Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-09-23 kl 15:58
Nuuuu börjar folkesson mörka inför km!!!

Skrivet av: Igen igen Inlagt: 2008-09-23 kl 13:00
Om man vill se linjeloppsavslutningen för H40 m.m så kolla in www.veteranklungan.nu

Ola

Skrivet av: Ola igen! Inlagt: 2008-09-22 kl 21:35
Är det nån som undrar fick jag en bronspeng på linjet!

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-09-22 kl 21:33
Jag har åkt på en kraftig förkylning,står över tempot. Hoppas på km men då med reducerad kraft.

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2008-09-22 kl 21:32
Haj svajs!

Lovade i ett svagt ögonblick att skriva om Svealands (racer) som gick kring Gesunda o Sollerön helgen som gått.

Jag o Frank Kierek (stavar jag fel så ber jag om ursäkt) bilade upp på lördagen till tempoloppet som startade nere i gesunda by och gick mot leksand och vände tillbaka förbi starten för att avslutas med 2-3km uppför till Skidliftarna (som var i full gång eftersom det kördes downhilltävlingar i slalombacken). Jag fick till ett bra tempolopp även om pulsen gick ner 3-5 slag på hemvägen, men lyckades i alla fall bli 2:a efter en fredrikshovare. Frank K (9:a) var nöjd han med, endast 2.15 efter mig o 2.35 efter segraren trots att sista kilometrarna inte direkt passade honom. (han hade i alla fall tagit ut sig ordentligt det var jag vittne till vid målet).

Linjeloppet på Söndan där vi i H40 körde som egen klass med ca 30 cyklister till start. Loppet började relativt lugnt med 1,5 utför från skidliftarna i Gesunda därefter mot Mora. Banan gick sen in mot Vinås - Sollerån - Gesunda (dock ej upp till skidliftarna förren vid målgången efter 3 varv). Det förekom en hel del stötar som Frank K m.fl oftast jagade in i början. Men det var inte förrän på 2:a varvet som det blev lite mer allvar och i en stöt där jag ändå var hyfsat med fick jag ge mig och backa ner i klungan o vila samt hoppas på att det skulle gå ihop igen, vilket det gjorde. straxt efter stack tempo 3:an iväg själv o fick ett par hundra meter. Därefter fick tempo 4:an tillsammans med en Sandvikenåkare ge sig iväg, dom fick snabbt 200m, så jag gick upp för att sätta upp tempot o klungan fick fart igen. jag la mig en bit ner i klungan, men efter 2 min stannade det upp, då stötte jag o kom iväg själv. Jag var återhämtad då så jag kom ifatt dom första 2 efter ca 1km. Vi började växeldra främst jag o tempo 4:an ECI:are o kom snart ifatt tempo 3:an (brudpiga). precis när vi kom ikapp Brudpiga 3:an hade en annan brudpiga lyckats stöta ikapp oss (klungan var i detta skede nära oss ca 100m men vi fortsatte o kom fram till Solleröbacken. I denna backe lyckades en andra ECI are gå loss o kom ifatt oss nån kilometer senare. därefter slocknade klungan o vi 5 samarbetade väl ända fram till målbacken, där det gick lugnt ända fram till de sista 200-300m. Det visade sig tyvärr då att benen inte räckte till för segern. Ettan o tvåan hade dock ej kört tempot dagen innan o hade förmodligen fräschare ben än jag. Frank K blev 10:a av 20 fullföljande trots den olämpliga avslutningen för hans del, vilket var strongt gjort!

En Seger blev det dock denna dag för en före detta Örebrocyklist, nämligen Andreas Stillingefors som han hette i denna helg (Nån skämtsam person hade anmält honom i namnet (Stiligefors). Han spurtbesegrade sina 2 utbrytarkompisar o blev Svealandsmästare, grattis!!!

Jaha nu är det bara KM o Cykelcross i Kumla kvar kanske innan skidorna tas fram??

Hare!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-09-22 kl 20:59
Kanske lite uppvärmning inför km tempo.. Om det är någon som är intresserad.Imorgon tisdag tänkte jag att köra kilstempot ca kl 1800 så häng på ni som kan Är perfekt väder för detta Kanske det kan kanske bli nya personliga rekord eller????????

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-22 kl 14:18
Motionsavslutet ”Karl Axels minne” genomfördes under söndagen av ca: femton cyklister. 75 kilometer i vackra omgivningar och på skapliga vägar. En fuktig dimma kändes understundom som regn den första etappen mot Hallsberg. Humöret i gruppen var dock på topp och det konverserades glatt de två timmar cyklisterna tog på sig för att fullfölja loppet. Inga insidenter och ett relativt lugnt tempo förstärkte mysfaktorn. Bubbens traditionella ”rondellryck” i Byrsta resulterade inte i något utan klungan var väl samlad vid målgången. Börje hade också infört regeln att ingen får kaffe förrän sista man är i mål.
I klubblokalen dukades det upp med dubbla smörgåstårtor, kaffe och eftersnack. Än en gång ett mycket trevligt arrangemang av klubben och som uppskattas högt av deltagarna.

Skrivet av: Josef Holler Inlagt: 2008-09-22 kl 13:14
Är det någon från Örebrocyklisterna som skall åka till Italien och titta på VM, jag är intresserad av samåkning i så fall. Skriv i så fall ett inlägg så kontaktar jag vederbörande.

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-09-20 kl 19:47
fick en rapport av ola från svealandsmästerskapen i mora.dagens tempolopp (30 km tror jag)gav en silverpeng till ola och en nionde plats för frank,bra kört boys!!!

Skrivet av: adde Inlagt: 2008-09-20 kl 19:32
Snart är tävlingarna slut då kommer vi tillbaka;)

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-20 kl 14:08
Tre cyklister samlades vid korset idag för några mils trampande. Det var undertecknad, Micke S. och den legendariske fyrfaldige svenske linjemästaren fyra år i rad 1959-1962, Owe Adamsson. Det dröjde några kilometer innan man kände igen honom. Riktigt kul att han dök upp. Hoppas det blir fler gånger i och med att han nu också bosatt sig i Örebro igen.
Vi körde omkring på småvägar i västernärke. Micke och jag planerade ett fikastopp i Hallsberg. Owe A. fortsatte hemåt. Efter pausen blev det raka vägen mot Örebro. Tio mil i vackert höstväder där till och med solen tittade fram några minuter. Det börjar bli tunt med deltagare under helgernas distanspass. Var är alla? Har det bildats fraktioner på andra håll månne?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-16 kl 07:34
Ser att en herr Fredrik säljer visir till tempohjälm för 400:-
Cykelcity har gula/vita visir som kostar 250:-

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-10 kl 18:23
Tackar för det PN Thell! Hoppas motivationen infinner sig!!?

PS Grattis till VM-platserna Karin o Emilia, kör hårt!

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-09-10 kl 17:48
Jag har anmält Frank och Ola till svealand. Lycka till!!!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-09-09 kl 07:48
Frank o alla andra>>Det finns en anmälningsfunktion för Svealands upplagd på intranätet.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-09-08 kl 20:48
Blir det någon gemmensam anmälning till svelads mästerskapen eller fixar vi detta själva ????????????Börjar bli ont om tid

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-09-08 kl 14:19
Trettio mil denna regniga helg inger respekt herr Torstensson.
Min söndag ägnades åt att försöka tappa racerramen från vatten.
Begriper inte var vattnet tränger in. Men håller man cykeln upp och ner meddelst ett frekvent skakande så droppar det lite här och där och efter några timmar är den tom. Undrar om kolfibern har nån kappiläregenskap? En rak analys av någon expert mottages med tacksamhet.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-07 kl 19:51
Ja det stämmer Micke! Idag var jag herre på täppan vid korset (ensam) och kunde göra vad jag ville! Norrut hade vi åkt så mycket innan så va katten tänkte jag, jag kör rundan via Laxå till Askersund o fikar där och känner jag mig hyfsad så kör jag zinkgruvan hem eftersom jag var spänd på hur det känns att köra åt det hållet! 3 tim blankt till tutingen (fiket) och kände mig ok blötan försvann efter 1 tim o jag hade torra vägar ända till Lerbäck/Åstorp där örebrodimman slog till igen. Så 5.46 och 18 mil är väl lite för fort kanske 127 i snittpuls men det är väl ändå hyfsat inom gränserna, men jag sover nog gott i natt!!

Skrivet av: micke s Inlagt: 2008-09-07 kl 19:14
Det kanske är cykelåkning på sporten ikväll 20:30.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-06 kl 22:13
12 mil idag, fika i Nora 1 timme hem i ljummet regn, kändes relativt skönt! Vi som var ute var undertecknad (övertecknad?), Peter E, Håkan F samt Viktor!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-09-05 kl 13:31
På klubbträningen igår blev jag rastad av Oskar Nilsson och Mattias Dahlberg. Vi körde 6 st hårda till stenhårda pizzabackar (Garphyttan) utan pizza emellan intervallerna. Jag kände mig väl ok dom 5 första men tog ett järntag för att gå ikapp oskar i slutet av den intervallen. Nästa intervall skulle jag dra men jag kände på en gång att det inte gick så fort, var helt mjölksyraknäckt denna intervall. Hoppas det går bra för Oskar på kortSM på lördag, han verkar åtminstone vara i god höstform!!

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-08-31 kl 20:12
Passade på att vinna SM i MTB-Maraton i Varberg i lördags när H 50-favoriten Benny Andersson var på VM i Frankrike (han blev 3:a). Det susade fint i både bokskogar och hjul i nästan löjligt vackert väder. Eftersom jag inte gärna anstränger mig mer än vad som behövs valde jag även denna gång hårt pumpade, snabbrullande däck (Conti Twister) vilket var ett lyckodrag. Den långe cykelhandlaren (Johan G på Uno F) hade glömt sulorna till karbon-pjucken och hade en tuff resa runt på sin cyclocross. Den något kortare (Magnus P på Norra) fick nån slags hammare efter 90km, men tog sig i mål efter några koppar kaffe som 12:a i H30. I Elitklassen bröt Mattias Bergqvist och Ola Hellström blev 15:e.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-08-26 kl 08:44
En liten berättelse om helgens veterantävlingar i ljusdal..Började lördagen med en tempotävling över 3mil där sjöqwist vann i överlägsen still.Och därmed veterancupen totalt i H-40 .Jag gratulerar.Pejja körde de 3milen mycket bra och slutade 7a undertecknad körde allt vad han kunde och kom in på en blygsam 15 plac ( Fattar inte att det ska va så svårt att köra tempo.Efter lördagen så väntade linjetävlingen som skulle gå på en bana som liknade ja vad vet jag backar det var bara förnamnet 5gånger ånnaboda typ .starten gick första varvet lite problem i backen eftersom vissa ej kunde hålla sig i skinet.Varv 2 stora problem i backen släppte 100 meter men kunde jobba ikapp klungan .pejja var stark satt med i klungan t o skrattade .Varv 3 godnatt i backen körde sedan i egen takt och slutade drygt 10minuter efter klungan i mål. pejja gjorde en fin insats och slutade 4 i tävlingen.. --En riktig genomkörare för framtida tävlingar tyckte undertecknad efter helgen.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-25 kl 20:21
Nu finns PM och startlisor för Svanesund på intranätet

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-08-23 kl 22:10
Grattis till Mikael Sjökvist som vann H40 tempot idag i Ljusdal och därmed även vann totalt H40 klassen i år i själva cupen!

Stort Grattis!!!

(själv har jag kört 21mil så långt har jag inte kört sen Vätternrundan kan det vara 5-7 år sen kanske, så mina ben är relativt möra men jag ska ta mig till korset i morgon ändå!)

På tal om tempo så körde min sambo Karin Aune ett sådant idag nationellt i Österike där hon enligt egen dator/klocka snittade 44km/h på 19 km och vann relativt stort! det känns som hon blivit ett par snäpp bättre de senaste månaderna och hoppas verkligen hon inte sjabblas bort i VM-uttagning där jag hoppas dom detta år sänder 6 tjejer!!!!? På denna VM-bana (en lång backe på varvet som körs 8ggr tror jag det var.) rankar jag Karin som tredje tjej i Sverige för tillfället. Kan hon få vara frisk o skadefri kan Karin överaska rejält även om hon naturligtvis får agera hjälpryttare! Det vore kul om även Emilia får åka VM, vilket hon bör ha en stor chans till efter sin SM-åkning!

PS Karin kommer i nästa vecka tävla i Etapploppet Trophee D'Or för ElkHaus/?


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86