Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Fred H Inlagt: 2009-01-18 kl 19:47
Och vem/vilka var det som undrade varför det ofta är dålig uppslutning vid korset? Dragaren kryper ner i bocken på sin racer med slicks redan från start på dagens "vinterdistanspass" och öser på med all kraft i 10 sekmeters medvind, ökar litegrann i varje uppförslut för att lätta aningen på gasen på krönet. Efter 1 tim i hård medvind på våra sommarvägar norrut tröttnade iallafall jag och tog min egen väg i distansfart på grus åter mot Örebro. Helt ok runda. Nästa helg får man väl svida om till tempodräkt, ta racern, sko om till slicks om man vill sitta kvar på distanspasset. Nej, korset kanske inte är något för oss som kör intervallträning + styrka samt kanske löper nån gång i veckan nu på vintern och vill köra traditionellt distanspass på söndagen.
Ta inte inlägget som negativ kritik utan som möjlig förklaring till minskat intresse för samträning från korset.

Skrivet av: Tobias Inlagt: 2009-01-18 kl 18:29
De tre yngre (nåväl, två av dem) avfällingarna trampade dryga 4 timmar (!) utan stopp. Trots ett gediget intag av marsipan försökte hammaren träffa undertecknad vid ett flertal tillfällen mot slutet. Lyckligtvis duckade jag.

/T

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-18 kl 16:48
Korset idag. Vi började som en elvamannagrupp och avslutade som en fyrmanna. Lite rörigt på väg ut där Anna M, Fred H, Frank Koch Bengt A efter hand. föredrog egna sträckor. Färden gick västerut upp mot Klockhammar- Lockhyttan. Klungan drogs ut i uppförskörningen så det blev att mobilisera allmän samling igen vid korsningen Nora-Hitorp. Här blev det ännu rörigare då tveksamheter rådde om det fortsatta vägvalet. Stillan, Oscar Tobias och Håkan körde norrut medan Karin, Johan, Ola och jag tog den östra riktningen. Vi körde mot Hammarby vidare till Järle och fikastopp i Mogetorp. Karin fortsatte direkt på egen hand mot Örebro. När vi klev in på världshuset mötte vi Bengt A. i dörren. Han hade precis fikat klart. Efter hand dök Håkan F. upp. Han hade kört Norasjön runt. När vi som bäst sörplade kaffe infinner sig också Frank K. som cyklat tillbaka hem till Glanshammar och bytt cykel efter ett brott på ramen. Efter paus fortsattevi turen tillsammans via Närkes Kil och Eker. Frank fick nog den längsta rundan idag. Själv landade jag på ca nio mil och knappt fyra timmar.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-18 kl 16:33
Ursäktar mig lite för att jag inte stannade o förklarade läget efter grusvägsavsnittet!

Till slut blev vi dock totalt 6 st som var inne på fiket vid Mogetorp. Först på plan var Bengt A därefter kom Peter, Johan o jag (Karin körde direkt hem). 10 min efter så kom Håkan och ytterligare 10 min senare så kom Frank K. Peter E o kanske ungdomsgänget lämnar säkert mer info om den förvirrande dagen!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-17 kl 15:36
Karin A,. Simon W, Bengt A, Andreas S, Ola T. Oscar N, Johan L, Frank K, Andreas K, och Peter E. var gruppen som drog iväg från korset imorse. Alexandra K skulle också varit med men fick punktering innan starten. Några minusgrader avgjorde vägvalet Grusvägarna söderut runt Tisaren skulle köras för första gången denna säsong. Resan nedåt Hallsberg gick lätt i den svaga motvinden. Lite blandade typer av cyklar och däckval betydde kanske mer jobb för några men farten var moderat så klungan var väl samlad för det mesta. Standarden på vägarna var sisådär. En del otäcka iskanter passerades när vi var som högst upp på det Hallsbergska höglandet. Här blev det också lite splittring i fältet. Andreas S, Simon W och Andreas K. svängde av på en alternativ sträcka. Vi andra stannade till för återsamling då helt plötsligt en hel hjord av hjortar uppenbarade sig riktigt nära, och i full galopp korsade vägen både framför och bakom oss. Under nerförskörningen mot Hallsberg fläskade Ola T. på ordentligt i böjarna. Inget skrämmer denne man. Och väl framme blev vi fyra stycken som fikade på det sedvanliga kaféet. Hemvägen kördes via Sannahed och Kumla. Nu var det medvind så dessa tre mil slukades i ett nafs. Personligen fick jag fyra och en halv timme på cykeln idag. Det borde göra ca: elva mil distans.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-11 kl 20:01
Ja, det är nog bäst du kommer. Passen är nu nere på 3 tim blankt. Jag fick köra en extra variant på slutet igen via S kroa - Garphyttan - F.dal. När hemfärden går under timmen från fiket är det lite kort tycker jag. Åtminstone Peter o Håkan tycker man kunde hängt med!!!??

Skrivet av: Lena Inlagt: 2009-01-11 kl 19:58
PNT>>Niste heter det ju :-) Tycker du låter lite väl negativ om ditt nya fina hemland, de har fina fikaställen i Norge oxå.

Även om Frank övergett skidåkningen för i år så åker jag vidare i spåret vid Ånnaboda ett tag till. Nu har de utökat slingan till 3,5 km så det bidde sex varv i dag. Ha det!

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2009-01-11 kl 19:13
Ola >> Härligt att höra att du håller traditionen i liv och kommer med genomtänkta idéer och alternativ till rundor. Vad vore livet om man bara gnagde på Täbyvägen fram och tillbaka? Det gör att man blir sugen på att åtminstone fundera på årspremiär på vägarna.

Berättelserna om fikaintag gör det inte sämre, men i Norge låter det som dom svälter. Beror det på det låga priset på olja kanske?

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-01-11 kl 18:26
Äntligen fick man ta på sig cykelkläderna idag..Eftersom undertecknad provat att bli skidåkare igen som på den gamla tiden..Men utan att lyckas att åka så bra som på den gamla tiden efter sisådär en 4 pass så kändes det naturligt att ställa undan skidorna för ett tag..Dagens runda bjöd inte på några större överaskningar förutom blåsten körde min favorit runda idag ca 10.5 mil 4timmar o 20 minuter tog denna ritt idag ..Ha en god vecka

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2009-01-11 kl 18:21
I norge äter man mackor till lunch och inget annat och det gäller även på distanspassen. Idag åts det inte mackor i farten pga regnet. En övergiven lada fick fungera som vägkrog. Sveas är en lyx som jag saknar. Hälsningar pnt

Skrivet av: Tobias Inlagt: 2009-01-11 kl 18:00
Peter>> Du glömde flika in att pulsen också var hög på väg hem, detta trots den rejäla medvinden :-)
Det blev till en fin premiärtur för min del./T


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-11 kl 17:15
Svar till Göran H. Vet inget om långfärdscykling i Ryssland men kan tänka mig att det vore svettigt att köra från St. Petersburg till Vladivostok.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-11 kl 17:09
Samlingen av cyklister vid korset imorse bestod av tio personer. Som alltid lika påhittiga Ola T. bestämde en kurs österut mot Sköllersta. Efter lite mummel om ev. alternativa vägar sutto vi upp på stålhästarne. Den stora utmaningen idag var återigen blåsten. Vägarna var torra och fina vilket frestade några att köra utan dubbdäck. Ett klokt val visade det sig. Hade för egen del dubbat fram och det kändes onödigt tungt idag. Men vi tuffade på i god fart och gjorde täta växlingar så funderingarna cirklade mest kring när vi skulle fika och var. Några i gänget vek av lite tidigare för en kortare runda. När vi närmade oss Kumla menade jag med bestämdhet att nu är en fikapaus absolut av nöden påkallad. Ola försökte innan med en luring dra iväg oss på en lite längre kringelkrok. Men majoriteten tyckte som jag så det blev raka spåret till Sveas konditori. Sedvanligt cykelsnack och välsmakande tilltugg bidrog till trivsel också idag. Hemvägen kördes mot Täby i riktigt härlig medvind och sluttiden för egen del blev tre och en halv timme effektiv cykling.

Skrivet av: Göran H Inlagt: 2009-01-11 kl 15:30
Tjaba. Finns det någon som vet någoting om långfärdscykel i Ryssland?


Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-10 kl 19:29
Enligt Karin körde Mattias o Anders mot Vretstorp vid Fjugesta (om det inte var en variant mot Kumla?). Jag tycker faktiskt det är ditt eget fel, Peter och ev. Johans fel om det det var lite halvtungt första 10 min efter fikat, jag som låg på rulle hade gärna kört 5-10 km/h långsammare dom minuterna!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-10 kl 14:57
En riktigt tjurig blåst och svårt att hitta rulle gjorde att cyklingen sög idag. Trots att Ola T. försökte vara taktisk och välja en väg västerut och smyga längs Kilsberskanten för att slippa den allra värsta vinden blev väl snittfarten knappast högre än tjugo km/tim. till fikastoppet.
Karin A. Matthias D. och Anders M. vinklade av i Fjugesta och fortsatte direkt mot Örebro medan Johan L. Ola T. och jag pausade under gemytliga former på bygdens kafé. Mitt bastanta intag gjorde cyklandet tillbaka lite halvtungt i början. Men en fantastisk medvind erbjöd ordentlig skjuts framåt utan att någon större kraft behövde mobiliseras. Dagens facit blev nästan fyra timmar och ca: åtta mil.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-06 kl 20:31
Jag och Karin samt Håkan cyklade iväg mot Garphyttan främst på mindre vägar. I Garphyttan svängde Karin av hemåt eftersom hon har sin vilovecka nu! Jag o Håkan fortsatte mot Storstenshöjden därefter upp till Ånnaboda där vi träffade på Peter Elbrie som irrat sig upp hela Ånnaboda backen men "ångrade" sig och vände hem där uppe! Håkan och jag fortsatte dock över skjutfältet mot Dalkarlsberg. På vägen dit såg jag början av världens största "tunnelmynning". Vi kom aldrig till Dalkarlsberg (500m kvar) främst eftersom Håkan ville åka höger där så vi fick väl nån eller två km extra innan vi kom till Viker-Gyttorp. Det var dock en härlig nerförsbacke på denna vägen där Håkan bromsade upp sina bromsgummin sade han (jag kanske nuddade mina vid ett par tillfällen). Därefter Pershyttan - Ramshyttan - Närkes Kil hem, totalt 9 mil a 4 tim o 15 min.
PS Hoppas jag slipper få tillbaka "influensan?" eller var det nu var!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-05 kl 23:00
Kommer med all sannolikhet glida förbi korset kl 10 i morrn. Har varit sjuk nästan en vecka men är väl i princip återställd (körde lugnt en timma idag). Kommer även köra lugnt i morgon ca 3-4tim och har tänkt åka en del grusvägar om det ser bra ut!

Skrivet av: Patrik Andersson Inlagt: 2009-01-03 kl 21:21
Vill flika in i debatten om träningar. Jag och Niklas Dahlberg har träning för ungdomar på banan i gamla mässan på söndagar mellan 18 - 19. Det är Mattias och Andreas Dahlberg, Johan Andersson (ny) samt en kille som heter Oskar som även han är ny.

Vi fanns på idrottsmässn idag för att visa upp att vi finns och ungdomar kom och provsatt cyklar samt att de fick träffa Emilia. Jag vet inte hur man ska kunna rekrytera ungdomar till klubben, man kanske måste gå ut i skolorna och informera, anordna aktiviteter på sportlovet osv.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-03 kl 16:48
Fem cyklister slöt upp vid korset kl tio imorse. Ett ymnigt snöfall gjorde valet av dagens sträcka enkel. Det blev i princip raka språret ner till Östansjö-Viby på ett led. Anna M. beslöt
sig för att köra ensam då hon ej lagt på dubbdäck. Vi andra gnodde på i det uppkörda bilspåret Vindstilla och inte alltför kallt bidrog till trivsam cykling. Ett par bilister riskerade
vår hälsa igen och körde riktigt nära.Fanns absolut inga marginaler för vingel. Efter Viby ansåg vi att lite mindre vägar var att föredra så vi trampade vidare över Brändåsen med Hallsberg som delmål. Här beslöt Karin A. och undertecknad att ta en fika samt tina upp iskalla fötter. Anders M. och Andreas S. fortsatte via Sannahed mot Örebro. Efter fikat blev det körning på Pålsbodavägen. Vi vek av mot Hällabrottet och fortsatte färden via Kvarntorp,Kävesta, och hem till Örebro. För egen del blev det fyra och en halv timme på cykeln idag. Miltalet blev inte registrerat men tippar att sträckan landar på ca: tio mil. Imorgon ska det bli minus tio grader så några långsträckor blir det inte för min del. Man kanske harvar runt någon timme eller så.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-01-01 kl 18:12
MTB-säsongen 2009 har startat!
Jag tog chansen att banka nyårsaftonens synder ur kroppen med ett rejält skogspass som började i Markaskogen och
avslutades bakom Lillån. Alla stenar och rötter, kurvor och sprintbackar fanns kvar där jag lämnade dom i september. Dämparen funkade fint trots kyla och ett genomslag bak utan punktering tar jag som ett gott omen inför säsongen - det är helt sjukt att det kan vara så roligt att cykla!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-31 kl 23:40
Jag har ett par......GOTT NYTT ÅR

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-12-31 kl 17:01
Jag undrar om det är nån som har nått förslag på hur Lejf Asp skall få tag på vevarmar så han kan börja cykla?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-31 kl 16:38
Vilken uppslutning av cyklister idag! Helt rätt Adde.Tretton stycken som anlände från alla tänkbara håll. Ett par från Hallsberg, Kumla, en från Karlskoga, en annan från Sollentuna och till och med en U23 cyklist från Rabobank Holland. Det hjälpte tydligen med lite uppmaningar på forumet för att mobilisera ett lite större gäng en vanligt. Mycket fina förutsättningar också med solsken, lite biltrafik och en ganska snäll vind. Vi utgick från Mellringe och körde på västerut genom Eker och Närkes Kil. En lagom uppvärmningssträcka innan backarna mot Lockhyttan. Ett väl samlat fält tog sig uppför i hygglig fart .Under utförskörningen mot Pershyttan spreds klungan av rent taktiska skäl. Lite förrädisk svallis bidrog till att varje cyklist ville ha fritt synfält framåt vilket bidrog till en säker nerfart. Nora passerades och framme vid Klacka-Lerbergskorset beslöt fikacyklisterna att vända om tillbaka mot Nora igen för paus och näringsintag. Resten av gänget körde troligen runt sjön via Hammarby och kanske också Järle, Mogetorp. Efter fikat drog vi andra vidare mot Ervalla, Örebro, utom Tony E. som
tog en runda runt sjön åt andra hållet och vidare mot Uskavi Vi summerade aktiviteterna idag konstaterande att detta var ett perfekt avslut på året samtidigt vill vi också önska alla andra ett riktigt gott nytt 2009

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-12-31 kl 14:49
Roligt att så många dök upp för distanscykling idag på självaste nyår! Tror vi var upp mot 12-13 st som möttes vid Mellringe rondellen. Idag hade vi också storfrämande av en Rabobank cyklist vilket var väldigt inspirerande och roligt. Mer referat får någon anna komma med =) hade bra


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85