Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Leif A Inlagt: 2008-10-27 kl 21:25
När ni andra cyklar på från Korset så jobbar en annan på tillförseln av nytt ungt blod i klubben, och förra veckan kom en ny blivande medlem, James, till världen.

Preliminär tävlingspremiär är Östgötaloppet 2019. Några år senare blir det Korset-debut, och 2038 blir det allvar då veterantävlingarna kan påbörjas ;-)

Hälsningar från två stolta föräldrar, Leif och Catherine

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-20 kl 13:33
Tro det eller ej men cyklingen fortsätter från korset varje helg. Denna lördag, söndag var inget undantag. Hemvändande proffset Karin A. Ola T. Oscar N. Mattias D. Micke S. och Peter E. trampade runt västra Närke under lördagen. Samtliga nertränade och inställda på att bara njuta av vackert väder och vackra omgivningar. Några stigningar satte lite sprätt på de cardio-vaskulära systemen men focus låg annars på cykling i en mer avspänd form. Tre av oss tyckte så småningom att en fika i Hallsberg var av nöden påkommen. Efter detta blev spåret det raka mot Örebro. Tio mil i fyra väl använda timmar fulländade en vacker höstdag.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-10-09 kl 22:55
Kul att du Lennart marknadsför Viking Tour här på Örebrocyklisternas sida. Ett lopp som jag varmt rekommenderar alla som gillar långa branta backar att testa! Jag skrev ju en liten resumé från mitt lopp förra sommaren www.orebrocyklisterna.se/shownews.asp?ID=255

Skrivet av: Lennart Röhs Inlagt: 2008-10-09 kl 19:57
Hej cyklist
Har du börjat fundera på nästa års cyklande?
Tycker du att Vätternrundan börjar kännas lite platt?
Alpe d’Huez? Lite långt bort och kanske lite tam?
Tänkt att ”det finns inte asfaltsvägar där det behövs minst 39x27 varje dag”?
Känner att du vill cykla i en vecka med fantastiska vyer varje dag?
I en tävling där kamratskap mellan deltagare och arrangörer är viktigt?
En vecka som är mer än en cykeltävling?

Då är Viking Tour något för dig!
Där finns alla från tuff elit till motionärer.
Gå in på www.vikingtour.no och läs mer.

Har du frågor om hur det är att tävla där så kan du höra av dej till Lennart Röhs 0157 91102 lennart.rohs@telia.com
Du kan även se bildbeskrivningar från 2006 och 2007 på min hemsida www.123minsida.se/cykelsida

Skrivet av: Örebrocyklisternas vänner Inlagt: 2008-10-08 kl 18:38
Dags för uppdatering av era medlemsprofiler. Gäller resultat för 2008 års säsong i första hand men oxå en del från förra året. Några har ju fina resultat som bör framhållas. Tack för ordet och lycka till för 2009

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-05 kl 14:23
Kommande helg blir det cykling från korset. Beroende på vädret ska cykeln vara utrustad enl nedan.
blött, långa skärmar på
torrt, racer funkar bra.

När det blir lite kyligare är det vintercykel som gäller. Då brukar vi ju också ge oss ut på grusvägar.

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-10-05 kl 10:39
Hur ser det ut på korset till nästa helg? Kör ni fortfarande racer eller har folk börjat skruva på vinterhojjarna?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-03 kl 08:27
Det är väl okej med motvind också. Då får man njuta lite längre
av färden.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-10-02 kl 19:14
Var ute och provade km banan ikväll..Kan bara säga att den är i perfekt skick ..finns ingenting att .....klaga på..Hoppas bara att det blir medvind på lördag ..

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-29 kl 14:10
KM sträckningen är alldeles utmärkt. Bra utrymme på väggrenen
för cykel och nylagd asfalt. Irriterade bilister finns det överallt oavsett var, hur och när vi cyklar. Beträffande Kilsvägen måste
man hålla ut någon meter mot mitten på en sträcka där asfalten är mycket dålig och där det vore riktigt farligt köra genom sprickor och skador. Ingen har ensamrätt på vägen. Speciella hänsyn ska tas mot oskyddade trafikanter.

Skrivet av: Mattias (triatlet) Inlagt: 2008-09-29 kl 10:19
Angående KM (som jag iofs inte varit med i så jag vet ju inte hur det varit...) så kan jag tänka att det är onödigt att köra på en 90-väg (där folk kör 110), men samtidigt är det en bred väg och kanske inte så bilar ute en lördag f.m.

Köra på vägen från Mellringerondellen in till K-lund?

Hoppas i vilket fall att det går bra för er på onsdag!

Skrivet av: Fortfarande anonym Inlagt: 2008-09-29 kl 09:54
Tänkte bara på "debatten" som varit i NA och tidigare inlägg i denna gästbok...
Det är ny och fin asfalt på norrabro vägen, toa och ombyte i almbystugan?

Några tidigare inlägg:

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-05-29 kl 13:03
Angående Kilstempot, som jag ej tror artikelförfattaren i NA refererade till, möjligen någon person på hemväg eller till själva platsen.

Jag tycker dock ändå lite som du George, men ska man köra något sådant här blir det störningar, speciellt som toleransen hos vissa bilister är noll. Det enda man kan göra och det jag tror man bör göra, är att hitta en bättre sträcka, med mindre trafik, t.ex Ormesta-Norrbyås alt. Ormesta-Almbro (Norra Bro) utan vändning eller Frösvidalvägen från Närkes Kils vägkorsningen till lämplig VP. Det är iförsig lite synd rent jämförelsemässigt, speciellt för triatleterna som kört denna sträcka länge!?


--------------------------------------------------------------------------------

Skrivet av: George Nebron Inlagt: 2008-05-28 kl 16:39
Kilstempot verkar en kul grej och sen blev också lite omskriven i Allehanda och tyvärr måste jag håller med lite! Var i bilen med frugan i tisdags kväll när ni körde och ja, vad ska man sager? Ni körde som om ni ägde vägen! Vissa körde till o med vid mitt sträcken? Om vi retar upp bilister kan det blir jobbigt att ge sig ut i framtiden. Denna kvällen var det många på väg hem till Närkes Kil som var upretade! Fel signaler.Om bilerna kommer inte forbi blir de sur på oss ock kanske ta ut det på våra fina carbon cyklar!

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-09-28 kl 23:02
Ang. KM: Dåligt med ett anonymt inlägg. Kontakta styrelsen om du har förslag om någon bättre plats.

Skrivet av: Robert Inlagt: 2008-09-28 kl 20:59
På vilket sätt är grävevägen olämplig? Har du något bättre förslag som är någorlunda centralt med tillgång till toaletter och dusch samt relativt lite trafik.

Skrivet av: Inlagt: 2008-09-28 kl 18:28
Varför kör ni på Grävevägen? Visst borde man kunna hitta mer lämplig vägsträckning...

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-09-27 kl 11:20
ALLA är välkomna till KM-tempot! De som inte är medlemmar kör öppen klass. Anmälan för icke medlemmar görs genom att kommentera nyheten.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-09-27 kl 09:35
Jag funderar på vårt traditionella KM-tempo. Är det i år bara till för klubbens medlemmar? Eller är det som tidigare för alla som vill mäta sig med tempogiganterna? Min åsikt är att alla som vill ska ha möjlighet att deltaga - vi kan räkna KM ändå på klubbens medlemmar. Det vore tex kul om Kumlas ungdomar eller en och annan adrenalinstinn cykelhandlare kunde ställa upp också.

Skrivet av: George Nebron Inlagt: 2008-09-25 kl 12:54
Vilken otäcka cykeltur på väg hem från Näreks Kil? Jag som leva och andas och ibland när barnen är hos svärmor kan smyga ut på en 2 timmars pass i Närkes Kil bara undra om det är nån galan motorist som gillar att krossa Carbon?

Skrivet av: Folkesson (M) Inlagt: 2008-09-25 kl 11:34
Folkesson H>> Hörde om din (visst var det du?) och Daniels otäcka cykeltur på väg hem från Näreks Kil. Har ni hört något mer från polisen?

(och för er som undrar - nej, vi är inte släkt...)

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-09-23 kl 15:58
Nuuuu börjar folkesson mörka inför km!!!

Skrivet av: Igen igen Inlagt: 2008-09-23 kl 13:00
Om man vill se linjeloppsavslutningen för H40 m.m så kolla in www.veteranklungan.nu

Ola

Skrivet av: Ola igen! Inlagt: 2008-09-22 kl 21:35
Är det nån som undrar fick jag en bronspeng på linjet!

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-09-22 kl 21:33
Jag har åkt på en kraftig förkylning,står över tempot. Hoppas på km men då med reducerad kraft.

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2008-09-22 kl 21:32
Haj svajs!

Lovade i ett svagt ögonblick att skriva om Svealands (racer) som gick kring Gesunda o Sollerön helgen som gått.

Jag o Frank Kierek (stavar jag fel så ber jag om ursäkt) bilade upp på lördagen till tempoloppet som startade nere i gesunda by och gick mot leksand och vände tillbaka förbi starten för att avslutas med 2-3km uppför till Skidliftarna (som var i full gång eftersom det kördes downhilltävlingar i slalombacken). Jag fick till ett bra tempolopp även om pulsen gick ner 3-5 slag på hemvägen, men lyckades i alla fall bli 2:a efter en fredrikshovare. Frank K (9:a) var nöjd han med, endast 2.15 efter mig o 2.35 efter segraren trots att sista kilometrarna inte direkt passade honom. (han hade i alla fall tagit ut sig ordentligt det var jag vittne till vid målet).

Linjeloppet på Söndan där vi i H40 körde som egen klass med ca 30 cyklister till start. Loppet började relativt lugnt med 1,5 utför från skidliftarna i Gesunda därefter mot Mora. Banan gick sen in mot Vinås - Sollerån - Gesunda (dock ej upp till skidliftarna förren vid målgången efter 3 varv). Det förekom en hel del stötar som Frank K m.fl oftast jagade in i början. Men det var inte förrän på 2:a varvet som det blev lite mer allvar och i en stöt där jag ändå var hyfsat med fick jag ge mig och backa ner i klungan o vila samt hoppas på att det skulle gå ihop igen, vilket det gjorde. straxt efter stack tempo 3:an iväg själv o fick ett par hundra meter. Därefter fick tempo 4:an tillsammans med en Sandvikenåkare ge sig iväg, dom fick snabbt 200m, så jag gick upp för att sätta upp tempot o klungan fick fart igen. jag la mig en bit ner i klungan, men efter 2 min stannade det upp, då stötte jag o kom iväg själv. Jag var återhämtad då så jag kom ifatt dom första 2 efter ca 1km. Vi började växeldra främst jag o tempo 4:an ECI:are o kom snart ifatt tempo 3:an (brudpiga). precis när vi kom ikapp Brudpiga 3:an hade en annan brudpiga lyckats stöta ikapp oss (klungan var i detta skede nära oss ca 100m men vi fortsatte o kom fram till Solleröbacken. I denna backe lyckades en andra ECI are gå loss o kom ifatt oss nån kilometer senare. därefter slocknade klungan o vi 5 samarbetade väl ända fram till målbacken, där det gick lugnt ända fram till de sista 200-300m. Det visade sig tyvärr då att benen inte räckte till för segern. Ettan o tvåan hade dock ej kört tempot dagen innan o hade förmodligen fräschare ben än jag. Frank K blev 10:a av 20 fullföljande trots den olämpliga avslutningen för hans del, vilket var strongt gjort!

En Seger blev det dock denna dag för en före detta Örebrocyklist, nämligen Andreas Stillingefors som han hette i denna helg (Nån skämtsam person hade anmält honom i namnet (Stiligefors). Han spurtbesegrade sina 2 utbrytarkompisar o blev Svealandsmästare, grattis!!!

Jaha nu är det bara KM o Cykelcross i Kumla kvar kanske innan skidorna tas fram??

Hare!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-09-22 kl 20:59
Kanske lite uppvärmning inför km tempo.. Om det är någon som är intresserad.Imorgon tisdag tänkte jag att köra kilstempot ca kl 1800 så häng på ni som kan Är perfekt väder för detta Kanske det kan kanske bli nya personliga rekord eller????????


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85