2021-06-28

Racerapport från Emilia: Linje-SM Tierp Arena 2021

En liten kort racerapport från Linje-SM 2021!

Äntligen var det dags att få dra på sig den fina ÖC-klubbtröjan och försöka göra den snabb rättvisa i lördags på Tierp Arena då elitens SM-linjelopp kördes. Det är ju en tröja jag tävlat i sedan jag var 11 och var helt nybörjare på cykel, så det är lite extra speciellt att plocka fram den! Linjeloppet gick på samma motorbana som fjolårets SM race kördes på i oktober. Jag visste i och med det att det skulle bli ett svårt race för mig att skapa något på, då även vinden inte var upplagd för någon hårdare kantvindssektion.

Och det blev en väldigt taktiskt avvaktande tävling fram tills på slutvarven då det gick en grupp om 4 tjejer som snabbt fick stor lucka. Samarbetet bakom var inte super, så jag provade ett par attacker för att få lite fart och se om det kunde skapas någon lucka eller att brygga upp.

Vi närmade oss ett tag i klungan på slutet, men sen stannade det av och jag fick tyvärr rikta in mig på att spurta om platserna bakom de fyra i täten som gjorde upp om guldet. Jag tog hem klungspurten och en femte plats. Jag ville ju så mycket mer, så det var en stor besvikelse, men ibland är SM det lurigaste loppet, även taktiskt, att bemästra på hela året. Jag får helt enkelt fortsätta jakten på en ny mästartröja nästa år! Och då hoppas jag även att vi kommer ha hittat ut på vägarna igen för tävling. Motorbana i all ära, men som landsvägscyklist längtar man allt lite till en mer varierande bana!

Nu är det bara att ladda om då det väntar tävling i Frankrike på lördag innan dags att hitta ner i bergen för lite träningsläger inför Tokyo och andra halvan av säsongen. Vill också tacka för allt stöd och påhejning på vägen, sånt värmer och peppar!

Glad midsommar och fin sommarcykling på er så länge!
/Emilia

(Min fotograf var helt upptagen med att proffslanga flaskor i värmen, men fick fatt i ett par iaf av Oskar Djärv).

 

Tidigare nyheter