Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-17 kl 16:53
Visst var vi fler idag. Tio stycken från början. En ny bekantskap gjorde oss äran ända fram till Gustavsviksrakan på väg mot Nora. Hann inte prata med honom men det såg ut som om utrustningen falerade lite grann. Vi kör ju uteslutande med clipspedaler och i övrigt vinterutrustade cyklar med långa skärmar. Hoppas du fick en fin tur i alla fall i det fina vårvädret och vi hälsar välkommen tillbaka till helgen då vi kör igen från korset.
Per H. vek av för en kortare runda idag. Resten av gänget Ola T. Håkan F. Per N. T. Tina Å. Frank K. Peter E. Leif A. samt ”Mattias ? malde på i den gynnsamma medvinden, understundom även kantvind. Vi körde mot Kvinnersta, Ervalla och Järle stad. Fina torra isfria vägar gjorde att valet att köra på racerdäck kändes helt rätt. Till och med Ola T. hade lagt crossdäcken på hyllan idag. Strax före Nora stadt mitte drog Håkan igång spurten. Frank K. svarade på utmaningen och hängde på. Duon försvann utom synhåll ett tag. Tror dock att spurten också denna helg kom av sig lite grann. För vid caféet skiljde det bara några meter till klungan. Fikat avnjöts rutinmässigt och efter tre kvart tog vi oss an Hitorpsbacken på väg hemåt igen. Mogetorp, Närkes Kil passerades i ett moderat tempo och sluttiden för egen del
blev 4 timmar cykling.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-16 kl 21:23
På frågan om vi blir några, så i dag var vi 5st med -6 gr på morgonen så jag misstänker att vi blir fler i morgon om inte väderprognosen slår slint!

Skrivet av: Ola Inlagt: 2008-02-16 kl 21:18
Tja, jag kör cross med crossdäck, Mathias kör fulldubbad MTB men de flesta kör väl någon typ av Vintercykel dock kör Elbrie med racerdäck (hjul). I dag hade vi ett snitt på 26,5 km/h. Brukar ligga på 26-28 i snitt! Jag hade en tanke på o kolla min racer innan Mallis men jag kör nog ensam då någon vacker dag innan mitten av mars, för det blir för lätt att ligga efter med racern för egen del åtminstone. Skulle det vara blött går det ej ligga i klungan beroende av behovet av skärmar och ibland kör vi lite grusvägsavsnitt som dock Elbrie vill undvika!!


Skrivet av: Frank Inlagt: 2008-02-16 kl 16:40
i morgon söndag ifrån korset ..Vad för cykel ??? racer eller vintercykel .Tänkte åka med imorgon om det blir några stycken

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-15 kl 16:47
Insinuerar du att det kanske blir gruskörning i helgen?

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-02-15 kl 13:47
På skjutfalten.se anges vilka områden i kilsbergen som inte är avlysta för skjutövning.

Skrivet av: Peter E Inlagt: 2008-02-10 kl 15:21
Det förekom sprittande ben i den församlade korsetgruppen idag.
Mannen vars namn vi ännu inte vet hamrade på med sin tunga MTB och trissade upp en hygglig snittfart ner till Viby krog. (Förresten brukar dom som vi inte hunnit lära oss namnet på få heta Mattias) Ordförande Asplund tog ett spännande initiativ och försökte hämta in Folkesson när 500 meter återstod och fika spurten var igång. En intressant spurt där man fick känslan av att hastigheten blev lägre och lägre. Aspa hade så när fått kontakt men hans femväxlade ekipage räckte inte till denna gång. Han mumlade något om en snar uppgradering till 6 delat.
Ola T. körde på lätta fina växlar idag. Stora klingan fram bara vek sig som vore den av smör när en liten tempoökning skulle ske. Inget fel på benstyrkan Ola. Fyra och en halv timmes cyklande idag. 28,5 km/tim i snitt.


Skrivet av: Mathias C Inlagt: 2008-02-10 kl 15:14
Ola> Tack för att du tycker jag ser stark ut! Jag heter Mathias så vet du det. Och tack alla för två trevliga turer i helgen! Vi syns på lördag (om det inte regnar :-))

Skrivet av: Ola To Inlagt: 2008-02-09 kl 20:25
Lördagsträning mot Tångeråsa (fast egentligen inte), deltagande var Fam Asplund, återuppstånden Asp samt en som jag kört för lite med för att veta namnet på, körde dock starkt med en fulldubbad mtb samt kärntruppen Elbrie, Oscar o jag + Johan som var lite släpande forward bakom oss, allt för att få mer träning!? 3 vek av i fjugesta o 2 vek av i Hallsberg där vi fikade. 5 min efter fikat kom stödtrupperna så vi fick lift till Almbro. Jag snurrade till o hamnade mot N Ås innan jag fick styrsel så att jag kunde ta mig hem!

PS (stödtrupp= still´an, ola, mattias, mälarpojke?)

synes i morrn!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2008-02-03 kl 20:25
Håkan L >> Årsmöte vet jag inget om men licens kan du anmäla via anmälningsfunktionen, se nyhet.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-02-03 kl 19:52
Äntligen februari! Det är den månad då vi brukar hålla årsmöte och anteckna oss för tävlingslicenser - är det några datum bestämda för ovanstående?

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-02-03 kl 14:28
dagens runda: snö, sladd, slask, syra, men inget sött förrän vi kom hem.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-02-02 kl 16:23
Vem kunde ana att vädret skulle slå om så drastiskt idag. Solen bröt igenom när vi trampade mot Fjugesta, Hasselfors. Hård motvind och tio cyklister som turades om att borra där framme. Ganska lugnt tempo och fina vägar med lite trafik fram till Viby krog där som vanligt Per Niclas T. Ola T. Micke S och jag valde att pausa med traditionell Vibymacka och lite annat smaskigt. Resten av gänget drog vidare mot Örebro. Hemvägen bjöd på kraftig med och kantvind. Snöfallet tilltog ordentligt samtidigt som det också blev kyligare. På min cykel bildades ett tjockt ispansar vilket bidrog till att varken bromsar eller växlar fungerade som de skulle. Väl tillbaka i Örebro blev dom sista kilometrarna riktigt kämpiga. Kändes helt okey att kliva in i värmen efter drygt fem timmars cykelåkning.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-27 kl 15:23
Dagens korsetcykling skulle än en gång riktas mot Nora. Men för att straffa oss för fantasilöshet skulle backarna upp mot Ramsjön
forceras. Alltid lika hånfullt branta och lömska. Vid sista stigningen hade gruppen splittrats och tre cyklister blev lite efter.
Efter en stund hade dock Per H. lyckats komma tillbaka och anslöt till täten igen. Starkt jobbat. Emilia F. och Oscar N. visade
mod när det började gå utför. De hade för dagen de smalaste framdäcken utan dubb men körde som cykeltjuvar över svallis och grussträngar. Det går tydligen att bara förlita sig på gyroeffekten ibland. När Nora nalkades delades gänget upp igen.
Karin A. Emilia F. Oscar N. och Per H. skippade fikastoppet.
Ola T. Per Niclas T och undertecknad lät sig dock väl smaka av
semla, budapestbakelse samt stor räckmacka i det alltid lika trevliga kaféet. Hemvägen bjöd på riktigt kraftig medvind vilket sporrade oss att gå på ordentligt. Som vanligt körde vi via Mogetorp. Vid Närkes Kil svängde vi vänster och kom så småningom ut på den fina Kåvivägen och vidare mot Örebro.
Kalasväder idag med solsken och nån minusgrad.

Skrivet av: Fred Helgesen Inlagt: 2008-01-24 kl 10:41
Hej alla klubbmedlemmar (och eventuella andra som nyttjar vår träningslokal).
Tyvärr måste jag framföra klagomål till någon/några som nyttjar träningslokalen. Det ser ibland ut som ett slagfält när vi kommer dit tisdagar och onsdagar. Det har blivit värre senaste tiden och snart avböjer jag träning där om tråkigheterna inte upphör.
I lördags tränade jag, Adde oxh Andreas Korff där. Vi lämnade lokalen i gott skick med i stort sett alla spinningcyklar i startbart skick och torkade golv. När jag återkom för träning i tisdags såg det åter ut som ett slagfält med 7 spinningcyklar slaktade med pedaler och sadlar bortplockade, skitigt på golv, skivstänger och vikter slängda runt omkring i hela rummet, snorpapper runt på golvet.
Så här ska det inte vara i en gemensamt nyttjad lokal. Jag vill därför komma i kontakt med dig/er som var där lö kväll-ti före kl 18, eller om någon annan vet hur det kan bli så stökigt på 2 dagar.

För övrigt önskar jag alla fortsatt lycka till med vinterträningen. Om några veckor ska jag föroppningsvis vara i form för utecykling med korsetgänget (har inte haft tid för seriös uteträning i vinter). Cykla lugnt!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-20 kl 19:30
Det finns ett sug hos våra korsetcyklister att med den drucknes envishet köra runt Norasjön. Vi var nio stycken från början idag men Håkan F. kände sig i storform och skarvade vidare mot Lindesberg när vi andra tog av mot Lake Nora. Per Niclas Thell
fick en ny inteckning i det imaginära priset "dagens hjälte" eftersom han kunde hala upp rätt verktyg när Oscar N:s kedja gick av. Trots riktigt oljiga händer efter meckandet tror jag Oscar ändå var nöjd med att slippa vänta på bussen hem och tillsammans med fader Magnus N. trampa vidare mot Örebro utan fikastopp. En gårdagens baguette med skagernröra och tre
muggar kaffe kändes bra för egen del i det fashionabla kaféet i centrala Nora. Ola premiärglufsade en semla samtidigt som han pillade på sin nyinköpta Garmin GPS och redogjorde för både sträcka, höjd och hastighet inför en menighet som lät sig imponeras av teknikens under. Som vanligt blev hemvägen motad av vind. Men av erfarenhet brukar vi gömma oss lite och få en del lä genom att köra över Mogetorp och Närkes Kil tillbaka.
Torra fina vägar och drygt tio mil denna söndag

Skrivet av: Oscar Inlagt: 2008-01-20 kl 19:09
Dagens "räddare i nöden" tilldelar jag micke och per-niklas som kunde ställa upp med material och verktyg för att laga mitt kedjebrott straxt utanför Nora. Tackar =)

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-14 kl 13:46
Gå in på cyclesport.se och läs om Viktor och det nya stallet han
kör för.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-13 kl 15:31
Solsken och någon minusgrad var dagens förutsättningar för cyklisterna från korset idag. En besvärlig sydvästvind fick oss att köra mot Fjugesta, Tångeråsa och Viby krog. Lurigt väglag
med isfläckar inbjöd än en gång till en spännande tur. Inga insidenter fram till fikat. Oscar och. Magnus N. körde utan stopp. När vi fikade som bäst dök Micke S. och Johan L. upp och
gjorde oss sällskap. På vägen hem strax utanför Kumla gick Håkan F. i backen. Svinhalt i en rondell och vips försvann greppet i framhjulet. Jag låg bakom Håkan och hade en faslig tur som inte drogs med ner. Johan som låg bakom mig fick dock syna asfalten. Det hela avlöpte ändå ganska väl med enbart lite skrubbsår på cyklisterna. Till slut fick vi väl alla ihop ca: fyra timmars träning idag. De tre andra deltagarna var Karin A. Ola T. och Per Niclas T.

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2008-01-12 kl 21:46
"Lidande ger insikt" påstod dom gamla grekerna och snickrade ihop några tragedier för att bevisa det. Jag tycker man ska prova vintercykling i Sverige innan man häver ur sig nåt sånt. I ren desperation häromkvällen gav jag mig ut i det nattsvarta för att få flåsa lite på cykelbanorna. Det började snabbt regna och lampan som jag trodde var laddad började flämta efter 5 km. När jag var som längst borta på rundan körde jag i ett hål och bakskärmen lossnade. Den hängde kvar, men förde ett sjuhelvetes oväsen hela vägen hem. Dyngsur efter ett halvt pass stod man så åter i garaget med lite extra mekjobb framför sig. Vad jag ev skulle ha kommit till insikt om fattar jag fortfarande inte, men led gjorde jag.

Skrivet av: pnthell Inlagt: 2008-01-12 kl 14:15
Idag kördes det en 2,5h runda i det fina vädret. Uppslutningen vid korset var skral. Det var jag och Eddy M.

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2008-01-12 kl 11:40
Kände en regndroppe på näsan i morse vilket innebar att det förmodligen inte kom någon till korset. Körde själv en 2,5 tim runda västerut mot Billingen, Närkes Kil, Garphyttan. Plusgrader, härliga asfaltsvägar och tämligen vindstilla accentuerade den underbara upplevelsen. (Är det nån som tror på sån laddad bullshit) Nja det var väl inte den skönaste turen man upplevt men man känner sig rätt nöjd ändå efteråt i alla fall. Vi får väl hoppas att det blir fina förhållanden imorgon med lite mindre luftfuktighet.

Skrivet av: Inlagt: 2008-01-11 kl 16:14
emilia och viktor skickar en liten hälsning från våriga mallorca, hyfsat väder och tillbaka på bekanta vägar cyklas det på förfullt, vi lyckades också hamna på samma hotell av alla möjliga här på mallis..
hejsålänge!

Skrivet av: Peter E Inlagt: 2008-01-07 kl 06:03
Riktigt Karin. Ingen dök upp vid korset igår. Körde själv mot Kumla i förrädiska hjulspår. Fick ihop två timmar "cykling".

Skrivet av: Karin Inlagt: 2008-01-06 kl 22:26
Idag fick framhjulet sniffa upp de få plogade vägar som fanns, vilket inte ledde till korset.. Mötte i alla fall Peter när jag var på väg hem i halvtidsvila för att kolla in Kalla (vilken tjej!) Men det kanske inte var någon annan som dök upp?


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86