2021-01-20

Vänern Runt ställs in även 2021

Spridningen av covid-19 har fått enorma konsekvenser för hela vårt samhälle. Sverige, och många andra länder, befinner sig i ett ytterst allvarligt läge och idag kan ingen säga något om när situationen kommer att lätta. Vi väntar alla på vaccination som kan bromsa spridningen. I det rådande läget har därför Örebrocyklisternas arrangör för Vänern Runt valt att ställa in årets lopp.

– Vi som alla andra behöver ta vårt samhällsansvar för att minska smittspridningen. Osäkerheten påverkar oss alla, säger Andreas Lindmark, ordförande i Örebrocyklisterna.

Beslutet att ställa in Vänern Runt 2021 baseras givetvis på hälsoläget i landet och gällande förbud mot sammankomster. Med rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheten kring arrangemang av sammankomster finner vi det omöjligt att arrangera Vänern Runt. Vår önskan är att vi alla snart kan ses i en härlig klunga, ta en fika och cykla tillsammans. Men det ser ut att dröja ännu en tid.

Örebrocyklisterna har arrangerat Vänern Runt i hela 48 år. Loppet är en tredagarstur på ca 60 mil runt Vänern – ett populärt lopp med cyklister från hela Sverige, Norden och övriga Europa.

År 2022 hoppas vi på att få arrangera loppet för 49:e gången.

Välkommen åter till Sveriges mäktigaste cykelupplevelse!

Tidigare nyheter