2021-04-22

Vi ställer om – Vänern Runt i egen regi!

I över ett års tid har vi tvingats leva i och med en pandemi. Ett år av ovisshet om dess effekter på stort och smått, på nära och kära. I ett helt år har vi slitits mellan hopp och förtvivlan. Hur blir det med Hjälmaren Runt? Kommer vi att kunna cykla Vänern Runt? Det ska vi försöka svara på. Vi vill gärna dela med oss av våra tankar. Här kan du läsa mer om hur vi på Örebrocyklisterna tänker och planerar för kommande sommar. Vi har vridit och vänt på upplägg, datum och genomförande.

Erfarenheterna från förra året visade på minskad smittspridning under vår– och sommarperioden. Till detta lägger vi denna vår att vi har flera olika vaccin tillgängliga. Vaccin som i allt högre takt rullas ut till befolkningen. Ett faktum som syns tydligt i dödsfallsstatistiken. Det har på senaste tiden även inkommit erfarenheter från andra länder som kommit längre i sin vaccinationsfas som visar på både färre dödsfall och minskad smittspridning i befolkningen. Folkhälsomyndigheten är tydliga med sitt budskap om att utomhusaktiviteter av typen motionslopp där man kan hålla avstånd bör få öppnas upp då risken för smittspridning är låg och nyttan för folkhälsan är stor. Detta bör ske så snart trycket på sjukvården minskar samt att smittspridningen avtar.

Erfarenheterna från Vasaåket (Vasaloppet) visade att skidåkarna kunde ta ansvar och hålla avstånd. Vi tror att ni cyklister är minst lika duktiga.

Hjälmaren Runt – inställt 2021.

Vänern Runt – Vi ställer inte in. Vi ställer om! Årets Vänern Runt kommer att ske på ett helt nytt sätt där vi erbjuder dig att cykla i egen regi. Vi ser fram emot att inom kort kunna släppa mer information om nyheten, så håll ut!

Nordic Gravel serie arrangeras i Ånnaboda, Örebro, motionslopp den 20 – 22 augusti. Ett motionslopp i vackra Kilsbergen. Tre olika banor; 5 mil, 10 mil, 16 mil. Vi återkommer med inbjudan.

Trots dessa ovissa tider är det alltså en hel del roligt på gång och vi kämpar mer än gärna vidare för att kunna genomföra säkra och roliga evenemang för cyklister.

 Cykla lugnt och håll utkik på webben och Facebook för mer information om kommande evenemang!

Tidigare nyheter