Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-07 kl 18:36
Dagens runda började lite bättre än gårdagens tripp. Turen började mot fellingsbro sedan via rockhammar lindesberg otroligt men sant ymnigt snöfall innan lindesberg och mycket snö på vägen tur att man hade dubbdäck ..Snabbaste vägen hem ifrån lindesberg tänkte jag för man hade varit ute i ca 3 timmar ..Körde sedan in via dyltabruk kvinnersta hovsta och hem till glanshammar kan även säga in mot örebro regn och åter regn ..Inte idag heller kom man hem torr..Men 4 1/" timme cykel nonstop kanske 11 mil på trippen så känner man sig inte direkt i toppform Ha en bra vecka

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-07 kl 18:06
Trots att det lovats solsken idag uteblev nästan alla cyklister
från den mysiga turen från korset där färden gick mot Frövi, Lindesberg. Håkan F. Karin A. Ola T. och jag konstaterade dock ganska snabbt att någon sol var det inte tal om idag.
Istället tilltog både kyla, dimma, och regn allt eftersom färden pågick. Håkan var alert och trampade lätt med sina sommarslicks och klagade på att han frös medan jag själv badade i svett kämpandes med 240 dubbat 42 mm framdäck och 32 mm standarsula bak. Karin körde med dobbade crossdäck och Olas setup var dubb fram och cross bak. Några kilometer från Lindesberg ryckte Håkan loss för att längre fram stanna till och uträtta en del nödvändigheter. När vi passerade såg det ut som om herr Folkesson stod nere i ett dike med vatten upp till knäna. Såg vi rätt Håkan, och valde du en annan väg mot Örebro sen? Ola och jag väntade att du skulle dyka upp på världshuset i Mogetorp. Karin körde sitt fyratimmarspass i ett svep men Ola och jag har svårt att bara passera ett inbjudande kafé när man fryser som en hund efter drygt tre timmar på cykeln. Så idag blev det ett riktigt brakfika med två tomma kaffekannor på bordet när vi lämnade för att fortsatt färd hemåt via Närkes Kil, Eker. Fyra timmar på cykeln idag också och ungefär tio mil.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-12-06 kl 20:46
Frank, du behöver inte känna dig ensam som kämpar i usla
förhållanden. Karin A, Anders M, Ola T, och jag upplevde samma sak idag. Vi körde däremot i den sydvästra delen av regionen. Ganska mycket snö och spårigt nedåt Viby. Körde själv med dubbat fram utan problem. Men för dom andra var det väl lite småhasigt emellanåt. Ola och jag pausade i Hallsberg efter nästan 3 timmar på cyklarna. Riktigt skönt att komma in i värmen på fiket och tina upp händer och fötter.
Efter stoppet blev det raka spåret hem. Vi fick också ihop cirkus 10 mil under fyra timmars aktivitet. I morgon blir det en tur norrut och med troligt fikastopp i Mogetorp. Det kan bli regn på förmiddagen så en rekommendation till alla intresserade cyklister som kommer att trängas vid korset, är att medtaga regnjacka.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-06 kl 17:35
Dagens runda kan jag beskriva så här ..Blött kallt trötta ben 4timmar i regn 2grader varmt på sina ställen.. 10 mil avklarade med dubbdäck Vad kan man mer begära undrar undertecknad hoppas på bättre väder imorgon..Kanske samma visa igen vi får se..På återseende

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-12-01 kl 06:18
Hej alla cykelvänner.Jag håller med ELbri när det gällde vädret igår trodde jag ..Tänkte mig ett fyra timmars pass under söndagen som skulle bli bra .Så på med cykelkläderna på morgonen och turen begavs sig till arboga som första delmål under förmiddagen.Då plötsligt ett skyfall som vanligt när man är ute o cyklar!!Började frysa om händerna något fruktandsvärt så det var bara att cykla hem via kägleborg så man fick byta kläder .Det var då man mötte den glada skaran ifrån örebro.Det är då man blir glad och tänker att fler tokar är ute o cyklar idag Efter klädbyte så var det upp på cykeln igen denna gång vissade sig att kläderna var torra när man kom hem ..Totalt för denna dag 4timmars cykling sträcka 11.5 mil ..Var rätt nöjd med dagen en då..

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-30 kl 15:21
Om det var bra förhållanden i går, så var det nog ännu bättre idag för korsetcyklisterna. Man får då bortse från blöta och skitiga vägar, tunga uppförskörningar, drygt tre timmar innan fika och 2 plusgrader. Karin A. Ola T. och jag hade samlats som vanligt kl 10 för avfärd. (tre pers. är väl minimum att få kallas en samling). En lätt medvind mot Fellingsbro och lite trafik gjorde denna sträcka riktigt behaglig. Vi mötte Frank K. också, månne var han på väg runt Hjälmaren igen?
När vi vinklade ut på vägen mot Frövi blev motvinden påtaglig och Ola ansåg att körning i singelled med dragningar i tiominutersintervall är det mest lämpliga
under såna betingelser. Den här sträckan är ju lite halvtrist
även en gråmulen dag som denna så att räkna ner tiominutare
gör att den på något sätt känns kortare. Ola och jag stannade
för ett traditionellt julfika på världshuset i Mogetorp. Dubbla
skinkmackor på hembakat bröd, varma bullar, sockerkaka och småkakor, samt nybryggt kaffe serverat i koppakittel.
Trevlig personlig service och mycket prisvärt. Ett kafé som
rekommenderas. Mätta och belåtna körde vi hem via Närkes kil i avkopplande prattempo. Fyra timmars effektiv cykling idag gör ungefär 10 mils distans.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-29 kl 16:07
Förhållandena var i det närmaste perfekta idag för tio mils
Cykelåkande. Bortsett då från den fuktiga dimman, temp. på fyra grader plus, skitiga vägar, få deltagare, en punka + lite lagom tung motvind. Det positiva övervägde dock genom
trevligt sällskap i form av Ola T, Karin A, och Håkan F. Vi
susade fram i den östra länsdelen och hamnade efter ett par
timmar i Pålsboda där också Ola och jag beslöt att intaga fika. Hemvägen avverkades i krusiduller via Hällabrottet, Kumla, Mosjö. Avslutningsvis avrundades dagen med en
timmes mysig persedelvård och uppputsning av ekernipplarna. I morgon blir det en tur norrut.

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-11-27 kl 23:34
Du glömmer väl inte heller bort att rösta på Guldskölden på Svenska Fans hemsida. Där skall bl a utses Årets bästa Sportkommentator/Expertkommentator och bland de nominerade finns Roberto Vacchi och Anders Adamson så valet är ju ganska lätt för en cykelentusiast.

www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-11-25 kl 19:38
Ni har väl sett att Emilia Fahlin är en av sex nominerade till
Nerikes Allehandas guldklocka. Gå in på www.na.se/sporten
och rösta. Alla röster behövs då cykel inte är en så "bred" sport
i länet. Så vi som gillar cykel lägger gärna en röst på henne
hoppas jag.

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-11-25 kl 18:27
Det går också bra att rösta på www.sr.se/radiosporten

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-25 kl 07:50
Glöm inte att rösta på Jerringpriset!
www.aftonbladet.se/sportbladet/article3841099.ab

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-11-23 kl 19:42
Korset idag, innebar 5 pers - Jag, min sambo, Anders Morris, Oscar de la penta o Håkan paus Folkesson. Vi blandade grusväg o asfalt kanske 40/60. Söderut i medvind mot Viby på vindlande vägar och en skinande sol i ansiktet. Det kändes nästan som man var ute på "tur" då. Ingen fika idag vilket för egen del kändes lite hårt i minusgraderna och i bakelsetarmen. Håkan körde en ny metod att värma flaskan, det var Oscar som upptäckte att Håkan had en utväxt mitt i baken!? Jag tror inte det är något att rekommendera eftersom det är lite svårt att få fram flaskan (=håkanpaus). Det blev i alla fall 4 tim o 10 mil tämligen exakt för egen del. Vi syns o hörs!!!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-21 kl 07:48
Ses i Jönköping då! Vi åker ned ikväll :-)

Skrivet av: Bengt Asplund Inlagt: 2008-11-20 kl 21:52
På lördagen den 22/11 så åker jag med fd. klubbbussen till Cykelmässan i Jönköping. Avfärd kl.7.30 från klubblokalen och återfärd på eftermiddagen eftercykelcross tävlingen.
Det finns 4 st platser kvar. Anmäl till mig på telefon 070-580 90 87, först till kvarn gäller.


Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-18 kl 15:53
Tack alla för en trevlig medlemskväll i går!

Erik Hellméns föreläsningsbilder om kost finns nu i Dokumentgalleriet på intranätet. Hör av dig om du inte kan logga in så kan jag mejla dem till dig.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-18 kl 12:27
Lördagens och söndagens distanscykling utmanade ”korsetridarna”. Mycket kraftiga vindar gjorde det
vanskligt att både manövrera och hitta bra rulle. Vid något tillfälle under söndagen kunde jag konstatera en puls på 170 slag i min. och det är en aning högt för distansträning. Ola T.
och undertecknad stannade för fika som vanligt efter halvtid. Fjugesta i lördags och Sveas i Kumla på söndagen. Fyra timmars cykling per dag borde ca 20 mil totalt för helgen.

Det finns lite bilder från gårdagens höstmöte i fotogalleriet.

Skrivet av: Tomas Jennebo Inlagt: 2008-11-18 kl 08:40
Tack för en trivsam klubbträff i går kväll. Dessutom ett bra och inspirerande föredrag om kostens betydelse. Kul!

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-11-09 kl 18:03
Det viktigaste från dagens träningsrunda kan sammanfattas med trippelpunktering, dubbeltårta och en hammare. Ingen nämnd, ingen glömd.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-08 kl 15:27
Dimman låg tät som på en midsommarafton när fem cyklister startade från korset idag. Tätare skulle det bli när kosan ställdes norrut och där Norafiket utgjorde delmål för turen. Gruppen bestod av Karin A. Ola T. PNT, Micke S. och Peter E. Vägarna var lite halvblöta och temp ca sex grader varmt. Alla utom Micke S. körde utan dubbar. Färden gick som vanligt mot Mogetorp, Järle, Hammarby och runt Norasjön. Och som sagt där uppe var det så tät dimma och fuktigt att det nästan regnade. Vid fikat senare bjöd PNT laget runt för att fira av sig själv när han nu lämnar Örebro för att jobba i Norge. Vi tackar än en gång för den maffiga tårtan och önskar honom lycka till i fortsättningen. Färden hemåt kördes via Ervalla, Hovsta i lugnt tempo. I morgon tänker vi cykla söderut och kryssa runt bortåt Hallsberg.
Start Kl. 10 vid korset.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-03 kl 12:56
Solsken, blåst och ännu mer lömsk halka präglade söndagsförmiddagens förutsättningar för sju av våra cyklister. Ola T.fick äran att tänka ut en bra stategi för dagen och ansåg att cykling på öppna fält blir bra. Med vinden i ryggen dunkade vi på österut via Mosås mot Sergersjö. Gemytlig stämning i gruppen och fräscha ben bidrog till en snabb avverkning
av de första milen. Anna M. gjorde en kortare runda och vek av till Örebro igen medan vi andra med Emilia F. och Karin A. i spets tog sig an en rak kraftig motvind ut på väg 52
mot Kvarntorp, Kumla. Samtliga fick brottas med elementen och känna den friska vinden på näsan utom Anders M. som inte tränat på flera månader och dessutom körde utan skärmar.
Efter ca tre mil i tung motvind delades gruppen i Kumla. Ola T. och undertecknad är aldrig svårflörtade när det gäller Konditori Sveas feta utbud av kakor och bullar, så det blev vi två som representerade klubben på den fronten idag. Oscar N. och resten av gänget drog vidare utan stopp till Örebro.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-01 kl 15:28
Vad kunde väl vara bättre än några timmars cykling en dag som denna. Solsken, några minusgrader och lite lömsk halka lockade sex av klubbens medlemmar till ett distanspass neråt Fjugesta, Tångeråsa, Viby. Emilia F. Per Niclas T. och undertecknad körde för dagen odubbat. Karin A. Ola T. och Håkan F. hade lagt på fulldubbade framdäck och kunde därvidlag gasa på ordentligt där det fläckvis var mycket halt. Men vägarna var i stort sett rena och torra vilket bidrog till en angenäm tur i behagligt tempo. Karin och Emilia körde utan stopp medan vi andra stannade och tog en ordentlig fika på Viby krog. Vägen hem kördes via Hallsberg, Kumla. Tio mil idag utan insidenter och faktiskt inga irriterade bilister. Det senare är faktiskt numera ganska ovanligt och värt att notera.
I morgon blir det cykel igen från korset. Klockan tio som vanligt.

Skrivet av: Tony Inlagt: 2008-10-30 kl 19:05
Grattis Leif! Ytterligare en blivande medlem kommer i mars.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-10-28 kl 13:45
grattis till er båda! av mig ska james få en keps.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-28 kl 12:59
Där ser man vad många års cykelträning kan leda till. Grattis med battingen.

Skrivet av: Fam Morris Inlagt: 2008-10-28 kl 07:40
Bra jobbat och grattis Leif o Catherine, snart slipper Anna vara yngsta cyklisten i klubben.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85