Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: LEFFE Inlagt: 2008-03-02 kl 12:10
Tänkte tala om att Emilia igår tog sin andra seger i USA. Det var ett criterium där hon var i utbrytning med en lagkompis och tre andra tjejer. Det höll i mål och Emilia vann spurten. Det var en större tävling än den hon vann förra helgen, fast hon vann solo då så värderar hon den här segern mer. Leffe

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-03-01 kl 17:32
Tjena Gubbs ..
Valde själv att köra 4 timmar idag I regn o blåst.Detta var andra 4timmars passet på 2dagar så jag hoppas att jag är kry i bena imorgon för då tänkte jag att ansluta till korset..Lite avsides för min del tycker jag..PSS man får väl ladda upp med en liten vasaloppsstart eller ???????????

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-03-01 kl 15:44
Ur morgondimman som hade lite svårt att lätta, dök 3 figurer fram. Jag o Fam Nilsson (Magnus o Oscar). Vi tog en rövare och ställde kosan nordost mot bowlingens huvudstad (Käglan) och fortsatte till Fellingsbro. En tanke var att fortsätta mot Arboga men vi valde istället lite medvind till Frövi. Dimman var lite skiftande till sin natur, ibland kunde man nästan inbilla sig att det regnade!?. Efter Ervalla styrde vi kosan hemåt mot Örebro, dock valde jag att ta sväng till Närkes Kil så jag fick ihop 4tim. Oscar var lite väl blöt (varma kläder?) så Nilssons körde direkt hem till Adolfsberg (tror jag). Mina data idag - snittpuls 124 , helt OK , 11,5-12 mil 27-28 km/h, 2 gr plus, ca 500 höjdmeter. Har lite svårt med min "inställning" av vintercykeln, alltså cykelsadelhöjden. Fick till det hyfsat idag efter jämförelse med racern igår men fick lite känning ovanför vänstra knäet sista halvtimmen. Det blir väl o sänka 2mm kanske.

Karin rapport - det går väl hyfsat men hon råkade ut för en rondellvurpa och fick lite ont bakom knäet. Det var dock mycket bättre igår och nu ska dom ha 20 gr och sol hela helgen har jag sett!! På måndag flyger hon till Österrike (Salzburg) och bor ett tag hos en tjej i laget.

Well nu har tjafsat tillräckligt så vi kanske ses i morrn, hasta la vista!

PS var det möjligtvis någon av er som ringde mig i går när jag var på väg ut på racern så ber jag om ursäkt om det var så? Jag tror dock att det var en telefonförsäljare eftersom jag hörde ett sorl bakom men jag kan ev. varit för snabb med att avsluta samtalet?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-03-01 kl 11:24
Uj, uj uj vilket väder. Värsta tänkbara när termometern visar 2+
och regn. Gissar att det var under tjugo pers vid korset idag. Körde själv tunga tiotreor på trainern. Vi får hoppas på
bättre förhållanden imorgon.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-24 kl 19:03
Kan informera att Karins träning går bra nere i Spanien. Hon har varit där nu i 3 veckor och skall vara en vecka till. Långa lugna pass 4-6,5 timmars med snittpuls under 115. Hon kör för tillfället 4 dagars block med en dag med "endast" 1-2 tim. Hon lägger in ett kvalitetspass i varje block. Hennes tävlingar startar i Schweiz/Italien den 8-9 Mars. För mer info se hennes hemsida www.karinaune.com . Gratulerar för övrigt Emilia till bra körning i USA och jag hoppas vi får mer bra resultat av våra tjejer i år samt av oss andra också för den delen!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-02-24 kl 17:21
Bra kört !!
Efter en vecka i sälen samt jobb på söndagen så kom jag inte till skott att träna med er tyvärr.
Men nästa vecka så blir jag med igen

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-24 kl 16:35
Söndagens tur innebar hitta skog (lä) rutten = mogetorp-Hammarby-Nora-Mogetorp, eftersom den svaga vinden från igår hade friskat upp en aning. Jag tackar mina följeslagare Håkan F, Peter E, samt "Mattias" Nilsson (Oscars far, ursäkta att hjärnan glappar just nu). Tempot var för det mesta bra och kroppsligen kändes det bra för mig, förutom att jag har känningar här o var runt knäna (Cykelinställning på vinterhojen? + lite överbelastning kanske). Fakta 4,5 tim 12,5 mil ca 27,5km/h, snittpuls 122, 7 grader, 600 höjdmeter + en budapest, baguette mindre chokoboll + cola dagen till ära!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-23 kl 16:27
Fantastiskt vårväder idag för cyklisterna från korset. Elva entusiastiska pedalryttare ställde kosan mot den västra länsdelen. Frösvidal, Garphyttan, Fjugesta och delmål Sveas konditori i Kumla. En riktigt tjurig vind plågade oss under första etappen. För egen del kändes det förutom vinden lite allmänt halvsegt idag trots att man körde på racerdäck och den allra tyngsta vinterklädseln lämnats hemma. Men det är väl bara att hänga i, ty nån gång ska väl också jag få lite kondis.
Magnus N. och Jacob S. kände inte för fika idag utan fortsatte mot Örebro utan stopp. Herr och fru Asplund, Per H., Ola T., Johan L,. Mathias ?, Leif A., Micke S. och Peter E. lät sig dock väl smaka av det enorma utbudet av bakelser och semlor på Sveas. Ett fint vårtecken att notera idag var att man slapp få frossa när vi åter satte oss på cyklarna på väg hemåt. Tyder på att temperaturen måste varit uppåt 7-8 grader plus. Turen gick via Hällabrottet, Kvarntorp, Kävesta, Gällersta och Norra Bro. Mestadels en härlig medvind med inslag av en del kantvindskörning. Klockan visade vid hemkomsten på 4 tim. 30 min. effektiv cykling. För övrigt inga insidenter mer än ett par skärmar som gått sönder och ett par ekerbrott.

Skrivet av: Petter Jorman Inlagt: 2008-02-18 kl 17:09
Hej Peter E.

Blanda inte ihop mig med Mattias, det var ju Petter J som var med och for ikring. Mattias är ju en snabb kille, jag är mer en "hang around"....

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-17 kl 16:53
Visst var vi fler idag. Tio stycken från början. En ny bekantskap gjorde oss äran ända fram till Gustavsviksrakan på väg mot Nora. Hann inte prata med honom men det såg ut som om utrustningen falerade lite grann. Vi kör ju uteslutande med clipspedaler och i övrigt vinterutrustade cyklar med långa skärmar. Hoppas du fick en fin tur i alla fall i det fina vårvädret och vi hälsar välkommen tillbaka till helgen då vi kör igen från korset.
Per H. vek av för en kortare runda idag. Resten av gänget Ola T. Håkan F. Per N. T. Tina Å. Frank K. Peter E. Leif A. samt ”Mattias ? malde på i den gynnsamma medvinden, understundom även kantvind. Vi körde mot Kvinnersta, Ervalla och Järle stad. Fina torra isfria vägar gjorde att valet att köra på racerdäck kändes helt rätt. Till och med Ola T. hade lagt crossdäcken på hyllan idag. Strax före Nora stadt mitte drog Håkan igång spurten. Frank K. svarade på utmaningen och hängde på. Duon försvann utom synhåll ett tag. Tror dock att spurten också denna helg kom av sig lite grann. För vid caféet skiljde det bara några meter till klungan. Fikat avnjöts rutinmässigt och efter tre kvart tog vi oss an Hitorpsbacken på väg hemåt igen. Mogetorp, Närkes Kil passerades i ett moderat tempo och sluttiden för egen del
blev 4 timmar cykling.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-16 kl 21:23
På frågan om vi blir några, så i dag var vi 5st med -6 gr på morgonen så jag misstänker att vi blir fler i morgon om inte väderprognosen slår slint!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-16 kl 21:18
Tja, jag kör cross med crossdäck, Mathias kör fulldubbad MTB men de flesta kör väl någon typ av Vintercykel dock kör Elbrie med racerdäck (hjul). I dag hade vi ett snitt på 26,5 km/h. Brukar ligga på 26-28 i snitt! Jag hade en tanke på o kolla min racer innan Mallis men jag kör nog ensam då någon vacker dag innan mitten av mars, för det blir för lätt att ligga efter med racern för egen del åtminstone. Skulle det vara blött går det ej ligga i klungan beroende av behovet av skärmar och ibland kör vi lite grusvägsavsnitt som dock Elbrie vill undvika!!


Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-02-16 kl 16:40
i morgon söndag ifrån korset ..Vad för cykel ??? racer eller vintercykel .Tänkte åka med imorgon om det blir några stycken

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-15 kl 16:47
Insinuerar du att det kanske blir gruskörning i helgen?

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-02-15 kl 13:47
På skjutfalten.se anges vilka områden i kilsbergen som inte är avlysta för skjutövning.

Skrivet av: Peter E Inlagt: 2008-02-10 kl 15:21
Det förekom sprittande ben i den församlade korsetgruppen idag.
Mannen vars namn vi ännu inte vet hamrade på med sin tunga MTB och trissade upp en hygglig snittfart ner till Viby krog. (Förresten brukar dom som vi inte hunnit lära oss namnet på få heta Mattias) Ordförande Asplund tog ett spännande initiativ och försökte hämta in Folkesson när 500 meter återstod och fika spurten var igång. En intressant spurt där man fick känslan av att hastigheten blev lägre och lägre. Aspa hade så när fått kontakt men hans femväxlade ekipage räckte inte till denna gång. Han mumlade något om en snar uppgradering till 6 delat.
Ola T. körde på lätta fina växlar idag. Stora klingan fram bara vek sig som vore den av smör när en liten tempoökning skulle ske. Inget fel på benstyrkan Ola. Fyra och en halv timmes cyklande idag. 28,5 km/tim i snitt.


Skrivet av: Mathias C Inlagt: 2008-02-10 kl 15:14
Ola> Tack för att du tycker jag ser stark ut! Jag heter Mathias så vet du det. Och tack alla för två trevliga turer i helgen! Vi syns på lördag (om det inte regnar :-))

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2008-02-09 kl 20:25
Lördagsträning mot Tångeråsa (fast egentligen inte), deltagande var Fam Asplund, återuppstånden Asp samt en som jag kört för lite med för att veta namnet på, körde dock starkt med en fulldubbad mtb samt kärntruppen Elbrie, Oscar o jag + Johan som var lite släpande forward bakom oss, allt för att få mer träning!? 3 vek av i fjugesta o 2 vek av i Hallsberg där vi fikade. 5 min efter fikat kom stödtrupperna så vi fick lift till Almbro. Jag snurrade till o hamnade mot N Ås innan jag fick styrsel så att jag kunde ta mig hem!

PS (stödtrupp= still´an, ola, mattias, mälarpojke?)

synes i morrn!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-02-03 kl 20:25
Håkan L >> Årsmöte vet jag inget om men licens kan du anmäla via anmälningsfunktionen, se nyhet.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-02-03 kl 19:52
Äntligen februari! Det är den månad då vi brukar hålla årsmöte och anteckna oss för tävlingslicenser - är det några datum bestämda för ovanstående?

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-02-03 kl 14:28
dagens runda: snö, sladd, slask, syra, men inget sött förrän vi kom hem.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-02 kl 16:23
Vem kunde ana att vädret skulle slå om så drastiskt idag. Solen bröt igenom när vi trampade mot Fjugesta, Hasselfors. Hård motvind och tio cyklister som turades om att borra där framme. Ganska lugnt tempo och fina vägar med lite trafik fram till Viby krog där som vanligt Per Niclas T. Ola T. Micke S och jag valde att pausa med traditionell Vibymacka och lite annat smaskigt. Resten av gänget drog vidare mot Örebro. Hemvägen bjöd på kraftig med och kantvind. Snöfallet tilltog ordentligt samtidigt som det också blev kyligare. På min cykel bildades ett tjockt ispansar vilket bidrog till att varken bromsar eller växlar fungerade som de skulle. Väl tillbaka i Örebro blev dom sista kilometrarna riktigt kämpiga. Kändes helt okey att kliva in i värmen efter drygt fem timmars cykelåkning.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-27 kl 15:23
Dagens korsetcykling skulle än en gång riktas mot Nora. Men för att straffa oss för fantasilöshet skulle backarna upp mot Ramsjön
forceras. Alltid lika hånfullt branta och lömska. Vid sista stigningen hade gruppen splittrats och tre cyklister blev lite efter.
Efter en stund hade dock Per H. lyckats komma tillbaka och anslöt till täten igen. Starkt jobbat. Emilia F. och Oscar N. visade
mod när det började gå utför. De hade för dagen de smalaste framdäcken utan dubb men körde som cykeltjuvar över svallis och grussträngar. Det går tydligen att bara förlita sig på gyroeffekten ibland. När Nora nalkades delades gänget upp igen.
Karin A. Emilia F. Oscar N. och Per H. skippade fikastoppet.
Ola T. Per Niclas T och undertecknad lät sig dock väl smaka av
semla, budapestbakelse samt stor räckmacka i det alltid lika trevliga kaféet. Hemvägen bjöd på riktigt kraftig medvind vilket sporrade oss att gå på ordentligt. Som vanligt körde vi via Mogetorp. Vid Närkes Kil svängde vi vänster och kom så småningom ut på den fina Kåvivägen och vidare mot Örebro.
Kalasväder idag med solsken och nån minusgrad.

Skrivet av: Fred Helgesen Inlagt: 2008-01-24 kl 10:41
Hej alla klubbmedlemmar (och eventuella andra som nyttjar vår träningslokal).
Tyvärr måste jag framföra klagomål till någon/några som nyttjar träningslokalen. Det ser ibland ut som ett slagfält när vi kommer dit tisdagar och onsdagar. Det har blivit värre senaste tiden och snart avböjer jag träning där om tråkigheterna inte upphör.
I lördags tränade jag, Adde oxh Andreas Korff där. Vi lämnade lokalen i gott skick med i stort sett alla spinningcyklar i startbart skick och torkade golv. När jag återkom för träning i tisdags såg det åter ut som ett slagfält med 7 spinningcyklar slaktade med pedaler och sadlar bortplockade, skitigt på golv, skivstänger och vikter slängda runt omkring i hela rummet, snorpapper runt på golvet.
Så här ska det inte vara i en gemensamt nyttjad lokal. Jag vill därför komma i kontakt med dig/er som var där lö kväll-ti före kl 18, eller om någon annan vet hur det kan bli så stökigt på 2 dagar.

För övrigt önskar jag alla fortsatt lycka till med vinterträningen. Om några veckor ska jag föroppningsvis vara i form för utecykling med korsetgänget (har inte haft tid för seriös uteträning i vinter). Cykla lugnt!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-20 kl 19:30
Det finns ett sug hos våra korsetcyklister att med den drucknes envishet köra runt Norasjön. Vi var nio stycken från början idag men Håkan F. kände sig i storform och skarvade vidare mot Lindesberg när vi andra tog av mot Lake Nora. Per Niclas Thell
fick en ny inteckning i det imaginära priset "dagens hjälte" eftersom han kunde hala upp rätt verktyg när Oscar N:s kedja gick av. Trots riktigt oljiga händer efter meckandet tror jag Oscar ändå var nöjd med att slippa vänta på bussen hem och tillsammans med fader Magnus N. trampa vidare mot Örebro utan fikastopp. En gårdagens baguette med skagernröra och tre
muggar kaffe kändes bra för egen del i det fashionabla kaféet i centrala Nora. Ola premiärglufsade en semla samtidigt som han pillade på sin nyinköpta Garmin GPS och redogjorde för både sträcka, höjd och hastighet inför en menighet som lät sig imponeras av teknikens under. Som vanligt blev hemvägen motad av vind. Men av erfarenhet brukar vi gömma oss lite och få en del lä genom att köra över Mogetorp och Närkes Kil tillbaka.
Torra fina vägar och drygt tio mil denna söndag


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85