Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-03-29 kl 18:30
Förutsättningarna för cykelåkning från korset idag var i det närmaste perfekt. Lite fuktiga vägbanor i början men sedan torrt. Riktigt behaglig temperatur bidrog till trivseln bland
deltagarna. Några kom med racer andra med cross. Jacob kom med fulldubbad MTB. Färden ställdes västerut mot Fjugesta, Vretstorp, Östansjö med fikastopp i Hallsberg. Snittet för dagen låg på 34km/Tim. Jacob sa inte så mycket idag. Han hade fullt upp med syretillförsel.
Anders M. och Jacob vek av lite tidigare och i Hallsberg skiljdes vi från Alexandra K. och Andreas K. Resten av gänget Per H. Micke S. Daniel L. och Peter E. pausade med ett par koppar kaffe och tilltugg. Micke S. hängde sedan med fram till Kumla innan han återvände hem till Hallsberg igen. En härlig medvind gjorde resten av hemfärden lätt Dagens facit blev
ca. tio mil.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-03-28 kl 12:50
Mikael Nornvik, Benny Landberg och Sveningar Svensson>> Ni har beställda kläder att hämta.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-03-23 kl 18:46
Dagens tur utgick från korset mot Götabro, där jag mötte tre cyklister från Fjugesra som skulle till Kumla och fika. Jag vekav ville inte på deras rulle snika. Turen fortsatte mot Åsbro Skyllberg, Vretstorp, Fjugesta i ett strålande solskensväder och några minusgrader.

Skrivet av: Peter E Inlagt: 2008-03-21 kl 15:54
Håkan, alla cyklister är på Mallorca. Kör för egen del väldigt tidigt
på morgonen så man hinner äta många ägg resten av dan.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-03-21 kl 15:39
Endast en cyklist mötte upp vid korset idag. Var håller alla cyklister hus? Dagens tur gick mot Arboga nonstopp. Fart 20 dit och 40 hem. Hörde ett gnissel från cykeln jag trodde. Men det kom från en svan som från ovan glodde.

Skrivet av: Håkan F Inlagt: 2008-03-16 kl 15:23
16/3 4st. cyklister mötte i dag upp vid korset. Fred, Håkan, Micke och Johan? (Scott cross). Dagens tur gick via Fjugesta till Vretstorpsfiket på torra vägar i fint solsskensväder.

Skrivet av: Magnus Nilsson Inlagt: 2008-03-12 kl 21:07
8 april tror jag ingen är kvar på Mallis, men vi planerar köra tävling som går på påskafton den 22 mars. Ligger en mil sydväst om vårt hotell och vi har åkt den några år nu. Man anmäler sig på plats. Priser är spädgrisar ...

Skrivet av: 08-cyklist Inlagt: 2008-03-09 kl 18:18
såg i er tävlingskalender att ni har planerat in en tävling på Mallis den 8 april (Arrany Mallorca). var hittar man mer information om den?

Skrivet av: Ola2 Inlagt: 2008-03-09 kl 15:01
Jag kunde inte hålla mig borta från träningen i dag fast jag hotade med detta. Kollade på radarbilderna från SMHI och beräknade klara mig från blötan med ostlig kurs! Vi var faktiskt hela 6 st som mötte upp vid korset idag fast det duggregnade den första halvtimmen. Bengt A, P-N Thell, Fam Nilsson och Frank K samt jag. Jag lovade att fiket i Fjugesta hade öppet men tyvärr var det ej sant (andrahandsinfo). Det blev därför Kumla där det faktiskt var helt OK, inte allt för mycket folk! Därefter raka vägen så det blev humana 3,41 tim för mig. 29km/h igår och idag 26km/h, lite beroende på vindförhållanden samt antalet i klungan. Övriga data 116 snittpuls (126 igår) 145 maxpuls (168 igår, beroende på en igångdragsträning).

Det står lite mer om Karins lopp igår i cyclesport.se och hon har själv skrivit om det på sin hemsida, karinaune.com. Varifrån cyclesport letat fram resultaten vet jag faktiskt inte?

Nu endast en vecka kvar till Mallis för egen del, så man hoppas man inte åker på något bakslag. Har kört en betydligt lugnare vecka, och det det känns bättre än föregående veckor tycker jag!

Ha det
Ola

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-03-08 kl 20:35
Karin Aune startade idag sin första tävling för säsongen i Brissago:s (1:2 UCI-klassning). där hon körde riktigt bra! Det var ?blev 3 st som kom loss i sista berget därefter kom en grupp på 13 st där Karin var med! Hon åkte t.ex om Ljungskog i sista backen men Ljungskog lyckades dock hänga på. Totalt blev hon 10:a, var inte riktigt nöjd med sin spurt men väldigt nöjd med sin backkörning för dagen!! Karin kör en ny tävling i morgon, vi får väl hålla tummarna att det fortsatt går bra eller ännu bättre!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-03-08 kl 14:42
Dom kom från öst och dom kom från väst, entusiastiska cyklister samlades vid korset för sedvanlig lördagsrunda med focus på distans. Oscar och jag inledde dragjobbet på väg ut i riktning mot Fjugesta. Den alltid lika tjuriga sydvästen sög ordentligt men efter mitt borrande i motvinden hade jag turen att få en riktigt behaglig resa där jag hela tiden fick lä både för mot och kantvind. Färden gick vidare mot Viby, Östansjö. Fikat skulle intas i Hallsberg så vid sista rondellen drog Per Niclas igång en käck och rask spurt som dock hämtades in av Oscar N. Efter överläggning bestämdes att Per Niclas ändå vann spurten eftersom vinnaren alltid måste fika efteråt. Halva gänget skippade detta och fortsatte mot Örebro. Vår fortsatta färd gick vidare på Pålsbodavägen för att sedan vika av mot Kvarntorp, Sköllersta. Några regnstänk strax innan Örebro men i övrigt bra
förhållanden där vägarna torkat upp efter nattens regn. Sju plusgrader, racerdäck och borttagna elsulor betyder vår.
Dom flesta fick väl ihop tio mil idag. I morgon blir det regn så då är det långa skärmar som gäller.

Skrivet av: Guy S Inlagt: 2008-03-06 kl 10:44
Leffe!
Du måste gratulera Emilia från oss alla. Fantastisk början till säsongen!Hälsa henne så gott.
Guy

Skrivet av: Leffe Inlagt: 2008-03-03 kl 22:21
Det är knappt man kan tro det är sant, men Emilia vann även
Söndagens linje lopp över 11,5 mil i Californien. Loppet avgjordes i en stor klungspurt där tjejerna i laget la upp ett "train" åt henne, som dom kallar det i utlandet.
Nu till nästa helg har hon bara en tävlingsdag. Hon hälsar så mycket till alla i klubben.
Leif

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-03-02 kl 18:19
Det var skönt o höra Peter!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-03-02 kl 18:05
Ola, du har väl inte fått en binikemask som parasiterar på ditt inmundigade fika?
Angående motivation, så visst, träligt med cykel ibland. Nja jag
ville kolla på vasaloppet så det blev knappt tre timmars cykling tidigt imorse alldeles själv.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-03-02 kl 16:01
Grattis Emilia!!!
På tal om utbrytning så var jag i en 1 1/2 timmes utbrytning eftersom fika börjar bli omordent nu för tiden verkar det som!? (Jag var den ende som fikade av den 6 personers starka gruppen). Dock satt Johan där o fikade när jag gled in på Viby fiket. Johan stack dock iväg ca 10 min innan jag eftersom uträttade behov m.m. Johan körde med MTB o kängor idag som en tribut till vädret! På tal om Viby fiket så från att vara ett billigt fik så är nog fiket dyrast nu, så nu kommer jag i möjligaste mån undvika detta!! I går fikade faktiskt inte jag även om jag slängde några läntansfulla blickar på Frövi fiken. Igår vägde jag 78,3 el 6 men idag med fika så vägde jag 77,8 efter passet. Jag har druckit ungefär lika mycket så kanske Fikat gör att jag går ner i vikt!!???

Bäst att säga att jag inte helt tror på det, men idag kände jag för att fika pga att glömde min banan samt frös om fingrar o tår efter 3 tim cykling.

Vi var i alla fall 6 st idag - vi 3 från igår samt mattias D, Cykel Tina och en snuvig o fika velig Håkan F, undrar om du orkade ifatt övriga sedan?

Det mest anmärkningsvärda är väl att Peter E ej varit med på någon träning i helgen. Ryktet går dock att Elbrie tyvärr gått lite grann i väggen (motivation)???

Det bästa för mig idag var faktiskt att på hemvägen kände jag knappt av mina knä känningar trots att kanske låg på lite mer än vanligt - motvind brukar ha den effekten på mig även om jag inte kör bra i den!

Mina data idag - 4,37 tim snittpuls 121, 127km ca 27,5km/h, 2 gr plus och 520 höjdmeter.

kände o känner mig piggare efter passet idag än i går faktiskt!

Ni där hemma! - kör på men inte för hårt o för fort för snabbt!

Hare'
Ola

Skrivet av: LEFFE Inlagt: 2008-03-02 kl 12:10
Tänkte tala om att Emilia igår tog sin andra seger i USA. Det var ett criterium där hon var i utbrytning med en lagkompis och tre andra tjejer. Det höll i mål och Emilia vann spurten. Det var en större tävling än den hon vann förra helgen, fast hon vann solo då så värderar hon den här segern mer. Leffe

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-03-01 kl 17:32
Tjena Gubbs ..
Valde själv att köra 4 timmar idag I regn o blåst.Detta var andra 4timmars passet på 2dagar så jag hoppas att jag är kry i bena imorgon för då tänkte jag att ansluta till korset..Lite avsides för min del tycker jag..PSS man får väl ladda upp med en liten vasaloppsstart eller ???????????

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-03-01 kl 15:44
Ur morgondimman som hade lite svårt att lätta, dök 3 figurer fram. Jag o Fam Nilsson (Magnus o Oscar). Vi tog en rövare och ställde kosan nordost mot bowlingens huvudstad (Käglan) och fortsatte till Fellingsbro. En tanke var att fortsätta mot Arboga men vi valde istället lite medvind till Frövi. Dimman var lite skiftande till sin natur, ibland kunde man nästan inbilla sig att det regnade!?. Efter Ervalla styrde vi kosan hemåt mot Örebro, dock valde jag att ta sväng till Närkes Kil så jag fick ihop 4tim. Oscar var lite väl blöt (varma kläder?) så Nilssons körde direkt hem till Adolfsberg (tror jag). Mina data idag - snittpuls 124 , helt OK , 11,5-12 mil 27-28 km/h, 2 gr plus, ca 500 höjdmeter. Har lite svårt med min "inställning" av vintercykeln, alltså cykelsadelhöjden. Fick till det hyfsat idag efter jämförelse med racern igår men fick lite känning ovanför vänstra knäet sista halvtimmen. Det blir väl o sänka 2mm kanske.

Karin rapport - det går väl hyfsat men hon råkade ut för en rondellvurpa och fick lite ont bakom knäet. Det var dock mycket bättre igår och nu ska dom ha 20 gr och sol hela helgen har jag sett!! På måndag flyger hon till Österrike (Salzburg) och bor ett tag hos en tjej i laget.

Well nu har tjafsat tillräckligt så vi kanske ses i morrn, hasta la vista!

PS var det möjligtvis någon av er som ringde mig i går när jag var på väg ut på racern så ber jag om ursäkt om det var så? Jag tror dock att det var en telefonförsäljare eftersom jag hörde ett sorl bakom men jag kan ev. varit för snabb med att avsluta samtalet?

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-03-01 kl 11:24
Uj, uj uj vilket väder. Värsta tänkbara när termometern visar 2+
och regn. Gissar att det var under tjugo pers vid korset idag. Körde själv tunga tiotreor på trainern. Vi får hoppas på
bättre förhållanden imorgon.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-24 kl 19:03
Kan informera att Karins träning går bra nere i Spanien. Hon har varit där nu i 3 veckor och skall vara en vecka till. Långa lugna pass 4-6,5 timmars med snittpuls under 115. Hon kör för tillfället 4 dagars block med en dag med "endast" 1-2 tim. Hon lägger in ett kvalitetspass i varje block. Hennes tävlingar startar i Schweiz/Italien den 8-9 Mars. För mer info se hennes hemsida www.karinaune.com . Gratulerar för övrigt Emilia till bra körning i USA och jag hoppas vi får mer bra resultat av våra tjejer i år samt av oss andra också för den delen!

Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-02-24 kl 17:21
Bra kört !!
Efter en vecka i sälen samt jobb på söndagen så kom jag inte till skott att träna med er tyvärr.
Men nästa vecka så blir jag med igen

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-24 kl 16:35
Söndagens tur innebar hitta skog (lä) rutten = mogetorp-Hammarby-Nora-Mogetorp, eftersom den svaga vinden från igår hade friskat upp en aning. Jag tackar mina följeslagare Håkan F, Peter E, samt "Mattias" Nilsson (Oscars far, ursäkta att hjärnan glappar just nu). Tempot var för det mesta bra och kroppsligen kändes det bra för mig, förutom att jag har känningar här o var runt knäna (Cykelinställning på vinterhojen? + lite överbelastning kanske). Fakta 4,5 tim 12,5 mil ca 27,5km/h, snittpuls 122, 7 grader, 600 höjdmeter + en budapest, baguette mindre chokoboll + cola dagen till ära!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-23 kl 16:27
Fantastiskt vårväder idag för cyklisterna från korset. Elva entusiastiska pedalryttare ställde kosan mot den västra länsdelen. Frösvidal, Garphyttan, Fjugesta och delmål Sveas konditori i Kumla. En riktigt tjurig vind plågade oss under första etappen. För egen del kändes det förutom vinden lite allmänt halvsegt idag trots att man körde på racerdäck och den allra tyngsta vinterklädseln lämnats hemma. Men det är väl bara att hänga i, ty nån gång ska väl också jag få lite kondis.
Magnus N. och Jacob S. kände inte för fika idag utan fortsatte mot Örebro utan stopp. Herr och fru Asplund, Per H., Ola T., Johan L,. Mathias ?, Leif A., Micke S. och Peter E. lät sig dock väl smaka av det enorma utbudet av bakelser och semlor på Sveas. Ett fint vårtecken att notera idag var att man slapp få frossa när vi åter satte oss på cyklarna på väg hemåt. Tyder på att temperaturen måste varit uppåt 7-8 grader plus. Turen gick via Hällabrottet, Kvarntorp, Kävesta, Gällersta och Norra Bro. Mestadels en härlig medvind med inslag av en del kantvindskörning. Klockan visade vid hemkomsten på 4 tim. 30 min. effektiv cykling. För övrigt inga insidenter mer än ett par skärmar som gått sönder och ett par ekerbrott.

Skrivet av: Petter Jorman Inlagt: 2008-02-18 kl 17:09
Hej Peter E.

Blanda inte ihop mig med Mattias, det var ju Petter J som var med och for ikring. Mattias är ju en snabb kille, jag är mer en "hang around"....


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86