2020-03-16

Nya coronaviruset

För att begränsa och minska smittspridning av nya coronaviruset rekommenderar Cykelförbundet gemensamma uppfattning att resandet bör hållas nere, både inom landet och utomlands.

– Vår uppgift idag är att minska spridningen, eftersom våra nationella cykeltävlingar lockar deltagare från hela landet ser vi i nuläget ingen annan lösning än att stänga ner all tävlingsverksamhet i Cykelsverige under mars och april, säger förbundsordförande Stefhan Klang.

Regeringens beslut gäller tills vidare, men vi kommer senast den 20 april lämna besked om tiden efter 30 april.
På grund av det ovissa läget rekommenderar vi även att arrangörer av cykeltävlingar i maj ser över alternativa datum. Senast den 20 april återkommer vi med besked om tiden efter 30 april.

Motionslopp
Vår rekommendation är att ställa in alla nationella motionslopp under mars och april månad – oavsett antal deltagare. Arrangörer av motionslopp i maj bör ta höjd för att förbudet kan förlängas men invänta SCF:s beslut om eventuell förlängning den 20 april.

Träning
Vi uppmuntrar självklart till klubbträningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer att fortsätta motionera och ha kul.
Källa: cykelförbundet, 20200314

Tidigare nyheter