Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-02 kl 15:41
Åtta entusiastiska (believe it or not), cyklister samlades i går morse för gemensam färd i det gråkalla vädret. Riktningen ställdes mot Fellingsbro men innan dess så blev det en punka och flera attacker upp mot Käglan. Viktor F. hade vaknat till liv efter några månaders cykelfrånvaro och drog på ordentligt i uppförskörningarna. Han och storFolke körde racer så understundom fick man ”ta i” för att hänga med. Men klungan samlades åter i Fellingsbro. Härefter gällde det att ta sig till Mogetorp för fika. Vägen dit gick förbi Frövi, Ervalla. Tror vi
hällde i oss tre kannor kaffe under rasten. Lite allmänt cykelsnack vidtogs och vi enades alla till slut om att Shimanos nya Di system kostar mycket pengar. Vägen till Örebro kördes via Dylta bruk och Hovsta.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-01 kl 18:12
PS Jag höll min rapport kort (och egocentrerad) eftersom jag ej kan mäta mig med Elbries upplyftande rapporter som ger en annan dimension på cykelturen och fångar atmosfären o känslorna under cykelåkandet på ett så fint sätt!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-28 kl 20:58
Ja det blev något längre än så, men relativt ok ändå förutom lite knäkänning ibland (brosk?, lätt överansträngning?). Därför sätter jag på lite mer lättrullat jag också o kör inte så långt i morrn. Jag håller väl på o vakna till nu men var rätt trög när jag kom hem! Håkan var nog rätt nöjd han också o höll bra fart, men jag märkte att i motluten på slutet att även han kände av passet, det var i alla fall lite uppmuntrande för mig att det inte bara var jag som var lite sleten!!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-28 kl 15:11
Det erbjöds alldeles fantastiskt väder och förhållanden för korsetcyklisterna i dag. Oscar N. Matthias D. Bengt A. Håkan F. Ola T. Johan L och Peter E. Alla körde dubbdäck men vägarna var torra och fina utan lömsk halka så vi får se imorgon om någon kanske lägger på lite mer lättrullande hjul. Bengt A. valde dessutom att cykla på MTB vilket blev väl tungt jämfört med oss andra som kör CX. Månne får vi se Bengt på den fina blå Monarken i morgon. Vi avverkade gamla E-18 i en kylig motvind, tog vänster vid Lanna och vidare mot Fjugesta. Fortsatte sedan mot Viby, Östansjö och fikastopp i Hallsberg. Matthias och Oscar körde utan stopp. Efter paus ville Håkan och Ola köra runt Tisaren medan Johan och jag tog vägen mot Pålsboda. Så småningom hamnade vi i Kvarntorp och krånglade oss vidare till Hällabrottet, Kumla. Här ville Johan köra mot Täby medan jag valde raka vägen hemåt via Mosås. Det blev cykling i fyra timmar och tjugo minuter för egen del idag. Ola och Håkan kanske hamnar på femtimmarsstrecket.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-02-27 kl 18:28
Är det dubbat som gäller i morgon?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-26 kl 07:20
I försiktig ödmjukhet nedkommer jag nu med det rätta svaret på
alla djurspekulationer. Som sagt efter att ha snokat runt i paret Torstenssons/Aunes lägenhet fann jag en vacker tavla på väggen
föreställande giraffer. Kände igen mönstret på pälsen, eller vad det heter, och såg liknelsen på teamtröjan. Ola ville väl inte så där på rak arm erkänna riktigheten i förslaget, men efter att ha skådat min spontana glädje efter upptäckten kunde han inte hålla sig utan menade att det faktiskt var det rätta svaret. Det ska bli milt och uppehållsväder till helgen så vi uppmanar cykllister att samlas vid korset kl 10 lörd/sönd. för allmän avrostning. och lugna distanspass.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-25 kl 23:30
Ledtråd 2: Man bör kolla mer på mönstret än att försöka hitta något djur! Mycket bra försök i alla fall, nu har dock Peter E varit hemma o snokat (hjälpte att klämma dit en 54 klinga som han köpte i fjol, på tempocykeln som jag använder, får väl se om det ger något i sommar(kramp kanske?)). Därmed lyckades han hitta rätt djur samt prövade testcykeln Karin och jag har. Efter jämförelse (3min) tror Peter E att han tränar på 300W när han kör sina intervaller hemma på trainern, men jag tror nog att trycker några watt till!!. (Han avslöjade dessutom svaret på djuret på årsmötet för några personer).

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2009-02-25 kl 22:33
Get! (bergsget alltså)

Skrivet av: Carina Inlagt: 2009-02-25 kl 15:18
Silverfisk?

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-02-25 kl 14:03
Finns i lägenheten? Smör-gås? Kvalster? Det här börjar bli intressant.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2009-02-24 kl 20:46
kebab råtta

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-24 kl 19:50
Ledtråd: Koala är det inte, men djuret finns faktiskt i vår lägenhet!!

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-02-24 kl 19:44
Fel, fel, fel! Det finns inte minsta kolibri på tröjan och förresten
frågade Ola om DJUR. Det ser väl alla att det handlar om en slitVARG - i alla fall i tröjan!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-24 kl 08:07
Jag kan i alla fall inte med bästa fantasi urskilja någon fågel på
Karins teamdräkt. Men om man ska associera med "fågel Fenix" då borde det väl vara något örnliknande med orange näbb som kommer för att varsla om framtida segrar.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2009-02-23 kl 19:54
Stor som en ÖRN,gyllene ring om hallsen,blå stjärt med rosa prickar.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-23 kl 19:08
Ja, det börjar bli lite varmt om benen här nu när det blivit nollgradigt, så nästa helg kan det vara dags med korta cykelbyxor man ska ju ändå vänja sig till den svenska sommaren!!?

PS Kan ni se vilket djur som finns på Karins nya tävlingströja! Kolla hennes hemsida www.karinaune.com

Skrivet av: Anders Morris Inlagt: 2009-02-22 kl 19:13
Till skillnad mot stor Folke sa korde jag och ett par andra cyklister i kort-kort 6 h idag i 25 grader.. blev lite kallt mot slutet men antar att det bara var varmefrossa ;) .. Men tyvarr ar det bara 2v kvar har vilket ar lite trakigt! hade gott!

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-02-22 kl 17:29
Dagens pass utövade jag på en fulldubbad mountainbike med dämpare och 3,0 kg. i däcken. Det är som att åka stridsvagn genom snödrivorna. Turen gick på heltäckta vita fina vintervägar mot Täby-Fjugesta- golfbanan-Garphyttan-Frösvidal-Eker och Örebro. Tid 3.37. I och med detta är väderets makter med cykel bekämpade.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-21 kl 16:12
Vintern behåller sitt järngrepp och förhållandena för korsetcyklisterna blir allt vanskligare. Vägarna är mycket dåliga med isiga spår, slagigt och emellanåt, moddigt. Men inget räds
Tobias J. Ola T. Håkan F. och skrivande för protokollet Peter E. Turen idag gick mot Frösvidal, Garphyttan, Nationalparken, och Lekhyttan. Här blev det körning på bar asfalt gamla E18 och så småningom höger raka vägen till fiket i Fjugesta. Den råa kylan under första etappen orsakade lite frusna tår och händer varför en lång paus satt som en smäck. Semlor och landgångar beställdes in och avnjöts. Till yttermera visso ansåg Ola T. och
undertecknad att ännu en beställning av semla och småkakor var nödvändigt för att tillfredställa nåt subtilt behov. Håkan moraliserade och menade att vispgrädde är rena giftet.
Säkert har han rätt eftersom det är så gott. Cyklingen hemåt gick via Granhammar och ut igen på gamla E-18. Fyra timmar och tjugo minuter blev summan av distansträningen idag. Vi får
väl se hur det ser ut imorgon. Det snöar ganska ymnigt just nu så kanske vi kör en senare runda på eftermiddagen.

Skrivet av: Carina M Inlagt: 2009-02-17 kl 11:45
Simon och Oscar - har försökt att nå Er! Vill ni vara snälla och lämna åter de vandringspokaler som ni fick förra året. Dessa ska vandra vidare på kommande årsmöte i nästa vecka och vi behöver dem för att göra nya graveringar. Så lämna dem i klubblokalen så snart som möjligt. Ställ dem på diskbänken.
Tack på förhand! /Carina

Skrivet av: Oscar Nilsson Inlagt: 2009-02-16 kl 15:12
Emilia vann för andra året i rad damernas kriterium som går parallet med herrarnas Tour of california!!!

JÄTTE GRATTIS!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-15 kl 18:32
Hopp o skak var det gott om bitvis idag. Peter E får referera vår gemensamma ansträngning idag. Jag ska bara varna för den "vanliga grusvägssträckningen" mellan Sköllersta och Pålsboda, där var det mer upp o ner än framåt ibland kändes det som! Dock är vägen Svennevad-Skogaholm-Hallsberg/pålsbodavägen helt utmärkt att köra, åtminstone om man har dubbdäck.
Idag kände jag mig prima och vädret helt underbart förutom sista dryga timmen då lite moln smög sig in!

Kämpa på alla, ibland kan man då känna sig helt kanon!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-02-15 kl 15:55
Skulle bara hälsa att idag var det inte lika skönt o cykla som igår..Vart samma runda som igår fast åt andra hållet ..Hej hopp

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-02-14 kl 20:01
Äntligen en stor sol när man vaknade imorse men oj så kallt ..Fick vila lite på soffan som uppladdning för denna dag..Tänkte först att åka lite skidor i ånnaboda och utmanna grabbarna som körde veteran SM på den tuffa femkilometers slingan.Men icke sa nicke solen värmde på bra så på med cykelkläderna och ut ..Eftersom man kom ut ca kl 11 00 så upplevde jag denna tur som det bästa i vinter torra vägar och inga problem med sikten!!!!!!!!!! Det vart 10 mil o fyra timmar ::Den vart den.. gamla rundan arboga fellingsbro frövi ervalla o hem..Tänkte åka samma runda imorgon fast åt andra hållet Med start kl 1100.Hoppas på stor sol även imorgon.Efter denna tur står sälen i fokus för skidåkning..Skönt att vila ifrån stålhästarna ett tag..Ha en bra kväll..Kolla in lance armstrong på eurosport kl 2345 ikväll!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-14 kl 16:36
Minus 15 grader imorse och fingerhandskar var en dålig kombination i inledningen av distanspasset från korset. Hittade inte mina lobsterhandskar innan avfärd. Vid minus tio
och lägre måste utrustningen vara i lag annars blir färden en pina. Håkan F. och Ola T. protesterade inte när jag önskade köra en kortare första del av passet. Vi trampade iväg åt sydväst på lite halvdåliga vägar. En del spårig is och modd bidrog till vissa vanskligheter i mönövrerandet men färden gick fint utan insidenter fram till Hallsberg där vi tog en riktig långfika. Kunde med glädje och förvåning också konstatera att Ola T. idag tog hem det inofficiella priset för renaste kassett, i hård konkurrens med en annan deltagare som oftast brukar ta hem detta pris. Min blygsamhet förbjuder dock att nämna denne persons namn.
Efter fika och lång genomgång av de senaste cykelinnovationerna blev det körning mot Pålsboda. Nu var det riktigt behaglig temperatur och vägens beskaffenhet var av den graden att vi beslöt att köra tillbaka samma väg mot Hallsberg igen. Här valde vi att ta höger och cykla genom Sannahed, Kumla och Mosås. Ola och jag cirklade runt lite i Örebro mot slutet för att få ihop våra fyra timmar. I morgon tänkte vi starta klockan elva istället för tio. En timme gör en del för att höja temperaturen och en lite behagligare cykeltur.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85