Vänern Runt 2022 inställd

Vi behöver tyvärr lämna det trista beskedet att vi tvingas ställa in Vänern Runt 2022. Efter två år av pandemi och inställda lopp såg vi såååå mycket fram emot att få arrangera loppet i år igen. Förberedelserna var i full gång och anmälningarna hade börjat strömma in så vi förberedde oss för ett fulltecknat lopp, men under samrådsmöten med Trafikverket har vi efter hand konstaterat att vi har ett växande antal utmaningar vad gäller bansträckningen p.g.a. planerade vägarbeten.

 

Vi har gemensamt med Trafikverket försökt hitta olika lösningar men trots att myndigheten har varit mycket tillmötesgående kan vi efter att vänt och vridit på alla alternativ konstatera att vi inte kan genomföra loppet på ett tillfredställande sätt. Problemen gäller i första hand området i Dalsland söder om Åmål där Trafikverket planerar underhållsarbete med oljegrus på samtliga nord-syd gående vägar i området, och vet vi alla att nylagt oljegrus varken är trafiksäkert eller behagligt att cykla på, för att inte tala om de skador som kan uppstå på dyra cyklar. Så vi kommer helt enkelt inte fram i det området.

Vi har övervägt andra alternativ, inklusive transport av deltagare och cyklar förbi området och att förkorta loppet men inget alternativ kan erbjuda den upplevelsen Örebrocyklisterna vill bjuda på. Med omtanke av deltagarna och vårt varumärke har vi därför kommit fram till detta beslut, vilket vi givetvis beklagar.

 

Vi välkomnar alla tillbaka 2023 då vi ser fram emot att cyklar på nya fina vägar.

För 2022 hänvisar vi till våra motionslopp Hjälmaren Runt 7 maj och Nordic Gravel Bergslagen 20 augusti.

Välkommen tillbaka 2023

Ni som har anmält er kan välja mellan att få hela anmälningssumman återbetald, eller att låta denna kvarstå som en föranmäld plats till nästa års Vänern runt. Vi arbetar just nu på detaljerna runt återbetalningen och återkommer till er personligen inom kort.

    Örebrocyklisterna får kontakta mig.