Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-12-30 kl 12:39
Fiket da capo i nora har öppet till 14:00 31 dec. 98 graders mack-kaffe och bullar med 25%konserveringsmedel är ju inte så trevligt.

Skrivet av: Robert Inlagt: 2008-12-30 kl 11:33
Det vore toppen om det blev ett riktigt gäng som ger sig ut på Nyårsafton, ett tips till våra Karlskogingar är att det inte är långt till Nora där ni kan möta upp gänget och få några mil och kanske en fika tillsammans.
Problemet med att det trissas på distansträningen är en uppfostringssak jag utgår från att det inte är vuxna cyklister som trissar, om det är så vill jag påminna om att det finns något som heter -bäst när det gäller- Unestål (c). Det är alltså på tävlingsbanan det avgörs vem som är bäst respektive vem som är sämst, inte på träning och framförallt inte på distansträningen.

Om man känner sig starkare än alla andra finns det flera sätt att utjämna det på, sätt på dubbdäck fram och bak, lägg i en lättare växel, dra lite mer i motvind. Hjälper inte det utan trissaren vill dominera på distanspassen så får man helt enkelt låta honom cykla iväg och inte hänga på.

Vi har tappat många ungdomar på de sista åren pga skador, andra intressen mm. Några ungar har fått proffslag eller andra klubbar att åka i och är inte hemma så mycket och även när de är hemma så är det långt ifrån självklart att komma ner på gemensam träning.
Vi har haft några barn som har anmält intresse och tagit ut en lånecykel men de har försvunnit när de förstått att vi inte har någon verksamhet utan det är deras föräldrar som får cykla runt med dom.

Håkan har rätt i att 10-11-12 åringar ska börja i skogen, det är heller ingen tränare som vill ta ansvar för andras barn i trafiken.

Testcykling tis-tors 18.00... vore kul om fler kom och körde, för något år sedan var det ett problem att cyklarna inte räckte till alla nu finns inte det problemet så motionär till elitåkare kom ner.

Till sist det är fritt att svänga av när som helst när man tycker att det räcker (sliten, andra saker att göra, vurpat osv) man har bidragit till sammanhållningen bara genom att komma till träningen.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-12-29 kl 21:33
Håller med Robert och tycker det beskrivna upplägget verkar idealiskt. Men en anledning till att det är tomt vid korset är att det också är tomt i ungdoms- och juniorleden. För några år sedan var korset frekventerat av Alexandra & Andreas K, Joakim O, Erik & Annie S, Jacob S, Maria G med pappa ibland, förutom Oscar, Adde och Emilia. Dessutom har väl Tony och Per Niklas flyttat, Frodde är väl inte med så mycket längre liksom Bengt A som jobbar huvuddelen i Oslo och Leif A har fått mer familjebestyr.

Att inte testcyklarna utnyttjas har jag svårt att förstå, men även där är kanske en anledning att det tunnat ut bland juniorer/yngre. Det är svårt att se att det kan bli någon ändring på ungdomsrekryteringen om inte någon/några kan ta ett ett övergripande ansvar för mässhallsträning, planering av säsongen, utomhusträning, ev träningsläger och andra aktiviteter. Det finns ingen anledning ens att försöka rekrytera om vi inte kan ta hand om nybörjare. Bra i alla fall att mässhallsträningen (vad jag vet?) har kommit igång så smått. Det allra bästa på sikt för att få duktiga cyklister i klubben vore att på ungdomsnivå slå sig ihop med Almby och träna mtb gemensamt. Varför? 1.Träningen blir enklare att genomföra med kortare banor i skogen, alla får sitt. 2. Man slipper trafiken. 3. Man förbättrar syreupptaget mer i skogen vilket är viktigt i ungdomsåren. (Båda OS-medaljörerna började på mtb).

Jag kanske hamnade lite vid sidan av ämnet, men på något sätt hänger allt ihop. Heder åt Peter E med andra som ändå kommunicerar och hjälps åt att organisera cyklandet. Varför är jag själv inte med vid korset? Jo, nån gång händer det väl, men jag tycker inte jag kan avsätta 4-5 tim till distansträning och jag tror inte jag behöver det heller.

Gott nytt år i kantvinden!

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-12-29 kl 21:22
Låter som en bra runda Peter! Jag har under helgen tillsammans med bl.a. Oskar, Anders, Emilia (och evt. ett par stycken till) bestämt att vi ska träffas kl. 10 på nyårsafton vid korset men jag tycker att vi kan slå oss ihop så vi blir ett stort gäng. Så till alla som tänkte komma till korset åk till Mellringe rondellen istället så ses vi där! Hade gott

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-29 kl 18:59
På nyårsaftonen kl 10 f.m. hade jag tänkt köra ett distanspass uppåt Nora. Tony Ernström vill gärna ansluta däruppe och gärna vara med på en ståfika på macken i Nora eller om kaféet
är öppet , ett lite mer seriöst intag av kaffe o.dyl. Vill också föreslå att vi kan samlas vid Mellringerodellen i och med att färden går norrut. Vi kan köra på grusväg via Ramsjön, Pershyttan. Dom där backarna brukar sitta fint i ryggen så här års. Med anledning av de två tidigare inläggen betonar jag också
vikten av distanstempo. D.v.s. lugnt utan en massa ryck eller hets.

Skrivet av: Fred H Inlagt: 2008-12-29 kl 16:41
Instämmer med Robert!
Jag tror att ett bekymmer är att några ev många cyklister skräms iväg från vinterträningspassen pga att en del helst vill köra lagtempoträning med sommarcyklar mitt i smällkalla vintern. Då måste de som tränar distans ute träna på annat sätt

Skrivet av: Robert Inlagt: 2008-12-28 kl 19:54
Håller med Adde och Håkan F som varit inne på ämnet tidigare.
Varför man inte kan göra ett träningsupplägg med korsets distanspass som ett konstant inslag varvat med löpning,testcykel och styrketräning under vinterträningen kan jag inte fatta.
Om fler är med så är chansen större att tex Anna slipper köra hem själv om någon som kanske är sliten och vill köra en kortare sväng följer med henne, om någon vill köra ett längre pass än övriga cyklister så är chansen stor att få med sig någon annan.
Den fördel det är att tillhöra en av Sveriges största klubbar tas inte tillvara, att hjälpas åt att motivera varandra under den ibland tunga vinterträningen och förhoppningsvis få några skratt under distanspassen verkar många inte tro sig behöva.

Det är lika tomt på testcykelpassen på tisdagar och torsdagar som sämst har det bara varit Anna och Anders som kommit, det är bedrövligt att se rader med nya cyklar stå oanvända.
Jag vet att många av er kör spinning på stadens alla bad.

Jag kanske är konstig men simmare är nog mer flockdjur och förklaringen kanske är så enkel att man helst inte vill träna med andra eller i sämsta fall inte med sina klubbkompisar.
Hur ska man bli en bra cyklist utan att behärska klungkörning, konsten att ligga på rulle och träna sin förmåga att spurta? men för all del det finns ju tempolopp att anmäla sig till.

Men hur vi ska få några nya ungdomar till klubben om de inte skolas in av Er det kan jag inte räkna ut, även om det bara är att träffas och cykla ut samtidigt så är mycket vunnet.
Klubbens yngsta åkare Anna behöver köra i klunga så mycket som möjligt för att våga ligga på rulle på tävlingar som det är nu så släpper hon lucka pga ovana att ligga på rulle och linjeloppet blir ett tempolopp 10-20 m efer klungan.

Det skulle vara intressant att få veta hur ensamvargarna tänker och vad man tror man vinner/förlorar på gemensam träning i olika former.


Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-28 kl 17:30
Gårdagens distanspass vart totalt misslyckat. Började turen imot örebro sedan närkeskil efter ca 1timme så började fötterna redan att säga ifrån Bara att bita ihop tänkte jag.. Men icke sa nicke gick inget vidare bara vända hem via kåvi lillån glanshammar Vart tillslut 2 1/2 timmes cykelåkning inte vad jag hade räknat med...Vaknade upp idag tittade på termometern AAAJJJ vad kallt.. På med kläderna upp på hojen och sedan bar det iväg imot örebro kåvivägen sedan frösvidal garphyttan första två timmarna avklarade.Hade då mött det glada örebrogänget..Vände sedan ner imot latorp närkeskil kåvivägen till lillån nu började det kännas att det var kallt ute..Bara en timme kvar att härda ut tänkte jag fortsatte min cykeltur till dyltabruk åkte sedan dyltastigen hem till glanshammar lite grusväg var ju helt okej en sådan här dag ..Äntligen hemma efter ca 10 mil 4timmar ..Bara att gå o lägga sig...Helt sönderfrusen eller vad kan man mer säga ::Ha en bra vecka PS GOTT NYTT ÅR DS

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-12-28 kl 15:19
Hejsan, idag till min förvåning var det endast jag och Oskar N som dök upp vid korset för lite distans träning! vart är alla egentligen? Är det mellandags rean som är boven? =). Eftersom det bara var jag och Oskar så passade vi på att ta det ganska lugnt idag. Vi åkte Örebro-Fjugesta-Garphyttan-Närkes kil-Örebro. Efter Garphyttan mötte vi Emilia vilket ledde till att vi skarvade en del in mot Örebro och jag fick till slut ihop 4.5 h (cyklade ifrån Kumla imorse) vilket jag är riktigt nöjd med! Hoppas det kommer fler nästan helg så vi blir ett gäng! Förresten kan jag avsluta med att berätta att Frank är ute och tjuvtränar runt närkes kil inför tempo träningarna i sommar så se upp för honom! ;) Hade gott

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-12-27 kl 16:43
I dag testade Andreas, Oscar, Mikael och Håkan F gamla nedlagda E18 mot Lekhyttan (vi mötte kanske 10 bilar på sträckan). Turen gick vidare mot Mullhyttan - Kvistbro - Vretstorp - Hallsberg. Jag tror det tog 4 tim. Dagen slutade för mig efter 4 tim och 45 min. cykeltid.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-24 kl 21:03
Det blev fem cyklister som upprätthöll traditionen att trampa runt på Närkeslätten denna julafton. Emilia F. hade dagen till ära pyntat hojen med det vackraste glittret i stada, vilket fick eventuellt dystra att tina upp trots några graders kyla och snöfall. Karin A. Håkan F. Anders M. Ola T. och Peter E. var de övriga deltagarna. Vi började färden västerut på gamla E18 som numera är en minimalt trafikerad väg. Efter några kilometer körde vi in på några trevliga grusvägar vidare mot Kvistbro. I vissa skogspartier rådde mycket lömsk halka under pudersnön och jag själv fick ett par läskiga släpp. Dock inga vurpor eller allvarliga insidenter. Håkan vek av tidigt och vände hemåt till hägrande julbord. Emilia vek av mot Garphyttan, Frösvidal lite senare. Vi andra körde en rakare väg via Gräve tillbaka mot Örebro. För egen del blev det drygt tre timmar på cykeln idag. Hela ekipaget var vid hemkomsten täckt av ett tjockt ispansar så det blev trångt i duschen efteråt.
Vill härmed också från samtliga deltagare idag framföra en riktigt God Jul hälsning till alla klubbmedlemmar.

Skrivet av: Fred H Inlagt: 2008-12-23 kl 14:00
Årets viktigaste cykeldag är enligt mitt cykelvetande HJULDAGEN (det är därför dagen heter så). Jag har inte cyklat en meter under hösten och hann inte debutera inför julen men ska cykla från korset kl 10 på juldagen. Givetvis bör de som kan följa Peters exempel på julafton och de som vill mäta sig med en välgödd långsamcyklande men välsprungen julgris (undertecknad) och hjälpryttare (Adde) kanske kommer även den 25te. God HJUL cykelvänner

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-23 kl 11:54
Som traditionen bjuder blir det cykling i ett par timmar på julafton med start från korset kl. 10. Vädret ska bli stabilt med ett par minusgrader. Det är fritt att förlänga hur mycket som helst men tänk på att kaférna är stängda så ta med lite snabba kolhydrater som reserv.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-12-21 kl 21:54
Fasen vilka monsterrundor ni kör! Och jag som tyckte jag var duktig idag med Sköllersta - Kvarntorp - Hällabrottet - Kumla och hem. Det tog ca 1.30 och farten var väl 30-32km. Då släpar jag inte omkring på en massa dubb förstås, 1,5 tums punkteringsfria Conti slicks går utmärkt så länge det inte är snö, cykeln är såklart en mtb. Fettförbränningen blir förstås inte densamma, men med tanke på fikastoppens innehåll så tror jag det går på ett ut (och snart kommer semlorna också!). Och inte bygger jag muskler heller, men jag skulle gärna bli av med lite så jag blev lättare uppför. Vilken motvalls käring jag är, märker jag, men jag tror helt enkelt man ska köra den träning man gillar och gärna variera sig - anything goes!

Skrivet av: ola Inlagt: 2008-12-21 kl 19:09
Prövar igen, jajemen Peter det blev nästan bara grusvägar sedan, bl.a banvallen hem från Garphyttan o även dessförinnan grusväg till g-hyttan. Dom var riktigt fina så det var lite synd att man inte körde mer på denna varan idag!! Totalt 4 tim och 50min blev det idag med 500 dubb, så man var lite seg i slutet!

hare bra!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-21 kl 15:53
Karin A. Emilia F. Anna M. Anders M. Andreas S. Mathias D. Ola T. Håkan F. och Peter E. strålade samman vid korset imorse för lite gemensam cykling i det vackra vintervädret. Glashalt på vägarna och lite skumma däckval hos vissa deltagare lockade fram ”kalla Kåre” och en undran om vi kommer att undvika vurpor. Färden gick norrut mot Frövi där Anna M. beslöt att vända och köra på egen hand tillbaka mot Örebro. Klungan fortsatte mot Vedevåg och Lindesberg. Det pausades i omgångar så gruppen blev lite splittrad emellanåt. Men tempot var lugnt så alla samlades igen och trampade vidare mot Yxe och Mogetorp. Där ansåg Ola T. Håkan F. och Peter E. att endast en rejäl fika kan motivera oss att fullfölja denna ritt. Efter en timmes smaskande på godsaker kändes det härligt att fortsätta färden hemåt. Med nya kolhydrater attackerades det i backarna med frenesi och inlevelse. Ola T. förlängde sin tur genom att köra på lite grusvägar strax efter Närkes Kil. Håkan och jag malde på genom Eker och fram till Örebro. Fyra timmar träning idag och ungefär tio mil.

Skrivet av: Ola igen Inlagt: 2008-12-20 kl 22:29
Tjaa min bättre hälft rättade mig när det gäller gymnamnet som skall vara ÖKK (Örebro Kraftsportklubb)

PS Sambon cyklade 4 tim!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-12-20 kl 19:46
Vid korset samlades Ola, Karin, Peter och Johan idag. Garphyttan -Fjugesta -Örebro kördes. Fika inmundigades av 3 st i Fjugesta. Lite slask kom det vid Garphyttan, det blötaste stället i Sverige enligt Peter. 8 mil a 3 tim kändes tillräckligt för mig idag (26km/h).

Frank K synes bygga muskler på ÖCK vilket även Anders M, Karin A och undertecknad gör, en riktigt cykeltillhåll börjar det tydligen bli där!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-20 kl 16:15
Äntligen så vart det väder för sommarhjul idag.Turen började mot arboga sedan riktning imot kolsva som skulle bli dagens vändpukt .Första två timmarna så var det ganska behagligt väder.Sedan som vanligt när man är ute o hojar så börjar det att regna .Färden fortsatte med tunga tramptag till medåker arboga ,,Nu börjar det att kännas i benen .3mil kvar att köra bara att bita ihop täckte jag för mig själv ..Fellingsbro käglan kvar innan man rullade in på parkeringen i glanshammar rätt mörbultad om man får säga det själv tittade till på cykeldatorn 12 mil 4 1/2 timme i tid vart dagens tripp ..Hoppas man känner sig i bättre form imorgon annars blir det jobbigt ifrån start

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-15 kl 14:23
Nu checkar jag snart in på hemmet. Anders A. körde på 23 mm däck och inget annat.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-15 kl 14:17
Den första att angöra korsets samlingspunkt i lördags var Anders Adamsson. Han konstaterade ganska snabbt att
utrustningen för dagen inte helt var anpassad till rådande
klimatförhållanden. Tjugotretums slicks på en fixedgear
singlespeed Trek och ett glatt humör var nog inte tillräckligt
för att köra ett distanspass i snöglopp så det blev, kan jag tro ett väl ”balanserat” pass på egen hand idag för Anders A..
Karin A. Emilia F. och Ola T. bestämde att en rutt på småvägar bortåt Tysslinge, Gräve , Råberga skulle sitta fint denna vinterdag då termometern visade minus tre och snön låg spårig och packad på vägarna. Karin A. hade säsongpremiär på sin MTB med trehundra dubb i varje däck. Vi andra körde crosscyklar med smalare hjul och dubbdäck. Några oplogade sträckor mobiliserade hos samtliga en frenetisk kamp mot elementen där målet endast var att hålla sig upprätt och inte dratta på ändan. Ola T. hade otur och vurpade då vi vid ett möte med en grusbil höll åt sidan och han i det momentet samtidigt tangerade, lite på skrå, en iskant där inte dubben fick fäste. Lyckligtvis inga skador. Färden fortsatte mot Täby där Karin och Ola vek av för en alternativ stäcka. Emilia F. och undertecknad trampade vidare mot Örebro. Summan av dagen blev ca: fyra timmars träning och där ordet rulle saknade betydelse.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-14 kl 20:02
Hej hopp!! Neej Det får hoppas att inte blir så när nu vi veteraner börjar få lite flyt i cykelåkningen eller vad säger ni andra ..Men för min egen del så tycker jag att korset är lite avsides ..och det kanske fler som tycker som jag vem vet !!Kan i allafall berätta lite om dagens runda som vart lite speciell med tacke på vädret inget regn hurra hurra äntligen torr när man kom hem .Turen började imot örebro sedan frövi fellingsbro arboga glanshammar ca 10 mil 4timmar i sadeln och faktiskt lite pigg när man klev av cykeln..

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-12-14 kl 17:51
Håller klubben på att döut??

Antalet aktiva medlemmar vid klubbens helgträningar har radikalt minskat det senaste halvåret.
Helgträningarna har varit en bra grund till klubbens många framgångar i tävlingssammanhang.
Inga cyklister = ingen klubb.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-07 kl 18:36
Dagens runda började lite bättre än gårdagens tripp. Turen började mot fellingsbro sedan via rockhammar lindesberg otroligt men sant ymnigt snöfall innan lindesberg och mycket snö på vägen tur att man hade dubbdäck ..Snabbaste vägen hem ifrån lindesberg tänkte jag för man hade varit ute i ca 3 timmar ..Körde sedan in via dyltabruk kvinnersta hovsta och hem till glanshammar kan även säga in mot örebro regn och åter regn ..Inte idag heller kom man hem torr..Men 4 1/" timme cykel nonstop kanske 11 mil på trippen så känner man sig inte direkt i toppform Ha en bra vecka

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-07 kl 18:06
Trots att det lovats solsken idag uteblev nästan alla cyklister
från den mysiga turen från korset där färden gick mot Frövi, Lindesberg. Håkan F. Karin A. Ola T. och jag konstaterade dock ganska snabbt att någon sol var det inte tal om idag.
Istället tilltog både kyla, dimma, och regn allt eftersom färden pågick. Håkan var alert och trampade lätt med sina sommarslicks och klagade på att han frös medan jag själv badade i svett kämpandes med 240 dubbat 42 mm framdäck och 32 mm standarsula bak. Karin körde med dobbade crossdäck och Olas setup var dubb fram och cross bak. Några kilometer från Lindesberg ryckte Håkan loss för att längre fram stanna till och uträtta en del nödvändigheter. När vi passerade såg det ut som om herr Folkesson stod nere i ett dike med vatten upp till knäna. Såg vi rätt Håkan, och valde du en annan väg mot Örebro sen? Ola och jag väntade att du skulle dyka upp på världshuset i Mogetorp. Karin körde sitt fyratimmarspass i ett svep men Ola och jag har svårt att bara passera ett inbjudande kafé när man fryser som en hund efter drygt tre timmar på cykeln. Så idag blev det ett riktigt brakfika med två tomma kaffekannor på bordet när vi lämnade för att fortsatt färd hemåt via Närkes Kil, Eker. Fyra timmar på cykeln idag också och ungefär tio mil.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84