Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-07-05 kl 18:48
Fem cyklister ansåg att Vingåker var ett bra val för lite distansträning idag. Karin, Ola, Fred, Håkan och Peter. Håkan började med en punktering redan vid korset. Färden gick mot Mosås och vidare till Gällersta, Sköllersta, Askersby, Kilsmo, Brevens bruk, Högsjö. Håkan var pigg som vanligt och drog igång den traditionella fikaspurten när ett par kilometer återstod. Tyvärr så valde han än en gång fel fik så spurtpriset delades mellan Karin och mig, tror jag. Eftersom Karin skippade fikat blev det undertecknad som vann. Man fick njuta segerns sötma genom att få beställa bakelser först i kön. När vi suttit en stund dyker Janne Persson upp och gör oss sällskap. Han berättar en dråplig historia om den senaste vurpan som orsakades av att han krockade med en bäver! Den här gången klarade sig dock Persson med mindre blessyrer. Efter en halvtimme anländer Karin samtidigt som det börjar duggregna lite grann. Vi flyttar
inomhus och avvaktar en halvtimme till. Hemfärden gick sedan som på räls. Fina vindar i ryggen och solsken. För egen del blev det fem timmars effektiv cykling och femton mil distans idag.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-07-03 kl 22:33
Jag får tacka för alla gratulationer, det känns bra att äntligen få en medalj efter 2st 4:platser och 6 o 7 platser. Speciellt eftersom H40 klassen känns både som topp o bredd mässigt som hårdast i år!?

Jag undrar även om någon från SM fått med sig en snabbkoppling Mavic eller ev. såg en sådan drälla i cykelrummet på Scandic? I så fall kan ni höra av er till mig på tfn 019/168132 = mobilnumret, kan alltså även användas kvällstid!

Hare bra
Ola

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2008-07-02 kl 16:27
Någon som är semester- eller sommarlovsledig som är sugen på ett distanspass imorgon torsdag? Frodde och jag kör från rondellen i Mellringe kl. 9.00 i vackra sommarlandskap via Nora-Hjulsjö-Hällefors för en brakfika i Grythyttan. Sedan närmsta vägen hem. Totalt ca 17-18 mil. Välkomna att hänga på, så blir vi fler.

Skrivet av: Guy S Inlagt: 2008-06-30 kl 23:10
Stort grattis till Emilia och Ola!! Och grattis även till alla andra som deltog - vilka banor!
Guy

Skrivet av: Carina Inlagt: 2008-06-29 kl 23:05
Nu finns bilder frän Sollerön & SM i Falun i fotogalleriet

Skrivet av: Emma Inlagt: 2008-06-29 kl 16:55
hej, örebrocyklisterna ska väl tävla i U6 om en vecka. Bor alla "örebroare" tillsammans eller bor ni var för sig? Vart bor ni/eller de flesta av er?

kram E

Skrivet av: Per Inlagt: 2008-06-29 kl 08:46
Grattis!!!! Emilia och Ola till SM-medaljerna.

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-06-25 kl 17:25
5-6 mil, mellringe vägen mot närkes kil, sväng höger mot Billinge, sväng vänster för att komma till närkes kil. I NK sväng vänster för att sedan svänga höger efter ett par hundra meter. i nästa korning sväng h mot frösvidal. följ vägen för att komma till garphyttan. sväng höger vid affären och vänster i nästa korning för att åka mot Lanna. Sväng vänster i lannafors i riktning mot vintrosa. i vintrosa svänger du v mot latorp. I latorp sväng höger mot örebro på den nyasfalterade "grävevägen". Lycka till!!!

Skrivet av: Andreas Lundström Inlagt: 2008-06-24 kl 22:45
Hej Örebrocyklister!

Denna veckenda ska jag besöka Örebro (min dotter deltar för 3:e året i den stora fotbollsturneringen). Eftersom det blir en del väntan mellan matcherna så tänkte jag ta med racern för att få både träning och se lite av trakten.
Kan någon vänlig själ tipsa om ett par lämpliga rundor på ca 5-6 mil och en på ungefär det dubbla.
Tack på förhand!
Andreas Lundström, Bollnäs CK www.bollnasck.se

Skrivet av: Pinarello Inlagt: 2008-06-24 kl 21:25
Är det någon som tänkt köra nordjylland runt den 16 augusti. Jag och en kompis har våra funderingar.

Pinarello 070-5652422

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-06-24 kl 20:49
Läste detta från en Hisingencyklist...

“Hej alla cykelälskare!
Jag vill att ni skall läsa detta, sprida ordet och få människor omkring er att tänka till vad gäller att använda hjälm.

Jag cyklar mycket som ni förstår och ser tyvärr att de flesta väljer att inte skydda huvudet. Brukar vid bra tillfällen prata med folk utan att vara moralpolis. Tycker det är onödigt att utsätta sig för fara av den enkla anledningen att hjälmen är jobbig, förstör frisyren eller att det rentav är pinsamt att ha den på huvudet.

Min syster råkade ut för en olycka i måndags, helt själv, utan att någon annan stört hennes cyklande. Hon har aktivt valt att inte ha hjälm trots att jag, lillebror, tjatat på henne om detta. Har hon cyklat 35 år utan hjälm, “varför då börja nu”? är/var hennes resonemang.

Hon hade ej hög hastighet, var heller inte stressad. Ingen vet riktigt hur detta gått till. Kanske har gaffeln vikt sig, ett hål i marken eller bara tillfällig ouppmärksamhet.

Hennes skalle sprack på fyra ställen, rakt över huvudet (fontanellen), öra till öra. Hon har krossat pannan och tryckt in båda okbenen. Idag (torsdag) är läget fortsatt kritiskt. Hon har genomgått ett antal operationer i huvudet, de två första var tuffa, tog 5 timmar båda gångerna och flertalet blödningar uppstod. Den sista var 24 timmar sedan då de avlägsnade 34 (!) benflisor från hjärnan, skallen sprack och flisade sig som ni förstår.

Ingen vet vad som händer, vi tar varje minut med lite hopp att kanske kan hon bli okej. Läkarna är ytterst dystra i prognosen, därför är jag beredd på det värsta.

Detta är kanske inte rätt forum ty de flesta av er är vakna och skyddar er, jag vill bara att ordet sprids. Tjata på alla att skydda sig och förklara konsekvenserna. För min syster hade läget varit annorlunda ifall hon valt hjälm, självklart hjärnskakning men inte i närheten av det som hänt nu.

De flesta jag nu ser utan hjälm skulle ta en titt på NIVA-avdelningen på Sahlgrenska. Där ligger barn såväl vuxna som utan skydd skadat huvudet. Föräldrar förtvivlade utan hopp. Min syster är i alla fall 42, lite längre än många som ligger där.
Tack för mig. Snälla tänk, detta är ingen värdigt.
Marcus”

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-06-23 kl 19:28
Några av våra veteraner har kört individuellt tempo idag under
SM-veckan i Falun. Inga lysande resultat men alla kämpade
furiöst på den mycket tuffa banan. Tvåhundrameters stigning på
tolv km. betydde att samtliga kunde hålla sig för skratt under
första delen. Efter vändpunkten rullade det understundom på i
uppåt 75 km/tim. En mycket ojämn vägbana gjorde att utförskörningen (i alla fall med stenhårda täckta bakhjul) kändes
chansartad emellanåt. Dock inga insidenter och alla var trots allt
ganska nöjda med dagen. Det finns några bilder i fotogalleriet.

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-06-22 kl 21:37
Det var synd att mitt ironiska inlägg angående "GUBBARNA"
misstolkats av vissa. Det fanns nämligen inget allvar bakom. Därför ber jag dem det gäller om ursäkt
och hoppas att saken härmed är utagerad.
Lycka till framöver allihop önskar Leif.

Skrivet av: micke.s Inlagt: 2008-06-21 kl 13:37
att det uppstår konstiga rykten inom veterancyklingen är för mig okänt(det sker kanske bakom ryggen).tänk på att vi slåss om godispåsar och cykeldäck!!jag är en av dom som har haft framgångar detta år och blev illa berörd av ditt innlägg leffe.vad har du för funderingar om oss veteraner???är du nyfiken på innehållet i våra mjölpåsar så hör av dig.

Skrivet av: Rakade Ben? Inlagt: 2008-06-20 kl 17:16
Citat av Bosse "Boda" Dertell ( MTB-Kung för länge sedan ) "Raka benen??? Jag är urless på den frågan. Ingen, absolut ingen har någonsin vunnit en stor cykeltävling med håriga ben, och ingen kommer någonsin vinna något stort med håriga ben.
Vinnare rakar benen och övriga spelar fotboll eller förlorar cykeltävlingar.
Ställ en luden Maradona bredvid en nyrakad, massolindränkt, superdeffad elitcyklist med Mallisbränna och ställ sedan aldrig mer frågan" ( vem fan vågar komma med ludd på benen efter detta? :)

Skrivet av: Leif A Inlagt: 2008-06-20 kl 14:25
Nu får jag nog börja använda hjälm även när jag surfar på klubbens hemsida, för jag höll på att ramla baklänges när jag läste här i gästboken. En oinsatt klubbmedlem som gratulerar andra till framgångar med att insuinera att dom fuskar!! Inte särskilt roligt. Nej, bland gubbarna är det havregrynsgröt och Gundes kokbok som gäller (möjligtvis med vissa fikaintag under distanspassen). Dåligt omdöme finns det uppenbarligen mer hos andra som får stå för dumheterna.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-06-20 kl 14:12
Klart man måste ha "pulver" i bena om ni förstår vad jag menar ;). Under loppet inmundigades ca 1 liter vatten och en banan (2,5tim).

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-06-19 kl 19:17
Först får jag gratulera våra duktiga "gubbar" till senaste tidens
framgångar. Hoppas ni har rent mjöl i påsen med tanke på alla
konstiga rykten som kan uppstå efter såna framgångar?
Sen undrar jag om någon ska till Falun på måndag och har plats för Emilia med cykel då jag själv är förhindrad på grund av arbete (viktigt kommunalt) o Sussi också jobbar. Hör isåfall av er
på 6110720 eller 070 6082730 Leffe.

Skrivet av: Pinarello Inlagt: 2008-06-17 kl 22:10
Och Kumlamilen är givetvis på onsdag den 18/6

Skrivet av: Pinarello Inlagt: 2008-06-17 kl 22:09
Tempo från shellmacken i kumla. Samling 18.30 och första start 19.01. Det är som vanligt Kumlamilen.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-06-15 kl 23:05
Jag undrar om det är nån veterangubbe som vill köra fartintervaller på tis. 18.00.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-06-13 kl 18:56
Jag undrar om det är någon som vill köra backintervaller i Garphyttan i morgon?

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-06-10 kl 17:59
Vi med håriga ben och rejäla cyklar (mtb) var också igång under helgen. Långloppscupen hade hittat 65 km dammig stig utanför Stockholm, evenemanget heter Lida Loop och gjorde skäl för namnet i hettan. Min medfödda blygsel och ödmjukhet förhindrar mig att berätta vem som efter en benhård körning med bländande teknik blev 2:a i H50 bland 30-talet startande. Almby-ungdomarna i Elit, H30 och H40 skötte sig också utmärkt. Mathias Bergqvist fick släppa elit-täten vid sista varvningen och blev 6:a. Den glade cykelhandlaren Magnus Pettersén körde storstilat in som 3:a i H30. Nu återstår bara att hosta dammet ur lungorna och fundera över priset för mödan - en gratisstart nästa år.

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-06-10 kl 15:59
Är det någon som skall åka tempolopp i sandviken i helgen så kan vi höras om EVT samåkning.Häls Frank

Skrivet av: Ali Beg Inlagt: 2008-06-10 kl 14:50
Hej ...

Jeg är på jakt efter ett startbevis till vätternrundan starttid spelar ingen roll, har du ett över ?
Ring mig på 0702506385.

MVH...Ali


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86