Startsida     Arrangemang     Tävling     Motion     Randonneur     Klubben     Övrigt     Intranät   
   Bli medlem    Info om klubben    Styrelse och kontaktpersoner    Kontakta oss    Så hittar du till klubblokalen    Medlemsprofiler   
   Behandling av personuppgifter    USM - bästa klubb    Klubbens mästare   

Klubben

Ung och framgångsrik! Örebrocyklisterna är en ung förening. Den bildades 1976 genom en sammanslagning av CK Centrum och Örebro Velocipedklubb. Klubben har idag (december 2013) ca 650 medlemmar.

Under sin korta historia har föreningen skördat stora framgångar med bl.a ett VM-guld genom Marianne Berglund, flera Nordiska Mästerskap och drygt 40 SM-medaljer. Sedan starten har föreningen varit en av landets främsta elitklubbar och på 80-talet tog flera av våra duktiga elitcyklister steget över till proffslivet i Sydeuropa. Emilia Fahlin som i dag är en av sveriges bästa kvinnliga cyklister har fostrats i föreningen. Föreningen har under lång tid varit en av Sveriges största tävlingsarrangörer med elit - och ungdomstävlingar samt motionslopp.

Traditionellt arrangerar vi motionsloppen Vänern Runt, Hjälmaren Runt och Hildatrampen (t o m 2014). Vi vänder oss också till motionärer och har flera motionscyklister som deltar i olika motionslopp inom Sverige och övriga Norden.

Sedan 1996 arrangerar vi också Randonneurlopp som har distanser mellan 200 och 1000 km. Dessa lopp som är kvalificering för Paris-Brest-Paris och Super Brevet Scandinavia har lockat allt fler deltagare under senare år.

Stor, men ändå liten! Trots att Örebrocyklisterna är en av landets största cykelklubbar med ett mycket brett utbud, är vi ändå en rätt liten förening jämfört med de stora klubbarna inom andra sporter. Detta innebär att du snabbt lär känna ledare och jämnåriga kamrater med samma intresse som du har. Det skapar också goda förutsättningar för en fin gemenskap och kamratanda inom föreningen. I vår klubb får alla vara med på träning och tävling. Du väljer själv i vilken omfattning och du ges möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar. Inom racercykel finns klasser för tjejer och killar från 11 år och uppåt. Varje tävlingsklass omfattar två åldersgrupper, vilket medför att du alltid tävlar mot jämnåriga ungdomar. Som aktiv tävlingscyklist får du resa runt hela Sverige på olika tävlingar och träffa många nya kompisar från stora delar av landet.

Klubben har även sedan många år en aktiv motionssektion som växer för varje år.

Är du intresserad, så är du välkommen att kontakta oss för mer information. Info om kontaktpersoner finner du under styrelse och övriga kontaktpersoner.[ Tillbaka ]  

 
  Örebrocyklisterna
Adolfsbergsvägen 4
Box 85, 701 41 Örebro
Telefon: Swish 1236901128
E-post: cykel@orebrocyklisterna.se
Orgnr: 875001-1556
Plusgiro: 84408-4
Bankgiro: 5235-9205
   
   
Samarbetspartners: