Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-22 kl 14:18
Motionsavslutet ”Karl Axels minne” genomfördes under söndagen av ca: femton cyklister. 75 kilometer i vackra omgivningar och på skapliga vägar. En fuktig dimma kändes understundom som regn den första etappen mot Hallsberg. Humöret i gruppen var dock på topp och det konverserades glatt de två timmar cyklisterna tog på sig för att fullfölja loppet. Inga insidenter och ett relativt lugnt tempo förstärkte mysfaktorn. Bubbens traditionella ”rondellryck” i Byrsta resulterade inte i något utan klungan var väl samlad vid målgången. Börje hade också infört regeln att ingen får kaffe förrän sista man är i mål.
I klubblokalen dukades det upp med dubbla smörgåstårtor, kaffe och eftersnack. Än en gång ett mycket trevligt arrangemang av klubben och som uppskattas högt av deltagarna.

Skrivet av: Josef Holler Inlagt: 2008-09-22 kl 13:14
Är det någon från Örebrocyklisterna som skall åka till Italien och titta på VM, jag är intresserad av samåkning i så fall. Skriv i så fall ett inlägg så kontaktar jag vederbörande.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-09-20 kl 19:47
fick en rapport av ola från svealandsmästerskapen i mora.dagens tempolopp (30 km tror jag)gav en silverpeng till ola och en nionde plats för frank,bra kört boys!!!

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-09-20 kl 19:32
Snart är tävlingarna slut då kommer vi tillbaka;)

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-20 kl 14:08
Tre cyklister samlades vid korset idag för några mils trampande. Det var undertecknad, Micke S. och den legendariske fyrfaldige svenske linjemästaren fyra år i rad 1959-1962, Owe Adamsson. Det dröjde några kilometer innan man kände igen honom. Riktigt kul att han dök upp. Hoppas det blir fler gånger i och med att han nu också bosatt sig i Örebro igen.
Vi körde omkring på småvägar i västernärke. Micke och jag planerade ett fikastopp i Hallsberg. Owe A. fortsatte hemåt. Efter pausen blev det raka vägen mot Örebro. Tio mil i vackert höstväder där till och med solen tittade fram några minuter. Det börjar bli tunt med deltagare under helgernas distanspass. Var är alla? Har det bildats fraktioner på andra håll månne?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-16 kl 07:34
Ser att en herr Fredrik säljer visir till tempohjälm för 400:-
Cykelcity har gula/vita visir som kostar 250:-

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-10 kl 18:23
Tackar för det PN Thell! Hoppas motivationen infinner sig!!?

PS Grattis till VM-platserna Karin o Emilia, kör hårt!

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-09-10 kl 17:48
Jag har anmält Frank och Ola till svealand. Lycka till!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-09-09 kl 07:48
Frank o alla andra>>Det finns en anmälningsfunktion för Svealands upplagd på intranätet.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-09-08 kl 20:48
Blir det någon gemmensam anmälning till svelads mästerskapen eller fixar vi detta själva ????????????Börjar bli ont om tid

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-08 kl 14:19
Trettio mil denna regniga helg inger respekt herr Torstensson.
Min söndag ägnades åt att försöka tappa racerramen från vatten.
Begriper inte var vattnet tränger in. Men håller man cykeln upp och ner meddelst ett frekvent skakande så droppar det lite här och där och efter några timmar är den tom. Undrar om kolfibern har nån kappiläregenskap? En rak analys av någon expert mottages med tacksamhet.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-07 kl 19:51
Ja det stämmer Micke! Idag var jag herre på täppan vid korset (ensam) och kunde göra vad jag ville! Norrut hade vi åkt så mycket innan så va katten tänkte jag, jag kör rundan via Laxå till Askersund o fikar där och känner jag mig hyfsad så kör jag zinkgruvan hem eftersom jag var spänd på hur det känns att köra åt det hållet! 3 tim blankt till tutingen (fiket) och kände mig ok blötan försvann efter 1 tim o jag hade torra vägar ända till Lerbäck/Åstorp där örebrodimman slog till igen. Så 5.46 och 18 mil är väl lite för fort kanske 127 i snittpuls men det är väl ändå hyfsat inom gränserna, men jag sover nog gott i natt!!

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-09-07 kl 19:14
Det kanske är cykelåkning på sporten ikväll 20:30.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-06 kl 22:13
12 mil idag, fika i Nora 1 timme hem i ljummet regn, kändes relativt skönt! Vi som var ute var undertecknad (övertecknad?), Peter E, Håkan F samt Viktor!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-05 kl 13:31
På klubbträningen igår blev jag rastad av Oskar Nilsson och Mattias Dahlberg. Vi körde 6 st hårda till stenhårda pizzabackar (Garphyttan) utan pizza emellan intervallerna. Jag kände mig väl ok dom 5 första men tog ett järntag för att gå ikapp oskar i slutet av den intervallen. Nästa intervall skulle jag dra men jag kände på en gång att det inte gick så fort, var helt mjölksyraknäckt denna intervall. Hoppas det går bra för Oskar på kortSM på lördag, han verkar åtminstone vara i god höstform!!

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-08-31 kl 20:12
Passade på att vinna SM i MTB-Maraton i Varberg i lördags när H 50-favoriten Benny Andersson var på VM i Frankrike (han blev 3:a). Det susade fint i både bokskogar och hjul i nästan löjligt vackert väder. Eftersom jag inte gärna anstränger mig mer än vad som behövs valde jag även denna gång hårt pumpade, snabbrullande däck (Conti Twister) vilket var ett lyckodrag. Den långe cykelhandlaren (Johan G på Uno F) hade glömt sulorna till karbon-pjucken och hade en tuff resa runt på sin cyclocross. Den något kortare (Magnus P på Norra) fick nån slags hammare efter 90km, men tog sig i mål efter några koppar kaffe som 12:a i H30. I Elitklassen bröt Mattias Bergqvist och Ola Hellström blev 15:e.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-08-26 kl 08:44
En liten berättelse om helgens veterantävlingar i ljusdal..Började lördagen med en tempotävling över 3mil där sjöqwist vann i överlägsen still.Och därmed veterancupen totalt i H-40 .Jag gratulerar.Pejja körde de 3milen mycket bra och slutade 7a undertecknad körde allt vad han kunde och kom in på en blygsam 15 plac ( Fattar inte att det ska va så svårt att köra tempo.Efter lördagen så väntade linjetävlingen som skulle gå på en bana som liknade ja vad vet jag backar det var bara förnamnet 5gånger ånnaboda typ .starten gick första varvet lite problem i backen eftersom vissa ej kunde hålla sig i skinet.Varv 2 stora problem i backen släppte 100 meter men kunde jobba ikapp klungan .pejja var stark satt med i klungan t o skrattade .Varv 3 godnatt i backen körde sedan i egen takt och slutade drygt 10minuter efter klungan i mål. pejja gjorde en fin insats och slutade 4 i tävlingen.. --En riktig genomkörare för framtida tävlingar tyckte undertecknad efter helgen.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-25 kl 20:21
Nu finns PM och startlisor för Svanesund på intranätet

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-08-23 kl 22:10
Grattis till Mikael Sjökvist som vann H40 tempot idag i Ljusdal och därmed även vann totalt H40 klassen i år i själva cupen!

Stort Grattis!!!

(själv har jag kört 21mil så långt har jag inte kört sen Vätternrundan kan det vara 5-7 år sen kanske, så mina ben är relativt möra men jag ska ta mig till korset i morgon ändå!)

På tal om tempo så körde min sambo Karin Aune ett sådant idag nationellt i Österike där hon enligt egen dator/klocka snittade 44km/h på 19 km och vann relativt stort! det känns som hon blivit ett par snäpp bättre de senaste månaderna och hoppas verkligen hon inte sjabblas bort i VM-uttagning där jag hoppas dom detta år sänder 6 tjejer!!!!? På denna VM-bana (en lång backe på varvet som körs 8ggr tror jag det var.) rankar jag Karin som tredje tjej i Sverige för tillfället. Kan hon få vara frisk o skadefri kan Karin överaska rejält även om hon naturligtvis får agera hjälpryttare! Det vore kul om även Emilia får åka VM, vilket hon bör ha en stor chans till efter sin SM-åkning!

PS Karin kommer i nästa vecka tävla i Etapploppet Trophee D'Or för ElkHaus/?

Skrivet av: Therése Hultquist Inlagt: 2008-08-22 kl 08:04
Cyklist SÖKES!!!

Är Du intresserad av att få ordentlig inomhusträning höst,vinter och vår?
Vi söker instruktörer till spinning (cykling) på Träna Lätt!
Om jag själv vore cyklist (vilket jag inte är...) skulle jag se detta som ett perfekt komplement till den ordinarie utomhusträningen!
Du får givetvis träningskort och kan träna även andra former av träning hos oss - styrketräning, boxcise, pilates, core m.m.

Är Du intresserad av att veta mer eller komma på audition så maila tezz800331@hotmail.com eller kontakta mig (Therése) på Träna Lätt 019-121251.

Uttagning av instruktörer sker löpande genom audition

Audition går till på följande vis:
- Du visar under 15 minuter upp hur Du skulle lägga upp ett pass
- Vi vill se konditionsdelen av ett pass (ej uppvärmning, styrka och stretch)
- Musik kan Du välja att själv ha med Dig eller så finns aeromix-skivor att låna om Du ej har tillgång till skivor.
Efter Ditt framträdande får Du en kort feedback. Du får möjlighet att presentera Dig själv, samt lämna CV.


För mer information kontakta Therése på 019 – 12 12 51
tezz800331@hotmail.com
Träna Lätt SPORTZONE
Storgatan 13-15
703 61 Örebro

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-20 kl 21:11
Nu finns startlistor och PM för Värnamo på intranätet

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-20 kl 21:11
Info som kommit till klubbmejlen

PRESSMEDDELANDE! 08-08-19


SM i MTB-Marathon avgörs i samarbete med Bockstensturen!

Efter att Åsarna IK blev tvungna att ställa in sitt SM-arrangemang har Varbergs Mountainbike Klubb snabbt jobbat fram en positiv lösning för svenska MTB-cyklister och Svenska Cykelförbundet.

”Med mycket kort varsel har Varbergs Mountainbike Klubb på ett engagerat sätt sett till så att vi även i år får kora Svenska Mästare i MTB-Marathon för både dam- och herrseniorer, dam- och herrjuniorer samt veteraner 30 och 40” uppger Björn Stenberg, arrangemangsansvarig på Svenska Cykelförbundet. ”Att nu SM blir av är viktigt för alla som sysslar med cykel eftersom mountainbike är den viktigaste rekryteringskällan till all cykelsport” berättar Björn och fortsätter, ”och därför är det extra roligt att både Långloppscupens sista och avgörande deltävling och SM kan avgöras vid samma tillfälle. Till nästa år hoppas vi även att vi har SM-klasser i alla veteranklasser, något som känns som naturligt då vi trots allt har tävlande även i dessa,” avslutar Björn.

Bockstensturen arrangeras i år den 30 augusti. För mer information, vänligen besök www.bockstensturen.nu

För att få delta i SM klasserna, dam- och herrseniorer, dam- och herrjuniorer och herrveteraner 30 och 40, krävs det att man dels är ansluten till en förening och dels att man har en årslicens. Det går även bra att efteranmäla sig till SM fram till kl. 09.45 den 30 augusti.

Björn Stenberg Ulf Dovemark
070-255 84 45 070-558 55 78
Svenska Cykelförbundet Bockstensturen/Varbergs Mountainbike Klubb

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-18 kl 19:16
Som vanligt på torsdagar är huvet inte riktigt med.Det är start på lördag kl. 8 vid klubblokalen och ingenting annat. Alla typer av cyklister är ju också välkomna. Motionär, elit, junior m.fl.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-18 kl 18:44
Tror att din form håller i sig Ola och välkommen hem. Vad sägs om ett distanspass i slutet på veckan Vore kul om korsetcyklisterna ställer upp på en randonnörtur på 20 mil lördag morgon kl. 7 vid klubblokalen. Det vore väl en fin säsongsavslutning för oss veteraner. Börje har arrangerat en mycket trevlig bansträckning som denna gång avnjutes i de södra länsdelarna. Fikastoppen är legio och kan med fördel intagas både en och två gånger. Gör gärna en föranmälan till Börje. Det brukar bli lite fika i klubblokalen efter turen med därtill hörande smörgås och kaffe.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-08-18 kl 17:39
Imponerande Frank, och bra kört av er övriga också i Granhed!

Själv har jag tränat med min sambo (Karin Aune) i ca 10 dar i Graz Österike där hon för närvarande bor. Berg o kullar med branta backar och små fina asfaltsvägar överallt samt 25-30 grader. Träningen kördes i 4 dagars block (4+4+5+1,5-2tim), och i ett av 4 timmars passen var kvalitetsträning inlagt (tung kadens i ett block och i det andra blocket partempo (4x10min) där jag höll på att bli avhängd på hjul en gång. "vi hade båda två linjecyklar").

Känner mig i toppform nu men tävlingsmotivationen är inte så stark för närvarande!

syns o hörs!


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85