Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Annie Inlagt: 2008-08-08 kl 23:24
Är det någon som tänker dyka upp vid korset i helgen? Skulle vara roligt med lite sällskap! :)

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-08-05 kl 22:37
Nordiska Mästerskapen i Sigtuna
I H55 klassen där jag deltog var det bra fart, 39 i snitt på 18 gubbar. Kände mig pigg under hela loppet och var med i täten och dödade små atacker. Försökte gå loss men fick ingen hjälp.Gick tillbaka och åkte energisnålt på andras bekostnad hi hi. Drog igång spurten för tidigt och var mör före mål då klungan åkte förbi. Ett trevligt lopp med många starka Norrmän och Finnar. Segrade gjorde Landslags mannen Lennart Pettersson.

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2008-08-04 kl 12:43
Kort rapport från linjeloppen i Nordiska (Sigtuna).

Vädret var strålande sol och relativt varmt!

I min klass H40 gick SM mästaren Peter Johansson iväg redan efter ca 3,5 mil av 14 mil. Ensam körde han ifrån klungan 7,5 min där främst ett par stackars norrmänn försökte hämta hem honom. Han körde dock 10 mil själv med ett snitt på 41 -42 km/h så det är bara att applådera. Själv var jag sliten i slutet och hade väl inte någon riktig ork att köra hårt. Var för långt bak när det var 1km kvar dessutom och blev 11:a, alltså 1 placering sämre än på tempot, inte vad man trott innan helgen! Är i all fall mycket glad över mitt bästa tempolopp i karriären i lördags.

PN Thell var i princip med huvudklungan i H30 in till mål släppte dock ett par km från mål. Han kände väl sig rapp i början men tröttnade mot slutet liksom jag gjorde!

Skrivet av: Far o Son Nilsson Inlagt: 2008-08-03 kl 20:31
Med cykelskorna fortfarande blöta efter gårdagens ösregnande så var det dags att satsa på ett torrare koncept. Idag så blev det därför regnmolnsslalom från korset. De två startande var återigen Nilssönerna. Genom att syfta och svänga så åkte vi som regel under en av de få blåa fläckar som himlen bestod med idag. Satsningen höll genom Fjugesta - Tångeråsa - Östansjö och till Hallsberg där vi med minsta möjliga marginal lyckades rädda oss in på ett fik. Ett något mindre stressigt återtåg genom Sannahed o Ekeby Almby höll fötterna torra även här. Summerat 90 km, med en del kvalitativa inslag kanske kan vara ett vinnande koncept även om pappa Nilsson höll på att bli avställd flera gånger när vi flydde från annalkande surmoln.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-08-03 kl 07:08
Nordiska mästerskapen i tempo för veteraner kördes igår. Arrangemanget gick av stapeln i Odensala strax utanför Märsta. Riktigt uselt väder med intensivt regnande präglade dagen.
Klubben representerades av fem cyklister i två klasser. Micke S. hade kvalificerat sig för landslagsuppdrag och fick ikläda sig den blågula dressen. Samtliga körde bra och putsade sina personliga tider på sträckan som mätte tre mil. Pallplatserna var dock lika långt borta som solen denna dag. Fullständiga resultat finns på SCF hemsida.
I dag körs linjeloppen och där har vi Ola T. i H-40 som kommer att köra för landslaget. Tror att Torstensson är kanonladdad. I tempot visade han att formen är god så det blir spännande
att avvakta resultatet senare i dag. Det finns lite bilder i fotogalleriet.

Skrivet av: Magnus Nilsson Inlagt: 2008-08-02 kl 22:16
Far o son Nilsson utmanade regngudarna frå korset idag. Det höll till Ekeby Almby. Regnet var visserligen varmt men rundan blev lite avkortad. Kompenserade med stundtals hård partempo. Förmodligen gör vi ett nytt försök imorgon söndag o hoppas på lite mera sällskap

Skrivet av: cykelola.blogg.se Inlagt: 2008-07-28 kl 20:29
Ett litet tips för som har en mountainbike. Nu på onsdag så kör vi träningstävling i Markaskogen, Ljungstugan. Start från 18:30, individuell start och det är ett varv som gäller 6,4 km. Fika efteråt.

För er som inte har en mtb, jag har en till salu. Finns på blocket eller på happymtb.org

/Mvh Ola

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-07-24 kl 22:17
Erik>>De flesta motionärer kör nog lite på egen hand under sommaren därav liten uppslutning. Det brukar vara mest folk under våren men när skolorna drar igång i augusti brukar det åter igen bli bättre uppslutning.

Skrivet av: Erik Inlagt: 2008-07-22 kl 18:17
Hejsan! läste på hemsidan att motionsträning brukar köras från Norra cykel o motor på onsdagar. Jag har varit där de senaste 2 veckorna men fått köra själv ändå(med undantag av en lidköpingsbo, vid ett av tillfällena). Tränar ni inte på sommarn, eller har ni bytt tid o plats? Skulla gärna vilja ha någon att cykla,med då jag är nyinflyttad i stan. väntar vi Norra imorgon också, hoppas på sällskap!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-22 kl 16:57
Grythytteturen kördes idag av sju cyklister. Frodde, Ola T, PNT, Sven Ingvar S, Ulf B, och undertecknad. Kul också att Håkan L. letat fram racern och hängde med via Nora över Klacka Lerberg. Vi andra fortsatte sedan mot Hjulsjö, Bredsjö och Hällefors för att så småningom landa på kafé Guldkringlan i Grythyttan. Sedvanligt överdådigt utbud av allehanda godsaker gjorde att pausen blev lång. Traditionen kräver att PNT börjar dragjobbet hem. Vi körde på linje så tiominuters förningar kändes lagom innan nästa gubbe gick fram. Skaplig medvind tillbaks mot Nora gjorde att den sträckan kändes kort. Vi fortsatte till Mogetorp, Närkes Kil. Hela tiden med en fin vind i ryggen. Bra cykelförhållanden idag och en trevlig tur tyckte alla.

Skrivet av: Carina M Inlagt: 2008-07-22 kl 15:47
Jätte bra Lena, då kan alla ta del av informationen snabbt och lätt tillgängligt. Tack!

Skrivet av: Inlagt: 2008-07-22 kl 13:08
*Tomt*

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-07-22 kl 10:22
Hej alla glada cyklister! Jag har gjort en ny sida på intranätet som heter "PM och info 2008" där jag kommer lägga ut PM och annan info för tävlingar som kommer till klubbmejlen. Just nu ligger det info om Laxå 3-dagars där. Trampa på!

Skrivet av: Ola T Inlagt: 2008-07-21 kl 17:06
De som nått den åtråvärda statusen veteran är välkomna till mig från o med kl 11 nu på onsdag för att titta på den avgörande bergsetappen till Alp de Huez. Det går bra att komma senare på dan för dom som vill. Jag bjuder på tilltugg och lättdricka ta gärna med egen dryck! kontakta mig på 019 / 16 81 32 eller 019 /32 00 16 mvh Ola. PS vi kanske ses i morrn bitti?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-21 kl 12:15
I morgon tisdag är det dags igen för Grytthytteturen. Ola T. och
jag önskar att fler kommer med. Vädret ska bli fint.
Samling vid Mellringerondellen kl. 9.00 Sträckan är ca 16-18 mil.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-07-19 kl 18:03
Hjälmaren runt imorgon söndag ..samling kl 10 tottas sport.OM det är någon som är intresserad

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-19 kl 15:21
Under en period har jag försummat att blidka punkaguden. Sånt straffar sig. Det blev två punkteringar idag. Den ena 200 m från kaféet i Fjugesta. Den andra under fikapausen.
Mina offer brukar bestå i att jag går fyra varv runt pendlaröket och rabblar nåt lämpligt mantra ex.vis Continental, Continental några gånger. Det räcker för upp till tre veckors
cykling utan att tappa luften.
Frodde, Fred, PNT, Micke och Matthias var resten av gänget som drog iväg kl 10 från korset med sikte på Hallsberg, Viby, Tångeråsa, Fjugesta. Lite motvind på väg ut men efter vändningen i Viby fick vi den i ryggen samtidigt som den tilltog. Fred, verkar vara i kanonform, och gasade på ordentligt mot fikastoppet . Vi delade på oss under hemresan. PNT och jag körde över Lanna, Garphyttan och dom andra tog en rakare väg. Inte en regndroppe på oss idag trots de hotande tunga molnen runt omkring. Tror att vi avverkade cirkus tio mil.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-07-19 kl 14:07
Det är SM-vecka i Norberg för mountainbikeåkarna så jag passade på att vädra Örebro-tröjan. Det blev silver i Tempo och XC i klass H 50. Tyvärr var jag ende deltagare från ÖC, men Almby hade flera åkare på plats, bla Sara Backlund som tog en fin andraplats i d jun-klassens tempolopp.

Apropå Finnmarksturen så rekommenderar jag en start om ni inte provat på det tidigare - bra bana, välarrangerat och många kilometer för startavgiften.

Skrivet av: Finnmarksturen Inlagt: 2008-07-17 kl 16:10
Så var det dags för Finnmarksturen i Ludvika den 5:e deltävlingen i Långloppscupen. Som bekant så genomförs Turen på ett tidigare datum i år, detta på grund av omständigheter som vi inte råder över. Årets datum är för Stora Turen 9 augusti och Lilla Turen 10 augusti. Sista anmälningsdag innan förhöjd avgift 30 juli respektive 1 augusti.

Så här 4 veckor före start är banan provkörd och är som vanligt i högsta klass. Apropå klass, Finnmarksturen genomförs i år med klassindelning enligt LL-Cupens klassindelning, även motionsklasser för Herr och Dam. Lilla Turens klassindelning är som tidigare från Knatte upp till P/F 15-16. De två nya klasserna Stödhjul och Trehjuling som infördes 2007, och som blev oerhört uppskattade av både barn och publik kommer att arrangeras även i år. Tyvärr så har vi tvingats att lägga Provturen på is, vi hoppas att den kan komma tillbaka igen till nästa år.

Besök gärna vår hemsida www.finnmarksturen.com där kan du läsa mer om tävlingen och även anmäla dig. Så varmt välkomna till Finnmarksturen 2008 önskar tävlingsorganisationen.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-15 kl 18:13
Vi var sju personer som körde iväg från Mellringe imorse. Tony E. hängde på från Nora. Ett kort stopp vid macken där för att fylla flaskor. Under de följande sju milen fanns inga möjligheter till tankning om man inte knackat på hos någon bonde eller så. Riktig ödemark, men vackra vyer och fina vägar. Frodde fick problem och beslöt att vända efter fem mil. Leif gjorde honom sällskap och de fikade så småningom i Nora. Vi andra pumpade på i god fart. Motvind och en del tunga backar mot Hällefors kändes i stjälkarna. Viktor F. tog förningar ofta och var oerhört stark på slätdraget. Grabben är ju lång också så det kändes fint att ligga efter honom på rullen. När så småningom konditoriet Kringlan i Grythyttan intogs blev dom av med både räkbaquetter, bakelseer, blåbärsbullar och kaffe. Anders M. var för dagen inte riktigt stadd vid kassan så vi salade ihop likvida medel så att också han kunde lura den fula hammargubben att slå till. Från Grythyttan är det sju mil hem och Håkan F. började
dragjobbet. PNT tog över och sen var det i princip Viktor som skötte borrandet. Nu gick det undan, riktigt fort. Nettolutningen mot Nora är nerför och med en kraftig medvind pinnade vi
på ordentligt. Uppåt femtio km/tim ibland. Fullt snurr med 53-12. En skön känsla när det går riktigt fort och man känner att kraften räcker till. Vid Mogetorp stannade vi till någon minut.
Håkan F. fortsatte dock och körde själv till Mellringe där han inväntade sonen för sällskap hem. Sträckan idag blev väl ca: 18 mil för del flesta.

Skrivet av: Carina M Inlagt: 2008-07-15 kl 17:41
Jag har lagt ut lite bilder från årets U6 i Tidaholm i fotogalleriet.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-14 kl 15:44
Frodde, Leif och jag tänker cykla till Grythyttan via Hällefors imorgon. Vi tänkte träna våra små mitokondrier vilket betyder att
det blir lugnt tempo, inte över 30 km/tim. Vädret ska bli bra och
det underbart fina fiket i Grythyttan har säkert bullat upp med
läckerheter. Vore kul om fler ville vara med. Vi startar kl. 9.00
från Mellringerondellen.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-07-13 kl 20:09
Askersund via Mariedamm idag, starkt av 3 personer Fred Helgesson, Magnus Nilsson o jag. Vädret såg inte lovande vid 10 men efter en halvtimme vid Kumla kom solen som sken därefter hela tiden, dock stark motvind som vi dock fick hjälp av hem! Fred drog hårt till den hägrande fikan och Magnus var stabil som vanligt, imponerande av Fred o Magnus som inte tränar så där våldsamt mycket. I Askersund försökte Fred få fika i trädgårdsfiket, det var dock stängt (fiket som inte ligger vid torget eller vid vattnet för dom som vet!). Hem flöt det på bra i den (sneda medvinden), jag kände mig riktigt bra då o prövade en spurt på en slätraka efter Täby i medvinden (62km/h) det var snabbare än väntat, men bra medvind var det!!!

Kan även rapportera från det kuperade Etapploppet i Krasjna Lipa där Karin o även Emilia deltagit i mycket hård konkurrens trots att det bara är en 2.2:a . Karin har kört riktigt bra, tyvärr tappade hon kedjan på den 1:a etappen några km från mål när hon låg bland dom främsta, men på etapp 2 kom hon 7:a, och gjorde även förmodligen sitt bästa tempolopp (21km) någonsin, endast 1-(2 Vos) minuter efter specialister som Vos, Kupfernagel, Doppman Worrak m.fl. Karin Blev 16:de på tempot. Idag dock på sista etappen var hon i en grupp (som låg efter 2-4 utbrytare) som precis innan mål fick stanna vid jvg.spår. Dock började folk i gruppen börja rulla för tidigt o Karin hände på, så det var ca 20 pers. som diskades däribland Karin! Så kan det gå, men man lär så länge man lever. Emilia hade väl förmodligen inte den bästa formen i detta etapplopp och det fanns endast sågtandade etapper, dock totalt 26:a tror jag det blev!


Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-07-10 kl 10:16
Pressinformation från U6 Cycle Tour

Efter den olycka som skedde under den tredje etappen av U6 Cycle Tour fördes fyra cyklister med ambulans till sjukhus. Två personer fick lindriga skador och två fick medelsvåra skador enligt Kärnsjukhuset i Skövde. Cyklisterna kommer få ligga kvar för observation över natten.
Tävlingsledningen har besökt cyklisterna på sjukhuset och samtliga är vid gott mod. Cyklisterna har varken fått huvudskador eller frakturer.
Efter olyckan stoppades tävlingen bland annat på grund av att vägen var oframkomlig samt att omfattningen av skadorna inte var känd.
U6 Cycle Tour fortsätter under torsdagen med etapp 4 som är ett GP-lopp i centrala Tidaholm.
U6 Cycle Tour
Tävlingsledningen
Ytterligare information lämnas av tävlingsledare Thomas Rehn, 0709-352121

Skrivet av: micke.s Inlagt: 2008-07-05 kl 19:30
tog mig ett ordentligt rygglägespass idag. fem timmars efektiv tv tittning.


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86