Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-20 kl 12:41
Om det blir fint väder tar nog jag räcer imorgon. Har vårrustat
härket och bytt ut en kedjenit.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-20 kl 10:09
Ska vi ta racern imorrn? På söndag blir det nog troligtvis vintercykel i alla fall!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-18 kl 18:05
En strålande vårdag för distans Det vart hjälmaren runt med racer idag ..Kanon ..((( Men vart trött som bara ??? ))
5timmar tio minuter 15.5 mil idag i strålande sol God Natt

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-03-17 kl 08:50
Frank K, Tobias J, Henrik E, Arne J, Tommy H>>> Ni har beställda kläder att hämta på Norra Cykel

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-15 kl 17:01
Började min dag med en punka innan samlingen vid korset. Det gäller nu innan sopbilen gjort sitt att undvika cykelbanor med det sylvassa gruset. Speciellt om man kör på tunna däck (racer). Korsetgänget hade lite olika ambitioner idag men vi körde till en början i samlad trupp fram till Vintrosa där Håkan F. vek av mot Fjugesta och vi andra Magnus N. Tobias J. Ola T. och jag fortsatte fram till Alp de Ånnaboda. Ola T verkade fräsch idag och fick genast agera draghäst. Han satte ett tempo som till en början åtminstone passade mig bra. Tobias ville känna om hans ben var bra och gjorde ett ryck redan i första stigningen. Han fick en lucka på 150 meter som bibehölls upp till sista knäppen där vi var ikapp igen. Vid nedförskörningen mötte vi några representanter för den nya cykelklubben Wheelsuckers. Ola och jag höll ihop nerför för att sedan fortsätta upp igen i Pizzabacken och vidare upp mot Storstenshöjden. Här vände vi innan asfalten övergick i grus och dundrade ner mot Garphyttan igen. Lite vila och pulssänkning innan Ånnabodabacken forcerades ännu en gång. Samma sträcka efter nerfart. I backen upp mot Storstenshöjden behagade Elbri retas med Ola och Tobias genom att göra ett överraskande ryck som höll i nästan tio meter. Hörde nog att dom flåsade lite innan de var ikapp. För egen del började krafterna sina så det fick bli en sista tur upp för Ånnabodabacken igen och ställa in sig på lite fika. Håkan F. dök upp så vi hann dra i oss några koppar Java innan Ola T. efter ytterligare några klättringar äntrade kafét. Hemvägen kördes via Frösvidal, Eker i makligt tempo i ett fantastiskt vårväder där solens strålar äntligen värmde. Tobias och Magnus cyklade utan paus idag.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-03-14 kl 16:57
Jag kommer åkså i morgon. För min del skulle det passa bra med lätt 50%:ts täning i ca: 4 timmar.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-14 kl 16:55
Uj, uj, uj Frank. Här föreligger det någon miss i timing idag. Vi var sju stycken som samlades Vid korset för avfärd klockan tio prick. Vi körde samma rutt som du i början. D.v.s. Ekersvägen ut mot Närkes Kil. Vidare förbi Frösvidal, Garphyttan, Lanna,. Micke S. fick punka femtio meter efter korset, och kom att köra en genväg till Fjugesta där fikat skulle intas Ett kort stopp också vid Ekers kyrka för att reparera Mathias D. bakskärm. Oscar N. var för dagen välförsedd med reservdelar och kunde bistå med buntband för provisorisk upphängning av skärmstag. Övriga deltagare på rutten var Ola T. Johan L. Magnus N. och Peter E. I stort sett skapliga vägar bortsett från sträckan Garphyttan-Lanna där is och modd fick forceras under försiktigt manövrerande av den som hade racerdäck. Micke S. satt och väntade på fiket när Ola, Johan och jag dök upp. Efter en halvtimmes väntande på själva kaffet blev pausen utdragen innan livsandarna återvände men strax äntrades stålhästarna för fortsatt körning mot Brändåsen, Hallsberg, Sannahed. Vi passerade Kumla och cyklade raka vägen hemåt via Mosås. För egen del blev det nästan fem timmars träning, vilket borde göra en sträcka på ca: 12 mil. I morgon tänkte åtminstone Ola och jag köra lite backträning i Ånnaboda men vi träffas vid korset som vanligt kl. 10

Skrivet av: Tobias Inlagt: 2009-03-14 kl 16:26
Kan inte tänka mig annat än att Elbri och Torstensson dyker upp. Själv kommer jag åxå imorgon. Skall ju bli bra väder. Utan sommardäck dock!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-14 kl 16:06
Eftersom inga ville åka ifrån korset idag????? Så tog jag mej en liten tripp med dubbcykeln...Turen gick först via frösvidahl för att sedan vika av till närkeskil vidare imot mogetorp i lite lätt duggregn.och snömodd .Styrde sedan cykeln imot frövi fellingsbro för att sedan ta genvägen till götlunda för att evt få ihop ca fyra timmar på cykeln denna dag ..Vädret verkade konstant med lite lätt duggregn och lite vind ..När cykeln började närma sig glanshammar började kroppen att skrika efter mat och man kändes sig rätt sliten ..Totalt denna dag vart 4timmar 10minuter ca 10mil..ÄRRRR DEEET några som skall åka ifrån korset imorgon ?? sommardäck ??

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-13 kl 20:32
Undrar om det är någon som skall köra ifrån korset imorgon..Sommardäck??? klarar ej backintervaller efter denna veckan

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-03-13 kl 17:44
Jag tänker köra backintervaller i Garphyttan (Djävulsåttan) i morgon. Åker från stan ca:09.30.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-03-08 kl 16:49
Eftersom jag fick gå upp i gryningen imorse och åka med min dotter på hästtävling i karlslund så kunde jag inte ansluta till korset denna dag. Fick se Ola T komma smygande på genvägen vid karlslund vid ca 9 30. .Då hade väl han redat kört tio mil???Själv vad jag hemma strax innan elva bläcket så på med cykelkläderna och ut i det fria.Det vart fyra timmar och ca tio mil innan snöstormen kom.Säger efter varje helg att nu var det väl den sista helgen med vinterdäck men icke sa nicke hur länge skall detta väder hålla i sig.. Det är ju snart tävlingsprimiär hur skall det ¨gå om man har åkt en enda meter på racern??? Hoppas på varmare väder nästa helg..Då kommer jag till korset ..Ha en bra träningsvecka Häls Frank

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-07 kl 15:37
Till Hallsberg kan man komma på två sätt. Ett krångligt och ett lätt. Örebrocyklister vid korset imorse valde det krångliga sättet, men också det trevligaste. Vi körde först mot Mosås via Marieberg. Vidare mot Gällersta, Sköllersta och Kvarntorp. Tog vänster på den lilla vägen som gick ut på väg 633(Pålsboda). Efter några kilometer svängde vi höger in på vägen mot Hällabrottet, genom samhället och sedan vänster mot Hjortsberga. Ännu en liten väg som så småningom ledde fram till väg 633 igen. Ett överhängande kaffesug efter ett par timmar delade in gruppen av sex cyklister i en fikafraktion (Elbri, Lundborg, Sjöqvist) och en köradirektutanstoppkoalition.(Asplund, Dahlberg, Nilsson). Mycket cykelsnack som vanligt
vid fikastoppen. Denna gång ansåg Elbri och Lundborg att gamla fina stålramar av märken som Reynolds och Columbus fortfarande är bland det tjusigaste man kan skåda. Särskilt också om muffarna dessutom är graverade.
Efter stoppet blev det ännu en tur på Pålsbodavägen mot Kvarntorp, Sköllersta och Örebro. Summa som vanligt ca: fyra timmars distansträning idag. Men var var Ola T?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-03-02 kl 15:41
Åtta entusiastiska (believe it or not), cyklister samlades i går morse för gemensam färd i det gråkalla vädret. Riktningen ställdes mot Fellingsbro men innan dess så blev det en punka och flera attacker upp mot Käglan. Viktor F. hade vaknat till liv efter några månaders cykelfrånvaro och drog på ordentligt i uppförskörningarna. Han och storFolke körde racer så understundom fick man ”ta i” för att hänga med. Men klungan samlades åter i Fellingsbro. Härefter gällde det att ta sig till Mogetorp för fika. Vägen dit gick förbi Frövi, Ervalla. Tror vi
hällde i oss tre kannor kaffe under rasten. Lite allmänt cykelsnack vidtogs och vi enades alla till slut om att Shimanos nya Di system kostar mycket pengar. Vägen till Örebro kördes via Dylta bruk och Hovsta.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-03-01 kl 18:12
PS Jag höll min rapport kort (och egocentrerad) eftersom jag ej kan mäta mig med Elbries upplyftande rapporter som ger en annan dimension på cykelturen och fångar atmosfären o känslorna under cykelåkandet på ett så fint sätt!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-28 kl 20:58
Ja det blev något längre än så, men relativt ok ändå förutom lite knäkänning ibland (brosk?, lätt överansträngning?). Därför sätter jag på lite mer lättrullat jag också o kör inte så långt i morrn. Jag håller väl på o vakna till nu men var rätt trög när jag kom hem! Håkan var nog rätt nöjd han också o höll bra fart, men jag märkte att i motluten på slutet att även han kände av passet, det var i alla fall lite uppmuntrande för mig att det inte bara var jag som var lite sleten!!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-28 kl 15:11
Det erbjöds alldeles fantastiskt väder och förhållanden för korsetcyklisterna i dag. Oscar N. Matthias D. Bengt A. Håkan F. Ola T. Johan L och Peter E. Alla körde dubbdäck men vägarna var torra och fina utan lömsk halka så vi får se imorgon om någon kanske lägger på lite mer lättrullande hjul. Bengt A. valde dessutom att cykla på MTB vilket blev väl tungt jämfört med oss andra som kör CX. Månne får vi se Bengt på den fina blå Monarken i morgon. Vi avverkade gamla E-18 i en kylig motvind, tog vänster vid Lanna och vidare mot Fjugesta. Fortsatte sedan mot Viby, Östansjö och fikastopp i Hallsberg. Matthias och Oscar körde utan stopp. Efter paus ville Håkan och Ola köra runt Tisaren medan Johan och jag tog vägen mot Pålsboda. Så småningom hamnade vi i Kvarntorp och krånglade oss vidare till Hällabrottet, Kumla. Här ville Johan köra mot Täby medan jag valde raka vägen hemåt via Mosås. Det blev cykling i fyra timmar och tjugo minuter för egen del idag. Ola och Håkan kanske hamnar på femtimmarsstrecket.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-02-27 kl 18:28
Är det dubbat som gäller i morgon?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-26 kl 07:20
I försiktig ödmjukhet nedkommer jag nu med det rätta svaret på
alla djurspekulationer. Som sagt efter att ha snokat runt i paret Torstenssons/Aunes lägenhet fann jag en vacker tavla på väggen
föreställande giraffer. Kände igen mönstret på pälsen, eller vad det heter, och såg liknelsen på teamtröjan. Ola ville väl inte så där på rak arm erkänna riktigheten i förslaget, men efter att ha skådat min spontana glädje efter upptäckten kunde han inte hålla sig utan menade att det faktiskt var det rätta svaret. Det ska bli milt och uppehållsväder till helgen så vi uppmanar cykllister att samlas vid korset kl 10 lörd/sönd. för allmän avrostning. och lugna distanspass.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-25 kl 23:30
Ledtråd 2: Man bör kolla mer på mönstret än att försöka hitta något djur! Mycket bra försök i alla fall, nu har dock Peter E varit hemma o snokat (hjälpte att klämma dit en 54 klinga som han köpte i fjol, på tempocykeln som jag använder, får väl se om det ger något i sommar(kramp kanske?)). Därmed lyckades han hitta rätt djur samt prövade testcykeln Karin och jag har. Efter jämförelse (3min) tror Peter E att han tränar på 300W när han kör sina intervaller hemma på trainern, men jag tror nog att trycker några watt till!!. (Han avslöjade dessutom svaret på djuret på årsmötet för några personer).

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2009-02-25 kl 22:33
Get! (bergsget alltså)

Skrivet av: Carina Inlagt: 2009-02-25 kl 15:18
Silverfisk?

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-02-25 kl 14:03
Finns i lägenheten? Smör-gås? Kvalster? Det här börjar bli intressant.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2009-02-24 kl 20:46
kebab råtta

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-24 kl 19:50
Ledtråd: Koala är det inte, men djuret finns faktiskt i vår lägenhet!!


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86