Startsida     Arrangemang     Tävling     Träning     Motion     Randonneur     Klubben     Övrigt     Intranät   
Kalendern
Inga aktiviteter denna vecka.Anslagstavlan
Lördag 1/12 kl 11:26:
Börje E: Örebrocyklisterna välkomnar nya medlemmar: Eric Wedin Viktoria Wedin...


Marknadstorget (Köpa, Byta, Sälja...)
Fredag 7/12 kl 14:23:
Tomas Jennebo vill sälja:
Elcykel EVO-Bike för 9000 krSenast inloggade
Börje E18/12 kl 13:46
Camilla H16/12 kl 16:14
Kai R15/12 kl 14:23
Patrik L15/12 kl 10:50
Gabriel L14/12 kl 18:372017-07-23

Matthias Wengelin rapporterar från SM i Mountainbike i Värnamo

SM i mountainbike startade i torsdags med XCE (sprint) där vi först fick köra ett kval innan de andra heaten drog igång. Jag kvalade som nr 3 och gick vidare till kvartsfinal, lyckades vara först över linjen både på kvarts- och semifinalen.

När det var dags för final
så skulle jag köra mot Joel Burman (Borlänge CK), Emil Hedlund (Ok hammaren) och Johan Widén (Ck Natén Säter). Kom iväg lite segt när startskottet gick och placerade mig som 3:a bakom Johan och Joel. Tyvärr tröttnade Johan och det blev en lucka fram till Joel som jag fick kämpa för att täppa till, det tog nästan hela varvet men jag lyckades ta mig upp till hans bakhjul. Tyvärr så missade jag chansen att passera honom innan det var dags för spurten. Det fanns 2 bra möjligheter på banan att köra om och jag missade tyvärr den sista med väldigt lite marginal. Fick stryk av Joel med en halv cykel i spurten så det blev ett silver för andra året i rad i sprint-disciplinen.

I lördags var det dags för XCO (olympiska disciplinen) där 6 st varv skulle köras på ett varv som mätte 5,1 km och innehöll en hel del drop, hopp och andra utmaningar.

När starten gick så såg jag till att hålla mig i täten för att sedan kunna vara först in i skogen, väldigt viktigt på de här tävlingarna att inte hamna efter då det är lätt att bli hindrad när fältet splittras. Såg till att sätta ett högt tempo direkt i de första kluriga partierna och fick en lucka tillsammans med Emil Lindgren.

Det såg ut att kunna bli ett riktigt intressant race där Emil försökte bli av med mig flera gånger de två första varven, kroppen kändes bra så jag kunde svara på alla attacker. Tyvärr räckte det inte längre än ca 1,5 varv, ungefär halvvägs ut på andra varvet så gick nämligen min kedja rätt av… Istället för att cykla vidare och slåss om guldet fick jag ta en promenad till närmsta techzone (där för vi byta allt utom ram, så länge delarna redan finns där), fick tag på en kedjebrytare och fixade kedjan, sedan gasade jag på de varv som var kvar.

Att bryta i onödan är inget jag gillar och nu när jag kunde få ordning på prylarna så var det bara gasa vidare, blev ett fint träningspass. Väldigt tråkigt att ett av årets stora mål skulle sluta på det här viset.

Jag tar med mig en väldigt fin känsla i kroppen inför den avslutande delen på säsongen. Och det finns fortfarande några fina tävlingar som jag hoppas kunna göra något bra på!


Länkar:
Hemsida för MTB SM
Matthias Wengelin på instagram
Örebrocyklisterna på instagram[ Tillbaka ]


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Magnus Bergdahl, 2017-07-26 kl 00:43
Så himla gott med en medalj Matthias! Grattis

 
Matthias Wengelin (2017)

  Örebrocyklisterna
Adolfsbergsvägen 4
Box 85, 701 41 Örebro
Telefon: Swish 1236901128
E-post: cykel@orebrocyklisterna.se
Orgnr: 875001-1556
Plusgiro: 84408-4
Bankgiro: 5235-9205
   
   
Samarbetspartners: