Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Leif A Inlagt: 2009-01-11 kl 19:13
Ola >> Härligt att höra att du håller traditionen i liv och kommer med genomtänkta idéer och alternativ till rundor. Vad vore livet om man bara gnagde på Täbyvägen fram och tillbaka? Det gör att man blir sugen på att åtminstone fundera på årspremiär på vägarna.

Berättelserna om fikaintag gör det inte sämre, men i Norge låter det som dom svälter. Beror det på det låga priset på olja kanske?

Skrivet av: Frank Inlagt: 2009-01-11 kl 18:26
Äntligen fick man ta på sig cykelkläderna idag..Eftersom undertecknad provat att bli skidåkare igen som på den gamla tiden..Men utan att lyckas att åka så bra som på den gamla tiden efter sisådär en 4 pass så kändes det naturligt att ställa undan skidorna för ett tag..Dagens runda bjöd inte på några större överaskningar förutom blåsten körde min favorit runda idag ca 10.5 mil 4timmar o 20 minuter tog denna ritt idag ..Ha en god vecka

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2009-01-11 kl 18:21
I norge äter man mackor till lunch och inget annat och det gäller även på distanspassen. Idag åts det inte mackor i farten pga regnet. En övergiven lada fick fungera som vägkrog. Sveas är en lyx som jag saknar. Hälsningar pnt

Skrivet av: Tobias Inlagt: 2009-01-11 kl 18:00
Peter>> Du glömde flika in att pulsen också var hög på väg hem, detta trots den rejäla medvinden :-)
Det blev till en fin premiärtur för min del./T


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-11 kl 17:15
Svar till Göran H. Vet inget om långfärdscykling i Ryssland men kan tänka mig att det vore svettigt att köra från St. Petersburg till Vladivostok.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-11 kl 17:09
Samlingen av cyklister vid korset imorse bestod av tio personer. Som alltid lika påhittiga Ola T. bestämde en kurs österut mot Sköllersta. Efter lite mummel om ev. alternativa vägar sutto vi upp på stålhästarne. Den stora utmaningen idag var återigen blåsten. Vägarna var torra och fina vilket frestade några att köra utan dubbdäck. Ett klokt val visade det sig. Hade för egen del dubbat fram och det kändes onödigt tungt idag. Men vi tuffade på i god fart och gjorde täta växlingar så funderingarna cirklade mest kring när vi skulle fika och var. Några i gänget vek av lite tidigare för en kortare runda. När vi närmade oss Kumla menade jag med bestämdhet att nu är en fikapaus absolut av nöden påkallad. Ola försökte innan med en luring dra iväg oss på en lite längre kringelkrok. Men majoriteten tyckte som jag så det blev raka spåret till Sveas konditori. Sedvanligt cykelsnack och välsmakande tilltugg bidrog till trivsel också idag. Hemvägen kördes mot Täby i riktigt härlig medvind och sluttiden för egen del blev tre och en halv timme effektiv cykling.

Skrivet av: Göran H Inlagt: 2009-01-11 kl 15:30
Tjaba. Finns det någon som vet någoting om långfärdscykel i Ryssland?


Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-10 kl 19:29
Enligt Karin körde Mattias o Anders mot Vretstorp vid Fjugesta (om det inte var en variant mot Kumla?). Jag tycker faktiskt det är ditt eget fel, Peter och ev. Johans fel om det det var lite halvtungt första 10 min efter fikat, jag som låg på rulle hade gärna kört 5-10 km/h långsammare dom minuterna!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-10 kl 14:57
En riktigt tjurig blåst och svårt att hitta rulle gjorde att cyklingen sög idag. Trots att Ola T. försökte vara taktisk och välja en väg västerut och smyga längs Kilsberskanten för att slippa den allra värsta vinden blev väl snittfarten knappast högre än tjugo km/tim. till fikastoppet.
Karin A. Matthias D. och Anders M. vinklade av i Fjugesta och fortsatte direkt mot Örebro medan Johan L. Ola T. och jag pausade under gemytliga former på bygdens kafé. Mitt bastanta intag gjorde cyklandet tillbaka lite halvtungt i början. Men en fantastisk medvind erbjöd ordentlig skjuts framåt utan att någon större kraft behövde mobiliseras. Dagens facit blev nästan fyra timmar och ca: åtta mil.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-06 kl 20:31
Jag och Karin samt Håkan cyklade iväg mot Garphyttan främst på mindre vägar. I Garphyttan svängde Karin av hemåt eftersom hon har sin vilovecka nu! Jag o Håkan fortsatte mot Storstenshöjden därefter upp till Ånnaboda där vi träffade på Peter Elbrie som irrat sig upp hela Ånnaboda backen men "ångrade" sig och vände hem där uppe! Håkan och jag fortsatte dock över skjutfältet mot Dalkarlsberg. På vägen dit såg jag början av världens största "tunnelmynning". Vi kom aldrig till Dalkarlsberg (500m kvar) främst eftersom Håkan ville åka höger där så vi fick väl nån eller två km extra innan vi kom till Viker-Gyttorp. Det var dock en härlig nerförsbacke på denna vägen där Håkan bromsade upp sina bromsgummin sade han (jag kanske nuddade mina vid ett par tillfällen). Därefter Pershyttan - Ramshyttan - Närkes Kil hem, totalt 9 mil a 4 tim o 15 min.
PS Hoppas jag slipper få tillbaka "influensan?" eller var det nu var!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2009-01-05 kl 23:00
Kommer med all sannolikhet glida förbi korset kl 10 i morrn. Har varit sjuk nästan en vecka men är väl i princip återställd (körde lugnt en timma idag). Kommer även köra lugnt i morgon ca 3-4tim och har tänkt åka en del grusvägar om det ser bra ut!

Skrivet av: Patrik Andersson Inlagt: 2009-01-03 kl 21:21
Vill flika in i debatten om träningar. Jag och Niklas Dahlberg har träning för ungdomar på banan i gamla mässan på söndagar mellan 18 - 19. Det är Mattias och Andreas Dahlberg, Johan Andersson (ny) samt en kille som heter Oskar som även han är ny.

Vi fanns på idrottsmässn idag för att visa upp att vi finns och ungdomar kom och provsatt cyklar samt att de fick träffa Emilia. Jag vet inte hur man ska kunna rekrytera ungdomar till klubben, man kanske måste gå ut i skolorna och informera, anordna aktiviteter på sportlovet osv.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2009-01-03 kl 16:48
Fem cyklister slöt upp vid korset kl tio imorse. Ett ymnigt snöfall gjorde valet av dagens sträcka enkel. Det blev i princip raka språret ner till Östansjö-Viby på ett led. Anna M. beslöt
sig för att köra ensam då hon ej lagt på dubbdäck. Vi andra gnodde på i det uppkörda bilspåret Vindstilla och inte alltför kallt bidrog till trivsam cykling. Ett par bilister riskerade
vår hälsa igen och körde riktigt nära.Fanns absolut inga marginaler för vingel. Efter Viby ansåg vi att lite mindre vägar var att föredra så vi trampade vidare över Brändåsen med Hallsberg som delmål. Här beslöt Karin A. och undertecknad att ta en fika samt tina upp iskalla fötter. Anders M. och Andreas S. fortsatte via Sannahed mot Örebro. Efter fikat blev det körning på Pålsbodavägen. Vi vek av mot Hällabrottet och fortsatte färden via Kvarntorp,Kävesta, och hem till Örebro. För egen del blev det fyra och en halv timme på cykeln idag. Miltalet blev inte registrerat men tippar att sträckan landar på ca: tio mil. Imorgon ska det bli minus tio grader så några långsträckor blir det inte för min del. Man kanske harvar runt någon timme eller så.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2009-01-01 kl 18:12
MTB-säsongen 2009 har startat!
Jag tog chansen att banka nyårsaftonens synder ur kroppen med ett rejält skogspass som började i Markaskogen och
avslutades bakom Lillån. Alla stenar och rötter, kurvor och sprintbackar fanns kvar där jag lämnade dom i september. Dämparen funkade fint trots kyla och ett genomslag bak utan punktering tar jag som ett gott omen inför säsongen - det är helt sjukt att det kan vara så roligt att cykla!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-31 kl 23:40
Jag har ett par......GOTT NYTT ÅR

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-12-31 kl 17:01
Jag undrar om det är nån som har nått förslag på hur Lejf Asp skall få tag på vevarmar så han kan börja cykla?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-31 kl 16:38
Vilken uppslutning av cyklister idag! Helt rätt Adde.Tretton stycken som anlände från alla tänkbara håll. Ett par från Hallsberg, Kumla, en från Karlskoga, en annan från Sollentuna och till och med en U23 cyklist från Rabobank Holland. Det hjälpte tydligen med lite uppmaningar på forumet för att mobilisera ett lite större gäng en vanligt. Mycket fina förutsättningar också med solsken, lite biltrafik och en ganska snäll vind. Vi utgick från Mellringe och körde på västerut genom Eker och Närkes Kil. En lagom uppvärmningssträcka innan backarna mot Lockhyttan. Ett väl samlat fält tog sig uppför i hygglig fart .Under utförskörningen mot Pershyttan spreds klungan av rent taktiska skäl. Lite förrädisk svallis bidrog till att varje cyklist ville ha fritt synfält framåt vilket bidrog till en säker nerfart. Nora passerades och framme vid Klacka-Lerbergskorset beslöt fikacyklisterna att vända om tillbaka mot Nora igen för paus och näringsintag. Resten av gänget körde troligen runt sjön via Hammarby och kanske också Järle, Mogetorp. Efter fikat drog vi andra vidare mot Ervalla, Örebro, utom Tony E. som
tog en runda runt sjön åt andra hållet och vidare mot Uskavi Vi summerade aktiviteterna idag konstaterande att detta var ett perfekt avslut på året samtidigt vill vi också önska alla andra ett riktigt gott nytt 2009

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-12-31 kl 14:49
Roligt att så många dök upp för distanscykling idag på självaste nyår! Tror vi var upp mot 12-13 st som möttes vid Mellringe rondellen. Idag hade vi också storfrämande av en Rabobank cyklist vilket var väldigt inspirerande och roligt. Mer referat får någon anna komma med =) hade bra

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-12-30 kl 19:10
Det verkar bli många i morgon trevligt trevligt, jag kommer också till Mellringerond. Behöver bränna av några Mcal effter all julmat.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-12-30 kl 17:05
Jag & Karin kommer i morrn! Vi har varit "träningsläger" i Småland 3-4 dagar härförleden. Bland annat averkades ett "bergspass" ca 1200 höjdmeter på en 9 milsrunda!

Synes!

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-12-30 kl 12:39
Fiket da capo i nora har öppet till 14:00 31 dec. 98 graders mack-kaffe och bullar med 25%konserveringsmedel är ju inte så trevligt.

Skrivet av: Robert Inlagt: 2008-12-30 kl 11:33
Det vore toppen om det blev ett riktigt gäng som ger sig ut på Nyårsafton, ett tips till våra Karlskogingar är att det inte är långt till Nora där ni kan möta upp gänget och få några mil och kanske en fika tillsammans.
Problemet med att det trissas på distansträningen är en uppfostringssak jag utgår från att det inte är vuxna cyklister som trissar, om det är så vill jag påminna om att det finns något som heter -bäst när det gäller- Unestål (c). Det är alltså på tävlingsbanan det avgörs vem som är bäst respektive vem som är sämst, inte på träning och framförallt inte på distansträningen.

Om man känner sig starkare än alla andra finns det flera sätt att utjämna det på, sätt på dubbdäck fram och bak, lägg i en lättare växel, dra lite mer i motvind. Hjälper inte det utan trissaren vill dominera på distanspassen så får man helt enkelt låta honom cykla iväg och inte hänga på.

Vi har tappat många ungdomar på de sista åren pga skador, andra intressen mm. Några ungar har fått proffslag eller andra klubbar att åka i och är inte hemma så mycket och även när de är hemma så är det långt ifrån självklart att komma ner på gemensam träning.
Vi har haft några barn som har anmält intresse och tagit ut en lånecykel men de har försvunnit när de förstått att vi inte har någon verksamhet utan det är deras föräldrar som får cykla runt med dom.

Håkan har rätt i att 10-11-12 åringar ska börja i skogen, det är heller ingen tränare som vill ta ansvar för andras barn i trafiken.

Testcykling tis-tors 18.00... vore kul om fler kom och körde, för något år sedan var det ett problem att cyklarna inte räckte till alla nu finns inte det problemet så motionär till elitåkare kom ner.

Till sist det är fritt att svänga av när som helst när man tycker att det räcker (sliten, andra saker att göra, vurpat osv) man har bidragit till sammanhållningen bara genom att komma till träningen.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-12-29 kl 21:33
Håller med Robert och tycker det beskrivna upplägget verkar idealiskt. Men en anledning till att det är tomt vid korset är att det också är tomt i ungdoms- och juniorleden. För några år sedan var korset frekventerat av Alexandra & Andreas K, Joakim O, Erik & Annie S, Jacob S, Maria G med pappa ibland, förutom Oscar, Adde och Emilia. Dessutom har väl Tony och Per Niklas flyttat, Frodde är väl inte med så mycket längre liksom Bengt A som jobbar huvuddelen i Oslo och Leif A har fått mer familjebestyr.

Att inte testcyklarna utnyttjas har jag svårt att förstå, men även där är kanske en anledning att det tunnat ut bland juniorer/yngre. Det är svårt att se att det kan bli någon ändring på ungdomsrekryteringen om inte någon/några kan ta ett ett övergripande ansvar för mässhallsträning, planering av säsongen, utomhusträning, ev träningsläger och andra aktiviteter. Det finns ingen anledning ens att försöka rekrytera om vi inte kan ta hand om nybörjare. Bra i alla fall att mässhallsträningen (vad jag vet?) har kommit igång så smått. Det allra bästa på sikt för att få duktiga cyklister i klubben vore att på ungdomsnivå slå sig ihop med Almby och träna mtb gemensamt. Varför? 1.Träningen blir enklare att genomföra med kortare banor i skogen, alla får sitt. 2. Man slipper trafiken. 3. Man förbättrar syreupptaget mer i skogen vilket är viktigt i ungdomsåren. (Båda OS-medaljörerna började på mtb).

Jag kanske hamnade lite vid sidan av ämnet, men på något sätt hänger allt ihop. Heder åt Peter E med andra som ändå kommunicerar och hjälps åt att organisera cyklandet. Varför är jag själv inte med vid korset? Jo, nån gång händer det väl, men jag tycker inte jag kan avsätta 4-5 tim till distansträning och jag tror inte jag behöver det heller.

Gott nytt år i kantvinden!

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-12-29 kl 21:22
Låter som en bra runda Peter! Jag har under helgen tillsammans med bl.a. Oskar, Anders, Emilia (och evt. ett par stycken till) bestämt att vi ska träffas kl. 10 på nyårsafton vid korset men jag tycker att vi kan slå oss ihop så vi blir ett stort gäng. Så till alla som tänkte komma till korset åk till Mellringe rondellen istället så ses vi där! Hade gott

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-29 kl 18:59
På nyårsaftonen kl 10 f.m. hade jag tänkt köra ett distanspass uppåt Nora. Tony Ernström vill gärna ansluta däruppe och gärna vara med på en ståfika på macken i Nora eller om kaféet
är öppet , ett lite mer seriöst intag av kaffe o.dyl. Vill också föreslå att vi kan samlas vid Mellringerodellen i och med att färden går norrut. Vi kan köra på grusväg via Ramsjön, Pershyttan. Dom där backarna brukar sitta fint i ryggen så här års. Med anledning av de två tidigare inläggen betonar jag också
vikten av distanstempo. D.v.s. lugnt utan en massa ryck eller hets.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85