Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-29 kl 16:07
Förhållandena var i det närmaste perfekta idag för tio mils
Cykelåkande. Bortsett då från den fuktiga dimman, temp. på fyra grader plus, skitiga vägar, få deltagare, en punka + lite lagom tung motvind. Det positiva övervägde dock genom
trevligt sällskap i form av Ola T, Karin A, och Håkan F. Vi
susade fram i den östra länsdelen och hamnade efter ett par
timmar i Pålsboda där också Ola och jag beslöt att intaga fika. Hemvägen avverkades i krusiduller via Hällabrottet, Kumla, Mosjö. Avslutningsvis avrundades dagen med en
timmes mysig persedelvård och uppputsning av ekernipplarna. I morgon blir det en tur norrut.

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-11-27 kl 23:34
Du glömmer väl inte heller bort att rösta på Guldskölden på Svenska Fans hemsida. Där skall bl a utses Årets bästa Sportkommentator/Expertkommentator och bland de nominerade finns Roberto Vacchi och Anders Adamson så valet är ju ganska lätt för en cykelentusiast.

www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-11-25 kl 19:38
Ni har väl sett att Emilia Fahlin är en av sex nominerade till
Nerikes Allehandas guldklocka. Gå in på www.na.se/sporten
och rösta. Alla röster behövs då cykel inte är en så "bred" sport
i länet. Så vi som gillar cykel lägger gärna en röst på henne
hoppas jag.

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-11-25 kl 18:27
Det går också bra att rösta på www.sr.se/radiosporten

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-25 kl 07:50
Glöm inte att rösta på Jerringpriset!
www.aftonbladet.se/sportbladet/article3841099.ab

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-11-23 kl 19:42
Korset idag, innebar 5 pers - Jag, min sambo, Anders Morris, Oscar de la penta o Håkan paus Folkesson. Vi blandade grusväg o asfalt kanske 40/60. Söderut i medvind mot Viby på vindlande vägar och en skinande sol i ansiktet. Det kändes nästan som man var ute på "tur" då. Ingen fika idag vilket för egen del kändes lite hårt i minusgraderna och i bakelsetarmen. Håkan körde en ny metod att värma flaskan, det var Oscar som upptäckte att Håkan had en utväxt mitt i baken!? Jag tror inte det är något att rekommendera eftersom det är lite svårt att få fram flaskan (=håkanpaus). Det blev i alla fall 4 tim o 10 mil tämligen exakt för egen del. Vi syns o hörs!!!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-21 kl 07:48
Ses i Jönköping då! Vi åker ned ikväll :-)

Skrivet av: Bengt Asplund Inlagt: 2008-11-20 kl 21:52
På lördagen den 22/11 så åker jag med fd. klubbbussen till Cykelmässan i Jönköping. Avfärd kl.7.30 från klubblokalen och återfärd på eftermiddagen eftercykelcross tävlingen.
Det finns 4 st platser kvar. Anmäl till mig på telefon 070-580 90 87, först till kvarn gäller.


Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-18 kl 15:53
Tack alla för en trevlig medlemskväll i går!

Erik Hellméns föreläsningsbilder om kost finns nu i Dokumentgalleriet på intranätet. Hör av dig om du inte kan logga in så kan jag mejla dem till dig.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-18 kl 12:27
Lördagens och söndagens distanscykling utmanade ”korsetridarna”. Mycket kraftiga vindar gjorde det
vanskligt att både manövrera och hitta bra rulle. Vid något tillfälle under söndagen kunde jag konstatera en puls på 170 slag i min. och det är en aning högt för distansträning. Ola T.
och undertecknad stannade för fika som vanligt efter halvtid. Fjugesta i lördags och Sveas i Kumla på söndagen. Fyra timmars cykling per dag borde ca 20 mil totalt för helgen.

Det finns lite bilder från gårdagens höstmöte i fotogalleriet.

Skrivet av: Tomas Jennebo Inlagt: 2008-11-18 kl 08:40
Tack för en trivsam klubbträff i går kväll. Dessutom ett bra och inspirerande föredrag om kostens betydelse. Kul!

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-11-09 kl 18:03
Det viktigaste från dagens träningsrunda kan sammanfattas med trippelpunktering, dubbeltårta och en hammare. Ingen nämnd, ingen glömd.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-08 kl 15:27
Dimman låg tät som på en midsommarafton när fem cyklister startade från korset idag. Tätare skulle det bli när kosan ställdes norrut och där Norafiket utgjorde delmål för turen. Gruppen bestod av Karin A. Ola T. PNT, Micke S. och Peter E. Vägarna var lite halvblöta och temp ca sex grader varmt. Alla utom Micke S. körde utan dubbar. Färden gick som vanligt mot Mogetorp, Järle, Hammarby och runt Norasjön. Och som sagt där uppe var det så tät dimma och fuktigt att det nästan regnade. Vid fikat senare bjöd PNT laget runt för att fira av sig själv när han nu lämnar Örebro för att jobba i Norge. Vi tackar än en gång för den maffiga tårtan och önskar honom lycka till i fortsättningen. Färden hemåt kördes via Ervalla, Hovsta i lugnt tempo. I morgon tänker vi cykla söderut och kryssa runt bortåt Hallsberg.
Start Kl. 10 vid korset.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-03 kl 12:56
Solsken, blåst och ännu mer lömsk halka präglade söndagsförmiddagens förutsättningar för sju av våra cyklister. Ola T.fick äran att tänka ut en bra stategi för dagen och ansåg att cykling på öppna fält blir bra. Med vinden i ryggen dunkade vi på österut via Mosås mot Sergersjö. Gemytlig stämning i gruppen och fräscha ben bidrog till en snabb avverkning
av de första milen. Anna M. gjorde en kortare runda och vek av till Örebro igen medan vi andra med Emilia F. och Karin A. i spets tog sig an en rak kraftig motvind ut på väg 52
mot Kvarntorp, Kumla. Samtliga fick brottas med elementen och känna den friska vinden på näsan utom Anders M. som inte tränat på flera månader och dessutom körde utan skärmar.
Efter ca tre mil i tung motvind delades gruppen i Kumla. Ola T. och undertecknad är aldrig svårflörtade när det gäller Konditori Sveas feta utbud av kakor och bullar, så det blev vi två som representerade klubben på den fronten idag. Oscar N. och resten av gänget drog vidare utan stopp till Örebro.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-01 kl 15:28
Vad kunde väl vara bättre än några timmars cykling en dag som denna. Solsken, några minusgrader och lite lömsk halka lockade sex av klubbens medlemmar till ett distanspass neråt Fjugesta, Tångeråsa, Viby. Emilia F. Per Niclas T. och undertecknad körde för dagen odubbat. Karin A. Ola T. och Håkan F. hade lagt på fulldubbade framdäck och kunde därvidlag gasa på ordentligt där det fläckvis var mycket halt. Men vägarna var i stort sett rena och torra vilket bidrog till en angenäm tur i behagligt tempo. Karin och Emilia körde utan stopp medan vi andra stannade och tog en ordentlig fika på Viby krog. Vägen hem kördes via Hallsberg, Kumla. Tio mil idag utan insidenter och faktiskt inga irriterade bilister. Det senare är faktiskt numera ganska ovanligt och värt att notera.
I morgon blir det cykel igen från korset. Klockan tio som vanligt.

Skrivet av: Tony Inlagt: 2008-10-30 kl 19:05
Grattis Leif! Ytterligare en blivande medlem kommer i mars.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-10-28 kl 13:45
grattis till er båda! av mig ska james få en keps.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-28 kl 12:59
Där ser man vad många års cykelträning kan leda till. Grattis med battingen.

Skrivet av: Fam Morris Inlagt: 2008-10-28 kl 07:40
Bra jobbat och grattis Leif o Catherine, snart slipper Anna vara yngsta cyklisten i klubben.

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2008-10-27 kl 21:25
När ni andra cyklar på från Korset så jobbar en annan på tillförseln av nytt ungt blod i klubben, och förra veckan kom en ny blivande medlem, James, till världen.

Preliminär tävlingspremiär är Östgötaloppet 2019. Några år senare blir det Korset-debut, och 2038 blir det allvar då veterantävlingarna kan påbörjas ;-)

Hälsningar från två stolta föräldrar, Leif och Catherine

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-20 kl 13:33
Tro det eller ej men cyklingen fortsätter från korset varje helg. Denna lördag, söndag var inget undantag. Hemvändande proffset Karin A. Ola T. Oscar N. Mattias D. Micke S. och Peter E. trampade runt västra Närke under lördagen. Samtliga nertränade och inställda på att bara njuta av vackert väder och vackra omgivningar. Några stigningar satte lite sprätt på de cardio-vaskulära systemen men focus låg annars på cykling i en mer avspänd form. Tre av oss tyckte så småningom att en fika i Hallsberg var av nöden påkommen. Efter detta blev spåret det raka mot Örebro. Tio mil i fyra väl använda timmar fulländade en vacker höstdag.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-10-09 kl 22:55
Kul att du Lennart marknadsför Viking Tour här på Örebrocyklisternas sida. Ett lopp som jag varmt rekommenderar alla som gillar långa branta backar att testa! Jag skrev ju en liten resumé från mitt lopp förra sommaren www.orebrocyklisterna.se/shownews.asp?ID=255

Skrivet av: Lennart Röhs Inlagt: 2008-10-09 kl 19:57
Hej cyklist
Har du börjat fundera på nästa års cyklande?
Tycker du att Vätternrundan börjar kännas lite platt?
Alpe d’Huez? Lite långt bort och kanske lite tam?
Tänkt att ”det finns inte asfaltsvägar där det behövs minst 39x27 varje dag”?
Känner att du vill cykla i en vecka med fantastiska vyer varje dag?
I en tävling där kamratskap mellan deltagare och arrangörer är viktigt?
En vecka som är mer än en cykeltävling?

Då är Viking Tour något för dig!
Där finns alla från tuff elit till motionärer.
Gå in på www.vikingtour.no och läs mer.

Har du frågor om hur det är att tävla där så kan du höra av dej till Lennart Röhs 0157 91102 lennart.rohs@telia.com
Du kan även se bildbeskrivningar från 2006 och 2007 på min hemsida www.123minsida.se/cykelsida

Skrivet av: Örebrocyklisternas vänner Inlagt: 2008-10-08 kl 18:38
Dags för uppdatering av era medlemsprofiler. Gäller resultat för 2008 års säsong i första hand men oxå en del från förra året. Några har ju fina resultat som bör framhållas. Tack för ordet och lycka till för 2009

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-05 kl 14:23
Kommande helg blir det cykling från korset. Beroende på vädret ska cykeln vara utrustad enl nedan.
blött, långa skärmar på
torrt, racer funkar bra.

När det blir lite kyligare är det vintercykel som gäller. Då brukar vi ju också ge oss ut på grusvägar.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84