Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Ola T Inlagt: 2008-07-21 kl 17:06
De som nått den åtråvärda statusen veteran är välkomna till mig från o med kl 11 nu på onsdag för att titta på den avgörande bergsetappen till Alp de Huez. Det går bra att komma senare på dan för dom som vill. Jag bjuder på tilltugg och lättdricka ta gärna med egen dryck! kontakta mig på 019 / 16 81 32 eller 019 /32 00 16 mvh Ola. PS vi kanske ses i morrn bitti?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-21 kl 12:15
I morgon tisdag är det dags igen för Grytthytteturen. Ola T. och
jag önskar att fler kommer med. Vädret ska bli fint.
Samling vid Mellringerondellen kl. 9.00 Sträckan är ca 16-18 mil.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-07-19 kl 18:03
Hjälmaren runt imorgon söndag ..samling kl 10 tottas sport.OM det är någon som är intresserad

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-19 kl 15:21
Under en period har jag försummat att blidka punkaguden. Sånt straffar sig. Det blev två punkteringar idag. Den ena 200 m från kaféet i Fjugesta. Den andra under fikapausen.
Mina offer brukar bestå i att jag går fyra varv runt pendlaröket och rabblar nåt lämpligt mantra ex.vis Continental, Continental några gånger. Det räcker för upp till tre veckors
cykling utan att tappa luften.
Frodde, Fred, PNT, Micke och Matthias var resten av gänget som drog iväg kl 10 från korset med sikte på Hallsberg, Viby, Tångeråsa, Fjugesta. Lite motvind på väg ut men efter vändningen i Viby fick vi den i ryggen samtidigt som den tilltog. Fred, verkar vara i kanonform, och gasade på ordentligt mot fikastoppet . Vi delade på oss under hemresan. PNT och jag körde över Lanna, Garphyttan och dom andra tog en rakare väg. Inte en regndroppe på oss idag trots de hotande tunga molnen runt omkring. Tror att vi avverkade cirkus tio mil.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-07-19 kl 14:07
Det är SM-vecka i Norberg för mountainbikeåkarna så jag passade på att vädra Örebro-tröjan. Det blev silver i Tempo och XC i klass H 50. Tyvärr var jag ende deltagare från ÖC, men Almby hade flera åkare på plats, bla Sara Backlund som tog en fin andraplats i d jun-klassens tempolopp.

Apropå Finnmarksturen så rekommenderar jag en start om ni inte provat på det tidigare - bra bana, välarrangerat och många kilometer för startavgiften.

Skrivet av: Finnmarksturen Inlagt: 2008-07-17 kl 16:10
Så var det dags för Finnmarksturen i Ludvika den 5:e deltävlingen i Långloppscupen. Som bekant så genomförs Turen på ett tidigare datum i år, detta på grund av omständigheter som vi inte råder över. Årets datum är för Stora Turen 9 augusti och Lilla Turen 10 augusti. Sista anmälningsdag innan förhöjd avgift 30 juli respektive 1 augusti.

Så här 4 veckor före start är banan provkörd och är som vanligt i högsta klass. Apropå klass, Finnmarksturen genomförs i år med klassindelning enligt LL-Cupens klassindelning, även motionsklasser för Herr och Dam. Lilla Turens klassindelning är som tidigare från Knatte upp till P/F 15-16. De två nya klasserna Stödhjul och Trehjuling som infördes 2007, och som blev oerhört uppskattade av både barn och publik kommer att arrangeras även i år. Tyvärr så har vi tvingats att lägga Provturen på is, vi hoppas att den kan komma tillbaka igen till nästa år.

Besök gärna vår hemsida www.finnmarksturen.com där kan du läsa mer om tävlingen och även anmäla dig. Så varmt välkomna till Finnmarksturen 2008 önskar tävlingsorganisationen.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-15 kl 18:13
Vi var sju personer som körde iväg från Mellringe imorse. Tony E. hängde på från Nora. Ett kort stopp vid macken där för att fylla flaskor. Under de följande sju milen fanns inga möjligheter till tankning om man inte knackat på hos någon bonde eller så. Riktig ödemark, men vackra vyer och fina vägar. Frodde fick problem och beslöt att vända efter fem mil. Leif gjorde honom sällskap och de fikade så småningom i Nora. Vi andra pumpade på i god fart. Motvind och en del tunga backar mot Hällefors kändes i stjälkarna. Viktor F. tog förningar ofta och var oerhört stark på slätdraget. Grabben är ju lång också så det kändes fint att ligga efter honom på rullen. När så småningom konditoriet Kringlan i Grythyttan intogs blev dom av med både räkbaquetter, bakelseer, blåbärsbullar och kaffe. Anders M. var för dagen inte riktigt stadd vid kassan så vi salade ihop likvida medel så att också han kunde lura den fula hammargubben att slå till. Från Grythyttan är det sju mil hem och Håkan F. började
dragjobbet. PNT tog över och sen var det i princip Viktor som skötte borrandet. Nu gick det undan, riktigt fort. Nettolutningen mot Nora är nerför och med en kraftig medvind pinnade vi
på ordentligt. Uppåt femtio km/tim ibland. Fullt snurr med 53-12. En skön känsla när det går riktigt fort och man känner att kraften räcker till. Vid Mogetorp stannade vi till någon minut.
Håkan F. fortsatte dock och körde själv till Mellringe där han inväntade sonen för sällskap hem. Sträckan idag blev väl ca: 18 mil för del flesta.

Skrivet av: Carina M Inlagt: 2008-07-15 kl 17:41
Jag har lagt ut lite bilder från årets U6 i Tidaholm i fotogalleriet.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-14 kl 15:44
Frodde, Leif och jag tänker cykla till Grythyttan via Hällefors imorgon. Vi tänkte träna våra små mitokondrier vilket betyder att
det blir lugnt tempo, inte över 30 km/tim. Vädret ska bli bra och
det underbart fina fiket i Grythyttan har säkert bullat upp med
läckerheter. Vore kul om fler ville vara med. Vi startar kl. 9.00
från Mellringerondellen.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-07-13 kl 20:09
Askersund via Mariedamm idag, starkt av 3 personer Fred Helgesson, Magnus Nilsson o jag. Vädret såg inte lovande vid 10 men efter en halvtimme vid Kumla kom solen som sken därefter hela tiden, dock stark motvind som vi dock fick hjälp av hem! Fred drog hårt till den hägrande fikan och Magnus var stabil som vanligt, imponerande av Fred o Magnus som inte tränar så där våldsamt mycket. I Askersund försökte Fred få fika i trädgårdsfiket, det var dock stängt (fiket som inte ligger vid torget eller vid vattnet för dom som vet!). Hem flöt det på bra i den (sneda medvinden), jag kände mig riktigt bra då o prövade en spurt på en slätraka efter Täby i medvinden (62km/h) det var snabbare än väntat, men bra medvind var det!!!

Kan även rapportera från det kuperade Etapploppet i Krasjna Lipa där Karin o även Emilia deltagit i mycket hård konkurrens trots att det bara är en 2.2:a . Karin har kört riktigt bra, tyvärr tappade hon kedjan på den 1:a etappen några km från mål när hon låg bland dom främsta, men på etapp 2 kom hon 7:a, och gjorde även förmodligen sitt bästa tempolopp (21km) någonsin, endast 1-(2 Vos) minuter efter specialister som Vos, Kupfernagel, Doppman Worrak m.fl. Karin Blev 16:de på tempot. Idag dock på sista etappen var hon i en grupp (som låg efter 2-4 utbrytare) som precis innan mål fick stanna vid jvg.spår. Dock började folk i gruppen börja rulla för tidigt o Karin hände på, så det var ca 20 pers. som diskades däribland Karin! Så kan det gå, men man lär så länge man lever. Emilia hade väl förmodligen inte den bästa formen i detta etapplopp och det fanns endast sågtandade etapper, dock totalt 26:a tror jag det blev!


Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-07-10 kl 10:16
Pressinformation från U6 Cycle Tour

Efter den olycka som skedde under den tredje etappen av U6 Cycle Tour fördes fyra cyklister med ambulans till sjukhus. Två personer fick lindriga skador och två fick medelsvåra skador enligt Kärnsjukhuset i Skövde. Cyklisterna kommer få ligga kvar för observation över natten.
Tävlingsledningen har besökt cyklisterna på sjukhuset och samtliga är vid gott mod. Cyklisterna har varken fått huvudskador eller frakturer.
Efter olyckan stoppades tävlingen bland annat på grund av att vägen var oframkomlig samt att omfattningen av skadorna inte var känd.
U6 Cycle Tour fortsätter under torsdagen med etapp 4 som är ett GP-lopp i centrala Tidaholm.
U6 Cycle Tour
Tävlingsledningen
Ytterligare information lämnas av tävlingsledare Thomas Rehn, 0709-352121

Skrivet av: micke.s Inlagt: 2008-07-05 kl 19:30
tog mig ett ordentligt rygglägespass idag. fem timmars efektiv tv tittning.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-05 kl 18:48
Fem cyklister ansåg att Vingåker var ett bra val för lite distansträning idag. Karin, Ola, Fred, Håkan och Peter. Håkan började med en punktering redan vid korset. Färden gick mot Mosås och vidare till Gällersta, Sköllersta, Askersby, Kilsmo, Brevens bruk, Högsjö. Håkan var pigg som vanligt och drog igång den traditionella fikaspurten när ett par kilometer återstod. Tyvärr så valde han än en gång fel fik så spurtpriset delades mellan Karin och mig, tror jag. Eftersom Karin skippade fikat blev det undertecknad som vann. Man fick njuta segerns sötma genom att få beställa bakelser först i kön. När vi suttit en stund dyker Janne Persson upp och gör oss sällskap. Han berättar en dråplig historia om den senaste vurpan som orsakades av att han krockade med en bäver! Den här gången klarade sig dock Persson med mindre blessyrer. Efter en halvtimme anländer Karin samtidigt som det börjar duggregna lite grann. Vi flyttar
inomhus och avvaktar en halvtimme till. Hemfärden gick sedan som på räls. Fina vindar i ryggen och solsken. För egen del blev det fem timmars effektiv cykling och femton mil distans idag.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-07-03 kl 22:33
Jag får tacka för alla gratulationer, det känns bra att äntligen få en medalj efter 2st 4:platser och 6 o 7 platser. Speciellt eftersom H40 klassen känns både som topp o bredd mässigt som hårdast i år!?

Jag undrar även om någon från SM fått med sig en snabbkoppling Mavic eller ev. såg en sådan drälla i cykelrummet på Scandic? I så fall kan ni höra av er till mig på tfn 019/168132 = mobilnumret, kan alltså även användas kvällstid!

Hare bra
Ola

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2008-07-02 kl 16:27
Någon som är semester- eller sommarlovsledig som är sugen på ett distanspass imorgon torsdag? Frodde och jag kör från rondellen i Mellringe kl. 9.00 i vackra sommarlandskap via Nora-Hjulsjö-Hällefors för en brakfika i Grythyttan. Sedan närmsta vägen hem. Totalt ca 17-18 mil. Välkomna att hänga på, så blir vi fler.

Skrivet av: Guy S Inlagt: 2008-06-30 kl 23:10
Stort grattis till Emilia och Ola!! Och grattis även till alla andra som deltog - vilka banor!
Guy

Skrivet av: Carina Inlagt: 2008-06-29 kl 23:05
Nu finns bilder frän Sollerön & SM i Falun i fotogalleriet

Skrivet av: Emma Inlagt: 2008-06-29 kl 16:55
hej, örebrocyklisterna ska väl tävla i U6 om en vecka. Bor alla "örebroare" tillsammans eller bor ni var för sig? Vart bor ni/eller de flesta av er?

kram E

Skrivet av: Per Inlagt: 2008-06-29 kl 08:46
Grattis!!!! Emilia och Ola till SM-medaljerna.

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-06-25 kl 17:25
5-6 mil, mellringe vägen mot närkes kil, sväng höger mot Billinge, sväng vänster för att komma till närkes kil. I NK sväng vänster för att sedan svänga höger efter ett par hundra meter. i nästa korning sväng h mot frösvidal. följ vägen för att komma till garphyttan. sväng höger vid affären och vänster i nästa korning för att åka mot Lanna. Sväng vänster i lannafors i riktning mot vintrosa. i vintrosa svänger du v mot latorp. I latorp sväng höger mot örebro på den nyasfalterade "grävevägen". Lycka till!!!

Skrivet av: Andreas Lundström Inlagt: 2008-06-24 kl 22:45
Hej Örebrocyklister!

Denna veckenda ska jag besöka Örebro (min dotter deltar för 3:e året i den stora fotbollsturneringen). Eftersom det blir en del väntan mellan matcherna så tänkte jag ta med racern för att få både träning och se lite av trakten.
Kan någon vänlig själ tipsa om ett par lämpliga rundor på ca 5-6 mil och en på ungefär det dubbla.
Tack på förhand!
Andreas Lundström, Bollnäs CK www.bollnasck.se

Skrivet av: Pinarello Inlagt: 2008-06-24 kl 21:25
Är det någon som tänkt köra nordjylland runt den 16 augusti. Jag och en kompis har våra funderingar.

Pinarello 070-5652422

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-06-24 kl 20:49
Läste detta från en Hisingencyklist...

“Hej alla cykelälskare!
Jag vill att ni skall läsa detta, sprida ordet och få människor omkring er att tänka till vad gäller att använda hjälm.

Jag cyklar mycket som ni förstår och ser tyvärr att de flesta väljer att inte skydda huvudet. Brukar vid bra tillfällen prata med folk utan att vara moralpolis. Tycker det är onödigt att utsätta sig för fara av den enkla anledningen att hjälmen är jobbig, förstör frisyren eller att det rentav är pinsamt att ha den på huvudet.

Min syster råkade ut för en olycka i måndags, helt själv, utan att någon annan stört hennes cyklande. Hon har aktivt valt att inte ha hjälm trots att jag, lillebror, tjatat på henne om detta. Har hon cyklat 35 år utan hjälm, “varför då börja nu”? är/var hennes resonemang.

Hon hade ej hög hastighet, var heller inte stressad. Ingen vet riktigt hur detta gått till. Kanske har gaffeln vikt sig, ett hål i marken eller bara tillfällig ouppmärksamhet.

Hennes skalle sprack på fyra ställen, rakt över huvudet (fontanellen), öra till öra. Hon har krossat pannan och tryckt in båda okbenen. Idag (torsdag) är läget fortsatt kritiskt. Hon har genomgått ett antal operationer i huvudet, de två första var tuffa, tog 5 timmar båda gångerna och flertalet blödningar uppstod. Den sista var 24 timmar sedan då de avlägsnade 34 (!) benflisor från hjärnan, skallen sprack och flisade sig som ni förstår.

Ingen vet vad som händer, vi tar varje minut med lite hopp att kanske kan hon bli okej. Läkarna är ytterst dystra i prognosen, därför är jag beredd på det värsta.

Detta är kanske inte rätt forum ty de flesta av er är vakna och skyddar er, jag vill bara att ordet sprids. Tjata på alla att skydda sig och förklara konsekvenserna. För min syster hade läget varit annorlunda ifall hon valt hjälm, självklart hjärnskakning men inte i närheten av det som hänt nu.

De flesta jag nu ser utan hjälm skulle ta en titt på NIVA-avdelningen på Sahlgrenska. Där ligger barn såväl vuxna som utan skydd skadat huvudet. Föräldrar förtvivlade utan hopp. Min syster är i alla fall 42, lite längre än många som ligger där.
Tack för mig. Snälla tänk, detta är ingen värdigt.
Marcus”

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-06-23 kl 19:28
Några av våra veteraner har kört individuellt tempo idag under
SM-veckan i Falun. Inga lysande resultat men alla kämpade
furiöst på den mycket tuffa banan. Tvåhundrameters stigning på
tolv km. betydde att samtliga kunde hålla sig för skratt under
första delen. Efter vändpunkten rullade det understundom på i
uppåt 75 km/tim. En mycket ojämn vägbana gjorde att utförskörningen (i alla fall med stenhårda täckta bakhjul) kändes
chansartad emellanåt. Dock inga insidenter och alla var trots allt
ganska nöjda med dagen. Det finns några bilder i fotogalleriet.

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-06-22 kl 21:37
Det var synd att mitt ironiska inlägg angående "GUBBARNA"
misstolkats av vissa. Det fanns nämligen inget allvar bakom. Därför ber jag dem det gäller om ursäkt
och hoppas att saken härmed är utagerad.
Lycka till framöver allihop önskar Leif.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85