna en del vatten på vägarna där!?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-28 kl 16:26
Det hade lovats uppåt åtta grader varmt och uppehållsväder idag. Inte en siffra rätt när min termometer visade en halv grad plus och snön föll tung över nejden. På med dubbdäck igen
och samling vid korset kl. tio. Ola T. Tobias J. och Håkan F. tyckte också att lite utmanande cykling i snömodd kunde vara trivsamt denna lördag. Vi spårade iväg på gamla E-18 med destination Fjugesta. Håkan som vanligt pigg och rask fick genast en lucka på en halv kilometer tillsammans med Tobias som hängde på rullen. Min egen strategi för dagen var distansfart och återhämtning efter några hårda intervallpass i veckan. Ola var inne på samma filosofi så vi gjorde sällskap tills ledargruppen saktade ner och inväntade oss igen. Vägen blev allteftersom mer uppkörd och ren från slask och modd så när vi kom till Kumla för fikastopp var det riktigt behagligt att cykla. Tobias körde vidare hemåt men vi andra äntrade kafét där man sjunger långsamhetens lov. Vi väntade väl i tio minuter innan beställning kunde göras. Under den tiden gjorde dessutom undertecknad ett pinsamt utspel som får skyllas på lågt blodsocker och enormt kaffesug. Pausen blev nästan timmen lång så vi var laddade igen när färden fortsatte mot Hällabrottet, Kvarntorp, Sköllersta och Örebro. Ola skarvade och valde att köra via Odensbacken. Knappt fyra timmar på cykeln torde göra cirkus nio mil.
I morgon blir det backkörning i Ånnaboda igen. Samling först vid korset kl. tio. På förekommen anledning vill jag också påminna om att ställa om klockan en timme framåt inatt.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-28 kl 16:21
Vad tänker ni köra imorgon ..Vad för cykel??? sommardäck /vinterdäck

Skrivet av: Persson Inlagt: 2009-03-28 kl 07:34
Vad använder korsetcyklisterna för cyklar idag??????

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-03-23 kl 09:42
För en tid sedan fick klubben ett mejl från Örebrotriahtleten Micke Selvin att hans cykel blivit stulen. Jag vidarebefordrade detta mejl till alla som uppgivit mejladress i medlemsmatrikeln. Idag kom ytterligare ett mejl från Micke:

Tjena
Här kommer denna veckas solskenshistoria:

Cykeln är återfunnen!!!!!!!!!!!!!

I onsdags efter jobbet blev jag uppringd av en vänlig kille som under arbetstid av en slump sett en vit Scott Plasma ståendes i en trappuppgång i Brickebacken. Han hade sett min efterlysning tidigare då han är medlem i Örebrocyklisterna och såg att det med stor sannolikhet var min. Jag åkte till den angivna adressen och där stod den låst med ett litet hänglås. Då den var smutsig men i övrigt oskadad antar jag att personen i fråga använt den som brukscykel de här två veckorna ... Polisen kontaktades och de tog hand om cykeln ett par dagar innan jag fick hämta den. Att förvänta sig någon utredning är väl ingen idé men jag är glad att den är tillbaka!

Ett stort tack till alla som hjälpt mig i jakten, utan er hade det inte gått! Jag har verkligen fått stor hjälp med att sprida detta och det var turaktigt att just en person som läst om mitt öde råkade få syn på den. Jag har fått otroligt mycket gensvar och det är många som engagerat sig. Det lönar sig tydligen inte att stjäla en cykel inom den här kretsen :)

Ett extra stort tack till Magnus som hittade cykeln!

Mvh
Micke Selvin

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-22 kl 17:26
Det hade lovats nederbörd idag så vintercyklarna togs fram igen av deltagarna till dagens träning. Sex cyklister ville ”njuta” av lite skön körning på gamla E-18 västerut där färden tog sin början. När vi kommo till Vintrosa begynte Per H. att med darr på rösten förtälja oss om den glada och sorglösa tillvaro han i sin barndom tillbringat i bygden. Vi genade på lite småvägar för att så småningom komma fram till Lannafors och vägen mot Garphyttan-Ånnaboda. Här bestämde sig Bengt och Gunilla A.. samt Per H. att köra hemåt igen. Tobias J. Matthias D. Ola T. och Peter E. hade planerat backträning så denna tog sin början direkt. Klättring upp för Ånnabodabacken. Matthias stannade till en stund för att ta av sig jackan och blev därmed en bit efter i början. Vid sista knäppen kom han ifatt, ångandes i full careta på sin tunga gamla stålhäst. Det blev några varv i den s,k. djävulsåttan innan jag tyckte att det här går inte längre utan fika. Tobias och Matthias vände hemåt men Ola körde en vända till innan vi gemensamt pausade. Det snöade understundom ganska kraftigt under dagens övningar så nerförskörningarna sved ordentligt i ögonen (jag hade glömt glasögonen) men vi var nöjda med träningen och inslaget av kvalité på passet så den här varianten kommer i alla fall några av oss att fortsätta med på söndagarna framöver.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-21 kl 16:12
Korsetcyklisternas renaste kassett för dagen hade Tobias J. (Anmärkningsvärt ren) Ställ det mot bakgrund att de flesta andra också hade nyputsade racercyklar, då kanske ni kan tänka er själva. Måste berott på att hans hoj var sprillans ny.
Tio cyklister körde iväg klockan tio prick på gamla E-18. Vårt första gemensamma mål var att passera Fjugesta. Här beslöt Gunilla och Bengt A. att vända hemåt igen. Det blev antagligen lite tungt att hänga med på vintercyklarna med grova däck och raka styren. Per M. och Johan L. låg i spets när vi kom till Hasselfors. En konstant mot och kantvind från Örebro bidrog till täta skiften där framme och strax hade Micke S. och Ola T. tagit över dragjobbet. Vi lufsade på i moderat tempo och Fred H. som inte suttit på cykeln på flera månader tyckte också att farten passade honom alldeles utmärkt. Några kilometer från Viby krog, där fikat skulle intas, blev det en viss oro i klungan. Alla ville ha en bra position för den stundande fikaspurten. Håkan F. drog upp i god tid och fick med sig Tobias och Elbri. Ola låg i rygg och kunde smyga upp på högerkanten och sätta in slutattacken med några kraftiga tramptag i en snygg och övertygande finish. Hemvägen gick via Östansjö, Hallsberg, Sannahed, Kumla, Mosås.
Total idag.130 kilometer, fyra timmar och trettio minuter. I morgon kommer några av oss att Köra lite backintervaller igen i Ånnaboda. Vi samlas vid korset klockan tio som vanligt.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-20 kl 12:41
Om det blir fint väder tar nog jag räcer imorgon. Har vårrustat
härket och bytt ut en kedjenit.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-20 kl 10:09
Ska vi ta racern imorrn? På söndag blir det nog troligtvis vintercykel i alla fall!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-18 kl 18:05
En strålande vårdag för distans Det vart hjälmaren runt med racer idag ..Kanon ..((( Men vart trött som bara ??? ))
5timmar tio minuter 15.5 mil idag i strålande sol God Natt

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-03-17 kl 08:50
Frank K, Tobias J, Henrik E, Arne J, Tommy H>>> Ni har beställda kläder att hämta på Norra Cykel

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-15 kl 17:01
Började min dag med en punka innan samlingen vid korset. Det gäller nu innan sopbilen gjort sitt att undvika cykelbanor med det sylvassa gruset. Speciellt om man kör på tunna däck (racer). Korsetgänget hade lite olika ambitioner idag men vi körde till en början i samlad trupp fram till Vintrosa där Håkan F. vek av mot Fjugesta och vi andra Magnus N. Tobias J. Ola T. och jag fortsatte fram till Alp de Ånnaboda. Ola T verkade fräsch idag och fick genast agera draghäst. Han satte ett tempo som till en början åtminstone passade mig bra. Tobias ville känna om hans ben var bra och gjorde ett ryck redan i första stigningen. Han fick en lucka på 150 meter som bibehölls upp till sista knäppen där vi var ikapp igen. Vid nedförskörningen mötte vi några representanter för den nya cykelklubben Wheelsuckers. Ola och jag höll ihop nerför för att sedan fortsätta upp igen i Pizzabacken och vidare upp mot Storstenshöjden. Här vände vi innan asfalten övergick i grus och dundrade ner mot Garphyttan igen. Lite vila och pulssänkning innan Ånnabodabacken forcerades ännu en gång. Samma sträcka efter nerfart. I backen upp mot Storstenshöjden behagade Elbri retas med Ola och Tobias genom att göra ett överraskande ryck som höll i nästan tio meter. Hörde nog att dom flåsade lite innan de var ikapp. För egen del började krafterna sina så det fick bli en sista tur upp för Ånnabodabacken igen och ställa in sig på lite fika. Håkan F. dök upp så vi hann dra i oss några koppar Java innan Ola T. efter ytterligare några klättringar äntrade kafét. Hemvägen kördes via Frösvidal, Eker i makligt tempo i ett fantastiskt vårväder där solens strålar äntligen värmde. Tobias och Magnus cyklade utan paus idag.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-03-14 kl 16:57
Jag kommer åkså i morgon. För min del skulle det passa bra med lätt 50%:ts täning i ca: 4 timmar.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-14 kl 16:55
Uj, uj, uj Frank. Här föreligger det någon miss i timing idag. Vi var sju stycken som samlades Vid korset för avfärd klockan tio prick. Vi körde samma rutt som du i början. D.v.s. Ekersvägen ut mot Närkes Kil. Vidare förbi Frösvidal, Garphyttan, Lanna,. Micke S. fick punka femtio meter efter korset, och kom att köra en genväg till Fjugesta där fikat skulle intas Ett kort stopp också vid Ekers kyrka för att reparera Mathias D. bakskärm. Oscar N. var för dagen välförsedd med reservdelar och kunde bistå med buntband för provisorisk upphängning av skärmstag. Övriga deltagare på rutten var Ola T. Johan L. Magnus N. och Peter E. I stort sett skapliga vägar bortsett från sträckan Garphyttan-Lanna där is och modd fick forceras under försiktigt manövrerande av den som hade racerdäck. Micke S. satt och väntade på fiket när Ola, Johan och jag dök upp. Efter en halvtimmes väntande på själva kaffet blev pausen utdragen innan livsandarna återvände men strax äntrades stålhästarna för fortsatt körning mot Brändåsen, Hallsberg, Sannahed. Vi passerade Kumla och cyklade raka vägen hemåt via Mosås. För egen del blev det nästan fem timmars träning, vilket borde göra en sträcka på ca: 12 mil. I morgon tänkte åtminstone Ola och jag köra lite backträning i Ånnaboda men vi träffas vid korset som vanligt kl. 10

Skrivet av: Tobias Inlagt: 2009-03-14 kl 16:26
Kan inte tänka mig annat än att Elbri och Torstensson dyker upp. Själv kommer jag åxå imorgon. Skall ju bli bra väder. Utan sommardäck dock!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-14 kl 16:06
Eftersom inga ville åka ifrån korset idag????? Så tog jag mej en liten tripp med dubbcykeln...Turen gick först via frösvidahl för att sedan vika av till närkeskil vidare imot mogetorp i lite lätt duggregn.och snömodd .Styrde sedan cykeln imot frövi fellingsbro för att sedan ta genvägen till götlunda för att evt få ihop ca fyra timmar på cykeln denna dag ..Vädret verkade konstant med lite lätt duggregn och lite vind ..När cykeln började närma sig glanshammar började kroppen att skrika efter mat och man kändes sig rätt sliten ..Totalt denna dag vart 4timmar 10minuter ca 10mil..ÄRRRR DEEET några som skall åka ifrån korset imorgon ?? sommardäck ??

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-13 kl 20:32
Undrar om det är någon som skall köra ifrån korset imorgon..Sommardäck??? klarar ej backintervaller efter denna veckan

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-03-13 kl 17:44
Jag tänker köra backintervaller i Garphyttan (Djävulsåttan) i morgon. Åker från stan ca:09.30.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-08 kl 16:49
Eftersom jag fick gå upp i gryningen imorse och åka med min dotter på hästtävling i karlslund så kunde jag inte ansluta till korset denna dag. Fick se Ola T komma smygande på genvägen vid karlslund vid ca 9 30. .Då hade väl han redat kört tio mil???Själv vad jag hemma strax innan elva bläcket så på med cykelkläderna och ut i det fria.Det vart fyra timmar och ca tio mil innan snöstormen kom.Säger efter varje helg att nu var det väl den sista helgen med vinterdäck men icke sa nicke hur länge skall detta väder hålla i sig.. Det är ju snart tävlingsprimiär hur skall det ¨gå om man har åkt en enda meter på racern??? Hoppas på varmare väder nästa helg..Då kommer jag till korset ..Ha en bra träningsvecka Häls Frank

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-07 kl 15:37
Till Hallsberg kan man komma på två sätt. Ett krångligt och ett lätt. Örebrocyklister vid korset imorse valde det krångliga sättet, men också det trevligaste. Vi körde först mot Mosås via Marieberg. Vidare mot Gällersta, Sköllersta och Kvarntorp. Tog vänster på den lilla vägen som gick ut på väg 633(Pålsboda). Efter några kilometer svängde vi höger in på vägen mot Hällabrottet, genom samhället och sedan vänster mot Hjortsberga. Ännu en liten väg som så småningom ledde fram till väg 633 igen. Ett överhängande kaffesug efter ett par timmar delade in gruppen av sex cyklister i en fikafraktion (Elbri, Lundborg, Sjöqvist) och en köradirektutanstoppkoalition.(Asplund, Dahlberg, Nilsson). Mycket cykelsnack som vanligt
vid fikastoppen. Denna gång ansåg Elbri och Lundborg att gamla fina stålramar av märken som Reynolds och Columbus fortfarande är bland det tjusigaste man kan skåda. Särskilt också om muffarna dessutom är graverade.
Efter stoppet blev det ännu en tur på Pålsbodavägen mot Kvarntorp, Sköllersta och Örebro. Summa som vanligt ca: fyra timmars distansträning idag. Men var var Ola T?


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85