Motion Gravel

Gravel är ett nytt inslag i cykelträning i Örebrocyklisterna.

Örebrocyklistera + Gravel

Gravel är ett nytt inslag i cykelträning i Örebrocyklisterna. Gravel har tidigare år varit ett träningsmoment för att träna ute på racercyklar men med dubbdäck om så krävdes. Nu har gravel förändras och cyklas numera året runt och oftast på grusvägar. Gravelcyklarna är aerodynamiskt anpassade med sina bredare/mönstrade däck mm så därför passar den bra på grusvägar, enklare stigar och vintercykling, den fungerar även bra på landsvägar.

Inom Örebrocyklisterna har vi de senaste åren träffats två till tre dagar i veckan för att träna Gravel tillsammans, mest under vinterhalvåret okt-mars.
Månaderna mars – oktober har landsvägscykling varit det mest frekventa. Forumet för dessa träffar har varit via Facebook gruppen ”Örebrocyklisterna Gravel och Landsväg” och som i skrivande stund har 355 medlemmar.

Vad är Gravel?

Gravel är en intressant kategori för cyklister som rör sig på både asfalt och grus. Många av grusvägarna går att cykla på en landsvägscykel men det är lätt att köra sönder en landsvägscykel om terrängen blir för tuff. Det är också lätt att tappa greppet då däcken inte är optimerade för grus.

Utrustning
Det är flera som köper en Gravelcykel och har två uppsättningar hjulpar, ett med kraftigare mönstrade däck och ett par med landsvägs däck (slicks) och på så sätt får du två cyklar i en!

Rundor
Vägbeskrivning på våra Gravel rundor kommer inom kort.

Nordic Gravel Series Team
NGS 2022 Bergslagen. Äger rum under helgen 19-21 augusti 2022 i Ånnaboda.

    Örebrocyklisterna får kontakta mig.