Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-08-26 kl 08:44
En liten berättelse om helgens veterantävlingar i ljusdal..Började lördagen med en tempotävling över 3mil där sjöqwist vann i överlägsen still.Och därmed veterancupen totalt i H-40 .Jag gratulerar.Pejja körde de 3milen mycket bra och slutade 7a undertecknad körde allt vad han kunde och kom in på en blygsam 15 plac ( Fattar inte att det ska va så svårt att köra tempo.Efter lördagen så väntade linjetävlingen som skulle gå på en bana som liknade ja vad vet jag backar det var bara förnamnet 5gånger ånnaboda typ .starten gick första varvet lite problem i backen eftersom vissa ej kunde hålla sig i skinet.Varv 2 stora problem i backen släppte 100 meter men kunde jobba ikapp klungan .pejja var stark satt med i klungan t o skrattade .Varv 3 godnatt i backen körde sedan i egen takt och slutade drygt 10minuter efter klungan i mål. pejja gjorde en fin insats och slutade 4 i tävlingen.. --En riktig genomkörare för framtida tävlingar tyckte undertecknad efter helgen.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-25 kl 20:21
Nu finns PM och startlisor för Svanesund på intranätet

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-08-23 kl 22:10
Grattis till Mikael Sjökvist som vann H40 tempot idag i Ljusdal och därmed även vann totalt H40 klassen i år i själva cupen!

Stort Grattis!!!

(själv har jag kört 21mil så långt har jag inte kört sen Vätternrundan kan det vara 5-7 år sen kanske, så mina ben är relativt möra men jag ska ta mig till korset i morgon ändå!)

På tal om tempo så körde min sambo Karin Aune ett sådant idag nationellt i Österike där hon enligt egen dator/klocka snittade 44km/h på 19 km och vann relativt stort! det känns som hon blivit ett par snäpp bättre de senaste månaderna och hoppas verkligen hon inte sjabblas bort i VM-uttagning där jag hoppas dom detta år sänder 6 tjejer!!!!? På denna VM-bana (en lång backe på varvet som körs 8ggr tror jag det var.) rankar jag Karin som tredje tjej i Sverige för tillfället. Kan hon få vara frisk o skadefri kan Karin överaska rejält även om hon naturligtvis får agera hjälpryttare! Det vore kul om även Emilia får åka VM, vilket hon bör ha en stor chans till efter sin SM-åkning!

PS Karin kommer i nästa vecka tävla i Etapploppet Trophee D'Or för ElkHaus/?

Skrivet av: Therése Hultquist Inlagt: 2008-08-22 kl 08:04
Cyklist SÖKES!!!

Är Du intresserad av att få ordentlig inomhusträning höst,vinter och vår?
Vi söker instruktörer till spinning (cykling) på Träna Lätt!
Om jag själv vore cyklist (vilket jag inte är...) skulle jag se detta som ett perfekt komplement till den ordinarie utomhusträningen!
Du får givetvis träningskort och kan träna även andra former av träning hos oss - styrketräning, boxcise, pilates, core m.m.

Är Du intresserad av att veta mer eller komma på audition så maila tezz800331@hotmail.com eller kontakta mig (Therése) på Träna Lätt 019-121251.

Uttagning av instruktörer sker löpande genom audition

Audition går till på följande vis:
- Du visar under 15 minuter upp hur Du skulle lägga upp ett pass
- Vi vill se konditionsdelen av ett pass (ej uppvärmning, styrka och stretch)
- Musik kan Du välja att själv ha med Dig eller så finns aeromix-skivor att låna om Du ej har tillgång till skivor.
Efter Ditt framträdande får Du en kort feedback. Du får möjlighet att presentera Dig själv, samt lämna CV.


För mer information kontakta Therése på 019 – 12 12 51
tezz800331@hotmail.com
Träna Lätt SPORTZONE
Storgatan 13-15
703 61 Örebro

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-20 kl 21:11
Nu finns startlistor och PM för Värnamo på intranätet

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-20 kl 21:11
Info som kommit till klubbmejlen

PRESSMEDDELANDE! 08-08-19


SM i MTB-Marathon avgörs i samarbete med Bockstensturen!

Efter att Åsarna IK blev tvungna att ställa in sitt SM-arrangemang har Varbergs Mountainbike Klubb snabbt jobbat fram en positiv lösning för svenska MTB-cyklister och Svenska Cykelförbundet.

”Med mycket kort varsel har Varbergs Mountainbike Klubb på ett engagerat sätt sett till så att vi även i år får kora Svenska Mästare i MTB-Marathon för både dam- och herrseniorer, dam- och herrjuniorer samt veteraner 30 och 40” uppger Björn Stenberg, arrangemangsansvarig på Svenska Cykelförbundet. ”Att nu SM blir av är viktigt för alla som sysslar med cykel eftersom mountainbike är den viktigaste rekryteringskällan till all cykelsport” berättar Björn och fortsätter, ”och därför är det extra roligt att både Långloppscupens sista och avgörande deltävling och SM kan avgöras vid samma tillfälle. Till nästa år hoppas vi även att vi har SM-klasser i alla veteranklasser, något som känns som naturligt då vi trots allt har tävlande även i dessa,” avslutar Björn.

Bockstensturen arrangeras i år den 30 augusti. För mer information, vänligen besök www.bockstensturen.nu

För att få delta i SM klasserna, dam- och herrseniorer, dam- och herrjuniorer och herrveteraner 30 och 40, krävs det att man dels är ansluten till en förening och dels att man har en årslicens. Det går även bra att efteranmäla sig till SM fram till kl. 09.45 den 30 augusti.

Björn Stenberg Ulf Dovemark
070-255 84 45 070-558 55 78
Svenska Cykelförbundet Bockstensturen/Varbergs Mountainbike Klubb

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-18 kl 19:16
Som vanligt på torsdagar är huvet inte riktigt med.Det är start på lördag kl. 8 vid klubblokalen och ingenting annat. Alla typer av cyklister är ju också välkomna. Motionär, elit, junior m.fl.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-18 kl 18:44
Tror att din form håller i sig Ola och välkommen hem. Vad sägs om ett distanspass i slutet på veckan Vore kul om korsetcyklisterna ställer upp på en randonnörtur på 20 mil lördag morgon kl. 7 vid klubblokalen. Det vore väl en fin säsongsavslutning för oss veteraner. Börje har arrangerat en mycket trevlig bansträckning som denna gång avnjutes i de södra länsdelarna. Fikastoppen är legio och kan med fördel intagas både en och två gånger. Gör gärna en föranmälan till Börje. Det brukar bli lite fika i klubblokalen efter turen med därtill hörande smörgås och kaffe.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-08-18 kl 17:39
Imponerande Frank, och bra kört av er övriga också i Granhed!

Själv har jag tränat med min sambo (Karin Aune) i ca 10 dar i Graz Österike där hon för närvarande bor. Berg o kullar med branta backar och små fina asfaltsvägar överallt samt 25-30 grader. Träningen kördes i 4 dagars block (4+4+5+1,5-2tim), och i ett av 4 timmars passen var kvalitetsträning inlagt (tung kadens i ett block och i det andra blocket partempo (4x10min) där jag höll på att bli avhängd på hjul en gång. "vi hade båda två linjecyklar").

Känner mig i toppform nu men tävlingsmotivationen är inte så stark för närvarande!

syns o hörs!

Skrivet av: Lasse Inlagt: 2008-08-18 kl 12:59
Grattis Frank bra kört

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-18 kl 07:45
Ruggigt vilken ödesmättat stämning det såg ut på prisutdelningen i Granhed. Två personer mitt i skogen och
en prispall, som tagen från det forna öst.
Nu vet jag att det var mycket mer människor runt omkring. Förmodligen kände de sig rädda att gå nära den store Frank

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2008-08-17 kl 23:46
Stort GRATTIS Frank!!

Kan också berätta att det var invasion av Örebrocyklister i Dalarna på lördagen. Vasa Trampet som kördes för 14:e gången har lockat ca 300 startande på den långa banan och på startlinjen fanns 14 Örebrocyklister vilket är rekord. Banan är 140 km och ganska krävande och som vanligt var det många duktiga cyklister med. Snabbast av de våra var inte oväntat Sven-Erik Vik som hängde med tätgruppen fram till Evertsberg efter 94 km och kom i mål efter ca 3.30. Ca 30 min senare kom en grupp med bl a Ulf Brandt, Mikael Nornvik, Lars-Erik Persson, Peo Linder och Christer Björk.

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-08-17 kl 20:47
Nu finns det idolbilder i fotogalleriet från priscermonin efter Granheds linje.

Undertecknad hade en fantastisk dag i utbrytning (ca 6mil) för att sedan få hammaren med en sistaplacering som konsekvens. /pnt

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-08-17 kl 20:01
Det var väl valda ord ifrån dig peter .Som jag är väldigt tacksam för att du framförde på forumet.Jag kan säga så här att det var en otrolig känsla att få vinna ett linje lopp som jag inte hade räknat med. Att få vara först på mållinjen vem kunde tro detta innan start ?? .För man är ju en nybörjare i leken..SÅÅÅ detta kommer jag att ta med mig till nästa säsong.Men nu är det ljusdals veterancup som gäller OOch vi hoppas att Micke tar hem den stora trofén i veterancupen .,Hem till Örebro.Så vi andra får blodad tand innför nästa säsong .EELLEERR vad säger NNII???

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-17 kl 16:26
Veteranerna har tävlat i Granheds tvådagas denna helg. Prolog, linje och tempo var diciplinerna. Mycket vatten på banan under lördagen. Regnet vräkte ner på vissa platser.
Frank Kierek som debuterat i år i H-40 segrade på linjeloppet under gårdagen. Örebroarna körde mycket smart och hade folk med i alla utbrytningar. Klungan var väl samlad i den sista branta utförskörningen innan mål. Kierek seglade ifrån redan där och kunde när det började gå uppför, med konserverade krafter ”give the iron” och ta spurten med ett par cykellängder. Mycket taktiskt och fin körning av dessa ”gubbar” Det var över 50 deltagare i H-40 klassen.
Micke Sjögvist leder för närvarande cupen i H-40. När en tävling återstår skiljer det bara tre poäng till tvåan. Det finns ett par bilder i fotogalleriet. Minneskortet pajade så det blev inte fler.
Övrigas resultat finns på Granheds if hemsida.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-08-14 kl 20:05
Börje: Tack så hjärtligt för inbjudan till avkoppling den 23! Tyvärr är jag den dagen strängt upptagen av en rejäl födelsedagsskiva som kommer att kräva sin man - men jag hade gärna kopplat av lite om jag haft möjlighet!

Skrivet av: Börje Inlagt: 2008-08-14 kl 10:43
Håkan -> Kanske 20 mil på landsväg den 23:e skulle vara en ren avkoppling, för att få lite omväxling i cyklandet??

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-08-13 kl 22:06
Tänkte bara meddela att jag inte skämde ut örebrotröjan på Finnmarksturen; en 2:a plats i H50 och 39:a totalt efter en förlorad spurtstrid mot Andreas Wahlstedt. Som vanligt välarrangerat och svinjobbigt. Nu ser vi fram mot 10 mil Hallands-lera (Bockstensturen) den 30 aug.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-08-13 kl 21:07
Info angående tävlingar

Arrangören av Moracet i Töreboda den 17 augusti meddelar att tävlngen är inställd.


Åsarna IK meddelar att de tyvärr tvingas ställa SM-tävlingen i Marathon p g a problem med markägare och jaktlag. Någon annan arrangör finns inte varför årets mästerskap utgår ur programmet.

Med vänlig hälsning
Svenska Cykelförbundet

Skrivet av: Annie Inlagt: 2008-08-10 kl 20:50
Vilken framförhållning Anders! ;p Nu cyklade jag ju ensam i regnet i alla fall idag :p Var det någon annan som dök upp?

Skrivet av: Anders M Inlagt: 2008-08-10 kl 09:18
Jag kommer till korset idag söndag.

Skrivet av: Annie Inlagt: 2008-08-08 kl 23:24
Är det någon som tänker dyka upp vid korset i helgen? Skulle vara roligt med lite sällskap! :)

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-08-05 kl 22:37
Nordiska Mästerskapen i Sigtuna
I H55 klassen där jag deltog var det bra fart, 39 i snitt på 18 gubbar. Kände mig pigg under hela loppet och var med i täten och dödade små atacker. Försökte gå loss men fick ingen hjälp.Gick tillbaka och åkte energisnålt på andras bekostnad hi hi. Drog igång spurten för tidigt och var mör före mål då klungan åkte förbi. Ett trevligt lopp med många starka Norrmän och Finnar. Segrade gjorde Landslags mannen Lennart Pettersson.

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2008-08-04 kl 12:43
Kort rapport från linjeloppen i Nordiska (Sigtuna).

Vädret var strålande sol och relativt varmt!

I min klass H40 gick SM mästaren Peter Johansson iväg redan efter ca 3,5 mil av 14 mil. Ensam körde han ifrån klungan 7,5 min där främst ett par stackars norrmänn försökte hämta hem honom. Han körde dock 10 mil själv med ett snitt på 41 -42 km/h så det är bara att applådera. Själv var jag sliten i slutet och hade väl inte någon riktig ork att köra hårt. Var för långt bak när det var 1km kvar dessutom och blev 11:a, alltså 1 placering sämre än på tempot, inte vad man trott innan helgen! Är i all fall mycket glad över mitt bästa tempolopp i karriären i lördags.

PN Thell var i princip med huvudklungan i H30 in till mål släppte dock ett par km från mål. Han kände väl sig rapp i början men tröttnade mot slutet liksom jag gjorde!

Skrivet av: Far o Son Nilsson Inlagt: 2008-08-03 kl 20:31
Med cykelskorna fortfarande blöta efter gårdagens ösregnande så var det dags att satsa på ett torrare koncept. Idag så blev det därför regnmolnsslalom från korset. De två startande var återigen Nilssönerna. Genom att syfta och svänga så åkte vi som regel under en av de få blåa fläckar som himlen bestod med idag. Satsningen höll genom Fjugesta - Tångeråsa - Östansjö och till Hallsberg där vi med minsta möjliga marginal lyckades rädda oss in på ett fik. Ett något mindre stressigt återtåg genom Sannahed o Ekeby Almby höll fötterna torra även här. Summerat 90 km, med en del kvalitativa inslag kanske kan vara ett vinnande koncept även om pappa Nilsson höll på att bli avställd flera gånger när vi flydde från annalkande surmoln.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86