Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-21 kl 07:48
Ses i Jönköping då! Vi åker ned ikväll :-)

Skrivet av: Bengt Asplund Inlagt: 2008-11-20 kl 21:52
På lördagen den 22/11 så åker jag med fd. klubbbussen till Cykelmässan i Jönköping. Avfärd kl.7.30 från klubblokalen och återfärd på eftermiddagen eftercykelcross tävlingen.
Det finns 4 st platser kvar. Anmäl till mig på telefon 070-580 90 87, först till kvarn gäller.


Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-11-18 kl 15:53
Tack alla för en trevlig medlemskväll i går!

Erik Hellméns föreläsningsbilder om kost finns nu i Dokumentgalleriet på intranätet. Hör av dig om du inte kan logga in så kan jag mejla dem till dig.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-18 kl 12:27
Lördagens och söndagens distanscykling utmanade ”korsetridarna”. Mycket kraftiga vindar gjorde det
vanskligt att både manövrera och hitta bra rulle. Vid något tillfälle under söndagen kunde jag konstatera en puls på 170 slag i min. och det är en aning högt för distansträning. Ola T.
och undertecknad stannade för fika som vanligt efter halvtid. Fjugesta i lördags och Sveas i Kumla på söndagen. Fyra timmars cykling per dag borde ca 20 mil totalt för helgen.

Det finns lite bilder från gårdagens höstmöte i fotogalleriet.

Skrivet av: Tomas Jennebo Inlagt: 2008-11-18 kl 08:40
Tack för en trivsam klubbträff i går kväll. Dessutom ett bra och inspirerande föredrag om kostens betydelse. Kul!

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-11-09 kl 18:03
Det viktigaste från dagens träningsrunda kan sammanfattas med trippelpunktering, dubbeltårta och en hammare. Ingen nämnd, ingen glömd.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-08 kl 15:27
Dimman låg tät som på en midsommarafton när fem cyklister startade från korset idag. Tätare skulle det bli när kosan ställdes norrut och där Norafiket utgjorde delmål för turen. Gruppen bestod av Karin A. Ola T. PNT, Micke S. och Peter E. Vägarna var lite halvblöta och temp ca sex grader varmt. Alla utom Micke S. körde utan dubbar. Färden gick som vanligt mot Mogetorp, Järle, Hammarby och runt Norasjön. Och som sagt där uppe var det så tät dimma och fuktigt att det nästan regnade. Vid fikat senare bjöd PNT laget runt för att fira av sig själv när han nu lämnar Örebro för att jobba i Norge. Vi tackar än en gång för den maffiga tårtan och önskar honom lycka till i fortsättningen. Färden hemåt kördes via Ervalla, Hovsta i lugnt tempo. I morgon tänker vi cykla söderut och kryssa runt bortåt Hallsberg.
Start Kl. 10 vid korset.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-03 kl 12:56
Solsken, blåst och ännu mer lömsk halka präglade söndagsförmiddagens förutsättningar för sju av våra cyklister. Ola T.fick äran att tänka ut en bra stategi för dagen och ansåg att cykling på öppna fält blir bra. Med vinden i ryggen dunkade vi på österut via Mosås mot Sergersjö. Gemytlig stämning i gruppen och fräscha ben bidrog till en snabb avverkning
av de första milen. Anna M. gjorde en kortare runda och vek av till Örebro igen medan vi andra med Emilia F. och Karin A. i spets tog sig an en rak kraftig motvind ut på väg 52
mot Kvarntorp, Kumla. Samtliga fick brottas med elementen och känna den friska vinden på näsan utom Anders M. som inte tränat på flera månader och dessutom körde utan skärmar.
Efter ca tre mil i tung motvind delades gruppen i Kumla. Ola T. och undertecknad är aldrig svårflörtade när det gäller Konditori Sveas feta utbud av kakor och bullar, så det blev vi två som representerade klubben på den fronten idag. Oscar N. och resten av gänget drog vidare utan stopp till Örebro.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-11-01 kl 15:28
Vad kunde väl vara bättre än några timmars cykling en dag som denna. Solsken, några minusgrader och lite lömsk halka lockade sex av klubbens medlemmar till ett distanspass neråt Fjugesta, Tångeråsa, Viby. Emilia F. Per Niclas T. och undertecknad körde för dagen odubbat. Karin A. Ola T. och Håkan F. hade lagt på fulldubbade framdäck och kunde därvidlag gasa på ordentligt där det fläckvis var mycket halt. Men vägarna var i stort sett rena och torra vilket bidrog till en angenäm tur i behagligt tempo. Karin och Emilia körde utan stopp medan vi andra stannade och tog en ordentlig fika på Viby krog. Vägen hem kördes via Hallsberg, Kumla. Tio mil idag utan insidenter och faktiskt inga irriterade bilister. Det senare är faktiskt numera ganska ovanligt och värt att notera.
I morgon blir det cykel igen från korset. Klockan tio som vanligt.

Skrivet av: Tony Inlagt: 2008-10-30 kl 19:05
Grattis Leif! Ytterligare en blivande medlem kommer i mars.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-10-28 kl 13:45
grattis till er båda! av mig ska james få en keps.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-28 kl 12:59
Där ser man vad många års cykelträning kan leda till. Grattis med battingen.

Skrivet av: Fam Morris Inlagt: 2008-10-28 kl 07:40
Bra jobbat och grattis Leif o Catherine, snart slipper Anna vara yngsta cyklisten i klubben.

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2008-10-27 kl 21:25
När ni andra cyklar på från Korset så jobbar en annan på tillförseln av nytt ungt blod i klubben, och förra veckan kom en ny blivande medlem, James, till världen.

Preliminär tävlingspremiär är Östgötaloppet 2019. Några år senare blir det Korset-debut, och 2038 blir det allvar då veterantävlingarna kan påbörjas ;-)

Hälsningar från två stolta föräldrar, Leif och Catherine

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-20 kl 13:33
Tro det eller ej men cyklingen fortsätter från korset varje helg. Denna lördag, söndag var inget undantag. Hemvändande proffset Karin A. Ola T. Oscar N. Mattias D. Micke S. och Peter E. trampade runt västra Närke under lördagen. Samtliga nertränade och inställda på att bara njuta av vackert väder och vackra omgivningar. Några stigningar satte lite sprätt på de cardio-vaskulära systemen men focus låg annars på cykling i en mer avspänd form. Tre av oss tyckte så småningom att en fika i Hallsberg var av nöden påkommen. Efter detta blev spåret det raka mot Örebro. Tio mil i fyra väl använda timmar fulländade en vacker höstdag.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-10-09 kl 22:55
Kul att du Lennart marknadsför Viking Tour här på Örebrocyklisternas sida. Ett lopp som jag varmt rekommenderar alla som gillar långa branta backar att testa! Jag skrev ju en liten resumé från mitt lopp förra sommaren www.orebrocyklisterna.se/shownews.asp?ID=255

Skrivet av: Lennart Röhs Inlagt: 2008-10-09 kl 19:57
Hej cyklist
Har du börjat fundera på nästa års cyklande?
Tycker du att Vätternrundan börjar kännas lite platt?
Alpe d’Huez? Lite långt bort och kanske lite tam?
Tänkt att ”det finns inte asfaltsvägar där det behövs minst 39x27 varje dag”?
Känner att du vill cykla i en vecka med fantastiska vyer varje dag?
I en tävling där kamratskap mellan deltagare och arrangörer är viktigt?
En vecka som är mer än en cykeltävling?

Då är Viking Tour något för dig!
Där finns alla från tuff elit till motionärer.
Gå in på www.vikingtour.no och läs mer.

Har du frågor om hur det är att tävla där så kan du höra av dej till Lennart Röhs 0157 91102 lennart.rohs@telia.com
Du kan även se bildbeskrivningar från 2006 och 2007 på min hemsida www.123minsida.se/cykelsida

Skrivet av: Örebrocyklisternas vänner Inlagt: 2008-10-08 kl 18:38
Dags för uppdatering av era medlemsprofiler. Gäller resultat för 2008 års säsong i första hand men oxå en del från förra året. Några har ju fina resultat som bör framhållas. Tack för ordet och lycka till för 2009

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-05 kl 14:23
Kommande helg blir det cykling från korset. Beroende på vädret ska cykeln vara utrustad enl nedan.
blött, långa skärmar på
torrt, racer funkar bra.

När det blir lite kyligare är det vintercykel som gäller. Då brukar vi ju också ge oss ut på grusvägar.

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-10-05 kl 10:39
Hur ser det ut på korset till nästa helg? Kör ni fortfarande racer eller har folk börjat skruva på vinterhojjarna?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-10-03 kl 08:27
Det är väl okej med motvind också. Då får man njuta lite längre
av färden.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-10-02 kl 19:14
Var ute och provade km banan ikväll..Kan bara säga att den är i perfekt skick ..finns ingenting att .....klaga på..Hoppas bara att det blir medvind på lördag ..

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-29 kl 14:10
KM sträckningen är alldeles utmärkt. Bra utrymme på väggrenen
för cykel och nylagd asfalt. Irriterade bilister finns det överallt oavsett var, hur och när vi cyklar. Beträffande Kilsvägen måste
man hålla ut någon meter mot mitten på en sträcka där asfalten är mycket dålig och där det vore riktigt farligt köra genom sprickor och skador. Ingen har ensamrätt på vägen. Speciella hänsyn ska tas mot oskyddade trafikanter.

Skrivet av: Mattias (triatlet) Inlagt: 2008-09-29 kl 10:19
Angående KM (som jag iofs inte varit med i så jag vet ju inte hur det varit...) så kan jag tänka att det är onödigt att köra på en 90-väg (där folk kör 110), men samtidigt är det en bred väg och kanske inte så bilar ute en lördag f.m.

Köra på vägen från Mellringerondellen in till K-lund?

Hoppas i vilket fall att det går bra för er på onsdag!

Skrivet av: Fortfarande anonym Inlagt: 2008-09-29 kl 09:54
Tänkte bara på "debatten" som varit i NA och tidigare inlägg i denna gästbok...
Det är ny och fin asfalt på norrabro vägen, toa och ombyte i almbystugan?

Några tidigare inlägg:

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-05-29 kl 13:03
Angående Kilstempot, som jag ej tror artikelförfattaren i NA refererade till, möjligen någon person på hemväg eller till själva platsen.

Jag tycker dock ändå lite som du George, men ska man köra något sådant här blir det störningar, speciellt som toleransen hos vissa bilister är noll. Det enda man kan göra och det jag tror man bör göra, är att hitta en bättre sträcka, med mindre trafik, t.ex Ormesta-Norrbyås alt. Ormesta-Almbro (Norra Bro) utan vändning eller Frösvidalvägen från Närkes Kils vägkorsningen till lämplig VP. Det är iförsig lite synd rent jämförelsemässigt, speciellt för triatleterna som kört denna sträcka länge!?


--------------------------------------------------------------------------------

Skrivet av: George Nebron Inlagt: 2008-05-28 kl 16:39
Kilstempot verkar en kul grej och sen blev också lite omskriven i Allehanda och tyvärr måste jag håller med lite! Var i bilen med frugan i tisdags kväll när ni körde och ja, vad ska man sager? Ni körde som om ni ägde vägen! Vissa körde till o med vid mitt sträcken? Om vi retar upp bilister kan det blir jobbigt att ge sig ut i framtiden. Denna kvällen var det många på väg hem till Närkes Kil som var upretade! Fel signaler.Om bilerna kommer inte forbi blir de sur på oss ock kanske ta ut det på våra fina carbon cyklar!


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86