Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Micke Selvin Inlagt: 2009-04-07 kl 23:03
Resultatlistan från dagens Kilstempo är inlagd under arrangemang/träningstävlingar/kilstempot på vår hemsida. Bra kört ni som var med!

www.orebraik.se

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-04-07 kl 15:21
PNT, Intressant att du som Svensk sitter där nere i Spanien och skriver på ett Norskt tangentbord. Skulle inte fövåna mig om du cyklar Italienskt och kör Fransk bil också. Det är ju internationellt så man blir alldeles yr i huvet. Hälsa alla!!

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2009-04-06 kl 21:25
Hælsningar från Mallorca. Det ær många ørebroare hær och efter dagens træning har alla en snygg cykelbrænna. Imorgan ska vi bli ænnu snyggare.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-04-05 kl 15:48
Ursäkta Folkesson, men jag avvaktade nån timme för att ev. invänta lite bättre väder och torrare väglag. Efter mina backkörningar fikade jag uppe i Ånnabodastugan. Tänkte att du kanske skulle dyka upp.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-04-05 kl 13:35
I dag blev det bara en cyklist på backträningen (från korset).
Körde 4 åttor i Garphyttan med 39-23 låg på 85% av max. Elbri skymtade förbi några ggr. Backträning är nyttigt, benen går sen av sig själ på flatåkningen.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-04-04 kl 20:25
Kommer inte till korset imorgon ..Tempo intervaller på glanshammarsslätten låter väl bra med tempo hojen i focus

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-04-04 kl 15:40
Vilka förutsättningar för härlig cykelåkning!, solsken och svaga vindar plus nio entusiaster som dock behöll skoskydden på i och med lite låg temp i inledningen av dagens distansträning. Nu är det racercyklar som gäller så medelfarten på passen blir ju lite högre vilket också motiverar en aning längre turer om man så önskar. Vi ställde kosan norrut och passerade genom centrala Örebro på väg ut mot Hovsta, Ervalla. Vägarna var torra och isfria men farliga ”potthål” förekom lite här och där. Järle passerades och snart befann vi oss på vägen runt Norasjön. Strax innan Norafikapausen blev det ett fasligt ryckande och attackerande i backarna. Kan det vara våren som spritter i bena hos vissa cyklister? Vi samlades dock åter innan stoppet för gemensamt inträde på fiket. Efter paus blev det att sega sig upp för Hitorpsbacken för vidare färd hemåt via Mogetorp och Närkes Kil. Sammanfattningsvis var väl detta årets hitills finaste dag vädermässigt och vi får hoppas att det fortsätter så imorgon också när det är premiär för den allmänna ”breda” klubbträningen från korset. Personligen kommer jag att köra backträning i Ånnaboda men dyker upp ändå kl. tio. Kanske någon annan också är inne på samma linje och gör mig sällskap.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2009-04-03 kl 19:49
troligen kommer jag,lungt tempo med brakfika,perfekt!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-04-03 kl 17:56
Jag kommer absolut! Men det blir återhämtningspass för min del.
Alltså ganska lugn tempo och fikastopp.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-04-03 kl 12:49
Kanonväder imorgon blir det några ifrån korset tro.Sugen att åka med

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-30 kl 20:38
Det är bare åk, åtminstone i tempolopp. Veteranerna kör ju nästan alltid 30 km tempo och de bästa ligger väl på 40-42 min. Kör man på 45min (40km/h i snitt) hamnar man väl ungefär i mitten kanske lite bättre? ( gäller H30 o H40), finns dock vissa äldre herrar som t.ex Gingsjö H-55:a som åker på 41-42 min. Det finns dock mer tempokunniga herrar i örebrocyklisterna än jag som kan komplettera med mer information om tempo.

När det gäller linjelopp är det lite annorlunda, det är nästan en helt annan sport. Här är det bra om man är bra på igångdrag, spurt, kunna läsa av klungan, lära sig köra smart i klungan lägga sig på rätt plats med tanke på vind, fart, om det kommer en rejäl backe inom kort, kurvigt m.m.

Tempolopp finns det ganska gott om. När det gäller Etapplopp finns det inte så många men Hammarö i 1 maj helgen kan vara lämpligt eventuellt. fre prolog ca 3km - Lör fm kort tempo 11-12km - Lör em/kv GP ca 1 timme har jag för mig - Sön Linje 10-12mil. Det är väl GP:et som kan vara lite för hektiskt kanske annars är linjeloppet tämligen lätt att hänga med i klungan. Det är ju Seniorklass men eftersom det inte finns veteran klass får man som veteran åka i seniorklassen. Det är nog säkert 75% veteraner i den klassen på Hammarö.

svtplay.se/v/1499716/emma_vc-tvaa_i_regnet
Här är en adress till en videosnutt på svt:s hemsida (leta upp den på svt sport sidan) från damernas värdscuplopp igår, i slutet av videon ser man en som går om kull, det skulle kunna vara Karin ifall hon inte gick i backen några hundra meter tidigare!

Skrivet av: Micke Selvin Inlagt: 2009-03-30 kl 16:15
Tjena

Jag är ju i första hand triathlet men sneglar i år lite utanför den sektorn. Jag har ju också fyllt veteran i cykelsammanhang och undrar lite hur det brukar se ut på tävlingarna. Kan man hänga med någorlunda eller gör man bort sig? Vilken nivå är det egentligen på en tävling? Har varit topp 100 på VR och är väl mer uthållig än snabb. Skulle vara kul med något tempolopp och kanske någon tävling i etappformat. Tankar?

Skrivet av: Örebro AIK Inlagt: 2009-03-30 kl 16:04
Hallå! På tisdag 7/4 kör vi igång med årets upplaga av Kilstempot. Vi hoppas såklart ni är med och sätter fart på denna tillställning i år också! Vi kommer också köra en duathlonvariant nere på GIH med första gången 21/4. Löpning-cykling-löpning alltså och var inte oroliga, det är ingen lång löpning ;)

Vi har schemalagt varannan tisdag åt dessa aktiviteter, alltså var fjärde vecka Kilstempo och var fjärde duathlon.

Mer info på www.orebroaik.se (arrangemang-träningstävlingar)

Mvh
Örebro AIK

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-29 kl 20:25
Karin Aune körde idag sin första "riktiga" tävling i år och det var inte vilket lopp som helst utan det 1:a världscuploppet för året med nästan alla de bästa med. Vädret var faktiskt sämre där (Varese i Italien) än här idag otroligt nog. Det var enligt rapporter kraftigt regn och 5 gr "varmt" i 12 mil vilket tunnade ut fältet (135 st) markant (liksom ett par hyfsade stigningar per varv). Först kom Vos 1:a och Emma J 2:a (grattis) sedan 2 till sen kom det som var kvar av klungan. Karin sade att hon var 3 kvinna i klungan (1min 13sek efter Vos) genom sista kurvan innan mål men då kom någon för nära och Karin gick tyvärr i safalten. Hon tror hon har klarat sig hyfsat, hon har dock bla lite ont i ett revben. Så det blev 40:de plats enligt Womenscycling.net och om hon inte hade vurpat tror hon att det hade blivit en topp 15-20 plats åtminstone! Karin hälsar så gott hem till örebrocyklisterna.

Distanspasset med lite kupering kändes bra för egen del idag, men det ska bli skönt att åka ner till mallis ett tag men vem vet vädret ska ju bli bra här så risken är att det blir sämre där nere?

Ha det så bra på ett tag o putsa racern nu för till helgen ska det visst bli 15 gr här!!!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-29 kl 19:49
Jag var inte heller sugen på backträning idag så det vart 11 mil i lungt tempo runt arboga medåker för att kolla upp tempobanan som skall köras som primiärtävling i år ..Skall bli kanon väder på onsdag så är den någon som är sugen att cykla hjälmaren då så är det bara att hänga på ..

Skrivet av: Bengt Asplund Inlagt: 2009-03-29 kl 17:44
Jag var inte tänd på backträning så jag drog vidare i ensamt majestät söderut mot Fjugesta, Vretstorp och inspererad över att det var sista passet på vintercykeln så drog jag upp mot Skyllberg, Hallsberg och hem och det blev precis 10 mil utan fika.
På lördag så åker jag och Gunilla till Mallorca för att jobba som cykelguider i 14 dar.
Det kommer förmodligen bli händelserika dagar med ca 200 st cykelmotionärer som vi skall guida runt i olika fartgrupper på ön tillsammans med 10 st andra guider.
Skall försöka lägga in någon rappport.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-29 kl 15:26
Ett par plusgrader på morgonen innebar att korsetcyklisterna idag körde på odubbade däck. En rå kyla bet i kinden på vägen västerut mot Ånnabodabackarna. Bengt A föredrog en egen
skonsammare åkning ute på Närkeslätten men Håkan F. Ola T. och jag var fast beslutna att en än gång njuta av denna sköna variant av upp och nerkörning i Djävulsåttan. När vi närmade oss Lannafors fick man sikta noga för att inte köra ut i snö-modden som här låg kvar sen igår. Påtagligt vad mycket mer snö det kommit lite högre upp i terrängen. Tre gånger upp för Ånnabodabacken och två gånger upp för Storstensbacken fick räcka för Håkan och mig. Ola som är en käck, pigg och rask cyklist, men också präglad av en envis attityd att alltid ha minst tusen meter klättring på mätaren under dylika pass var tvungen att köra några vändor till. Vi tog gemensam fika i Ånnaboda-stugan och efter en timmes paus kändes det åter dags att fläska på nerför mot Garphyttan, Frösvidal och Örebro.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-03-29 kl 12:36
Nu kan ni börja anmäla er! Vårens tävlingar finns inlagda på intranätets anmälningsfunktion. I startmenyn på intranätet finns en instruktion för anmälan om du inte vet hur du ska göra. Saknar ni någon tävling får ni höra av er. Hej hopp!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-28 kl 16:49
Hej Frank!
I morrn kommer jag att använda min cross/vintercykel med mina "standarddäck (28mm eller är de 32mm breda?)" utan dubb alltså, vilket jag även hade idag! Dom som verkligen vill köra racer kan nog göra det på stora vägar i slättland, dock finns en liten punkteringsrisk samt att man ändå får räkna med att bli lite blöt i baken ibland förmodligen. Vi som kör till garphyttan/Ånnaboda bör nog välja cykel med skärm åtminstone eftersom det troligtvis kommer rinna en del vatten på vägarna där!?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-28 kl 16:26
Det hade lovats uppåt åtta grader varmt och uppehållsväder idag. Inte en siffra rätt när min termometer visade en halv grad plus och snön föll tung över nejden. På med dubbdäck igen
och samling vid korset kl. tio. Ola T. Tobias J. och Håkan F. tyckte också att lite utmanande cykling i snömodd kunde vara trivsamt denna lördag. Vi spårade iväg på gamla E-18 med destination Fjugesta. Håkan som vanligt pigg och rask fick genast en lucka på en halv kilometer tillsammans med Tobias som hängde på rullen. Min egen strategi för dagen var distansfart och återhämtning efter några hårda intervallpass i veckan. Ola var inne på samma filosofi så vi gjorde sällskap tills ledargruppen saktade ner och inväntade oss igen. Vägen blev allteftersom mer uppkörd och ren från slask och modd så när vi kom till Kumla för fikastopp var det riktigt behagligt att cykla. Tobias körde vidare hemåt men vi andra äntrade kafét där man sjunger långsamhetens lov. Vi väntade väl i tio minuter innan beställning kunde göras. Under den tiden gjorde dessutom undertecknad ett pinsamt utspel som får skyllas på lågt blodsocker och enormt kaffesug. Pausen blev nästan timmen lång så vi var laddade igen när färden fortsatte mot Hällabrottet, Kvarntorp, Sköllersta och Örebro. Ola skarvade och valde att köra via Odensbacken. Knappt fyra timmar på cykeln torde göra cirkus nio mil.
I morgon blir det backkörning i Ånnaboda igen. Samling först vid korset kl. tio. På förekommen anledning vill jag också påminna om att ställa om klockan en timme framåt inatt.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-28 kl 16:21
Vad tänker ni köra imorgon ..Vad för cykel??? sommardäck /vinterdäck

Skrivet av: Persson Inlagt: 2009-03-28 kl 07:34
Vad använder korsetcyklisterna för cyklar idag??????

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-03-23 kl 09:42
För en tid sedan fick klubben ett mejl från Örebrotriahtleten Micke Selvin att hans cykel blivit stulen. Jag vidarebefordrade detta mejl till alla som uppgivit mejladress i medlemsmatrikeln. Idag kom ytterligare ett mejl från Micke:

Tjena
Här kommer denna veckas solskenshistoria:

Cykeln är återfunnen!!!!!!!!!!!!!

I onsdags efter jobbet blev jag uppringd av en vänlig kille som under arbetstid av en slump sett en vit Scott Plasma ståendes i en trappuppgång i Brickebacken. Han hade sett min efterlysning tidigare då han är medlem i Örebrocyklisterna och såg att det med stor sannolikhet var min. Jag åkte till den angivna adressen och där stod den låst med ett litet hänglås. Då den var smutsig men i övrigt oskadad antar jag att personen i fråga använt den som brukscykel de här två veckorna ... Polisen kontaktades och de tog hand om cykeln ett par dagar innan jag fick hämta den. Att förvänta sig någon utredning är väl ingen idé men jag är glad att den är tillbaka!

Ett stort tack till alla som hjälpt mig i jakten, utan er hade det inte gått! Jag har verkligen fått stor hjälp med att sprida detta och det var turaktigt att just en person som läst om mitt öde råkade få syn på den. Jag har fått otroligt mycket gensvar och det är många som engagerat sig. Det lönar sig tydligen inte att stjäla en cykel inom den här kretsen :)

Ett extra stort tack till Magnus som hittade cykeln!

Mvh
Micke Selvin

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-22 kl 17:26
Det hade lovats nederbörd idag så vintercyklarna togs fram igen av deltagarna till dagens träning. Sex cyklister ville ”njuta” av lite skön körning på gamla E-18 västerut där färden tog sin början. När vi kommo till Vintrosa begynte Per H. att med darr på rösten förtälja oss om den glada och sorglösa tillvaro han i sin barndom tillbringat i bygden. Vi genade på lite småvägar för att så småningom komma fram till Lannafors och vägen mot Garphyttan-Ånnaboda. Här bestämde sig Bengt och Gunilla A.. samt Per H. att köra hemåt igen. Tobias J. Matthias D. Ola T. och Peter E. hade planerat backträning så denna tog sin början direkt. Klättring upp för Ånnabodabacken. Matthias stannade till en stund för att ta av sig jackan och blev därmed en bit efter i början. Vid sista knäppen kom han ifatt, ångandes i full careta på sin tunga gamla stålhäst. Det blev några varv i den s,k. djävulsåttan innan jag tyckte att det här går inte längre utan fika. Tobias och Matthias vände hemåt men Ola körde en vända till innan vi gemensamt pausade. Det snöade understundom ganska kraftigt under dagens övningar så nerförskörningarna sved ordentligt i ögonen (jag hade glömt glasögonen) men vi var nöjda med träningen och inslaget av kvalité på passet så den här varianten kommer i alla fall några av oss att fortsätta med på söndagarna framöver.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-21 kl 16:12
Korsetcyklisternas renaste kassett för dagen hade Tobias J. (Anmärkningsvärt ren) Ställ det mot bakgrund att de flesta andra också hade nyputsade racercyklar, då kanske ni kan tänka er själva. Måste berott på att hans hoj var sprillans ny.
Tio cyklister körde iväg klockan tio prick på gamla E-18. Vårt första gemensamma mål var att passera Fjugesta. Här beslöt Gunilla och Bengt A. att vända hemåt igen. Det blev antagligen lite tungt att hänga med på vintercyklarna med grova däck och raka styren. Per M. och Johan L. låg i spets när vi kom till Hasselfors. En konstant mot och kantvind från Örebro bidrog till täta skiften där framme och strax hade Micke S. och Ola T. tagit över dragjobbet. Vi lufsade på i moderat tempo och Fred H. som inte suttit på cykeln på flera månader tyckte också att farten passade honom alldeles utmärkt. Några kilometer från Viby krog, där fikat skulle intas, blev det en viss oro i klungan. Alla ville ha en bra position för den stundande fikaspurten. Håkan F. drog upp i god tid och fick med sig Tobias och Elbri. Ola låg i rygg och kunde smyga upp på högerkanten och sätta in slutattacken med några kraftiga tramptag i en snygg och övertygande finish. Hemvägen gick via Östansjö, Hallsberg, Sannahed, Kumla, Mosås.
Total idag.130 kilometer, fyra timmar och trettio minuter. I morgon kommer några av oss att Köra lite backintervaller igen i Ånnaboda. Vi samlas vid korset klockan tio som vanligt.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86