Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-24 kl 21:03
Det blev fem cyklister som upprätthöll traditionen att trampa runt på Närkeslätten denna julafton. Emilia F. hade dagen till ära pyntat hojen med det vackraste glittret i stada, vilket fick eventuellt dystra att tina upp trots några graders kyla och snöfall. Karin A. Håkan F. Anders M. Ola T. och Peter E. var de övriga deltagarna. Vi började färden västerut på gamla E18 som numera är en minimalt trafikerad väg. Efter några kilometer körde vi in på några trevliga grusvägar vidare mot Kvistbro. I vissa skogspartier rådde mycket lömsk halka under pudersnön och jag själv fick ett par läskiga släpp. Dock inga vurpor eller allvarliga insidenter. Håkan vek av tidigt och vände hemåt till hägrande julbord. Emilia vek av mot Garphyttan, Frösvidal lite senare. Vi andra körde en rakare väg via Gräve tillbaka mot Örebro. För egen del blev det drygt tre timmar på cykeln idag. Hela ekipaget var vid hemkomsten täckt av ett tjockt ispansar så det blev trångt i duschen efteråt.
Vill härmed också från samtliga deltagare idag framföra en riktigt God Jul hälsning till alla klubbmedlemmar.

Skrivet av: Fred H Inlagt: 2008-12-23 kl 14:00
Årets viktigaste cykeldag är enligt mitt cykelvetande HJULDAGEN (det är därför dagen heter så). Jag har inte cyklat en meter under hösten och hann inte debutera inför julen men ska cykla från korset kl 10 på juldagen. Givetvis bör de som kan följa Peters exempel på julafton och de som vill mäta sig med en välgödd långsamcyklande men välsprungen julgris (undertecknad) och hjälpryttare (Adde) kanske kommer även den 25te. God HJUL cykelvänner

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-23 kl 11:54
Som traditionen bjuder blir det cykling i ett par timmar på julafton med start från korset kl. 10. Vädret ska bli stabilt med ett par minusgrader. Det är fritt att förlänga hur mycket som helst men tänk på att kaférna är stängda så ta med lite snabba kolhydrater som reserv.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-12-21 kl 21:54
Fasen vilka monsterrundor ni kör! Och jag som tyckte jag var duktig idag med Sköllersta - Kvarntorp - Hällabrottet - Kumla och hem. Det tog ca 1.30 och farten var väl 30-32km. Då släpar jag inte omkring på en massa dubb förstås, 1,5 tums punkteringsfria Conti slicks går utmärkt så länge det inte är snö, cykeln är såklart en mtb. Fettförbränningen blir förstås inte densamma, men med tanke på fikastoppens innehåll så tror jag det går på ett ut (och snart kommer semlorna också!). Och inte bygger jag muskler heller, men jag skulle gärna bli av med lite så jag blev lättare uppför. Vilken motvalls käring jag är, märker jag, men jag tror helt enkelt man ska köra den träning man gillar och gärna variera sig - anything goes!

Skrivet av: ola Inlagt: 2008-12-21 kl 19:09
Prövar igen, jajemen Peter det blev nästan bara grusvägar sedan, bl.a banvallen hem från Garphyttan o även dessförinnan grusväg till g-hyttan. Dom var riktigt fina så det var lite synd att man inte körde mer på denna varan idag!! Totalt 4 tim och 50min blev det idag med 500 dubb, så man var lite seg i slutet!

hare bra!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-21 kl 15:53
Karin A. Emilia F. Anna M. Anders M. Andreas S. Mathias D. Ola T. Håkan F. och Peter E. strålade samman vid korset imorse för lite gemensam cykling i det vackra vintervädret. Glashalt på vägarna och lite skumma däckval hos vissa deltagare lockade fram ”kalla Kåre” och en undran om vi kommer att undvika vurpor. Färden gick norrut mot Frövi där Anna M. beslöt att vända och köra på egen hand tillbaka mot Örebro. Klungan fortsatte mot Vedevåg och Lindesberg. Det pausades i omgångar så gruppen blev lite splittrad emellanåt. Men tempot var lugnt så alla samlades igen och trampade vidare mot Yxe och Mogetorp. Där ansåg Ola T. Håkan F. och Peter E. att endast en rejäl fika kan motivera oss att fullfölja denna ritt. Efter en timmes smaskande på godsaker kändes det härligt att fortsätta färden hemåt. Med nya kolhydrater attackerades det i backarna med frenesi och inlevelse. Ola T. förlängde sin tur genom att köra på lite grusvägar strax efter Närkes Kil. Håkan och jag malde på genom Eker och fram till Örebro. Fyra timmar träning idag och ungefär tio mil.

Skrivet av: Ola igen Inlagt: 2008-12-20 kl 22:29
Tjaa min bättre hälft rättade mig när det gäller gymnamnet som skall vara ÖKK (Örebro Kraftsportklubb)

PS Sambon cyklade 4 tim!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-12-20 kl 19:46
Vid korset samlades Ola, Karin, Peter och Johan idag. Garphyttan -Fjugesta -Örebro kördes. Fika inmundigades av 3 st i Fjugesta. Lite slask kom det vid Garphyttan, det blötaste stället i Sverige enligt Peter. 8 mil a 3 tim kändes tillräckligt för mig idag (26km/h).

Frank K synes bygga muskler på ÖCK vilket även Anders M, Karin A och undertecknad gör, en riktigt cykeltillhåll börjar det tydligen bli där!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-20 kl 16:15
Äntligen så vart det väder för sommarhjul idag.Turen började mot arboga sedan riktning imot kolsva som skulle bli dagens vändpukt .Första två timmarna så var det ganska behagligt väder.Sedan som vanligt när man är ute o hojar så börjar det att regna .Färden fortsatte med tunga tramptag till medåker arboga ,,Nu börjar det att kännas i benen .3mil kvar att köra bara att bita ihop täckte jag för mig själv ..Fellingsbro käglan kvar innan man rullade in på parkeringen i glanshammar rätt mörbultad om man får säga det själv tittade till på cykeldatorn 12 mil 4 1/2 timme i tid vart dagens tripp ..Hoppas man känner sig i bättre form imorgon annars blir det jobbigt ifrån start

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-15 kl 14:23
Nu checkar jag snart in på hemmet. Anders A. körde på 23 mm däck och inget annat.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-15 kl 14:17
Den första att angöra korsets samlingspunkt i lördags var Anders Adamsson. Han konstaterade ganska snabbt att
utrustningen för dagen inte helt var anpassad till rådande
klimatförhållanden. Tjugotretums slicks på en fixedgear
singlespeed Trek och ett glatt humör var nog inte tillräckligt
för att köra ett distanspass i snöglopp så det blev, kan jag tro ett väl ”balanserat” pass på egen hand idag för Anders A..
Karin A. Emilia F. och Ola T. bestämde att en rutt på småvägar bortåt Tysslinge, Gräve , Råberga skulle sitta fint denna vinterdag då termometern visade minus tre och snön låg spårig och packad på vägarna. Karin A. hade säsongpremiär på sin MTB med trehundra dubb i varje däck. Vi andra körde crosscyklar med smalare hjul och dubbdäck. Några oplogade sträckor mobiliserade hos samtliga en frenetisk kamp mot elementen där målet endast var att hålla sig upprätt och inte dratta på ändan. Ola T. hade otur och vurpade då vi vid ett möte med en grusbil höll åt sidan och han i det momentet samtidigt tangerade, lite på skrå, en iskant där inte dubben fick fäste. Lyckligtvis inga skador. Färden fortsatte mot Täby där Karin och Ola vek av för en alternativ stäcka. Emilia F. och undertecknad trampade vidare mot Örebro. Summan av dagen blev ca: fyra timmars träning och där ordet rulle saknade betydelse.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-14 kl 20:02
Hej hopp!! Neej Det får hoppas att inte blir så när nu vi veteraner börjar få lite flyt i cykelåkningen eller vad säger ni andra ..Men för min egen del så tycker jag att korset är lite avsides ..och det kanske fler som tycker som jag vem vet !!Kan i allafall berätta lite om dagens runda som vart lite speciell med tacke på vädret inget regn hurra hurra äntligen torr när man kom hem .Turen började imot örebro sedan frövi fellingsbro arboga glanshammar ca 10 mil 4timmar i sadeln och faktiskt lite pigg när man klev av cykeln..

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-12-14 kl 17:51
Håller klubben på att döut??

Antalet aktiva medlemmar vid klubbens helgträningar har radikalt minskat det senaste halvåret.
Helgträningarna har varit en bra grund till klubbens många framgångar i tävlingssammanhang.
Inga cyklister = ingen klubb.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-07 kl 18:36
Dagens runda började lite bättre än gårdagens tripp. Turen började mot fellingsbro sedan via rockhammar lindesberg otroligt men sant ymnigt snöfall innan lindesberg och mycket snö på vägen tur att man hade dubbdäck ..Snabbaste vägen hem ifrån lindesberg tänkte jag för man hade varit ute i ca 3 timmar ..Körde sedan in via dyltabruk kvinnersta hovsta och hem till glanshammar kan även säga in mot örebro regn och åter regn ..Inte idag heller kom man hem torr..Men 4 1/" timme cykel nonstop kanske 11 mil på trippen så känner man sig inte direkt i toppform Ha en bra vecka

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-07 kl 18:06
Trots att det lovats solsken idag uteblev nästan alla cyklister
från den mysiga turen från korset där färden gick mot Frövi, Lindesberg. Håkan F. Karin A. Ola T. och jag konstaterade dock ganska snabbt att någon sol var det inte tal om idag.
Istället tilltog både kyla, dimma, och regn allt eftersom färden pågick. Håkan var alert och trampade lätt med sina sommarslicks och klagade på att han frös medan jag själv badade i svett kämpandes med 240 dubbat 42 mm framdäck och 32 mm standarsula bak. Karin körde med dobbade crossdäck och Olas setup var dubb fram och cross bak. Några kilometer från Lindesberg ryckte Håkan loss för att längre fram stanna till och uträtta en del nödvändigheter. När vi passerade såg det ut som om herr Folkesson stod nere i ett dike med vatten upp till knäna. Såg vi rätt Håkan, och valde du en annan väg mot Örebro sen? Ola och jag väntade att du skulle dyka upp på världshuset i Mogetorp. Karin körde sitt fyratimmarspass i ett svep men Ola och jag har svårt att bara passera ett inbjudande kafé när man fryser som en hund efter drygt tre timmar på cykeln. Så idag blev det ett riktigt brakfika med två tomma kaffekannor på bordet när vi lämnade för att fortsatt färd hemåt via Närkes Kil, Eker. Fyra timmar på cykeln idag också och ungefär tio mil.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-06 kl 20:46
Frank, du behöver inte känna dig ensam som kämpar i usla
förhållanden. Karin A, Anders M, Ola T, och jag upplevde samma sak idag. Vi körde däremot i den sydvästra delen av regionen. Ganska mycket snö och spårigt nedåt Viby. Körde själv med dubbat fram utan problem. Men för dom andra var det väl lite småhasigt emellanåt. Ola och jag pausade i Hallsberg efter nästan 3 timmar på cyklarna. Riktigt skönt att komma in i värmen på fiket och tina upp händer och fötter.
Efter stoppet blev det raka spåret hem. Vi fick också ihop cirkus 10 mil under fyra timmars aktivitet. I morgon blir det en tur norrut och med troligt fikastopp i Mogetorp. Det kan bli regn på förmiddagen så en rekommendation till alla intresserade cyklister som kommer att trängas vid korset, är att medtaga regnjacka.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-06 kl 17:35
Dagens runda kan jag beskriva så här ..Blött kallt trötta ben 4timmar i regn 2grader varmt på sina ställen.. 10 mil avklarade med dubbdäck Vad kan man mer begära undrar undertecknad hoppas på bättre väder imorgon..Kanske samma visa igen vi får se..På återseende

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-01 kl 06:18
Hej alla cykelvänner.Jag håller med ELbri när det gällde vädret igår trodde jag ..Tänkte mig ett fyra timmars pass under söndagen som skulle bli bra .Så på med cykelkläderna på morgonen och turen begavs sig till arboga som första delmål under förmiddagen.Då plötsligt ett skyfall som vanligt när man är ute o cyklar!!Började frysa om händerna något fruktandsvärt så det var bara att cykla hem via kägleborg så man fick byta kläder .Det var då man mötte den glada skaran ifrån örebro.Det är då man blir glad och tänker att fler tokar är ute o cyklar idag Efter klädbyte så var det upp på cykeln igen denna gång vissade sig att kläderna var torra när man kom hem ..Totalt för denna dag 4timmars cykling sträcka 11.5 mil ..Var rätt nöjd med dagen en då..

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-30 kl 15:21
Om det var bra förhållanden i går, så var det nog ännu bättre idag för korsetcyklisterna. Man får då bortse från blöta och skitiga vägar, tunga uppförskörningar, drygt tre timmar innan fika och 2 plusgrader. Karin A. Ola T. och jag hade samlats som vanligt kl 10 för avfärd. (tre pers. är väl minimum att få kallas en samling). En lätt medvind mot Fellingsbro och lite trafik gjorde denna sträcka riktigt behaglig. Vi mötte Frank K. också, månne var han på väg runt Hjälmaren igen?
När vi vinklade ut på vägen mot Frövi blev motvinden påtaglig och Ola ansåg att körning i singelled med dragningar i tiominutersintervall är det mest lämpliga
under såna betingelser. Den här sträckan är ju lite halvtrist
även en gråmulen dag som denna så att räkna ner tiominutare
gör att den på något sätt känns kortare. Ola och jag stannade
för ett traditionellt julfika på världshuset i Mogetorp. Dubbla
skinkmackor på hembakat bröd, varma bullar, sockerkaka och småkakor, samt nybryggt kaffe serverat i koppakittel.
Trevlig personlig service och mycket prisvärt. Ett kafé som
rekommenderas. Mätta och belåtna körde vi hem via Närkes kil i avkopplande prattempo. Fyra timmars effektiv cykling idag gör ungefär 10 mils distans.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-29 kl 16:07
Förhållandena var i det närmaste perfekta idag för tio mils
Cykelåkande. Bortsett då från den fuktiga dimman, temp. på fyra grader plus, skitiga vägar, få deltagare, en punka + lite lagom tung motvind. Det positiva övervägde dock genom
trevligt sällskap i form av Ola T, Karin A, och Håkan F. Vi
susade fram i den östra länsdelen och hamnade efter ett par
timmar i Pålsboda där också Ola och jag beslöt att intaga fika. Hemvägen avverkades i krusiduller via Hällabrottet, Kumla, Mosjö. Avslutningsvis avrundades dagen med en
timmes mysig persedelvård och uppputsning av ekernipplarna. I morgon blir det en tur norrut.

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-11-27 kl 23:34
Du glömmer väl inte heller bort att rösta på Guldskölden på Svenska Fans hemsida. Där skall bl a utses Årets bästa Sportkommentator/Expertkommentator och bland de nominerade finns Roberto Vacchi och Anders Adamson så valet är ju ganska lätt för en cykelentusiast.

www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-11-25 kl 19:38
Ni har väl sett att Emilia Fahlin är en av sex nominerade till
Nerikes Allehandas guldklocka. Gå in på www.na.se/sporten
och rösta. Alla röster behövs då cykel inte är en så "bred" sport
i länet. Så vi som gillar cykel lägger gärna en röst på henne
hoppas jag.

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-11-25 kl 18:27
Det går också bra att rösta på www.sr.se/radiosporten

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-25 kl 07:50
Glöm inte att rösta på Jerringpriset!
www.aftonbladet.se/sportbladet/article3841099.ab

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-11-23 kl 19:42
Korset idag, innebar 5 pers - Jag, min sambo, Anders Morris, Oscar de la penta o Håkan paus Folkesson. Vi blandade grusväg o asfalt kanske 40/60. Söderut i medvind mot Viby på vindlande vägar och en skinande sol i ansiktet. Det kändes nästan som man var ute på "tur" då. Ingen fika idag vilket för egen del kändes lite hårt i minusgraderna och i bakelsetarmen. Håkan körde en ny metod att värma flaskan, det var Oscar som upptäckte att Håkan had en utväxt mitt i baken!? Jag tror inte det är något att rekommendera eftersom det är lite svårt att få fram flaskan (=håkanpaus). Det blev i alla fall 4 tim o 10 mil tämligen exakt för egen del. Vi syns o hörs!!!!!


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86