Motion Gravel

Gravel inom Örebrocyklisterna

Gravel är inget nytt inslag i Örebrocyklisterna men gick då under namnet grusvägscykling. Grusvägscyklingen skedde mestadels utanför säsong, ofta på någon form av hybridcykel och med dubbdäck om så krävdes.

Nu har gravel förändras, inte bara till namnet,  och cyklas numera året runt och mestadels på grusvägar. Gravelcykeln är oftast aerodynamiskt anpassad och med bredare/mönstrade däck mm så passar den bra på grusvägar och enklare stigar. Den fungerar även bra på landsvägar och för vintercykling.

Inom Örebrocyklisterna har vi de senaste åren träffats två till tre dagar i veckan för att cykla gravel tillsammans, mest under under höst och vinter (okt-mars). Vi lägger oftast ut info om gemensamma träningar via Facebook-gruppen ”Örebrocyklisterna Gravel och Landsväg” så kolla där om du vill hänga på.

Vad är Gravel?

Gravel är en intressant kategori för cyklister som rör sig på både asfalt och grus. Många av grusvägarna går att cykla på en landsvägscykel men det är lätt att köra sönder en landsvägscykel om terrängen blir för tuff. Det är också lätt att tappa greppet då däcken inte är optimerade för grus.

Utrustning
Det är flera som köper en Gravelcykel och har två uppsättningar hjulpar, ett med kraftigare mönstrade däck och ett par med landsvägs däck (slicks) och på så sätt får du två cyklar i en!

Rundor
Vägbeskrivning på våra gravelrundor kommer inom kort.

Örebro Gravel
Ett nytt gravellopp som arrangeras av Örebrocyklisterna den 7 september 2024 i Ånnaboda.

Mer information kommer under Arrangemang

    Örebrocyklisterna får kontakta mig.