Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Carina M Inlagt: 2009-02-17 kl 11:45
Simon och Oscar - har försökt att nå Er! Vill ni vara snälla och lämna åter de vandringspokaler som ni fick förra året. Dessa ska vandra vidare på kommande årsmöte i nästa vecka och vi behöver dem för att göra nya graveringar. Så lämna dem i klubblokalen så snart som möjligt. Ställ dem på diskbänken.
Tack på förhand! /Carina

Skrivet av: Oscar Nilsson Inlagt: 2009-02-16 kl 15:12
Emilia vann för andra året i rad damernas kriterium som går parallet med herrarnas Tour of california!!!

JÄTTE GRATTIS!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-15 kl 18:32
Hopp o skak var det gott om bitvis idag. Peter E får referera vår gemensamma ansträngning idag. Jag ska bara varna för den "vanliga grusvägssträckningen" mellan Sköllersta och Pålsboda, där var det mer upp o ner än framåt ibland kändes det som! Dock är vägen Svennevad-Skogaholm-Hallsberg/pålsbodavägen helt utmärkt att köra, åtminstone om man har dubbdäck.
Idag kände jag mig prima och vädret helt underbart förutom sista dryga timmen då lite moln smög sig in!

Kämpa på alla, ibland kan man då känna sig helt kanon!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-02-15 kl 15:55
Skulle bara hälsa att idag var det inte lika skönt o cykla som igår..Vart samma runda som igår fast åt andra hållet ..Hej hopp

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-02-14 kl 20:01
Äntligen en stor sol när man vaknade imorse men oj så kallt ..Fick vila lite på soffan som uppladdning för denna dag..Tänkte först att åka lite skidor i ånnaboda och utmanna grabbarna som körde veteran SM på den tuffa femkilometers slingan.Men icke sa nicke solen värmde på bra så på med cykelkläderna och ut ..Eftersom man kom ut ca kl 11 00 så upplevde jag denna tur som det bästa i vinter torra vägar och inga problem med sikten!!!!!!!!!! Det vart 10 mil o fyra timmar ::Den vart den.. gamla rundan arboga fellingsbro frövi ervalla o hem..Tänkte åka samma runda imorgon fast åt andra hållet Med start kl 1100.Hoppas på stor sol även imorgon.Efter denna tur står sälen i fokus för skidåkning..Skönt att vila ifrån stålhästarna ett tag..Ha en bra kväll..Kolla in lance armstrong på eurosport kl 2345 ikväll!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-14 kl 16:36
Minus 15 grader imorse och fingerhandskar var en dålig kombination i inledningen av distanspasset från korset. Hittade inte mina lobsterhandskar innan avfärd. Vid minus tio
och lägre måste utrustningen vara i lag annars blir färden en pina. Håkan F. och Ola T. protesterade inte när jag önskade köra en kortare första del av passet. Vi trampade iväg åt sydväst på lite halvdåliga vägar. En del spårig is och modd bidrog till vissa vanskligheter i mönövrerandet men färden gick fint utan insidenter fram till Hallsberg där vi tog en riktig långfika. Kunde med glädje och förvåning också konstatera att Ola T. idag tog hem det inofficiella priset för renaste kassett, i hård konkurrens med en annan deltagare som oftast brukar ta hem detta pris. Min blygsamhet förbjuder dock att nämna denne persons namn.
Efter fika och lång genomgång av de senaste cykelinnovationerna blev det körning mot Pålsboda. Nu var det riktigt behaglig temperatur och vägens beskaffenhet var av den graden att vi beslöt att köra tillbaka samma väg mot Hallsberg igen. Här valde vi att ta höger och cykla genom Sannahed, Kumla och Mosås. Ola och jag cirklade runt lite i Örebro mot slutet för att få ihop våra fyra timmar. I morgon tänkte vi starta klockan elva istället för tio. En timme gör en del för att höja temperaturen och en lite behagligare cykeltur.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-02-08 kl 20:34
På hemväg från en kort temporunda i riktning österut (jag bor i Norra Bro) så stannade jag till vid Markaskogen och glodde lystet på fina, nydragna spår. Så imorgon blir det nog dags att fördärva ljumskarna med några varv, det verkar bli kallare också så fästet ska väl ordna sig.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-08 kl 20:01
Tja, Cykelhandlarna behöver lite folk som mig för att överleva.

O du Peter, precis efter det att vi skildes lyckades jag försämra läget så jag var tvungen o åka hem med växeln 45 grader snett, konstigt att det går cykla så men det var väl inte mer heller, det räckte med motvind så "kuggade det". På det viset skaffade jag mig 40 min cykel till (MTB:n) + snöskottnings styrka + solsken (ta o dra mig baklänges!!!). Så det blev väl nästan 4 tim a 7,5-8 mil sisådär till slut.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-08 kl 19:19
Har haft syndfulla tankar på skidor idag också. Svårt att undvika när det där vita pulvret lägger sig på backen. Men tar på mig tagelskjorta inatt så kanske man brottas med lite renare tankar i morgon.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-02-08 kl 17:51
Tänkte innan jag loggade in här nyss att "idag har väl ingen varit ute och cyklat". Men där hade jag fel! Imponerande måste jag säga att ge sig ut på hojjen idag med den snömängden som kommit i natt. Själv har jag åkt några mil skidor i Kilsbergen i helgen och där är det helt perfekt förhållanden nu.

Frank>>Erkänn, det drar lite i skidtarmen nu? :)

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-08 kl 16:22
Puls +160 slag/min. x 45 min. När kan man tänkas ligga på en sådan nivå utan att tävla? Jomenvisst. snöpuls med cykel till korset idag. Och lika föbannad idag som förra säsongen
när det hade snöat. Återigen möter man ett tiotal traktorer körandes kors och tvärs genom staden med plogbladen uppfällda på väg till någon parkering för att röja snö. Här finns det väl utrymme för lite lagstiftning kära politiker.
Någon större uppslutning av cyklister var väl inte att vänta idag under slika betingelser. Men Ola T. dök upp och likaså Magnus N. Vi hade tur att kunna dra iväg efter plogbilen åt sydväst i riktning mot Täby. Vi beslöt dock att chansa på att Mosåsvägen var plogad så strax dundrade vi fram i ganska rena hjulspår heading for Kumla. I en vid cirkel åstadkom vi en lagom omväg innan kaffepaus på Sveas. Ett par kilometer innan hade Ola T. ”tur”. I stället för en totalkrasch av bakhjul lyckades han stanna ekipaget precis innan bakväxeln snurrat in sig i roterande delar. Ola klarade av att räta ut växeln så pass att det gick att köra. Dock med endast
ett växelläge. Där sparade du busspengar Ola men rep. av cykeln går väl loss på nån tusing. Magnus ville cykla istället för att fika och lagom när vi satte oss på hojarna efter paus dök han
upp och vi kunde sällskapa tillbaka till Örebro. För egen del kändes det fullt tillräckligt med tre och en halvtimme träning idag. Ola och Magnus fick säkert ihop drygt fyra timmar.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-07 kl 15:03
Ola T. och jag bildade klunga vid korset imorse. Vi trampade mot sydväst genom Täby, Götabro, Brändåsen med halvtidsstopp i Kumla. Hög luftfuktighet i kombination med
minusgrader gjorde de isiga partierna på vägarna sträva med bra friktion för säker och trygg framfart utan sladdar. Vid framkomsten till Kumla såg vi ut som jultomtar med
klädsam rimfrost på både torso och ansikte. Ganska långt fikastopp blev det, mest på grund av kassörskornas fibbel och käbbel med vilken kassa föregående kunds bullar slagits in i. Ja, ja, problem har olika dignitet beroende på var i världen man befinner sig.
Med nyladdade batterier i elsulorna fortsatte färden efter paus. Hällabrottet passerades ut mot Pålsbodavägen några kilometer. Vi svängde in vänster på en mindre väg till Kvarntorp.
Härefter snirklade vi omkring för att så småningom komma tillbaks till Örebro via Norra Bro.
Drygt fyra timmars träning för oss båda idag.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-01 kl 21:23
Korset idag, 11 st tror jag, 6 fikade, tämligen lugnt dock några få is partier vid de få lummiga skogsområdena på närkeslätten, totalt 3,5-4 tim för de inblandade.

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2009-02-01 kl 14:23
cyclecross på web idag 1430
www.sporza.be/cm/lmc/streaming/dag_1/streaming_1.1

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-31 kl 15:09
Idag gällde det att hitta mellanstora vägar att köra på. Dom små vägarna var för isiga och dom stora är för trafikerade och skitiga av salt. Det blev att börja med gamla E18 västerut med tretton cyklister i klungan. Täta växlingar bidrog till en lugn färd som gynnade återhämtningsfasen efter veckans alla intervallpass. Golfbanan i Lanna passerades vidare ut mot stora vägen till Fjugesta. Klungan rullade på i tät formation ner mot Viby. Färden gick som på räls och snart var vi i Östansjö och Hallsberg. Här delades gruppen och fyra personer tog ett break med kaffe, bakelser och landgång. Efter paus kördes sträckan Sannahed, Hällabrottet och för min del Säbylund, Mosås, Örebro. De tre andra förlängde mot Ekeby, Gällersta. För egen del blev det ett hyggligt facit idag med fyra och en halv timmes effektiv cykling. Vi hoppas väl på lika mangrann uppslutning i morgon vid korset. Hej, hej

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-26 kl 08:50
Tack Lena och alla andra som grattat mig. Har försökt att hålla födelsedagen lite halvhemlig så där. Inget att skryta direkt med att man numera kommer att harva i H-60.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-01-25 kl 17:38
Kul att läsa om era rundor under helgens disväder. Smög förbi er med bil ungefär vid Marieberg igår. Ni låg så fint på ett led :-) Imponerande att se er trampa i det slaskvädret. Själv har jag avverkat några mil i skidspåret i Ånnaboda i helgen och även där var det tät dimma men annars fina förhållanden.

Peter E>>Grattis i efterskott!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-01-25 kl 17:24
Eftersom gårdagen bjöd på mycket arbete så bestämde jag att denna dag ta en liten sovmorgon.Därför vart det ej att jag kom till korset denna dag .Undertecknad samt hör o häpna bubben tog en liten tripp idag på ca fyra timmer o 10 långa sköna mil på den nya vinter hojen med dubbdäck.Kan även berätta att det är ialla fall 1 som kommer att sova gott inatt..Rundan gick runt arboga fellingsbro frövi ervalla o hem till glanshammar väglaget var mycket bra på de stora vägarna så vi klarade oss utan vurpor. Räknar att åka ifrån korset nästa helg både lördag samt söndag ..På återseende

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-25 kl 17:00
Här följer ett referat från dagens aktiviteter med Örebrocyklisterna. Förutsättningarna vädermässigt blev som igår ungefär. Fuktigt, blött och milt. Sju glada trampare och en sur gav sig iväg på gamla E-18 västerut. Den sure var undertecknad själv som tidigt konstaterade en pyspunka bak vilket gjorde en dubbdäckstung cykling ännu tyngre och jag hade bara inte lust att stanna för slangbyte före fikat i Kumla. Man blir ju rätt
så skitig i rådande förhållanden vid slabbandet av däck och hjul. Nåväl denna bekvämlighet straffade sig i en och en halv timme ungefär då min puls konstant låg mellan 150-160 slag.
Det skrockades och pratades i klungan medan min sista energi behövdes att ibland lyfta ett finger och knacka på pulsklockan för att se om den verkligen visade rätt. När vi närmade oss
halvtidsstoppet seglade Ola T. upp bredvid mig med ett smile och undrade om jag var intresserad av att förlänga lite innan fikat. Lyckades få fram att det blir Kumla direkt för mig.
Matthias D. Karin A. och Oscar N. körde utan paus. Tobias M. Micke S. Håkan F och jag tog ett timslångt stopp och njöt i fulla drag av cykelsnack, landgångar och bakelser. Hemresan
kördes via Hällabrottet där min punka nu var tvunget att åtgärdas. Vi körde vidare mot Sköllersta, Norra Bro och slutligen Örebro. Drygt fyra timmars cykel idag, men i benen känns
det som åtta timmar.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-24 kl 18:30
Man kanske ska fylla på med lite mer info. Vi var fem stycken som hade bestämt att vika denna dag för cykelaktiviteter. Visserligen blött, slaskigt, spårigt, tungt, halt och ibland med vassa iskristaller som piskade i ansiktet. Men Ola T och Adde fixade ihop en spännande sträcka bortåt Kvarntorp. Dom ledde in oss på vägar som jag inte trodde fanns men som var helt okej att köra på så länge man inte började fundera på vad som fanns under snön. Oscar N. och Andreas S. fick kanske sådana tankar för dom gick i backen båda två. Lyckades själv med en hårsmån undvika att köra på Stillfors när han föll precis framför mig. När vi kom till Pålsboda blev det paus och på grund av anledning bjöd jag på fika idag. Det satt fint med en baguette och lite varmt kaffe. När tårna så småningom tinat blev det åter dags för cykling. Vi kryssade härs och tvärs tills vi så småningom kom till Hällabrottet. Här vek Karin A. in på en alternativ väg mot Örebro medan vi andra drog iväg mot hemtrakten via Kumla, Mosås. Pulsklockan visade efter summering en effektiv cykeltid på fyra timmar och fyrtio minuter. Ingen aning om sträckan men tror inte att vi tangerade tio mil. I morgon hoppas vi på stor uppslutning vid korset kl tio.

Skrivet av: adde Inlagt: 2009-01-24 kl 17:07
Japp synd bara att alla som inte vågade sig ut idag missade min Anja Pärson "sälen" vurpa idag den var riktigt snygg och dessutom gled jag bra mycket längre än hon brukar! Men efter idag är det helt klart beundrans värt att hon kan se så glad ut direkt efter för jag hade riktigt ont! Men o andra sidan hade jag en cykel ram som gjorde sig ordentligt påmind i fallet ;) Hoppas på bättre väder imorgon!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-24 kl 16:22
Nej det vore för mycket o be om! Vi ska inte "slå oss för bröstet" o säga att vi är sämst. Det finns säkert många som är sämre!!!!

PS blött o slafsigt idag. Vi mötte åtminstone ett antal bilister som hälsade på oss o uppmuntrar oss i vår strävan framåt ljusare tider. Heder åt dessa personer som visar en sådan ödmjukhet o tolerans mot oss, puss o kram i trafiken!

Skrivet av: Patrik Inlagt: 2009-01-21 kl 00:20
Jag håller med föregående talare i debatten. Jag är ny i klubben sedan i somras och har en 14 årig grabb (Johan) som tränar med Örebrocyklisterna på söndagarna på banan inomhus i mässhallen. Vi kör även spinning på onsdagskvällarna i klubblokalen. Då vi bor 4 mil söder om Örebro får man lägga upp Örebrobesökena efter det. I vår kommer Johan att vara med åtminstonde en dag på helgen och trampa och då kommer givetvis även jag att vara med. Men för att ungdomarna ska kunna få klungkörning så är det bra om gänget med gubar som Robert ansåg kunde vänta in ungdomarna som finns de första milen. Jag vill även inflika att Niclas Dahlberg gör ett kanonjobb för de nya som kommer.

Skrivet av: Robert Inlagt: 2009-01-20 kl 08:37
Jag skulle utan tvekan passa perfekt som en bromskloss vid korset.
Jag testcyklar med Anna 1-2 dagar i veckan om jag även skulle cykla med henne från korset får hon aldrig träna med andra utan mig och det är inte bra, det är både positivt och negativt att alltid ha med pappa på tävlingar,träningar och läger.
Anders har vid några tillfällen sagt - måste du alltid vara med det skulle vara kul att åka själv.
Det enda jag vill är att de första 1,5-2 milen går i ca 25 km/tim sedan vänder Anna och cyklar samma väg tillbaka.
Att dra iväg i 30-35 km/tim innan Anna fått i pedalerna och ligger 400 m efter redan i marieberg är ett utmärkt sätt att förvandla den här klubben till en elitmotionärsklubb med fokus på olika långlopp/motionslopp.
Men är det så att det inte funkar finns det en klubb i närområdet som bedriver ungdomsträning. Örebrocyklisterna har haft mycket bättre Proffs/elitcyklister än de som tränar vid korset idag som har kunnat ta sig an ungdomar en liten stund i början av träningen vilket jag tror är väldigt inspirerande för båda parter, att hänga med korset lite längre varje gång gör att ungdomarna utvecklas och får motivation.


Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-01-20 kl 06:17
Nu börjar det bli fart på cyklisterna, trevlig trevligt. Jag brukar falla i testcykeltrans ibland och tappa fokus bakåt i klungan , jag får be om ursäk för detta. Nu tycker jag att vi träffas helgen igen med samma glada miner och kör om rundan och håller ihop. Går det för fort så går det att tjoa, det brukar funka.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85