Gästbok

De 25 senaste inläggen  Skriv ett inlägg


Skrivet av: Frank Inlagt: 2007-05-01 kl 23:24
Jag vill påpeka att det var en fantastisk tur runt hjälmaren idag Tack alla som var med .PS hoppas att det går lika lungt nu på lördag eller??

Skrivet av: Lena Inlagt: 2007-05-01 kl 21:56
Tack själv Peter och alla andra Hjälmar-cyklister!

Börje>>Kul att se dig på cykeln igen :-)

Skrivet av: Ola Inlagt: 2007-05-01 kl 21:13
Tips för alla Hammarö cyklister o coacher m.m, på velo.se så har Tony Pölder (vi hade några duster med och mot varandra på några löptävlingar förr) skrivit sina reflektioner på Hammarötävlingarna och då naturligtvis mest angående P15-16 där hans son tävlar!

PS Tony när hjulet stannar efter ett varv när ni snurrade på det tar det nog emot lite, vet dock ej hur hårt ni snurrade iväg hjulet men det är bara testa igen på något tempo så vet du förmodligen svaret!?

Skrivet av: Börje E Inlagt: 2007-05-01 kl 17:54
Tack för trevligt sällskap så länge det varade. Snittfarten när jag släppte vid Kägleborgs motorstadion var drygt 29 kmh. Med tanke på min obefintliga vinterträning och inte en cykelmeter efter Mallorca (det är svårt utan skor och pedaler) så kändes det skönt att köra i mitt eget tempo. Jag kom hem välbehållen kl 16.15.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2007-05-01 kl 15:41
Tack själv Peter, kul att få kört runt hjälmaren för första gången!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2007-05-01 kl 15:13
Vill härmed tacka för trevligt sällskap på en trevlig tur runt Hjälmaren idag. Kul att också se Börje på hojen igen.

Skrivet av: Tony Inlagt: 2007-04-30 kl 22:36
Tycker att du gjorde en fullständigt korrekt redogörelse för helgen Ola. Jag är dock osäker på om det usla temporesultatet berodde på gummirök eller gummiben.

Skrivet av: Robert Inlagt: 2007-04-30 kl 20:54
Träningen imorgon är tydligen kl.10.00, samling vid mässan.

Skrivet av: Simon W Inlagt: 2007-04-30 kl 19:20
Hej! jag undrar om någon vet ifall det är träning på dagen eller på kvällen imorgon? isåfall när?

Skrivet av: Mikael Kinell Inlagt: 2007-04-30 kl 10:09
För er som inte sett så finns det mer info om Hammarö under Nyheter. Det finns även några bilder upplagda under Fotogalleriet.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2007-04-29 kl 23:11
Hammar(ö)

Insatserna av gänget i Hammarö toppas av Emilia som vann totalt 2 etapper o totalt. 15-16 killarna körde bra som vanligt dör J Shanks vann en etapp o där O Nilsson såg stark ut o blev 3: totalt. Junisarna hade väl lite missflyt men A Stillfors verkade köra bättre o bättre med tiden. Jag glömmer säkert en hel del men alla kämpade hårt i alla fall! Mer om ungdomarna kommer säkert senare!!?

Senisarna då?
Vi behöver kanske någon vecka eller 2 på Mallis för att konkurrera mot de bästa lagen där men vi kämpade alla hårt och i princip fullföljde alla etapploppet, det var endast PN Thell som med endast 15 km kvar av vårt linjelopp fick ge sig. Han hade dock innan kört mycket offensivt i början och lidit av Pollenallergi i veckan!

Totalt blev vi Ola T 13:de, Leif A 16:de Tony E ca 40:de
Jag är mest nöjd med Prolog och GP samt även tempot vilket inte är min starka sida! Prologen 8:a (1 sek från 4:de) och 5:e på GP där jag nosade på 3-4 platsen åtminstone. Leif Asp körde som vanligt bra på tempot och hyfsat på prologen och hängde med bra i övriga lopp, dock lite ringrostig i de gemenstarts loppen (fint ord va?). Tony E körde kanske inte sina bästa enkelstarter och sade sig köra på de största kuggdreven där bak. Efter tempot sade han att folket på Hammarö verkade elda mycket skräp eftersom det luktade bränt gummi hela tiden han körde. (PS jag diktade kanske lite här? hoppas du ursäktar det Tony?). GP loppet körde dock Tony Bra o blev 22:a trots han blev lite instängd! PN Thell körde hyfsat tempo och ett bra GP även om igångdragen inte riktigt sitter där än!

Övriga för gärna komplettera eller rätta mig om jag fått något om bakhjulet!
Hare


Skrivet av: Börje E Inlagt: 2007-04-29 kl 22:35
Lördagens 30-milatur lockade 15 startande (14 gubbar och 1 kvinna), varav 13 fullföljde loppet, vilket är nytt rekord på denna distans. Det blev en solig tur med medvind ner till Hjo och sedan lite tyngre upp mot Töreboda och Gullspång. Sista delen hem från Gullspång blev det motvind och den hårda utgångsfarten hade satt sina spår så gruppen som i princip hade varit samlad i 22 mil delades i mindre grupper. En tättrio bildades med Lasse Keskitalo, Frank Kiereck och Sven-Erik Vik och strax efter kom nästa gäng bestående av Jan Danielsson, Mattias Fritz, Mikael Nornvik, Klas-Uno Oscarsson, Jan Persson och Geir Heggöy. Sedan följde Tommy Funk och randonneur-debutanten Lennart Karlsson och sista paret ut var Marie Inkinen och Uno Andersson. Efter målgång hade som vanligt Nilsåke fixat fika med mackor och bullar som åts med god aptit.

Om två veckor blir det en ny chans att köra 300 km, då det är dags för den norra turen.

Skrivet av: Mattias D Inlagt: 2007-04-29 kl 21:54
hej jag undrar om någon har sett ett par armvärmare str M sedan mallorca? hör gärna av dig om har ett exstra par som tros vara mina.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2007-04-29 kl 21:25
Hur gick det på 30-milarn i går...?

Skrivet av: Lena Inlagt: 2007-04-29 kl 20:21
Eftersom "korset-skribenten" Peter Elbri var och körde tempotävling går jag in som vikarie och skriver en liten rapport :-) Vi var idag 14 cyklister som körde från korset med Viiby krog som fikamål. Första biten mot Hallsberg-Åsbro-Skyllberg hade vi medvind så det gick lätt att trampa. Efter fika i solen vid Viiby krog körde vi vidare i motvinden mot Örebro via Hardemo och Götabro.

På tisdag ses vi vid Grenardjärstaden kl 09.00 för att trampa runt Hjälmaren!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2007-04-29 kl 18:33
Två av klubbens veteraner har kört tempolopp i helgen. På SMACK-tempot över tre mil i klassen H-55 lyckades Peter Elbri knipa en bronspeng. Mickael Sjöqvist i H-40 gjorde en stark körning i stenhård konkurrens och kom in på en sjundeplats. I dagens Hovfettempo över 3 mil blev det åter en tredjeplats för
Elbri.
Micke S. höll hög fart i den byiga vinden tyvärr med ett blygsamt resultat. Men H-40 är tufft med många bra åkare. Det kommer lite bilder i fotogalleriet så småningom från tävlingarna.

Skrivet av: Bengt Hedenstedt Inlagt: 2007-04-27 kl 21:37
Jaså du Börje! Du har äntligen kommit in bland de stora grabbarna. Välkommen i gänget av 60-plussare. GRATTIS!!!!
Bengt Hedenstedt, Uppsala

Skrivet av: Carina M Inlagt: 2007-04-26 kl 18:34
Hipp hipp hurra för Börje idag! Grattis!

Skrivet av: Fritz Inlagt: 2007-04-26 kl 16:07
Grattis Börje på 60-årsdagen!!!!

Skrivet av: Peter Tonér Inlagt: 2007-04-25 kl 12:46
Hej,
här kommer ett tips om ett lopp som går för tredje gången. Det måste vara Sveriges längsta årligen återkommande arrangemang. Det heter Stockholm-Göteborg NonStop och går i år den 21-22 juli.
Läs mer på webplatsen ultracyclingsweden.com!

Skrivet av: Lena Inlagt: 2007-04-24 kl 10:23
Kul berättelse med härlig inlevelse! Mer sånt Ola! :-)

Skrivet av: Guy S Inlagt: 2007-04-24 kl 10:12
Skönt att höra att Du kunde komma hem så snart Andreas. Hoppas att tapeten repar sig så fort som möjligt. Krya på Dig!

Skrivet av: Håkan Larsson Inlagt: 2007-04-24 kl 08:37
Jag visste väl att vi hade nåt att se fram mot - Hitchcock hade inte
kunnat göra det bättre (vare sig avsluta berättelsen eller cykla).
Tack Ola, riktigt bra kört!

Skrivet av: Peter E. Inlagt: 2007-04-24 kl 08:07
Sådärja. Visst känns det bra att få ur sig allt.

Skrivet av: Ola Inlagt: 2007-04-23 kl 21:48
Det blev väl lite abrubt slut på historien, men jag gör ett nytt försök med lite lugnare omgivning. Nåväl vi alla örebrocyklister i seniorklungan fick jaga för att komma i fatt tätklungan efter detta och gjorde det relativt snabbt liksom alla andra tror jag. Sedan var det relativt jämn körning till Borensberg ca 20 min körning, sedan hamnade så högt upp i klungan så jag tänkte varför inte pröva o se om klungan hänger med när jag börjar köra? Jag var då faktiskt i täten då totalt kanske en halvminut, därefter gick en person iväg, sedan släppte klungan iväg mig med när jag gick lite halvhårt uppför några slakmotor. Men det var jag som fick slak motor 2km senare i sidvinden när klungan drog på hårt och jag tappade rejält med mark (positioner). Efter ett tag så såg jag Tony segla förbi på vänsterflangen i hög fart i ett motlut medan jag kände att fossingarna började (tårna) började kylna av rejält. När vi kom till Borensberg centrum för andra gången (på hemväg Peter kanske 1-2km tidigare än du tog ett bad i ett dike för 2 år sedan) i ett motlut passerade Tony revy neråt snabbare än han hade gjort framåt. Då hade han åkt i ett hål och bakhjulspunkterat o fick åka på fälgen hem i ca 2 mil (Ingen kvastbil). Vattnet i mina skor hade dock börjat värmna o det var i i alla fall gott men jag körde nu relativt defensivt med tanke på tidigare test! Jag försökte dock ligga relativt långt fram (ca 30 plats kanske). Vi kom till mål precis under timmen efter långvarvet därefter körde vi 6 korta varv ca (6x6km). De första varven efter långvarvet kördes det rejält mot målgång där målrakan hade sidvind och är ett motlut så det sprack av då vid varvningarna. Den hårdaste varvningen åtminstone för mig så sprack det av 2-3 åkare precis framför mig till 10-12 st i täten, så jag spurtade förbi fick rygg på 1-2 st precis vid varvningen men då släppde de lucka till täten så jag fick försöka jaga vidare men syran gjorde sig påmind och jag lämnade över till 2 st som låg efter mig som körde på, men de orkade inte riktigt fram se nförökta jag igen men bakomvarande orkade inte hänga på mig så jag hamnade i ingemansland 1 km innan en grupp bakom mig kom ifatt o så var vi ifatt efter ett tag liksom en större del av klungan lite senare. Nästa varv var ungefär likadant denna gång var jag dock med. Om jag förstod det hela rätt var det då Micke o PN Thell tröttnade på vädret och i övriga förhållanden. Enligt Micke var han bakom mig i början av kortvarven men tappade positioner och hamnade för långt bak i klungan när det gick som värst. PN har ännu inte fått upp igångdrags styrkan ännu och var också han för långt ner i klungan när det gick som värst. Ensam kvar men eftersom vår radiokommunikation strejkade visste jag inte om det, (dessutom vår nya veteran teambuss på verkstad!!!, Peter när blir den klar??). På de sista avlutningsvarven kom först 3 i väg sedan 2 på sista varvet sedan spurt om 6:plats, blev 14:de i spurten lite besviken på spurten och/eller att man inte försökte något innan (Även om jag visste om att jag inte hade kapacitet för att lyckas?). Well 130 startande - 60 tog sig i mål 5+(35 i huvudklungan) så det verkar i alla fall som det var lite halvtufft ändå så det är bara se fram åt till Hammarö nästa helg!!

Mer fakta 40 i snitt 2 timmar, 60 i maxhastighet (rakan innan varvningen dock ej sista varvet, 3 dl sportdryck, 175 maxpuls (vid mitt "stötförsök" ej i spurten faktiskt) Fick kanske typ 7:pris fast jag blev 14:de ( Få tappra cyklister kvar vid nålområdet)! Nu får det vara bra,
Hare
Ola


Sida  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85