Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-02-24 kl 19:44
Fel, fel, fel! Det finns inte minsta kolibri på tröjan och förresten
frågade Ola om DJUR. Det ser väl alla att det handlar om en slitVARG - i alla fall i tröjan!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-24 kl 08:07
Jag kan i alla fall inte med bästa fantasi urskilja någon fågel på
Karins teamdräkt. Men om man ska associera med "fågel Fenix" då borde det väl vara något örnliknande med orange näbb som kommer för att varsla om framtida segrar.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2009-02-23 kl 19:54
Stor som en ÖRN,gyllene ring om hallsen,blå stjärt med rosa prickar.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-23 kl 19:08
Ja, det börjar bli lite varmt om benen här nu när det blivit nollgradigt, så nästa helg kan det vara dags med korta cykelbyxor man ska ju ändå vänja sig till den svenska sommaren!!?

PS Kan ni se vilket djur som finns på Karins nya tävlingströja! Kolla hennes hemsida www.karinaune.com

Skrivet av: Anders Morris Inlagt: 2009-02-22 kl 19:13
Till skillnad mot stor Folke sa korde jag och ett par andra cyklister i kort-kort 6 h idag i 25 grader.. blev lite kallt mot slutet men antar att det bara var varmefrossa ;) .. Men tyvarr ar det bara 2v kvar har vilket ar lite trakigt! hade gott!

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2009-02-22 kl 17:29
Dagens pass utövade jag på en fulldubbad mountainbike med dämpare och 3,0 kg. i däcken. Det är som att åka stridsvagn genom snödrivorna. Turen gick på heltäckta vita fina vintervägar mot Täby-Fjugesta- golfbanan-Garphyttan-Frösvidal-Eker och Örebro. Tid 3.37. I och med detta är väderets makter med cykel bekämpade.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-21 kl 16:12
Vintern behåller sitt järngrepp och förhållandena för korsetcyklisterna blir allt vanskligare. Vägarna är mycket dåliga med isiga spår, slagigt och emellanåt, moddigt. Men inget räds
Tobias J. Ola T. Håkan F. och skrivande för protokollet Peter E. Turen idag gick mot Frösvidal, Garphyttan, Nationalparken, och Lekhyttan. Här blev det körning på bar asfalt gamla E18 och så småningom höger raka vägen till fiket i Fjugesta. Den råa kylan under första etappen orsakade lite frusna tår och händer varför en lång paus satt som en smäck. Semlor och landgångar beställdes in och avnjöts. Till yttermera visso ansåg Ola T. och
undertecknad att ännu en beställning av semla och småkakor var nödvändigt för att tillfredställa nåt subtilt behov. Håkan moraliserade och menade att vispgrädde är rena giftet.
Säkert har han rätt eftersom det är så gott. Cyklingen hemåt gick via Granhammar och ut igen på gamla E-18. Fyra timmar och tjugo minuter blev summan av distansträningen idag. Vi får
väl se hur det ser ut imorgon. Det snöar ganska ymnigt just nu så kanske vi kör en senare runda på eftermiddagen.

Skrivet av: Carina M Inlagt: 2009-02-17 kl 11:45
Simon och Oscar - har försökt att nå Er! Vill ni vara snälla och lämna åter de vandringspokaler som ni fick förra året. Dessa ska vandra vidare på kommande årsmöte i nästa vecka och vi behöver dem för att göra nya graveringar. Så lämna dem i klubblokalen så snart som möjligt. Ställ dem på diskbänken.
Tack på förhand! /Carina

Skrivet av: Oscar Nilsson Inlagt: 2009-02-16 kl 15:12
Emilia vann för andra året i rad damernas kriterium som går parallet med herrarnas Tour of california!!!

JÄTTE GRATTIS!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-15 kl 18:32
Hopp o skak var det gott om bitvis idag. Peter E får referera vår gemensamma ansträngning idag. Jag ska bara varna för den "vanliga grusvägssträckningen" mellan Sköllersta och Pålsboda, där var det mer upp o ner än framåt ibland kändes det som! Dock är vägen Svennevad-Skogaholm-Hallsberg/pålsbodavägen helt utmärkt att köra, åtminstone om man har dubbdäck.
Idag kände jag mig prima och vädret helt underbart förutom sista dryga timmen då lite moln smög sig in!

Kämpa på alla, ibland kan man då känna sig helt kanon!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-02-15 kl 15:55
Skulle bara hälsa att idag var det inte lika skönt o cykla som igår..Vart samma runda som igår fast åt andra hållet ..Hej hopp

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-02-14 kl 20:01
Äntligen en stor sol när man vaknade imorse men oj så kallt ..Fick vila lite på soffan som uppladdning för denna dag..Tänkte först att åka lite skidor i ånnaboda och utmanna grabbarna som körde veteran SM på den tuffa femkilometers slingan.Men icke sa nicke solen värmde på bra så på med cykelkläderna och ut ..Eftersom man kom ut ca kl 11 00 så upplevde jag denna tur som det bästa i vinter torra vägar och inga problem med sikten!!!!!!!!!! Det vart 10 mil o fyra timmar ::Den vart den.. gamla rundan arboga fellingsbro frövi ervalla o hem..Tänkte åka samma runda imorgon fast åt andra hållet Med start kl 1100.Hoppas på stor sol även imorgon.Efter denna tur står sälen i fokus för skidåkning..Skönt att vila ifrån stålhästarna ett tag..Ha en bra kväll..Kolla in lance armstrong på eurosport kl 2345 ikväll!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-14 kl 16:36
Minus 15 grader imorse och fingerhandskar var en dålig kombination i inledningen av distanspasset från korset. Hittade inte mina lobsterhandskar innan avfärd. Vid minus tio
och lägre måste utrustningen vara i lag annars blir färden en pina. Håkan F. och Ola T. protesterade inte när jag önskade köra en kortare första del av passet. Vi trampade iväg åt sydväst på lite halvdåliga vägar. En del spårig is och modd bidrog till vissa vanskligheter i mönövrerandet men färden gick fint utan insidenter fram till Hallsberg där vi tog en riktig långfika. Kunde med glädje och förvåning också konstatera att Ola T. idag tog hem det inofficiella priset för renaste kassett, i hård konkurrens med en annan deltagare som oftast brukar ta hem detta pris. Min blygsamhet förbjuder dock att nämna denne persons namn.
Efter fika och lång genomgång av de senaste cykelinnovationerna blev det körning mot Pålsboda. Nu var det riktigt behaglig temperatur och vägens beskaffenhet var av den graden att vi beslöt att köra tillbaka samma väg mot Hallsberg igen. Här valde vi att ta höger och cykla genom Sannahed, Kumla och Mosås. Ola och jag cirklade runt lite i Örebro mot slutet för att få ihop våra fyra timmar. I morgon tänkte vi starta klockan elva istället för tio. En timme gör en del för att höja temperaturen och en lite behagligare cykeltur.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-02-08 kl 20:34
På hemväg från en kort temporunda i riktning österut (jag bor i Norra Bro) så stannade jag till vid Markaskogen och glodde lystet på fina, nydragna spår. Så imorgon blir det nog dags att fördärva ljumskarna med några varv, det verkar bli kallare också så fästet ska väl ordna sig.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-08 kl 20:01
Tja, Cykelhandlarna behöver lite folk som mig för att överleva.

O du Peter, precis efter det att vi skildes lyckades jag försämra läget så jag var tvungen o åka hem med växeln 45 grader snett, konstigt att det går cykla så men det var väl inte mer heller, det räckte med motvind så "kuggade det". På det viset skaffade jag mig 40 min cykel till (MTB:n) + snöskottnings styrka + solsken (ta o dra mig baklänges!!!). Så det blev väl nästan 4 tim a 7,5-8 mil sisådär till slut.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-08 kl 19:19
Har haft syndfulla tankar på skidor idag också. Svårt att undvika när det där vita pulvret lägger sig på backen. Men tar på mig tagelskjorta inatt så kanske man brottas med lite renare tankar i morgon.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-02-08 kl 17:51
Tänkte innan jag loggade in här nyss att "idag har väl ingen varit ute och cyklat". Men där hade jag fel! Imponerande måste jag säga att ge sig ut på hojjen idag med den snömängden som kommit i natt. Själv har jag åkt några mil skidor i Kilsbergen i helgen och där är det helt perfekt förhållanden nu.

Frank>>Erkänn, det drar lite i skidtarmen nu? :)

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-08 kl 16:22
Puls +160 slag/min. x 45 min. När kan man tänkas ligga på en sådan nivå utan att tävla? Jomenvisst. snöpuls med cykel till korset idag. Och lika föbannad idag som förra säsongen
när det hade snöat. Återigen möter man ett tiotal traktorer körandes kors och tvärs genom staden med plogbladen uppfällda på väg till någon parkering för att röja snö. Här finns det väl utrymme för lite lagstiftning kära politiker.
Någon större uppslutning av cyklister var väl inte att vänta idag under slika betingelser. Men Ola T. dök upp och likaså Magnus N. Vi hade tur att kunna dra iväg efter plogbilen åt sydväst i riktning mot Täby. Vi beslöt dock att chansa på att Mosåsvägen var plogad så strax dundrade vi fram i ganska rena hjulspår heading for Kumla. I en vid cirkel åstadkom vi en lagom omväg innan kaffepaus på Sveas. Ett par kilometer innan hade Ola T. ”tur”. I stället för en totalkrasch av bakhjul lyckades han stanna ekipaget precis innan bakväxeln snurrat in sig i roterande delar. Ola klarade av att räta ut växeln så pass att det gick att köra. Dock med endast
ett växelläge. Där sparade du busspengar Ola men rep. av cykeln går väl loss på nån tusing. Magnus ville cykla istället för att fika och lagom när vi satte oss på hojarna efter paus dök han
upp och vi kunde sällskapa tillbaka till Örebro. För egen del kändes det fullt tillräckligt med tre och en halvtimme träning idag. Ola och Magnus fick säkert ihop drygt fyra timmar.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-02-07 kl 15:03
Ola T. och jag bildade klunga vid korset imorse. Vi trampade mot sydväst genom Täby, Götabro, Brändåsen med halvtidsstopp i Kumla. Hög luftfuktighet i kombination med
minusgrader gjorde de isiga partierna på vägarna sträva med bra friktion för säker och trygg framfart utan sladdar. Vid framkomsten till Kumla såg vi ut som jultomtar med
klädsam rimfrost på både torso och ansikte. Ganska långt fikastopp blev det, mest på grund av kassörskornas fibbel och käbbel med vilken kassa föregående kunds bullar slagits in i. Ja, ja, problem har olika dignitet beroende på var i världen man befinner sig.
Med nyladdade batterier i elsulorna fortsatte färden efter paus. Hällabrottet passerades ut mot Pålsbodavägen några kilometer. Vi svängde in vänster på en mindre väg till Kvarntorp.
Härefter snirklade vi omkring för att så småningom komma tillbaks till Örebro via Norra Bro.
Drygt fyra timmars träning för oss båda idag.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-02-01 kl 21:23
Korset idag, 11 st tror jag, 6 fikade, tämligen lugnt dock några få is partier vid de få lummiga skogsområdena på närkeslätten, totalt 3,5-4 tim för de inblandade.

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2009-02-01 kl 14:23
cyclecross på web idag 1430
www.sporza.be/cm/lmc/streaming/dag_1/streaming_1.1

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-31 kl 15:09
Idag gällde det att hitta mellanstora vägar att köra på. Dom små vägarna var för isiga och dom stora är för trafikerade och skitiga av salt. Det blev att börja med gamla E18 västerut med tretton cyklister i klungan. Täta växlingar bidrog till en lugn färd som gynnade återhämtningsfasen efter veckans alla intervallpass. Golfbanan i Lanna passerades vidare ut mot stora vägen till Fjugesta. Klungan rullade på i tät formation ner mot Viby. Färden gick som på räls och snart var vi i Östansjö och Hallsberg. Här delades gruppen och fyra personer tog ett break med kaffe, bakelser och landgång. Efter paus kördes sträckan Sannahed, Hällabrottet och för min del Säbylund, Mosås, Örebro. De tre andra förlängde mot Ekeby, Gällersta. För egen del blev det ett hyggligt facit idag med fyra och en halv timmes effektiv cykling. Vi hoppas väl på lika mangrann uppslutning i morgon vid korset. Hej, hej

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-26 kl 08:50
Tack Lena och alla andra som grattat mig. Har försökt att hålla födelsedagen lite halvhemlig så där. Inget att skryta direkt med att man numera kommer att harva i H-60.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-01-25 kl 17:38
Kul att läsa om era rundor under helgens disväder. Smög förbi er med bil ungefär vid Marieberg igår. Ni låg så fint på ett led :-) Imponerande att se er trampa i det slaskvädret. Själv har jag avverkat några mil i skidspåret i Ånnaboda i helgen och även där var det tät dimma men annars fina förhållanden.

Peter E>>Grattis i efterskott!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-01-25 kl 17:24
Eftersom gårdagen bjöd på mycket arbete så bestämde jag att denna dag ta en liten sovmorgon.Därför vart det ej att jag kom till korset denna dag .Undertecknad samt hör o häpna bubben tog en liten tripp idag på ca fyra timmer o 10 långa sköna mil på den nya vinter hojen med dubbdäck.Kan även berätta att det är ialla fall 1 som kommer att sova gott inatt..Rundan gick runt arboga fellingsbro frövi ervalla o hem till glanshammar väglaget var mycket bra på de stora vägarna så vi klarade oss utan vurpor. Räknar att åka ifrån korset nästa helg både lördag samt söndag ..På återseende


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86